רוצים לדעת כמה באמת עולה לייצר מעבד?
450MM מת די מזמן. אני אישית היתי מעורב בפיתוח של כמה מערכות של 450MM שהיו בשלבים די מתקדמים ואז הכל פתאום מת !
היו המון תכנונים והמון תכניות לכל יצרני OEM וכמובן END USERS, אבל זה פשוט לא יצא לפועל כתוצאה מהרבה סיבות והעיקרית היא- השקעה מטורפת !
בינתיים מפעלי 200MM לא רק שלא מתים, אלא חזרו לפרוח כשכולם היו בטוחים שהם ימותו מזמן. תתפלאו, אבל יש גם לא מעט מפעלי 150MM ואפילו כאן בישראל.
יש אפילו יצרנים שפותחים מפעלים חדשים של 200MM (ולא 300).
היו המון תכנונים והמון תכניות לכל יצרני OEM וכמובן END USERS, אבל זה פשוט לא יצא לפועל כתוצאה מהרבה סיבות והעיקרית היא- השקעה מטורפת !
בינתיים מפעלי 200MM לא רק שלא מתים, אלא חזרו לפרוח כשכולם היו בטוחים שהם ימותו מזמן. תתפלאו, אבל יש גם לא מעט מפעלי 150MM ואפילו כאן בישראל.
יש אפילו יצרנים שפותחים מפעלים חדשים של 200MM (ולא 300).
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73272
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
לא ראיתי את הסרטון ואני גם לא מבין במעבדים. עלות היצור של מעבד מעניינת כמו עלות הצריבה במפעל של DVD של windows. אמנם תהליך ה-ר-ב-ה יותר מורכב אבל עלויות הפיתוח, ומדובר פה על אלפי מהנדסים, לא פחות, רחוקות מלהיות בטלות.
-
Huber
- חבר במועדון HT

-
Huber
- חבר במועדון HT

אין לי נתונים כאלה. אני גם לא חושב שאינטל, או כל יצרן אחר מספק נתונים כאלה ברזולוציה כזאת לגבי כל מעבד.
כן אני יודע, שמעבדים מאותה הסדרה עוברים את אותו תהליך היצור ולמעשה רק בסיום (בזמן הטסטים/סורט) נקבע מה יהיה הדגם המדויק וזאת לפי התוצאות. אם התוצאות מצוינות ושום דבר לא נכשל- זה יהיה דגם "גבוה" ואילו אם חלק מהתוצאות נמוכות יותר- גם המעבד "יורד בדרגה"- כך שלמעשה תהליך היצור זהה ורק בסוף מתבצעת החלוקה לדגמים.
כן אני יודע, שמעבדים מאותה הסדרה עוברים את אותו תהליך היצור ולמעשה רק בסיום (בזמן הטסטים/סורט) נקבע מה יהיה הדגם המדויק וזאת לפי התוצאות. אם התוצאות מצוינות ושום דבר לא נכשל- זה יהיה דגם "גבוה" ואילו אם חלק מהתוצאות נמוכות יותר- גם המעבד "יורד בדרגה"- כך שלמעשה תהליך היצור זהה ורק בסוף מתבצעת החלוקה לדגמים.
-
Huber
- חבר במועדון HT

-
Huber
- חבר במועדון HT

אתה מתכוון לעלויות ייצור? זניח. נכון שאפשר להכניס יותר מעבדי I9 על אותו וואפר מ I9 למשל (ה I9 הם מעבדים הרבה יותר גדולים מבחינת כמות טרנזיסטורים/כמות זיכרון מטמון וכו) אבל ההבדל לא גדול וזה לא מה שמשנה משמעותית בעלות ייצור. מה שכן אינטל יוצרים מנקודת הנחה שבמעבדי הקצה העליון למרות כמות מכירות קטנה יותר, הרווח גבוה יותר, ובמעבדי הקצה התחתון כמות היחידות הנמכרות גבוהה למרות העלות הנמוכה יותר יותר. הפרמטרים הללו הם שקובעים את התמחור של המוצרים שלהם.23/07/2022 19:30Thehobit1 כתב: Arie10@ שאלה:
מהו ההבדל בעלות הגולמית השולית בין מעבדי קצה עליון ותחתון, נניח i9 ו- i3 של אותה סידרה, מעבד של 500$ לעומת 100$....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
זה לא נכון. כל המעבדים לדסקטופ של אינטל מבוססים על אותו סיליקון בדיוק.
חלקים ממנו ננעלים כדי לבדל בין סדרות שונות.
עלות ייצור הסיליקון היא אותה עלות לכל הדגמים. אבל עלות ייצור כל המעבד יכולה להשתנות, כי ככל שהסדרה גבוהה יותר, כך המעבד צריך לעבור בדיקות מחמירות יותר.
עלות ייצור הסיליקון היא אותה עלות לכל הדגמים. אבל עלות ייצור כל המעבד יכולה להשתנות, כי ככל שהסדרה גבוהה יותר, כך המעבד צריך לעבור בדיקות מחמירות יותר.
-
Huber
- חבר במועדון HT

TheCoolest - צודק, ערכתי את התגובה הקודמת שלי בשביל שלא יבלבל מי שקורה בעתיד.
גם הבדיקות הן אותן בדיקות.
בבדיקות הסופיות רואים מה בדיוק "עבר" ולפי התוצאות קובעים את דגם המעבד.
אתם צריכים להבין שהתהליך שהפרוסה עוברת יכול להמשך בין חודשיים לשלושה (למעבדים של אינטל). מדובר על תהליכים מאוד מורכבים.
אתן דוגמא פשוטה... פרוסה מושלמת (שכל הרכיבים בה "עברו") מצליחה לצאת ממפעל מסויים רק אחת לכמה שנים !!! מדובר על ארוע מאוד נדיר !!!
בבדיקות הסופיות רואים מה בדיוק "עבר" ולפי התוצאות קובעים את דגם המעבד.
אתם צריכים להבין שהתהליך שהפרוסה עוברת יכול להמשך בין חודשיים לשלושה (למעבדים של אינטל). מדובר על תהליכים מאוד מורכבים.
אתן דוגמא פשוטה... פרוסה מושלמת (שכל הרכיבים בה "עברו") מצליחה לצאת ממפעל מסויים רק אחת לכמה שנים !!! מדובר על ארוע מאוד נדיר !!!
-
Huber
- חבר במועדון HT

עוד ווידאו מעניין בנושא של טכנולוגיות מזעור וההבדלים בנהם. רלוונטי רק למי שמעוניין לדעת עוד על ייצור מעבדים:
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
נכון לגבי הייצור אבל לא לגבי הפיתוח והבדיקות. יש פיצרים שפשוט לא מאונבלים בסדרות שונות.24/07/2022 14:52TheCoolest כתב: זה לא נכון. כל המעבדים לדסקטופ של אינטל מבוססים על אותו סיליקון בדיוק.
עלות ייצור הסיליקון היא אותה עלות לכל הדגמים. אבל עלות ייצור כל המעבד יכולה להשתנות, כי ככל שהסדרה גבוהה יותר, כך המעבד צריך לעבור בדיקות מחמירות יותר....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
-
Huber
- חבר במועדון HT