עזרה במפרט מחשב לניגון 4k hdr

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
almog333 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 259

שליחה

כתבתי חיבור של הסרבר, לא רסיבר - לטלויזיה ולא לרסיבר. אולי ככה הוא יקבל את האות ישירות. לא משנה.
בכל מקרה הבאפרינג הוא בלתי נסבל עבורי. אני מתנסה בפלקס כרגע. אני עם חיבור 100 מגה, הסרבר מחובר חוטי אבל זה לא עוזר. מניח שכך יהיה גם עם סטרימר חיצוני.
בקיצור אני אשמח מאד להמלצה למפרט מחשב שיתחבר ישירות לרסיבר עם תמיכה ב HEVC וכל מה שצריך, ובא לציון גואל.
מאד אשמח למפרט שיענה לדרישות הללו.
I choose not to run

odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 790

שליחה

אתה צריך להבין מה הבעיה, כדי לבחור פתרון מתאים.

איזה שרת יש לך כרגע? תסתכל מה הפלקס עושה על השרת - האם הוא מנסה לעשות transcoding ולא מצליח? או שהוא מעביר direct play והרשת לא סוחבת את זה? אם הוא מנסה לעשות transcoding נסה להבין מה הסיבה ולמנוע את זה. אם לא תצליח למנוע, תצטרך לשלם קצת, נניח על חודש אחד של רישיון להפעיל hardware transcoding - אז תדע אם השרת שלך מספיק חזק.

אני ראיתי שהרשת האלחוטית יכולה להיות הרבה יותר מהירה מה-100 מגה של רשת קווית שהטלוויזיה מאפשרת - נסה גם את זה.

almog333 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

השרת זה מחשב עם i3 דור רביעי עם שמונה GB .
מאד מודה לכם על העזרה. לא מובן מאליו עבורי.
הגעתי למסקנה שזה פשוט לא בשבילי. בלי תמיכה ב dts (מרבית הקבצים שלי הם בפורמט הזה), נגינה לא רציפה, ועוד ועוד.
שוב - מאד אשמח ואודה להמלצה למפרט מחשב שיחובר ישירות לרסיבר AVR-X2700H.
I choose not to run

odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 790

שליחה

לא הבנתי מה בדיוק לא בשבילך, ונדמה לי שאתה עלול לבחור בפתרון לא אופטימלי.

לך ולי יש בדיוק אותה טלוויזיה, ולשנינו יש קבצים עם פסקול DTS. אני שומע אותו בלי בעיה באחת משתי דרכים: או דרך האפליקציה של פלקס בטלוויזיה (השרת ממיר אודיו לדולבי) או דרך אפליקציה של פלקס על אפל טי וי (אין המרה, אפל טי וי מפענח DTS ושולח bitstream לטלוויזיה), בשני המקרים האודיו עובר מהטלוויזיה לרסיבר דרך SPDIF (מוגבל ל-5.1 lossy). בשני המקרים הנגינה חלקה לגמרי, אם כי לטובת ניגון באפליקציה על הטלוויזיה קניתי דונגל רשת גיגה כדי להימנע משימוש ברשת האלחוטית - עניין של 70-100 ש"ח.

אם אתה לא צריך בכלל המרה, רק לשלוח קבצי 4K לטלוויזיה 4K, מספיק לך אפילו Raspberry Pi 4 שעולה כמה מאות שקלים, הוא יכול להיות נגן שמחובר ישר לרסיבר ומשם לטלוויזיה ב-HDMI. אתה גם יכול להריץ עליו שרת פלקס - רק שהוא לא יוכל לעשות בכלל transcoding (למשל להצגה של וידאו על טלפון), אבל אולי אתה לא צריך?

השרת שלי הוא NAS שעלה כאלפיים ש"ח (לא כולל הדיסקים, ורישיון plex pass לתמיד שעולה 75-100 דולר). אני בספק שמחשב סביר יעלה פחות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

rPi4 נכון לעכשיו לא תומך HDR, אז לא, הוא לא יתאים.
אבל כל נגן נורמלי, למשל NVIDIA SHIELD או סטרימר עם חיבור רשת 1גיגה ו-CoreELEC יעשו את העבודה בלי בעיה.
בנוגע לתקיעות, כפי שכבר נאמר, צריך להבין מאיפה הן נובעות. לא צריך מחשב בשביל לנגן מדיה היום.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4814

שליחה

גם גוגל TV ינגן את זה בלי בעיה

almog333 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא מבין איך כל מכשיר מצ'וקמק תומך בהכל אבל המחשב שלי לא
I choose not to run

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

לא הבנתי, אתה מנסה לנגן את זה מהמחשב שהזכרת קודם?
Core i3 דור 4, בלי כרטיס מסך נפרד שתומך בפיענוח חומרה של HEVC? לא, הוא לא מספיק חזק.
כי בכל הסטרימרים יש תמיכה בפיענוח בחומרה. לכן עוצמת העיבוד והמחיר של המכשיר יכולים להיות נמוכים, ועדיין הכל ירוץ חלק.
יש לי סטרימרים מסוף 2016 ב-$40 שהכל רץ עליהם מצויין. כולל תמיכה בכל הפורמטי האודיו וגם תמיכה ב-4K עם HDR10, HDR10+, HLG.

almog333 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מישהו יכול לתת לי מפרט למחשב חזק מספיק? זה איזה סוד שמור או מה?
פעם רביעית שאני מבקש מפרט. מה אכפת לכם :)
לא מבין איך זה מזרים אצלכם 4k בלי לאגים.
I choose not to run

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אמרתי לך, קח pn50

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

מה יש לא להבין? כל עוד חיבור הרשת מספיק מהיר, אין שום בעיה עם הזרמה.

almog333 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא משנה, אנסה להעזר בפורומים אחרים. אתם כל כך נעולים על המזרימים למיניהם שאתם לא שומעים את בקשתי.
תודה רבה על הנכונות, בלי ציניות.
I choose not to run

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

3 פעמים יגידו לך אסוס pn50. אולי בפורום אחר יכתבו לך את זה אחרת.

almog333 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

שאלה בנוגע לשילד פרו:
אם הוא משמש כקליינט והמחשב עדיין משמש כשרת,אם אני מבין נכון עדיין הטרנסקודינג נעשה במחשב. ואם השילד הוא שרת - הוא לא יכול למשוך תוכן מהרשת אלא רק ממה שמחובר אליו ישירות.
אני טועה?
I choose not to run

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

טרנסקודינג רלוונטי רק במקרה בו אתה משתמש בפלקס.
ועם שילד אתה יכול לבטל את הטרנסקודינג, כי הוא יודע לפענח את כל הפורמטים הנדרשים לבד.
אם השילד משמש גם כשרת, אתה עדיין צריך קליינט. וכאן יתקנו אותי אם אני טועה, אבל נראה לי שאין בעיה להגדיר את השרת של פלקס למשוך תכנים גם מהרשת הביתית (אם התכנים לדוגמה נמצאים על מחשב או NAS נפרד)

almog333 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כן, ראיתי ממש עכשיו ביו טיוב שאם אתה מפעיל את "direct play" בשרת אז הוא רק מעביר את הקובץ לקליינט שיפענח הוא את הקובץ.
ממה שראיתי ביו טיוב, השילד יכול לנגן רק מה שמחובר אליו ישירות, אבל יכול להיות שגם אני טועה.
I choose not to run

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

מה? השילד מריץ אנדרויד, והוא יכול לנגן הכל, כולל דברים מהרשת, הכל תלוי במגבלות\אפשרויות של הנגן בו תשתמש.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 832

שליחה

הרעיון זה שלשילד (או כל סטרימר) יש חומרה יעודית לניגון הדברים הרלוונטים ככה שהוא עובד טוב למרות שהחומרה שלו הרבה יותר חלשה וזולה ממחשב ממוצע/זול, ולכן תמורה הרבה יותר טובה לכסף ממחשב ואמור לענות על כל הצרכים הטלויזיונים שלך כל עוד אתה לא מתעקש על נגן ספציפי שעובד רק על windows ולא מריץ שום התחכמויות עיבוד תמונה שדורשות עיבוד חזק. יכול לקרוא קבצים מכונן חיצוני ב-USB, אפליקציות הזרמה מהאינטרנט, או אפליקציות שמזרימות קבצים מהרשת הביתית בשלל שיטות. למשל אני משתמש ב kodi שמזרים מהמחשב באמצעות מנגנון שיתוף הקבצים של windows, וזה עובד חלק גם על קבצים ענקיים כל עוד אין עומס על הרשת הביתית (לפעמים צריך לסגור את הקליינט של הטורנטים במחשב בשביל שיעבוד חלק).

היום טליוזיות חכמות לא מאד רחוקות מהיכולת של הסטרימר אבל בד"כ חסר להן כמה דברים קטנים, ובעיקר מתקשות לנגן קבצי remux במקרים מסוימים או תמיד, ולפעמים גם לא תומכות בכל הפורמטים (בעיקר DTS לפי מה שאני מכיר). מצד שני השילד למשל לא תומך ב-HDR ביוטיוב, למרות שזה די נדיר ומקסימום אם מתעקשים אפשר את היוטיוב להפעיל מהטלויזיה גם אם יש סטרימר.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”