dvd pioneer 656a

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #21 

כפי שאמרת תיקון השגיאות עובד קשה כל הזמן ולפעמים מאתגרים אותו קצת יותר מדי
...
במצב של אתגור יתר ההפרעות שתשמע יהיו ברורות עד בילתי נסבלות (תקיעות קליקים וכו) בכל מצבי הביניים וללא הבדל בין כמה המנגנון עובד קשה בהם לא יהיו הבדלים שמיעים (אשמח אם תתן קישורים למאמרים שמפריכים את דעתי, אהיה הראשון להודות בטעות אם תראה לי שהיא קיימת).
מיכאל .

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 584
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

או.קי.
1. הנקודה העיקרית שלי הייתה שנגנים גרועים מאוד יגיעו למצב הקיצוני שתיארת בו יש ממש קליקים והפרעות בלתי נסבלות וזאת כבר סיבה טובה להגיד ש-not all digital outs created equal. מעבר למקרים קיצוניים אלה כבר אמרתי שאפשר להתייחס לזה כשווה.
2. אני אפסיק להשתמש בדימויים לא ברורים. אין 'קשה' או 'לא קשה' מבחינת תיקון השגיאות. יש 'ניתן לשחזור' ו-'בלתי ניתן לשחזור' כשגם זה מתייחס לקריאה ספציפית (יכול להיות הבדל בין שמיעה אחת לאחרת) ולא ל-DAE שיכול להתעקש ולנסות לקרוא עשרות פעמים עד להצלחה של קטע בעייתי לקריאה.
מנגנון ה-decoding של אודיו (CIRC) עובד בצורה סלחנית וחופשית עם עדיפות לרציפות על-פני דיוק. זה אומר שהוא מנסה להפעיל את מנגנון התיקון על המידע אבל הוא מחוייב לספק מידע גם אם הוא לא הצליח לקרוא בצורה תקינה ולתקן את כל השגיאות. ברגע שיש מידע שלא ניתן לתקן (error correction) אז המכשיר מנסה לטשטש את החסר (error concealment) וזה בדרך-כלל נעשה ע"י אינטרפולציה בה הוא מנסה להשלים את החסר על פי הדגימות השכנות. ברוב המקרים אתה תאבד פרטים ולא תהיה קפיצה/קליק ברורים. במקרים הקיצוניים כבר יהיו קליקים ורעשים.
בתחום הזה לא כל הנגנים זהים ולכל נגן יש אסטרטגיה שונה להתמודדות עם שגיאות שכאלה.
בדיסק cd-rom המכיל data מעבירים את המידע המתוקן עד כמה שאפשר ומשאירים לשכבה השניה של תיקון השגיאות לנסות לתקן ולהשלים את החסר.

יש גם לינקים אבל נשאיר משהו לכתבה המתוכננת (שמרגע לרגע רק מתנפחת ובטח לא תצא אף-פעם).

ניר

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #23 

עם הנקודה הראשונה שלך אני מסכים, בקשר לנקודה השניה (ובעיקר האספקט הפרקטי שלה)..... אז נחכה למאמר :wink: .
מיכאל .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”