לא מבסוט מ ה onkyo 696 אשמח לעזרה בבחירת רסיבר :)
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4218
מניסיון שלי אישי של 15 שנים עםרסיברים שונים...קיים הבדל בסאונד בין רסיברים באופן כללי,ההבדל גודל עוד יותר כאשר מכניסים למשוואה את השידוך לרמקולים.
בסטראו המצב בולט יותר ,יתכן שרמקולים ומגבר יקרים מאוד ישמעו טוב יותר עם מגבר זול משמעותית בגלל השילוב מגבר רמקולים.
בעזרת כיול נכון ברסיברים מתקדמים ניתן לצמצם משמעותית את הבדלי הסאונד בין החברות והרסיברים.
כאשר בכיול של סט 5.1 עם סטליטים מקבלים full band אז הכיול לא הצליח.
כיום יש לי רסיבר בכיר יחסית של דנון ובעקבות תקלה של כמה ימים חיברתי רסיבר ישן ופשוט של פיונייר שלרגעים רבים היה נשמע לי טוב יותר מהדנון,לאחר מספר דקות הבנתי שאת צליל הדנון אני אוהב יותר.
כאשר עולים מעבר לרמה של אונקיו 696 מגיעים למכשירים ברמה גבוה יותר ,עם כיול טוב יותר.
לרסיבר של פיוניר שציינת יש צליל דק יותר,מכאני יותר,טוויטרי יותר ,ישיר יותר מהאונקיו 696 ואם אתה אוהב את גוון הצליל אז תחפש פיוניר חדיש יותר.
חנויות לא מאפשרות משחק גדול מדי עם רסיברים ורמקולים בחנויות כי האפשרויות הם אינסופיות .
ב15 שנה האחרונים היה לי ימאה ,דנון ,אונקיו,מרנץ,פיוניר ,ולטעמי הדנון והמרנץ היה להם את האלמנט הנוסף ,פיונייר נשאר בחדר שינה ומקבל עדיין כבוד רב,הימאה היה הפחות .
בסטראו המצב בולט יותר ,יתכן שרמקולים ומגבר יקרים מאוד ישמעו טוב יותר עם מגבר זול משמעותית בגלל השילוב מגבר רמקולים.
בעזרת כיול נכון ברסיברים מתקדמים ניתן לצמצם משמעותית את הבדלי הסאונד בין החברות והרסיברים.
כיום יש לי רסיבר בכיר יחסית של דנון ובעקבות תקלה של כמה ימים חיברתי רסיבר ישן ופשוט של פיונייר שלרגעים רבים היה נשמע לי טוב יותר מהדנון,לאחר מספר דקות הבנתי שאת צליל הדנון אני אוהב יותר.
כאשר עולים מעבר לרמה של אונקיו 696 מגיעים למכשירים ברמה גבוה יותר ,עם כיול טוב יותר.
לרסיבר של פיוניר שציינת יש צליל דק יותר,מכאני יותר,טוויטרי יותר ,ישיר יותר מהאונקיו 696 ואם אתה אוהב את גוון הצליל אז תחפש פיוניר חדיש יותר.
חנויות לא מאפשרות משחק גדול מדי עם רסיברים ורמקולים בחנויות כי האפשרויות הם אינסופיות .
ב15 שנה האחרונים היה לי ימאה ,דנון ,אונקיו,מרנץ,פיוניר ,ולטעמי הדנון והמרנץ היה להם את האלמנט הנוסף ,פיונייר נשאר בחדר שינה ומקבל עדיין כבוד רב,הימאה היה הפחות .
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5766
תבדוק קודם כל את הכיול, בדרך כלל הגדרה לא נכונה מחרבשת את הסאונד.
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2469
הקרוסאוברים האלה נשמעים לי גבוהים מידי, אבל אף פעם לא היו לי רמקולים סטלייטים.02/05/2021 0:48ron505 כתב: אלה רמקולים של קליפש ה ריפרנס הסטליתיים תלויי קיר 5.1.לא יודע בדיוק מה השם שלהם אבל יש להם רק דגם אחד כזה של ריפרנס.
הסאב גם של קליפש גודל 8 אינ'ץ להערכתי.
הרסיבר הגדיר fall band את הקידמיים את ה סנטר 100 hz והאחוריים וה lpe משהו כזה שניהם על 120 hz.
אני שיניתי את הסנטר ל 180hz.
קידמיים ל 150hz.
והשאר השארתי על 120hz ....
Jack of some trades, master of none
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10924
אם אתה לא בסקאלה שמציגה את הווליום בדציבלים, אין לך מה להשוות בין המספרים שמציג הווליום, זה סתם מספר שלא ניתן להשוואה לאותו מספר ברסיבר אחר.02/05/2021 0:48ron505 כתב: גם כשהאונקיו ב 10 ווליום יותר ואפילו 15 ואני לא מגזים יותר מהפיוניר,האיכות שמע והעוצמה בפיוניר גבוהה מזו של האונקיו....
השוואת ווליום עושים עם מד SPL (אפשר אפילו להשתמש באפליקציה כזו לסמרטפון)
כמו שאמרתי, אתה אומר שהעוצמה בפיוניר גבוהה יותר, זה מסביר למה הוא נשמע טוב יותר.
זה לא "כמו פעם"02/05/2021 0:48ron505 כתב: השאלה שלי היא האם יש רסיברים חדשים של 7.1 או 5.1.2 שהם הגברה אנלוגית כמו פעם ולא דיגיטלית?...
ההגברה של הרוב המכריע של הרסיברים החדשים היא הגברה "כמו פעם" (הגברה class AB)
עד כמה שאני יודע, רק הרסיברים הבכירים של פיוניר, וגם 2 הבכירים ביותר של אונקיו מכילים הגברה דיגיטאלית.
סוג ההגברה כשלעצמו הוא לא שיקול אם לקנות רסיבר מסויים או לא.
בכל הרסיברים בתחום מחיר של הרסיבר שלך יש הגברה class AB, אז אתה לא יכול לחפש רסיבר לפי פרמטר זה.
שמת את המיקרופון בגובה הראש שלך בישיבה במיקום המרכזי?02/05/2021 0:48ron505 כתב: כן עשיתי בדיוק שלב אחרי שלב כיול.הדבר היחידי זה שאיפה שאני ממוקם לשם לקחתי את המיקרופון וזה לא זיהה לי את הכיול כמו שצריך.
אז הוא עשה לי את הקידמיים על fall band שזה מתחת ל 40hz .
בגלל זה שיניתי ידנית.
כמובן שלא עשיתי רעש בזמן הכיול.
אלה רמקולים של קליפש ה ריפרנס הסטליתיים תלויי קיר 5.1.לא יודע בדיוק מה השם שלהם אבל יש להם רק דגם אחד כזה של ריפרנס.
הרסיבר הגדיר fall band את הקידמיים את ה סנטר 100 hz והאחוריים וה lpe משהו כזה שניהם על 120 hz.
קידמיים ל 150hz.
יש בכיול מדידה של מקום אחד או יותר?
אם יש יותר, עשית את כולם?
אלו הרמקולים?
https://www.klipsch.com/products/refere ... duct-specs
לדעתי הרמקולים שלך לא צריכים הגדרה של קרוסאובר מעל 120 הרץ.
180 זה כבר יותר מידי, ומוריד מהאיכות המורגשת מהרמקולים.
ואם אתה משווה עם הפיוניר, כששם ערכי הקרוס שונים, זה גם משפיע על תחושת השוני בהשוואת הרסיברים.
- ahersko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
מוזר מאוד מה שכתבת
נשמע כמו כיול לא תקין, זה סה"כ רסיבר מוצלח
אם הרסיבר לא מזהה נכון את הרמקולים שי בעיה בכיול ואתה לא יודע עד כמה הכיול שביצעת תקין או לא תקין
נשמע כמו כיול לא תקין, זה סה"כ רסיבר מוצלח
אם הרסיבר לא מזהה נכון את הרמקולים שי בעיה בכיול ואתה לא יודע עד כמה הכיול שביצעת תקין או לא תקין
-
ron505
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 239
- שם מלא: daniel
כן לגמרי פיוניר זה רסיבר הצגה02/05/2021 8:44claudia5 כתב: מניסיון שלי אישי של 15 שנים עםרסיברים שונים...קיים הבדל בסאונד בין רסיברים באופן כללי,ההבדל גודל עוד יותר כאשר מכניסים למשוואה את השידוך לרמקולים.
ב15 שנה האחרונים היה לי ימאה ,דנון ,אונקיו,מרנץ,פיוניר ,ולטעמי הדנון והמרנץ היה להם את האלמנט הנוסף ,פיונייר נשאר בחדר שינה ומקבל עדיין כבוד רב,הימאה היה הפחות ....
המון מהחנויות המליצו לי על marantz 5015 .כששאלתי אם זה הגברה דיגיטלית או אנלוגית חלק אמרו ככה וחלק ככה.
לפי דעתי זאת הגברה דיגיטלית..
-
ron505
-
- חבר פעיל מאוד

אני אגיד לך מה כשהנחתי את המיקרופון מאיפה שאני שומע הכיול כשל....
ניסיתי כמה פעמים וראיתי שזה לא עובד טוב.
כששמתי את המיקרופון ליד הרסיבר זה עשה כיול אבל בגלל שהמיקרופון היה קרוב לרמקולים זה לא נתן לי את הכיול המתאים אז הגדרתי ידנית כבר.
-
ron505
-
- חבר פעיל מאוד

האמת שאין לי ניסיון עם זה ,פשוט שיחקתי עם זה כל פעם ושמתי את אותו השיר עד שהגעתי לסאונד שהכי מתאים לי מבחינת הקרוסאובר.02/05/2021 10:34Avi_Dagan כתב:הקרוסאוברים האלה נשמעים לי גבוהים מידי, אבל אף פעם לא היו לי רמקולים סטלייטים.02/05/2021 0:48ron505 כתב: אלה רמקולים של קליפש ה ריפרנס הסטליתיים תלויי קיר 5.1.לא יודע בדיוק מה השם שלהם אבל יש להם רק דגם אחד כזה של ריפרנס.
קידמיים ל 150hz.
והשאר השארתי על 120hz .......
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

לפי מה שתארת הכיול לא היה נכון. המקרופון צריך להיות במקום שאתה יושב בגובה האוזניים שלך. כמו כן בשירים אין סנטר (אלא אם מדובר במיקס 5.1), אז לא נכון להחליט על קרוסאובר לסנטר בצורה הזאת.
-
ron505
-
- חבר פעיל מאוד

הסקאלה שמציגה בדציבלים זה אני פחות מבין.02/05/2021 11:33Amir64 כתב:אם אתה לא בסקאלה שמציגה את הווליום בדציבלים, אין לך מה להשוות בין המספרים שמציג הווליום, זה סתם מספר שלא ניתן להשוואה לאותו מספר ברסיבר אחר.02/05/2021 0:48ron505 כתב: גם כשהאונקיו ב 10 ווליום יותר ואפילו 15 ואני לא מגזים יותר מהפיוניר,האיכות שמע והעוצמה בפיוניר גבוהה מזו של האונקיו....
השוואת ווליום עושים עם מד SPL (אפשר אפילו להשתמש באפליקציה כזו לסמרטפון)
כמו שאמרתי, אתה אומר שהעוצמה בפיוניר גבוהה יותר, זה מסביר למה הוא נשמע טוב יותר.
זה לא "כמו פעם"02/05/2021 0:48ron505 כתב: השאלה שלי היא האם יש רסיברים חדשים של 7.1 או 5.1.2 שהם הגברה אנלוגית כמו פעם ולא דיגיטלית?...
ההגברה של הרוב המכריע של הרסיברים החדשים היא הגברה "כמו פעם" (הגברה class AB)
עד כמה שאני יודע, רק הרסיברים הבכירים של פיוניר, וגם 2 הבכירים ביותר של אונקיו מכילים הגברה דיגיטאלית.
סוג ההגברה כשלעצמו הוא לא שיקול אם לקנות רסיבר מסויים או לא.
בכל הרסיברים בתחום מחיר של הרסיבר שלך יש הגברה class AB, אז אתה לא יכול לחפש רסיבר לפי פרמטר זה.
שמת את המיקרופון בגובה הראש שלך בישיבה במיקום המרכזי?02/05/2021 0:48ron505 כתב: כן עשיתי בדיוק שלב אחרי שלב כיול.הדבר היחידי זה שאיפה שאני ממוקם לשם לקחתי את המיקרופון וזה לא זיהה לי את הכיול כמו שצריך.
אז הוא עשה לי את הקידמיים על fall band שזה מתחת ל 40hz .
בגלל זה שיניתי ידנית.
כמובן שלא עשיתי רעש בזמן הכיול.
אלה רמקולים של קליפש ה ריפרנס הסטליתיים תלויי קיר 5.1.לא יודע בדיוק מה השם שלהם אבל יש להם רק דגם אחד כזה של ריפרנס.
קידמיים ל 150hz.
יש בכיול מדידה של מקום אחד או יותר?
אם יש יותר, עשית את כולם?
אלו הרמקולים?
https://www.klipsch.com/products/refere ... duct-specs
לדעתי הרמקולים שלך לא צריכים הגדרה של קרוסאובר מעל 120 הרץ.
180 זה כבר יותר מידי, ומוריד מהאיכות המורגשת מהרמקולים.
ואם אתה משווה עם הפיוניר, כששם ערכי הקרוס שונים, זה גם משפיע על תחושת השוני בהשוואת הרסיברים....
בדקתי לפי מספר הווליום ב פיוניר זה עד 80 ובאונקיו עד 100.
זאת אומרת שב 50 באונקיו אני צריך לשים על 40 בפיוניר.. וכומבן שהפיוניר מנצל מבחינת חוזק סאונד איכות באסים וכל מה שצריך בשביל להינות מהסאונד..
אז זהו לגבי ההגברה ממה שהבנתי מהמוכרים זה שכל מה שחדש זה כבר הגברה דיגיטלית.
אנלוגית פעם היה 130w לערוץ והיו לך חמישה.היום יש לך 7 9 11 ואפילו 13 וכל ערוץ מהם מוציא לך את ה 175 180w אז כמובן שזה הגברה דיגיטלית.וכל החוזק הזה לא שווה אם שורה תחתונה הסאונד לא איכותי ונקי מספיק.
את המיקרופון שמתי ליד הרסיבר כי כששמתי אותו במיקום שאני יושב זה פשוט לא עבד,הכיול כל פעם חזר לא עצמו עם הודעה של שגיאה...
לפי הכיול שלהם יש מקום אחד רק צריך להיות בשקט וזהו.
כן אלה הרמקולים בדיוק.
אני דווקא ממש מבסוט עליהם מבחינת מחיר לתמורה ולא מצטערק שהחלםתי אותם ברמקולים של הפיוניר
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

מה היתה השגיאה שקיבלת? תכלס זה כמו לא לעשות כיול אם המקרופון ליד הרמקולים.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

בכיול חשוב להרחיק את המיקרופון מהקיר
- GalZohar
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 832
אולי תציין מה השגיאה שקיבלת, זה יכול להסביר... למשל היה סרטון ביוטיוב שמדגים איך הסאונד מתשנה אם היית מחבר את אחד הרמקולים הפוך.
-
ron505
-
- חבר פעיל מאוד

02/05/2021 19:05GalZohar כתב: אולי תציין מה השגיאה שקיבלת, זה יכול להסביר... למשל היה סרטון ביוטיוב שמדגים איך הסאונד מתשנה אם היית מחבר את אחד הרמקולים הפוך....
זה פשוט הראה שזה לא נותן ואי אפשר לעבור לשלב הבא בכיול אז זה או לנסות שוב או לצאת.02/05/2021 18:50Avi_Dagan כתב: מה היתה השגיאה שקיבלת? תכלס זה כמו לא לעשות כיול אם המקרופון ליד הרמקולים....
ניסיתי פעמיים וזה עדיין לא נתן אז הגדרתי ידנית.
לא חושב שזה היה משנה לי פלאים את הסאונד כי ניסיתי את כל האפשרויות עם הקרוסאובר...
-
ron505
-
- חבר פעיל מאוד

המיקרופון היה באמצע החדר כזה ממש באמצע בין שתי הקירות...
-
ron505
-
- חבר פעיל מאוד

זה כאילו לא נתן לי להתקדם לשלב הבא בכיול...02/05/2021 19:05GalZohar כתב: אולי תציין מה השגיאה שקיבלת, זה יכול להסביר... למשל היה סרטון ביוטיוב שמדגים איך הסאונד מתשנה אם היית מחבר את אחד הרמקולים הפוך....
כן האמת שיש המון אפשרויות אבל הגעתי למסקנה שזה כבר הסאונד של הרסיבר שאני לא מתחבר אליו פשוט...
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

מאיפה אתה בארץ?אולי משהו יעזור לך בכיול
- GalZohar
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 832
לא נתן בלי לרשום למה ולא הצלחת למצוא תשובה ברשת? לא מכיר את הרסיבר אבל זה נשמע מוזר, ובהתחשב בתגובות פה יש מצב שזה גם יכול להסביר למה לא אהבת את הסאונד.
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7416
מיקרופון באמצע החדר מאיפה הבאת את זה . שים את המיקרופון איפה שאתה יושב בגובה שלך שים כריות. כסא קטן לא משנה אבל שהוא יהיה בגובה השמיעה שלך . אבל עזוב יאללה סוני לשלטון
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10924
ההנחה שלך ממש לא נכונה.02/05/2021 18:38ron505 כתב: הסקאלה שמציגה בדציבלים זה אני פחות מבין.
בדקתי לפי מספר הווליום ב פיוניר זה עד 80 ובאונקיו עד 100.
זאת אומרת שב 50 באונקיו אני צריך לשים על 40 בפיוניר.....
אתה לא יכול להשוות בין ה- 80 של הפיוניר ובין ה- 100 של האונקיו, ובטח לא להניח הנחות כמה הווליום האמיתי אם אתה בוחר מספר אחר כל שהוא באמצע הסקאלה.
רק ע"י תצוגת ווליום בדציבלים אתה יכול להשוות ווליום, או, כמו שאמרתי, באמצעות אפליקציה לנייד כמו sound meter למשל.
הסברתי לך כבר כמה פעמים.02/05/2021 18:38ron505 כתב: אז זהו לגבי ההגברה ממה שהבנתי מהמוכרים זה שכל מה שחדש זה כבר הגברה דיגיטלית.
אנלוגית פעם היה 130w לערוץ והיו לך חמישה.היום יש לך 7 9 11 ואפילו 13 וכל ערוץ מהם מוציא לך את ה 175 180w אז כמובן שזה הגברה דיגיטלית.וכל החוזק הזה לא שווה אם שורה תחתונה הסאונד לא איכותי ונקי מספיק....
ההגברה של כל הרסיברים היא מסוג Class AB, או אנאלוגי, אם תרצה.
לרסיברים בודדים יש הגברה Class D, שהיא דיגיטאלית, ואין רסיברים זולים עם הגברה כזו.
כשמישהו אומר לך שלרסיבר שהוא מציג יש הגברה דיגיטאלית, תבקש ממנו להראות לך את זה כתוב...
אני מבטיח לך שלרוב המוכרים אין מושג על מה אתה מדבר, ואומרים לך מה שאתה רוצה לשמוע...
אתה יכול להגיד באיזה חנויות אמרו לך שכל הרסיברים החדשים הם דיגיטאליים?
אין מה להתייחס למספרים שכתבת כי הם לא אומרים כלום, בוודאי לא בלי לדעת מה התנאים שבהם הגיעו למספרים האלו.
התנאים הם:
כמה רמקולים עובדים בו זמנית
מנגנים את כל תחום התדרים או רק תדר יחיד
באיזו עכבה נמדד ההספק
באיזה אחוז עיוות נמדד ההספק.
היום לדוגמה נותנים לך למשל 180W בניגון תדר 1kHz לרמקול יחיד בעכבה 6 אוהם וב- 10% עיוות.
אותו רסיבר בדיוק יכול להיות מוגדר (ולפעמים גם כתוב במפרט של אותו רסיבר):
130W לערוץ בניגון כל תחום התדרים לשני רמקולים, בעכבה של 8 אוהם, וב- 0.1% עיוות
ובאותו רסיבר תקבל בפועל:
25W לערוץ בעכבה של 8 אוהם, ב 0.1% עיוות, כשכל 5 הערוצים עובדים.
מבין את ההבדלים?
פעם מדדו הספק מקסימאלי לאורך זמן, היום מודדים למילישניה, וכך מקבלים הספק גבוה יותר, באותם תנאים.
בלי לדעת את כל הנתונים מספר ההספק לא אומר שום דבר, ובוודאי לא אומר כלום על סוג ההגברה שיש ברסיבר.
אם כבר אתה מחפש פרמטר שירמוז לך על סוג ההגברה, זה המשקל של הרסיבר.
רסיבר עם 9 ערוצי הגברה דיגיטאליים שוקל פחות מאותו רסיבר עם הגברה אנאלוגית.
עכשיו אתה אולי מתחיל להבין למה אנחנו שואלים שאלות, ולא אומרים לך ישר להחליף רסיבר?02/05/2021 18:38ron505 כתב: את המיקרופון שמתי ליד הרסיבר כי כששמתי אותו במיקום שאני יושב זה פשוט לא עבד,הכיול כל פעם חזר לא עצמו עם הודעה של שגיאה...
לפי הכיול שלהם יש מקום אחד רק צריך להיות בשקט וזהו.
כן אלה הרמקולים בדיוק.
אני דווקא ממש מבסוט עליהם מבחינת מחיר לתמורה ולא מצטערק שהחלםתי אותם ברמקולים של הפיוניר...
אין דבר כזה לשים את המיקרופון ליד הרסיבר.
זה יותר גרוע מלא לכייל כלל.
המיקרופון צריך להיות במקום הראש שלך בנקודת הישיבה.
זוכר את זה? מהודעה 7 שלי בשרשור?
אתה ענית:...
סליחה, אבל מה שאתה אומר עכשיו זה "לא עשיתי כיול".לגבי הכיול כמובן שעשיתי את הכיול והכל....
למה השרשור מתארך, ורק עכשיו אתה אומר שהיתה לך שגיאה כשהמיקרופון היה במקום הנכון?
ואם הייתה שגיאה.... מה הייתה השגיאה?
אתה מתעלם מהוראות הכיול, ואז מתלונן שלא שומעים טוב?
באמת לא מבין את זה.