שאלה לגבי bi-amping באמצעות מגבר אחד

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578

שליחה

בדגם של הרסיבר שלך לא קיימת האופציה ל- Bi-amping.
גיל בכר

eytan99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 489
שם מלא: eytan99

שליחה

ידוע שלא קיים בצורה רגילה ... בגלל זה שאלתי על הקטע של ההתחכמות לחבר את הזון השני... :D

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

לצערי או יותר נכון לצערך לא ניתן להתחכם במכשיר הזה עם האופציה הנ"ל,
כפי שמרטין רשם, רק כאשר ה- ZONE השני יכול להישלט באופן עצמאי (בניגוד לרסיבר שלך שבו ה- ZONE משמיע מה שהרמקולים הראשיים משמיעים) ניתן יהיה לבצע את אופציית Bi-Amping (וגם זה צריך להתבצע בזהירות משנה).
ולסיכום לא כדי לך לנסות ולהתחכם.
אתה יכול להכנס לפורום של האתר הבא:

http://www.audioholics.com/index.html

שם תוכל לחפש כל מני דיונים בתחום.
בהצלחה....
גיל בכר

shlezman
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

שליחה

רק כדי להבהיר את משמעות הבי-אמפינג,
אם הרמקול תומך בבי-אמפ (יש חיבור נפרד לוופר ולטוויטר) אז ניתן להתייחס לכל רמקול כאל שני רמקולים באותה קופסא, וכך במקום שני מגברים (ימין ושמאל) צריך ארבעה (ימין-טוויטר RT , ימין-וופר RW, שמאל-טוויטר LT ,שמאל וופר LW ).

עכשיו יש שתי אופציות לחיבור, אם הרסיבר תומך A+B (או ZONE) אזי את פיצול ה פרה-אמפ מבצע המגבר פנימית ונוכל לחבר את RW ו RT ליציאות ה LEFT וה RIGHT ה"רגילות" - A ואת LW ו LT ליציאת ההגברה B.

האופציה השנייה היא לפצל את יציאת ה CD האנלוגית ולהשתמש בהגברה של הסראונד (אחוריים) במקום B. זה יהיה במקום רמקולים אחוריים.

שיפור בסאונד יורגש תחת כמה , כל יחידות ההגברה זהות ואין הבדלי פאזה בינן לבין עצמן. עוצמת ההאזנה האופטימלית תשתנה, וייתכן שיהיה צורך לשמוע בעוצמה גבוהה יותר אבל הסאונד יישמע טוב יותר.

הרמקולים איכותיים.

ישנם עוד כמה גורמים שתלויים במבנה המגבר וייכולים לשפר משמעותית את הבס.

ברמקולים ללא קרוס פסיבי, משמשת הגברה מסוג זה יחד עם קרוס אקטיבי (בשלב ה פרה-אמפ)

אני מקווה שהסברתי בצורה טובה, אבל לא ממש בטוח :)

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

shlezman כתב:רק כדי להבהיר את משמעות הבי-אמפינג,
אם הרמקול תומך בבי-אמפ (יש חיבור נפרד לוופר ולטוויטר) אז ניתן להתייחס לכל רמקול כאל שני רמקולים באותה קופסא, וכך במקום שני מגברים (ימין ושמאל) צריך ארבעה (ימין-טוויטר RT , ימין-וופר RW, שמאל-טוויטר LT ,שמאל וופר LW ).

...
ההגדרה שנתת פה היא לא של Bi-Amping אלה של Bi-Wiring וכאן הכוונה של פיצול תחום התדרים בין הגבוהים לאמצעיים באמצעות כבלי הרמקולים.
שוב פעם, לגבי אופציית Bi-Amping, ניתן לביצוע רק ברסיברים שקיים Zone נוסף ועצמאי,
לא מומלץ :!: :!: :!: לאלתר אופציה כזאת ברסיברים שלא מוגדרים לכך.
גיל בכר

eytan99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בנוסף במידה ומאלטרים צריך להתאים את כיווני הרמקולים ה delay ההגברה וכ'ו ובגלל שמדובר בתדרים שונים זה יכול ליצור עוד יותר בלבול בסאונד

shlezman
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

bi-wiring זה בלוף שאומר שיש משמעות לעובי כבל הרמקול, עבה לבאס ודק לטוויטר כאשר שניהם מחוברים לאותו מגבר. וכמובן שמדובר בקישקוש אחד גדול ומסוכן לשחק עם זה.
כמו כן זה כינוי לאפשרות חיבור כפול ברמקול עצמו (מה שנחוץ לביי אמפינג).

אני אמצא זמן השבוע ואנסה לבצע בדיקת איכות בשתי התצורות שהזכרתי, במידה ואני לא אשרוף משהו חשוב אני אדווח בפורום :roll:

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

shlezman כתב:bi-wiring זה בלוף שאומר שיש משמעות לעובי כבל הרמקול, עבה לבאס ודק לטוויטר כאשר שניהם מחוברים לאותו מגבר. וכמובן שמדובר בקישקוש אחד גדול ומסוכן לשחק עם זה.
כמו כן זה כינוי לאפשרות חיבור כפול ברמקול עצמו (מה שנחוץ לביי אמפינג).

:roll:
...
עובי הכבל לא קשור בהכרח לתדר העברה וכמו כן כפי שאמרתי מקודם Bi-Amping ו- Bi-Wiring לא קשורים אחד לשני אלה שני דברים שונים לגמרי.
נראה לי שאתה מבלבל בין שני המושגים.
גיל בכר

eytan99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא יכלתי להתאפק . היום שוב עשיתי בדיקה וחיברתי את הרמקולים בחזרה עם הגשרים .(היו מחוברים ב BI-WIRE)
ההבדל הפעם לא רק אני שמעתי את ההבדלים אלא גם אחיינית שלי שהיתה איתי בחדר.
השמעתי לה איזה שיר שהיא בקשה לשמוע. ומבלי להגיד לה כלום ניתקתי את B וחיברתי את הגשרים. השמעתי לה את אותו שיר שוב.
התגובה הראשונית שלה היתה מבלי לדעת בכלל מה עשיתי היתה:
למה עכשיו זה נשמע יותר לאט ?
תגובה מוזרה 8O אבל מה שאומר שיש הבדל :!: אולי לא כל כך ברור מה ההבדל אבל הוא קיים.
מצד אחד נשמע שהתזמון בין הרמקולים השתפר אבל החדות וההפרדה של הצלילים נפגעה.
אבל מה שאני אומר יכול לנבוע גם מבחינה פסיכולוגית כי אנייודע מה עשיתי.
התגובה שלה היתה אמיתית מבלי לדעת בכלל מה קורה
מה אתם חושבים ?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

אני חושב שאתה צריך לעשות מבחן עיוור אמיתי, ואם אתה תזהה בעקביות, תהיה האדם הראשון שהצליח....

אולי נפתח HALL OF FAME באתר, שבו יוצגו האודיופילים הכבדים :wink:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

shlezman
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

נראה לי שמה שקורה הוא בעיית פאזה בין ערוצי ההגברה השונים, היינו הDELAY שהזכרת. כפי הנראה עדיף לך להשאר בתצורה הרגילה.
באיזה רסיבר ורמקולים אתה משתמש ?

eytan99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

רסיבר דנון 2105
רמקולים פרדיים מוניטור 7
אגב, בהתחלה כיילתי את הרסיבר עם המיקרופון וה RC שיש לו.
אחר כך זה שיגע אותי והתחלתי לשחק עם זה.
בסוף איפסתי את כל ההגדרות והדבר היחיד שקבעתי היה כניסות יציאות וסוגי רמקולים :D
בלי delay והגברה/הנחתה של הצדדים.
ככה שלא אמורה להיות בעיית delay

shlezman
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

טוב שניטרלת את ה RC, לדעתי זה יכול רק להפריע כיוון שאני בספק אם יש לו יכולת לעבוד בתצורת בי-אמפ.
הייתי מוסיף בדיקה של מספר עוצמות ווליום, כפי שכבר הזכרתי, השיפור האמיתי צריך להיות מורגש בעוצמות גבוהות.

אתמול הכנתי כבלים לבדיקה משלי, מסקנות בסופ"ש .
נזכרתי ששמעתי פעם דנון 21XX מחובר בתצורת בי-אמפ שנשמע מדהים (אולי כי היה מחובר לרמקול של 30K).

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

לפי דעתי רסיבר דנון בדגם שמתחת לדגם 3803 לא ניתן לבצע לו Bi-Amping.
מה שניראה לי זה שאתם מתכוונים ל- Bi-Wiring.
ודרך אגב, באמת לא ניתן לבצע R.C. לרסיבר שמחובר במוד Bi-Amping.
גיל בכר

eytan99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני עצמי ואנוכי כתב:לא יכלתי להתאפק . היום שוב עשיתי בדיקה וחיברתי את הרמקולים בחזרה עם הגשרים .(היו מחוברים ב BI-WIRE)
...
אכן היה מחובר ב WIRE :)

shlezman
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

אמש עשיתי את הניסוי הבא
חיברתי את A-left ו B-left לרמקול השמאלי.
את A-right ו B-right לרמקול הימני.
כמובן שלאחר שהסרתי את הגשרים.
הזמנתי את הגיס שלי עם דיסק חדש Donald Byrd - slow drag - RVG

והאזנו לדיסק בשתי התצורות (לא עיוור). המסקנה של שנינו בנפרד היא שיש שיפור זעום, בעיקר בצלילים הגבוהים, כיוון שווליום ההאזנה נשלט ע"י דיירי הבית האחרים, התקשנו להבחין בשינוי כלשהו בבאס.
המסקנה היא : ההבדל לא דרמטי, לפחות בווליום נמוך, ייתכן שבווליום גבוה יורגש שיפור ניכר יותר. בכל מקרה אם קיימת אפשרות במערכת לחיבור מסוג זה, שווה לנסות.
אנלא יודע אם החיבור שעשיתי ייקרא bi-amp או bi-wire, כל אחד רשאי להעניק לזה איזה שם שירצה, העיקר שזה נשמע טוב, והדיסק בהחלט מומלץ.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241

שליחה

אנלא יודע אם החיבור שעשיתי ייקרא bi-amp או bi-wire, כל אחד רשאי להעניק לזה איזה שם שירצה, העיקר שזה נשמע טוב, והדיסק בהחלט מומלץ.
...
זה בהחלט bi-wire מפני שמקורם של הA וה B ברסיבר הוא מאותה הגברה, אני הייתי עושה מבחן עיוור על מנת לבטל את האספקט הפסיכולוגי שבעיניין, אבל זה רק אני.
מיכאל .

shlezman
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

למה אתה קורא אותה הגברה ?
אותה קופסא , אותו מקור מתח או אותם מגברי שרת (אותו צ'יפ להגברה) ?

eytan99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הוא מתכוון שאם תסתכל בסכמות של המגבר קרוב לוודאי תמצא שגם A וגם B זה בעצם דבר אחד שנקרא לו C רק בשביל ההסבר
היציאות האלה קיימות בשביל הנוחות לחבר עוד זוג רמקולים בחדר אחר או משהו בסגנון.
באותה מידה אתה יכול לחבר 2 רמקולים ליציאה A ימין . ו 2 רמקולים ליציאה A שמאל שזה יוצא 4 רמקולים על יציאה A
הדבר היחיד שצריך לדאוג שהמגבר יודע להתמודד עם 16~12 אום בהתאם לסוג הרמקולים....

shlezman
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

לחבר במקביל שני זוגות רמקולים ייתן 4-2 אוהם (חיבור שני עומסים במקביל), ולכן זה בלתי ניתן לביצוע.
שני עומסים של 4 אוהם במקביל :
(1/4 + 1/4 ) / 1 = 2

במקרה אני כרגע בתהליכי פירוק ולמידה של האלקטרוניקה ברסיבר ישן של NAD שאיתרע מזלו ונפל לידי, ניתן בבירור לראות שני מעגלי הגברה עם מגברי שרת נפרדים ל A ו ל B. שני המעגלים ניזונים ממקור מתח ראשי ומעגל הספק משותף. מבלי לפרק את המרנץ שלי ולאבד את האחריות, אני מניח שהמבנה הבסיסי שלו דומה בגדול.

אז חלוקת ההספק מתפצלת בין 4 רכיבים במקום 2. ויכול להיות שהעיוות (THD) ייקטן במקרה כזה. מהבדיקה שלי נבע שהעיוות לא גדל ואולי אפילו קטן טיפלה. כמובן שזה תלוי מאוד ברמקול ובהספק שלו (לדוגמא 10W עד 120W). בכל מקרה העניין שווה בדיקה, בתנאי שלא מקצרים או שורפים איזה משהו.
נערך לאחרונה על ידי shlezman ב 04/09/2005 17:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”