היי, האמת שפיספסתי לכתוב שם גם סנטר. קראתי כאן בפורם הרבה וראיתי שכולם אומרים שהסנטר הוא אחד החשובים במערכת. מבין את ההגיון שבדבר.28/01/2021 10:24Avi_Dagan כתב:קראתי שוב את הפוסט הראשון שלך ושמתי לב שאת הסנטר אתה לא מתכנן לשדרג. זו תהיה טעות, כי זה הרמקול אולי הכי חשוב בקולנוע ביתי. 70%-80% מהתוכן יוצא מהרמקול הזה מהסיבה הפשוטה שרוב התוכן הוא דיאלוגים. אם אתה רוצה דיאלוג ברור ונהיר אין חשוב מהרמקול הזה. לא מכיר את היאמהה שלך, אבל ממה שאני רואה הוא חלק מסט שלם של 5.1 עם וופרים קטנים של "2.75.26/01/2021 18:52alonhmdt כתב: מבחינת רמקולים אני חסר מושג לחלוטין. אני כן יודע שאני רוצה שני קדמיים עומדים, ושני אחוריים מדפיים. לא יודע איך לגשת לנושא אבל בואו נגיד...
עוד אפשרות שנדמה לי שלא דיברו עליה והרבה אנשים פונים אליה בקולנוע ביתי, היא לקחת רמקולים מדפיים טובים לימין ושמאל. זה מחייב אבל סאב טוב גם שימלא את החסר בתדרים הנמוכים. סאב טוב בכל מקרה צריך אז זה יכול לחסוך בעלות של הקדמיים.
עוד עניין כאן זה איפה להניח מדפיים. אם יש לך שידת טלויזיה ארוכה עם מקום בצדדים להניח אותם, זה הפתרון הכי אקונומי, אחרת צריך לקנות סטנדים שזה לא משהו סופר זול או לתלות על הקיר שאני אישית לא כל כך אוהב.
בסה"כ לשדרג את הכל זו הוצאה לא קטנה. יתכן ששידרוג בשלבים תהיה הדרך הנוחה יותר כמו שאמר claudia5, אם כי אפשר להתווכח על סדר החשיבות....
מבחינת קדמיים יכול להיות שאני אהיה גמיש האם עומדים או מדפיים. אם יהיו מדפיים אז כנראה תלויים על הקיר (כדי לחסוך על סטנדים) אבל אני פחות אוהב את הקונספט.
עוד לא יצא לי לבקר בחנויות. חושב אולי ללכת על שדרוג בשלבים כי כסף.
אבל מצד שני אני גם ככה אלך לחנויות אז נראה מה יציעו ואולי אם יצליחו להציג לי משהו אטרקטיבי אצא כבר עם מערכת שלמה וזהו...