מצב ה-cgNAT בספקיות שונות
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
מבחינתי IP קבוע הוא לא אופציה טובה, אלא רק IP דינאמי שמשתנה. ככה שזה אפילו לא עניין של 15 ש"ח שזה באמת לא הרבה כסף.
לי היתה בעיה אחרת כשהאיי פי היה קבוע
אנחנו בבית 4 מחשבים ועוד 4 סלולריים וטאבלטים.
היו המון חיפושים בגוגל מכל המכשירים, לפעמים 200 חיפושים שונים ביום לצרכי לימודים עבודה וכו'
ואז גוגל היתה מזהה תנועה 'חריגה' מאותו IP קבוע שלנו, ואז כל מחשב או טאבלט היה נאלץ כל כמה דקות לעשות CAPTCHA
וזה פשוט מעצבן ומבזבז את הזמן. זה היה קורה בעוד אתרים.
גם לא היתה דרך לצאת מהמצב הזה, כי ה-IP הוא קבוע ואין דרך לשנות אותו
זה היה נמשך ימים שלמים, אפילו בחיפוש השני בבוקר כבר היתה מופיעה CAPTCHA
למזלי, ניידתי את הסיבים לבזק בינלאומי ממש דקה לפני השינוי בחברה וסגירת החטיבה הפרטית
ומאז יש לי IP שמשתנה בכל הפעלה מחדש של הנתב. מקווה שבזק לא תבלע אותי יחד עם כל הלקוחות של בזק בינלאומי בחזרה
ואז שוב איאלץ לסבול מעניין ה-IP הקבוע וההשלכות שלו.
לי היתה בעיה אחרת כשהאיי פי היה קבוע
אנחנו בבית 4 מחשבים ועוד 4 סלולריים וטאבלטים.
היו המון חיפושים בגוגל מכל המכשירים, לפעמים 200 חיפושים שונים ביום לצרכי לימודים עבודה וכו'
ואז גוגל היתה מזהה תנועה 'חריגה' מאותו IP קבוע שלנו, ואז כל מחשב או טאבלט היה נאלץ כל כמה דקות לעשות CAPTCHA
וזה פשוט מעצבן ומבזבז את הזמן. זה היה קורה בעוד אתרים.
גם לא היתה דרך לצאת מהמצב הזה, כי ה-IP הוא קבוע ואין דרך לשנות אותו
זה היה נמשך ימים שלמים, אפילו בחיפוש השני בבוקר כבר היתה מופיעה CAPTCHA
למזלי, ניידתי את הסיבים לבזק בינלאומי ממש דקה לפני השינוי בחברה וסגירת החטיבה הפרטית
ומאז יש לי IP שמשתנה בכל הפעלה מחדש של הנתב. מקווה שבזק לא תבלע אותי יחד עם כל הלקוחות של בזק בינלאומי בחזרה
ואז שוב איאלץ לסבול מעניין ה-IP הקבוע וההשלכות שלו.
כן, זה גם המועדף עלי....
אני בהוט נחושת, וקצת קשה להחליף כתובות. צריך לשנות את ה-MAC של הראוטר, ולא תמיד זה עוזר, או לפעמים זה לא מצליח להתחבר אח"כ, נראה לי בגלל דחייה מצד התשתית.
הרושם שלי היה שזה מבוסס על שוק סחר בטווחי כתובות? אף אחד לא יוותר, אלא רק ימכור אם מישהו יציע מחיר טוב.10/12/2022 14:09vivia כתב: לברר כמה כתובות ipv4 הספקיות הוותיקות, שכאמור שם אין cgnat, באמת צריכות, ובמידת הצורך לעודד אותן להעביר ipv4 לספקיות האחרות....
מספר כתובות ה-IPv4 כרגע לספקיות המרכזיות, באלפים:
2,156 פרטנר (AS12400)
1,586 סלקום (AS1680)
1,532 בזב"ל (AS8551)
419 הוטנט (AS12849)
68 אקספון 018 (AS47956)
36 טריפל-סי (AS50463)
10 טלזר 019 (AS51825)
לא ספקית רגילה, אבל יחסית הרבה כתובות:
72 גילת (AS12491)
וחברה שלדעתי יכולה וצריכה לתרום את כל 3300 הכתובות שלה
@Jverga תכנס לראוטר ותראה מה הכתובת שאתה מקבל, במקביל לך לאתר כמו whatsmyip ותראה מה הכתובת שרשומה שם - אם הם לא זהות אז אתה מאחורי cgNAT
אם אני לא טועה אצל בזק אפשר לבחור ספקית אחרת? הרבה ספקים עובדים עם התשתית שלהם אז שווה לנסות לעבור, אני לדוגמא בכלל בפרטנר על תשתית בזק, אבל ה"חיסרון" זה שאני לקוח של פרטנר ולא בזק.
אם אני לא טועה אצל בזק אפשר לבחור ספקית אחרת? הרבה ספקים עובדים עם התשתית שלהם אז שווה לנסות לעבור, אני לדוגמא בכלל בפרטנר על תשתית בזק, אבל ה"חיסרון" זה שאני לקוח של פרטנר ולא בזק.
- Jverga
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 25
- שם מלא: דני
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אין לי מושג איפה למצוא את את הכתובת בראוטר, יש לי את הראוטר BE המחורבן שלהם עם כל ההגנות האלה שלהם02/02/2023 11:23Haimbin כתב: @Jverga תכנס לראוטר ותראה מה הכתובת שאתה מקבל, במקביל לך לאתר כמו whatsmyip ותראה מה הכתובת שרשומה שם - אם הם לא זהות אז אתה מאחורי cgNAT
אם אני לא טועה אצל בזק אפשר לבחור ספקית אחרת? הרבה ספקים עובדים עם התשתית שלהם אז שווה לנסות לעבור, אני לדוגמא בכלל בפרטנר על תשתית בזק, אבל ה"חיסרון" זה שאני לקוח של פרטנר ולא בזק....
אי אפשר לבחור ספק אחר כיום כל החברות מוכרות ספק ותשתית ביחד . זה חוק חדש ….02/02/2023 11:23Haimbin כתב: @Jverga תכנס לראוטר ותראה מה הכתובת שאתה מקבל, במקביל לך לאתר כמו whatsmyip ותראה מה הכתובת שרשומה שם - אם הם לא זהות אז אתה מאחורי cgNAT
אם אני לא טועה אצל בזק אפשר לבחור ספקית אחרת? הרבה ספקים עובדים עם התשתית שלהם אז שווה לנסות לעבור, אני לדוגמא בכלל בפרטנר על תשתית בזק, אבל ה"חיסרון" זה שאני לקוח של פרטנר ולא בזק....
- Jverga
- חבר שרק התחיל

כן אני יודע את כל זה, הבעיה שלי היא לא להיכנס להגדרות של הראוטר, את זה אני מצליח, הבעיה שבהגדרות זה לא מראה לי את ה- WAN IP, אין למצוא את זה שם, עברתי הגדרה הגדרה ואין02/02/2023 12:03Haimbin כתב: תוריד לפלאפון אפלקציה כמו Fing או Net analyzer ושם הוא יסרוק את הרשת ויראה לך את האייפי של הראוטר של בזק, תתחבר אליו והססמא והמשתמש רשומים לך על BE עצמו...
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
IP קבוע לא אמור לעשות בעיות אלא אם במקרה ה-IP שהקצו לך שימש ספאמר בעבר, ואם זה קורה אתה תגלה את זה מהר מאוד ותוכל לבקש מהם להחליף לך. מה שכן חשוב לציין זה שכשיש לך IP קבוע אתה אחראי לא לעשות דברים שיסמנו אותו כבעייתי.02/02/2023 9:38Jverga כתב: אני נמצא אצל בזק לצערי תקוע מאחורי CGNAT, מה הפתרון פה?
לפי מה שאומרים מעלי גם IP קבוע זה לא משהו כי זה עושה בעיות של CAPTCHA
אז אין מה לעשות? תקועים בחרא?...
לרוע המזל אין לך אלטרנטיבה מושלמת. יש לך בגדול את האפשרויות הבאות -
- לקנות IP קבוע כמו שרשמתי למעלה.
- להשתמש ב-IPv6, שאין בו בעיה של NAT, ובזק אמורה לתמוך בזה. החסרון הוא שאתה תוכל להתחבר רק אם יש לך תמיכה ב-IPv6 גם בצד השני, אז זה לא פתרון טוב אם אתה לא יכול לסמוך על זה.
- להירשם ל-VPN שנותן IP חיצוני. גם זה מן הסתם בתשלום חודשי וזה יכול גם להאט את המהירות.
- להחליף ספק לספק שלא עושה CGNAT (עד כמה שידוע לי זה רק סלקום ופרטנר) או שמוציא אותך מה-CGNAT בלי תוספת תשלום ובלי לחייב רכישת IP קבוע (הוטנט, אולי אקספון).
- Jverga
- חבר שרק התחיל

חשבתי שגם בזק בין לאומי לא עושים CGNAT?02/02/2023 22:35NegativeIQ כתב: IP קבוע לא אמור לעשות בעיות אלא אם במקרה ה-IP שהקצו לך שימש ספאמר בעבר, ואם זה קורה אתה תגלה את זה מהר מאוד ותוכל לבקש מהם להחליף לך. מה שכן חשוב לציין זה שכשיש לך IP קבוע אתה אחראי לא לעשות דברים שיסמנו אותו כבעייתי.
לרוע המזל אין לך אלטרנטיבה מושלמת. יש לך בגדול את האפשרויות הבאות -בהצלחה.
- לקנות IP קבוע כמו שרשמתי למעלה.
- להשתמש ב-IPv6, שאין בו בעיה של NAT, ובזק אמורה לתמוך בזה. החסרון הוא שאתה תוכל להתחבר רק אם יש לך תמיכה ב-IPv6 גם בצד השני, אז זה לא פתרון טוב אם אתה לא יכול לסמוך על זה.
- להירשם ל-VPN שנותן IP חיצוני. גם זה מן הסתם בתשלום חודשי וזה יכול גם להאט את המהירות.
- להחליף ספק לספק שלא עושה CGNAT (עד כמה שידוע לי זה רק סלקום ופרטנר) או שמוציא אותך מה-CGNAT בלי תוספת תשלום ובלי לחייב רכישת IP קבוע (הוטנט, אולי אקספון).
...
מבין כל הספקים בארץ מי הכי איכותיים? (על דגש של פינג נמוך)
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

נכון, אבל עד כמה שידוע לי בזק בינ"ל כבר לא מקבלים לקוחות פרטיים חדשים.04/02/2023 2:00Jverga כתב: חשבתי שגם בזק בין לאומי לא עושים CGNAT?
מבין כל הספקים בארץ מי הכי איכותיים? (על דגש של פינג נמוך)...
- Jverga
- חבר שרק התחיל

אני עברתי ממש לפני כמה ימים לבזק בין לאומי ואני חושב שגם הם מאחורי NAT כפול.05/02/2023 18:42NegativeIQ כתב: נכון, אבל עד כמה שידוע לי בזק בינ"ל כבר לא מקבלים לקוחות פרטיים חדשים....
אני לא כל כך יודע איך לבדוק את זה אבל, אני לא מצליח למצוא את כתובת הWAN של הראוטר. יש לך אולי מושג איך לבדוק את זה?
שאני הולך לDEVICE INFO כל מה שאני רואה זה WAN MAC ADDRESS. לא IP.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

זה מאוד שונה בין ראוטר לראוטר. לרוב יהיה איזה עמוד סטטוס שיהיה אפשר למצוא בו את ה-IP.25/02/2023 1:34Jverga כתב: אני עברתי ממש לפני כמה ימים לבזק בין לאומי ואני חושב שגם הם מאחורי NAT כפול.
אני לא כל כך יודע איך לבדוק את זה אבל, אני לא מצליח למצוא את כתובת הWAN של הראוטר. יש לך אולי מושג איך לבדוק את זה?
שאני הולך לDEVICE INFO כל מה שאני רואה זה WAN MAC ADDRESS. לא IP....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
כדי שתוכל לגשת למצלמות מחוץ לבית, אתה צריך לפתוח פורטים ובשביל זה צריך שהראוטר שלך יהיה מחובר ישירות לאינטרנט ולא דרך NAT של הספק (שזו עוד שכבה "מבודדת")