האם קשה יותר להפיק קפה של בתי קליה מקומיים?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
dedk
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #21 

את האמת , עוד לא התייאשתי מקליה בהירה יחסית כי גם הרגשתי שיש שם הרבה עיניין...שיחקתי שם עם הרבה משתנים וככל הנירא לא הייתי די עיקבי ...
חסר לי עוד הרבה ניסיון :-)
הנה הלינק לקפה שאהבתי :
https://portofino-coffee.com/product/%d ... ofino-ros/

https://www.freshcafe.co.il/product/3-% ... afe-platin

dedk
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #22 

אוי , רק עכשיו שמתי לב שכתוב שקפה מ freshcafe הוא קליה בהירה :-) איזה קטע ....יצאתי טמבל :-)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #23 

31/01/2022 11:53  
dedk כתב:
לגבי puck screen - ה shower של IMS לא עושה באצם אותה עבודה ?
...
ממש לא. puck screen צמוד לקפה ומונע מהעוגיה להתפרק בזמן חליטה. הוא מאוד אפקטיבי נגד צ'אנלינג. ה-shower screen יושב גבוה יותר והמים שזורמים ממנו פוגעים בקפה בצורה שיכולה ליצור צ'אנלינג, במיוחד בטחינה דקה מאוד. ספציפית עם ה-E61200IM הפופולרי של IMS נתקלתי בלא מעט בעיות (עוגיות שנדבקות לרשת למשל). עם ה-E6135WM יש לי ניסיון יותר טוב.
לגבי פרהאינפיוזן ידני - הרי אני מכניס ידית חליטה מיד אחרי פלאש כדי להוריד טמפרטורה אבל אם יעשה פרהאינפיוזן ידני זה לא יחזיר לי בחזרה לאותה טמפרטורה גבוהה ?
...
באיזו מכונה אתה משתמש?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

ולגבי קפה, מאוד ממליץ לך לא לקנות 3 ק"ג מאותו קפה, אלא אם אתה ממש משוכנע שזה הקפה שאתה אוהב ויש לך פתרונות טובים לאחסון שלו (למשל שילוב של הקפאה של שקיות סגורות, ואחסון של הקפה שבחוץ בכלי כמו AirScape, או טוב יותר - במבחנות עם מנות בודדות).

dedk
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #25 

יש לי ecm mechanika v slim . ה shower e61200nt .
לגבי קפה -אפילו עם מקינטה הייתי מסיים 3 קג תוך כמה חודשים בודדים לכן לא עושה מזה עיניין .לגבי ציאנלינג -לא שאין לי מדי פעם אבל הטיפל היעיל ביותר בו זה בעיקר רמת טחינה נכונה וגם פיזור וטימפור טוב עושים עבודה מצויינת .שמתי לב שככול שטוחנים גס יותר , יש פחות עד אין ציאנלינג ועוגיה "יבשה" אבל אז קפה פחות טעים לי :-)

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #26 

לפי דעתי פרה אינפיוז'ן ידני במכונה לא מותאמת לכך ובמיוחד ללא pid, תיצור תנודות גדולות מדי בטמפרטורה, ואולי גם בעליה וירידה חדה מדי בלחץ החליטה

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

@dedk
אם אתה לא שומר את הפולים במקפיא נפילת האיכות שלהם מורגשת תוך זמן הרבה יותר קצר מחודשים בודדים. אם הפולים יושבים בהופר של המטחנה אז תוך ימים ספורים אפשר להרגיש בהתיישנות.

לגבי רמת הטחינה, די ברור שאתה צריך לטחון דק יחסית ולהתמודד עם בעיות הצ'אנלינג. יותר מאוחר אני אעלה לפורום הזה פוסט שבו אני מתאר את תהליך הפיזור/יישור/דחיסה שלי, שעובד מצויין גם עם סלסלות סינגל.

אם אתה עושה פלאש קירור במכונה שלך לפני כל שוט ואז מבצע pre-wetting של כ-15 שניות (באמצעות הרמה קלה של המנוף מבלי להפעיל את המשאבה) אז לדעתי החימום לא יהיה משמעותי. אם אין לך מד חום בראש של המכונה, זו סיבה מצויינת לקנות אחד. במיוחד במכונות מחליף חום כמו המכאניקה זה אביזר שימושי ואפילו הכרחי.

dedk
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #28 

1 שמירה במקפיא - ינסה .. תודה
2 כן , יהיה מעניין לראות את הפוסט הזה !!!
3 אתה באצם מדבר כאן על פרהאיפיוזין... אנסה ... וכן , הולך להזמין טרמומטר ... אחרת מרגיש כמו גישוש באפלה ..לגבי ציאנלינג - בוודאי שיש מדי פעם אבל משום מה אני מותרד יותר מהעוגיה בוצית שלא נעלמת גם אם אני מכניס קפה במקסימום .הבנתי שזה סיבה לדעגה אבל יש לי הרגשה שזה מדד שלא מוציא מקסימום מהשוט ..

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

לגבי שמירה במקפיא, תקפיד לתת לשקית כמה שעות להפשיר לגמרי לפני שאתה פותח אותה, אחרת עיבוי יגרום ללחות על הפולים מה שמאיץ את ההתיישנות שלהם.

עוגיה בוצית יכולה להיות גם סימן לטחינה דקה מדי.

באמזון יש מדחום טוב, עם משלוח חינם ומתחת לרף המס.

https://www.amazon.com/Vidastech-Group- ... 07G72C6YG/

mordsxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #30 

אחת הטעויות הנפוצות היא שאנשים מתעלמים מ נפח הפולים.
למשל אם קיימת המלצה ל 20 גר׳ פולים כדי למלא סלסלה כפולה לגובה אופטימלי יש לראות בכך רק המלצה.
למשל פולים בקלייה כהה וכאלו הגדלים במקומות נמוכים (יחסית) יש הרבה יותר נפח מאשר פולים בקלייה בהירה או כאלו הצומחים במקומות גבוהים. לפיכך ייתכן ובקלייה כהה נוכל להסתפק ב 18 גר׳ ואילו בקלייה בהירה ניאלץ להשתמש ב 23 גר׳.
לכן מה שחשוב הוא הגובה האופטימלי בסלסלה, לא מעט מדי ולא יותר מדי (מתכון בטוח לצ׳נלינג).

@deck
עוגייה בוצית היא בגלל שיש פחות נפח בסלסלה. נסה לכוון לגובה האופטימלי אחרי פיזור וטימפור כהלכה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

@mordsxx - לא נתקלתי בהבדלים כל כך גדולים. אני קולה בעצמי (בד"כ קליה בינונית ובהירה) ומזמין סוגים שונים של קפה ספשייליטי חד זני, ויוצא לי גם להשתמש בתערובות בקליה יותר כהה. כמות הקפה אצלי מכויילת קרוב למקסימום האפשרי בסלסלה, כך שאם אני מוסיף חצי גרם עד גרם הקפה כבר נוגע ברשת. כמעט אף פעם לא קורה שכשאני עובר בין פולים שונים הקפה נוגע ברשת. לפחות לא לפני החליטה. אין לי בעיה עם זה שהקפה מתנפח בזמן החליטה ונוגע בסופו של דבר ברשת.

אני משתמש בעיקר בסלסלות סינגל של 11, 11.7 ו-12.4 גרם. כרגע עם הסלסלה של ה-11, שמסתבר שעובדת טוב גם עם 7 גרם אם אני משתמש בטמפר שמתאים לפלייר ולננופרסו.

dedk
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #32 

לגבי גובה בסלסלה . גם כאן דברים מוזרים אצלי . בסלסלה בודדת אני ממלא עד הגג כמעט . הכול ניסגר ועדיין בוצית . בידיד כפולה מצב אחר ואפילו שיש עדיין מקום , העוגיה יבשה יותר (אבל עדיין בוצית) . בבודדת מכניס סביב 13.5 גר , בכפולה סביב 18

dedk
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #33 

Boren@הלינק לטרמומטר מאמזון - יש אליו לא מעט הודעות שליליות . מישהו כאן נתן לינק בebay על טרמומטר דומה שזול יותר והמלצות חיוביות

mordsxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

31/01/2022 19:26  
dedk כתב:
לגבי גובה בסלסלה . גם כאן דברים מוזרים אצלי . בסלסלה בודדת אני ממלא עד הגג כמעט . הכול ניסגר ועדיין בוצית . בידיד כפולה מצב אחר ואפילו שיש עדיין מקום , העוגיה יבשה יותר (אבל עדיין בוצית) . בבודדת מכניס סביב 13.5 גר , בכפולה סביב 18
...
לקביעת גובה אופטימלי ומינון נכון אפשר להשתמש ב razor tool
נאמר כי הכמות המומלצת היא 22גר׳ אתה יכול להשתמש ב 23גר׳
או אז, תחתוך באמצעות ה - razor את הכמות העודפת מהסלסלה והעבר אותה
למשקל ותשקול את הכמות העודפת. תפחית 23 פחות הכמות העודפת ותקבל את המשקל האופטימלי.

הנה סרטון המדגים זאת:

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #35 

@dedk - לי יש את המדחום הנ"ל (מאמזון) והוא עובד מצויין. אם מצאת מדחום עם ביקורות טובות יותר, ואם אתה סומך על הביקורות, אז בהחלט כדאי לשקול אותו במקום.

אגב, למיטב ידיעתי אין לך שוט טיימר במכונה. אולי כדאי לשקול קניה של מדחום משולב שוט טיימר. כמו זה:

https://www.geisinger.eu/gb/thermometer ... olor-black

@mordsxx - הכלי (הדי בזבזני הזה) מיועד למכונות של ברוויל. לא הייתי מצפה שהוא בהכרח יהיה אופטימלי למכונות אחרות (מבחינת המרחק בין הרשת לקפה), ואני גם לא משוכנע שמה שברוויל חושבים שטוב למכונות שלהם הוא בהכרח האופטימום בעיני כל המשתמשים. כמובן שאפשר ליצור כלי דומה מחתיכת פרספקס לפי ההעדפות האישיות של כל משתמש, אבל אני לא רואה סיבה לחשוב שהוא יהיה יותר שימושי מפשוט לסגור את הידית ולנתק אותה כדי לראות אם הקפה נגע ברשת.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #36 

31/01/2022 17:59  
dedk כתב:
2 כן , יהיה מעניין לראות את הפוסט הזה !!!
...
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=71&t=369310

mordsxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #37 

@boren
כאשר רכשתי את הברוויל ראיתי בכלי הזה כדבר לא נחוץ היות ורכשתי גם מפזר וגם טמפר. בזבזתי שקית שלמה 500גר׳ של ירגשף - ללא כל קשר מה היתה הכמות האופטימלית ודקות הטחינה תמיד היה צ׳נלינג או טיפטוף איטי מעל 45 שניות. החלטתי לתת לסכין הזו צ׳אנס ו-וואלה סוף סוף קיבלתי אספרסו בטעם סביר בהחלט. כן מומלץ למי שיש מכונה של ברוויל ובעוד שלגבי היתר אולי צריך ניסוי וטעייה.

dedk
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #38 

ואיי כמה שהוא יפה המד הזה 😇 איפו אתה מוצא את הדברים האלא 👍 . יודע במקרה כמה עלות משלוח ? ד״א בערב ניסיתי פרהאיפיוזן ידני ומשום מה זה לא עובד . מוזר . מרים לבר עד אמצה ואז מנסה בעדינות להרים עוד לפני שמשבה נכנסת לעבודה ואין כלום . כמה טיפות וזהו ...

zovirax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #39 

31/01/2022 21:37  
mordsxx כתב:
@boren
כאשר רכשתי את הברוויל ראיתי בכלי הזה כדבר לא נחוץ היות ורכשתי גם מפזר וגם טמפר. בזבזתי שקית שלמה 500גר׳ של ירגשף - ללא כל קשר מה היתה הכמות האופטימלית ודקות הטחינה תמיד היה צ׳נלינג או טיפטוף איטי מעל 45 שניות. החלטתי לתת לסכין הזו צ׳אנס ו-וואלה סוף סוף קיבלתי אספרסו בטעם סביר בהחלט. כן מומלץ למי שיש מכונה של ברוויל ובעוד שלגבי היתר אולי צריך ניסוי וטעייה.
...
הזוי בעיניי ששופכים חצי קילו על כיול המטחנה...
זה מה שאני בא להגיד בשירשור הזה
וזה לא פעם ראשונה שאני שומע על אנשים ששפכו קילו קפה לכיור.

אולי לא כדי להתעקש על קפה מקלייה מקומית, אם אחרי חצי קילו יצא קפה סביר

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #40 

@zovirax - כיול של פולים חדשים ע"י משתמש שמכיר את המכונה שלו לא צריך לקחת יותר מ-3 עד 4 שוטים. אם מדובר במטחנה חדשה זה יכול לקחת עוד כמה שוטים. אם מישהו מבזבז 500 גרם זה כנראה בגלל חוסר ניסיון / חוסר הדרכה.

@dedk - ה-pre-wetting אמור להוציא הרבה יותר מכמה טיפות, אבל הרבה פחות מהזרימה כשהמשאבה עובדת. תסתכל על הקליפ הזה כדי לקבל מושג:

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”