סיום פריסת סיב עבור תשתית בזק פייבר בשיטת עשה זאת בעצמך

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498

שליחה

צח, סיב שהוא SM מתאים לפריסה של קילומטרים, אין בעקרון בעיה עם האורך הזה שהם השאירו.

לי הפריע בעיקר הצורה שהסיבים חשופים במקום שיהיו סגורים בתוך ארון סגור.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172

שליחה

16/01/2022 20:02  
ziv_r כתב:
כמובן שכל מטר סיב עולה $, אבל זה בטל בשישים לעומת עלות קריאת שירות. ההנחייה לכל המתקינים היא להשאיר כבל עודף בדיוק בגלל הסיבה שרשמתי מוקדם יותר.

כמובן שככל שהסיב ארוך יותר, יש הנחתה מסוימת, אבל היא כל כך שולית כאשר אנחנו מדברים על פריסה בבניין, שעוד 100 מטר או פחות 100 מטר, אין לזה השפעה ריאלית. לראייה, כל ההתקנות בארץ והתוצאות המדידות שלהן.

זה טוב שאתה עוקב אחרי התקנות, אבל שים לב שאף אחד מאנשי המקצוע לא עוקב אחרי ההמלצות שלך שאתם רושם פה בפורום, זה אומר משהו.
...
אנשים כן שואלים שאלות , אתה פשוט לא עוקב. ברור שאנשי מקצוע לא יתעניינו בהסברים שלי לגבי איך לפרוס סיב באופן אצמאי. זה מתנגש
עם הפרנסה שלהם. כמו כן, ההסברים שלי לא נועדו למקצוענים. בינתיים לא היה מקצואן אחד שרשם שאני טואה. אני ממש לא זקוק לאישור
שלך ושל מקצואנים אחרים.

עוד 100 מטר זה משמעותי. אבל זה גם מאוד תלוי במקור האור (העוצמה).
נערך לאחרונה על ידי tzah ב 17/01/2022 9:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

16/01/2022 20:14  
silverbullet כתב:
צח, סיב שהוא SM מתאים לפריסה של קילומטרים, אין בעקרון בעיה עם האורך הזה שהם השאירו.

לי הפריע בעיקר הצורה שהסיבים חשופים במקום שיהיו סגורים בתוך ארון סגור.
...
תלוי בעוצמה של מקור האור, בארון השירות.חוצמזה למה סתם לתת תוספת סיב ולהפחית את העוצמה שלא לצורך. במובן מסוים ,סיב הרבה יותר
רגיש יותר בהשוואה לכבל קואקס סטנדרטי.

לא צריך ארון. פשוט צריך להשתמש בסיב מתאים שיהיה עמיד בפני פגעי מזג האוויר.
מוזמן לשלוח תמונה..

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498

שליחה

אני כן חושב שכדאי להשתמש בארון כלשהו/קופסא כדי שזה יראה טוב יותר מבחינה אסטתית וגם אם זה ישמור על הסיבים מפני פגעי מזג האוויר, זה עוד יותר טוב.

שוב, אם בזק משחילים סיבים שהם SM (Single Mode), אז אין בעיה עם עוד 100-200 מטר תוספת (למרות שהם לא ישאירו ספייר יותר מ-10-20 מטר).
אם הם משחילים סיבים שהם (Multi Mode) MM שהם מראש מיועדים למרחקים קצרים יותר, אז תוספת של סיבים יכולה להיות גבולית.

אם ניתן לקבוע את עוצמת האור, היא יכולה להקבע במתג התקשורת. בקשר להנחתות, ברור שככל שהסיב ארוך יותר יכולה להיות הנחתה אבל הכל תלוי באורך ובסוג הסיב עצמו (MM או SM). אגב, אפילו גרגר של אבק על חודו של הסיב יכול לגרום לך להנחתה.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

17/01/2022 9:12  
tzah כתב:
אנשים כן שואלים שאלות , אתה פשוט לא עוקב. ברור שאנשי מקצוע לא יתעניינו בהסברים שלי לגבי איך לפרוס סיב באופן פרטי. זה מתנגש
עם הפרנסה שלהם. כמו כן, ההסברים שלי לא נועדו למקצוענים. בינתיים לא היה מקצוען אחד שרשם שאני טועה. אני ממש לא זקוק לאישור
שלך ושל מקצוענים אחרים.

עוד 100 מטר זה משמעותי. אבל זה גם מאוד תלוי במקור האור (העוצמה).
...

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

17/01/2022 9:30  
silverbullet כתב:
אני כן חושב שכדאי להשתמש בארון כלשהו/קופסא כדי שזה יראה טוב יותר מבחינה אסטתית וגם אם זה ישמור על הסיבים מפני פגעי מזג האוויר, זה עוד יותר טוב.

שוב, אם בזק משחילים סיבים שהם SM (Single Mode), אז אין בעיה עם עוד 100-200 מטר תוספת (למרות שהם לא ישאירו ספייר יותר מ-10-20 מטר).
אם הם משחילים סיבים שהם (Multi Mode) MM שהם מראש מיועדים למרחקים קצרים יותר, אז תוספת של סיבים יכולה להיות גבולית.

אם ניתן לקבוע את עוצמת האור, היא יכולה להקבע במתג התקשורת. בקשר להנחתות, ברור שככל שהסיב ארוך יותר יכולה להיות הנחתה אבל הכל תלוי באורך ובסוג הסיב עצמו (MM או SM). אגב, אפילו גרגר של אבק על חודו של הסיב יכול לגרום לך להנחתה.
...
ברור שאין אין בעיה גם עם 200 מטר. אבל סתם להוסיף עודף סיב ולהנחית בעוצמה, זה די מיותר. אפילו אם זה יוצא הפסד של 1-2% לכל
100 מטר סיב. נכון. יש לך גם הנחתות נוספות מהקונקטורים, כיפופים חדים וכדומה.

"ניתן לקבוע את עוצמת האור, היא יכולה להקבע במתג התקשורת"
כן. לא יצא לי לבדוק, אבל אני אעשה את זה בקרוב מאוד.

"אני כן חושב שכדאי להשתמש בארון כלשהו/קופסא כדי שזה יראה טוב יותר מבחינה אסטתית"
זה יכול לעזור אבל מוסיף לעלויות הפריסה. יש לי פתרון מקורי אחר. לא צריך להמציא את הגלגל.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”