לקראת מעבר, מה הבדל בין שקעי Gewiss vs NISKO?
1. לחתוך כבל של ברוויל זה פשע
2. התקע הבריטי כולל פיוז ונחשב למתקדם והבטיחותי ביותר, למה ללכת לאחור במיוחד כשאפשר לפתור זאת באלגנטיות?
אמזון מסרבים לשלוח בינתיים, לכתובת מקומית פתאום יש להם מלאי ושולחים.
בינתיים שמתי שני מודולים איטלקיים, היחידים שנשלחו, אז לפחות עכשיו יש הארקה גם למתאמים הבריטים.
בהזדמנות נזמין מודול בריטי ואוניברסלי למלון כשנהיה באירופה. לא בוער.
נעבור כבר מהסיסטם לדגמים החדשים של הקורוס.
2. התקע הבריטי כולל פיוז ונחשב למתקדם והבטיחותי ביותר, למה ללכת לאחור במיוחד כשאפשר לפתור זאת באלגנטיות?
בינתיים שמתי שני מודולים איטלקיים, היחידים שנשלחו, אז לפחות עכשיו יש הארקה גם למתאמים הבריטים.
נעבור כבר מהסיסטם לדגמים החדשים של הקורוס.
1. כבל חשמל זה כבל חשמל. לא ממש הבנתי מה כלכך מיוחד בכבל של ברוויל שזה פשע (יש לי טוסטר שלהם, הכבל נראה רגיל לחלוטין)13/07/2022 15:07minime כתב: 1. לחתוך כבל של ברוויל זה פשע
נעבור כבר מהסיסטם לדגמים החדשים של הקורוס....
2. לא יודע מאיפה הבאת את זה. הפיוז מיועד לרשת החשמל הבריטית, והוא חסר משמעות כאן בארץ.
כמובן שתעשה מה שנוח לך.
מוזמן גם להעיף מבט כאן
https://carsforum.co.il/topic/618198-%D ... %9C%D7%99/
וכאן
https://news.ycombinator.com/item?id=1782791
Tiny bit of history:
The reason plugs in the UK are so big is that each one must be individually fused. And the reason for that is something called a "ring circuit".
In a ring circuit you have, say, a 40 amp fuse at the mains/box. From this you send out two wires, each rated only for 20 amps, going in a circle around the house. You can now supply 40 amps worth of power using only cheaper 20 amp wires. (Since the current can flow over both wires at once.)
But this means that the wires going to an individual appliance are far too small for the main breaker, so each appliance gets a fuse in the plug.
Ring circuits have serious drawbacks, but they helped during a time when there was a copper shortage.
And ever since then the UK has been stuck with huge plugs.
למכשירי ברוויל יש לולאה בתקע בשביל להוציא אותו בקלות מהשקע
לא יודע מה איתך אבל אני מעדיף לחשוב טיפה לפני שאני מיישם עצות, במיוחד כשמתברר שהן עצות אחיתופל.
החלפת שקע הינה פתרון טוב יותר. במיוחד במחשבה לעתיד ובמיוחד אם יש יותר ממכשיר אחד או שניים.
מספיק שקע אחד כזה, לא הולך להחליף את הכל לבריטי. אבל את הרוב לאירופאי.
השקע הישראלי שייך לעבר לאור השינוי של האירופאים מתחילת המילניום, שזה הפורמט שישראל בחרה לאמץ.
בלי קשר, אני מעדיף שהתקע והכבל ישארו יחידה אחת. עמיד למים, אבק, חוטים שעם הזמן רופפים וכו'.
אגב, זה מהקישור שנתת
החלפת שקע הינה פתרון טוב יותר. במיוחד במחשבה לעתיד ובמיוחד אם יש יותר ממכשיר אחד או שניים.
מספיק שקע אחד כזה, לא הולך להחליף את הכל לבריטי. אבל את הרוב לאירופאי.
השקע הישראלי שייך לעבר לאור השינוי של האירופאים מתחילת המילניום, שזה הפורמט שישראל בחרה לאמץ.
בלי קשר, אני מעדיף שהתקע והכבל ישארו יחידה אחת. עמיד למים, אבק, חוטים שעם הזמן רופפים וכו'.
אגב, זה מהקישור שנתת
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
הזמנתי מ-John Cribb.04/06/2022 15:33minime כתב: מתנצל שאני רוכב על השרשור הזה...
ראיתי מה שרשמת על שקעי הגוויס ועכשיו אני קולט שיש לי זוגות שקעי גוויס במטבח ונפל לי האסימון![]()
ניתן להחליף בחלקם שקע מודולרי אחד בבריטי וגרמני ולהפטר מהמתאמים הבריטים
וההארקה סוף סוף תהיה שימושית במכשירים שנרכשו בעשור האחרון, גם בארץ, בהם ההארקה בפורמט הגרמני, פסי הארקה במקום פין.
יש אפילו שקע אוניברסלי באמזון, אבל הוא מתאים רק לגרסת הצ'ורס של גוויס ולא הסיסטם שהיא הנפוצה בארץ.
איזו חנות בריטית שולחת במחיר שפוי? מחפש לרכוש שני מודולי UK ב-20-30€
אין מצב שאני משלם על הפלסטיק הזה 150-200₪.
יש יצרנים שמיצרים מודולים תואמי גוויס?
...
הוספתי למפרע, 2 בריטים ו-5 גרמנים - סה"כ יצא לי £43, ועוד £15.5 משלוח לפני שנה וחצי (המחיר של השקע הבריטי קצת עלה מאז).
אשמח ללינק יותר מדוייק, יש בחנות אלפי מוצרים.תודה רבה08/08/2022 1:22dr0r כתב: הזמנתי מ-John Cribb.
הוספתי למפרע, 2 בריטים ו-5 גרמנים - סה"כ יצא לי £43, ועוד £15.5 משלוח לפני שנה וחצי (המחיר של השקע הבריטי קצת עלה מאז)....
שים לב שהלינק השני הוא לשקע 110 אמריקאי08/08/2022 10:50kobbi כתב: אוקי מצאתי
https://www.johncribb.co.uk/gewiss-gw20 ... e-16a.html
https://www.johncribb.co.uk/gewiss-gw20 ... -125v.html...