רוצה לשדרג את כל המערכת הקיימת וזקוק להכוונה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
alonhmdt פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי,
רק לפני כ-3 שנים בערך נכנסתי לראשונה לעולם הסראונד והתאהבתי בחוויה. במשך 3 השנים האלה אני עם מערכת 5.1 דיי מאולתרת, ישנה ולא מרגישה לי איכותית בכלל. היא בטח דיי מבישה לעומת הממוצע של הקליברים שיש כאן בקהילה אבל בכל זאת:
רסיבר rxv367 yamaha
קדמיים eltax millennium 400
אחוריים eltax universe
אמצע ns-c40 yamaha
סאב ns-sw280 yamaha

הגיע הזמן לשדרג את החוויה. אני לא אודיופיל אבל כן נהנה מחווית הסראונד.
לגבי רסיבר התקציב הוא סביבות ה-3 אלף ואחרי שקצת קראתי פה ושם על פיצ'רים ראיתי את RXV681 Yamaha. אומנם לא מתכנן כרגע אטמוס או 7.1 אבל כן אשמח שתהיה לי את האופציה לזה בעתיד.

מבחינת רמקולים אני חסר מושג לחלוטין. אני כן יודע שאני רוצה שני קדמיים עומדים, ושני אחוריים מדפיים. לא יודע איך לגשת לנושא אבל בואו נגיד שאני מכוון לדגמי הכניסה (כי בכל מקרה מרגיש שכל דבר עדיף לי על מה שיש לי עכשיו).

האם הרסיבר הזה הוא בחירה נכונה? האם יש רעיון לגבי איך ניגשים לנושא הרמקולים או המלצה על דגמי כניסה מוצלחים? השימושים הם גם לסרטים וגם למוזיקה.

תודה רבה לעוזרים :)

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 710
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #2 

אהלן גבר,

קודם כל מברוק "עתידי" ואין כמו מחלת ה"שדרגת" - יעידו ויאשרו פה רוב חבריי לפורום 😉

כלל אצבע שנאמר פה המון - האוזן קובעת. יש מיליון חברות עם מיליון דגמים, אין לזה סוף. יכול להיות שימליצו לך פה על דגמים "מעולים ומצוינים" אבל תעדיף ותאהב משהו ברמה אחת מתחת. וזה לגיטימי ותקין והכל טוב.

מה לדעתי הכי טוב להמליץ לך יהיה לשאול היכן אתה גר ולהכווין אותך למספר חנויות מעולות עם שירות מצוין מניסיון והחל מהתקציב שהגדרת לעצמך תתחיל לראות בעיניים ולשמוע באזניים את המותגים ואת הדגמים.

alonhmdt פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

26/01/2021 20:08  
Dannino כתב:
אהלן גבר,

קודם כל מברוק "עתידי" ואין כמו מחלת ה"שדרגת" - יעידו ויאשרו פה רוב חבריי לפורום 😉

כלל אצבע שנאמר פה המון - האוזן קובעת. יש מיליון חברות עם מיליון דגמים, אין לזה סוף. יכול להיות שימליצו לך פה על דגמים "מעולים ומצוינים" אבל תעדיף ותאהב משהו ברמה אחת מתחת. וזה לגיטימי ותקין והכל טוב.

מה לדעתי הכי טוב להמליץ לך יהיה לשאול היכן אתה גר ולהכווין אותך למספר חנויות מעולות עם שירות מצוין מניסיון והחל מהתקציב שהגדרת לעצמך תתחיל לראות בעיניים ולשמוע באזניים את המותגים ואת הדגמים.
...

תודה רבה 😀
נשמע כמו דרך טובה להתחיל את האפיזודה הנוכחית של מחלת השדרגת.
אני נמצא ברמת גן. מכיר את פיוז שדיי קרוב אליי, אבל לא באמת יודעים איך הם מבחינת שירות ומחיר.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #4 

ברוך הבא
אין פה עניין של ײמבישהײ... צא מזה, כולנו התחלנו איפשהו...
פיוז, אודיו קלאב, פיוצ'ר, סטריאו סקופ יש להם שם של הוגנים. עם חלק מהן יש לי ניסיון אישי.

תעשה סיבוב, תשמע, מוזמן לחזור עם רשמים ולהתייעץ.
בהצלחה
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #5 

26/01/2021 21:03  
Mad כתב:
פיוז, אודיו קלאב, פיוצ'ר, סטריאו סקופ יש להם שם של הוגנים. עם חלק מהן יש לי ניסיון אישי.
...
מסקרנות: איך אתה מגדיר דילר הוגן? כזה שלא מנסה לדחוף לך בכח סטוק תקוע או מוצרים שיש לו מתח רווחים גבוה יותר עליו?
Jack of some trades, master of none

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

26/01/2021 20:40  
alonhmdt כתב:
אני נמצא ברמת גן. מכיר את פיוז שדיי קרוב אליי, אבל לא באמת יודעים איך הם מבחינת שירות ומחיר.
...
מחיר זה הדבר הכי גמיש בתחום הזה. אף פעם אל תסכים לשלם מחיר רישמי. היוצאי דופן בדרך כלל הן חנויות שהן גם יבואניות של מותג מסויים ואז הוא מתומחר במתינות יחסית במקרים רבים.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

26/01/2021 21:14  
Avi_Dagan כתב:
Mad כתב:
...
מסקרנות: איך אתה מגדיר דילר הוגן? כזה שלא מנסה לדחוף לך בכח סטוק תקוע או מוצרים שיש לו מתח רווחים גבוה יותר עליו?
...
קודם כל שיהיה בנאדם.
שיקשיב ולא רק ידבר.
מתח רווחים - זה דבר שנתון לפרשנות, לא נכנס לזה, גם לא יודע כמה עלה לו וזה לא מעניין.
רואה מחירי חו"ל, קורא קצת בפורומים, מתייעץ עם חברים.
קצת מיקוח, לצערי חלק מהתרבות.
זהו.
יש חנויות שאוהבים את המשחק קצת יותר מידי... מתרחק מהם.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

26/01/2021 21:46  
Mad כתב:
קודם כל שיהיה בנאדם.
שיקשיב ולא רק ידבר.
מתח רווחים - זה דבר שנתון לפרשנות, לא נכנס לזה, גם לא יודע כמה עלה לו וזה לא מעניין.
רואה מחירי חו"ל, קורא קצת בפורומים, מתייעץ עם חברים.
קצת מיקוח, לצערי חלק מהתרבות.
זהו.
יש חנויות שאוהבים את המשחק קצת יותר מידי... מתרחק מהם.
...
מסכים.
אפשר להיות חשדן ולהגיד שלהיות בן אדם ולהקשיב זו גם טקטיקת מכירה לא רעה.
לגבי מתח רווחים הכוונה היתה: מוצרים שהדילר מקבל במחיר טוב יותר מאחרים באותו טווח מחיר מהמפיץ = יותר רווח לחנות מהמכירה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #9 

26/01/2021 22:33  
Avi_Dagan כתב:
מסכים.
אפשר להיות חשדן ולהגיד שלהיות בן אדם ולהקשיב זו גם טקטיקת מכירה לא רעה.
לגבי מתח רווחים הכוונה היתה: מוצרים שהדילר מקבל במחיר טוב יותר מאחרים באותו טווח מחיר מהמפיץ = יותר רווח לחנות מהמכירה.
...
לא מדובר בתנור או טוסטר.
אתה שומע רמקולים באוזניים שלך.
אתה מחליט מה אתה רוצה לשמוע, ו\או מקבל את הצעות המוכר מה לשמוע, אבל אתה מחליט בעזרת האוזניים והמח שלך, מה נשמע לך טוב יותר.
כאן מילים של המוכר פחות חשובות.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

מה שאמיר כתב, בדיוק.
לגבי התיאור שלך למתח רווחים, לא ענייני.
אני גם לא שואל את המוכר כמה פיות הוא צריך להאכיל, מה עלות השכירות וכו'.
נראה לי המחיר קונה, לא נראה נפרד כידידים.

בואו נחזור לנושא, לא מעוניין לגנוב את השרשור לבחור
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

26/01/2021 23:01  
Amir64 כתב:
לא מדובר בתנור או טוסטר.
אתה שומע רמקולים באוזניים שלך.
אתה מחליט מה אתה רוצה לשמוע, ו\או מקבל את הצעות המוכר מה לשמוע, אבל אתה מחליט בעזרת האוזניים והמח שלך, מה נשמע לך טוב יותר.
כאן מילים של המוכר פחות חשובות.
...
כבר היתה לנו שיחה דומה. לא כל לקוח הוא מנוסה ויש לא מעט דרכים להשפיע.

@Mad אני חושב שזה קשור כי הבחור הולך לשמוע בחנות ושאל על שרות ומחירים.

@alonhmdt
פה יש לך הכוונות טובות:
viewtopic.php?p=3143870#p3143870

alonhmdt פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

תודה רבה חברים.
עוד שאלה שקשורה למחיר שעלתה לי במהלך שיטוטים באתרי החנויות. בכמה אחוזים פחות או יותר המחיר שאני אקבל בחנות פיזית יהיה זול יותר מאשר המחיר באינטרנט? אם בכלל.

המטרה היא לבוא עם ידע מקדים לגבי מחיר המוצרים בשוק. האם הנחה של 5% מהמחיר באתר זו גמישות אמיתית במחיר או לא. זה לדוגמה.

בכל מקרה, לא נראה לי שהחנויות פתוחות בתקופה הזאת (קורונה). צריך לברר את זה איתם. בנתיים אני מנסה לצבור ידע בנושא המחירים.
כי כמו שאמרתם מבחינת איכות בסוף האוזן תעזור עם זה.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

5 אחוז זה לא הנחה משמעותית ברוב המקרים.
מציע לך לא לקנות בחנות הראשונה שאתה אוהב מה ששמעת. תהנה מהחוויה ותלמד על הטעם שלך.
מציע שוב תקבל הצעה ותתיעץ פה עם החבר'ה.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 710
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #14 

היי אלון,

מסכים פה עם Mad חברי - מה נשקא לך "תתגלח" על כמה חנויות ואז תשב עם עצמך ותסיק המ שנראה לך.
להגיד מה היחס בין המחירים בחנות לעומת האתר?? אין לי מושג ולא הייתי מחפש נתון כזה.
מצד אחד אתה צודק - ניקח למשל את קרוס-אובר שהייתי משוטט באתר שלהם לא מעט ואמרתי לעצמי "וואו, הם קצת חיים בסרט". והנה - בזמנו לפני כמה חודשים כשהתחלתי לחפש רמקול סנטר חדש, הייתו אצלו שם בחנות באלנבי והוא נתן לי את המחירים הכי אטריקטיביים מבין כמה חנויות שבדקתי.
מצד שני אתה אומר וזה נכון - אם אלה המחירים באתר למה שאני בכלל אפנה אליו??? ככה בדיוק אני חשבתי.

אני אומר - לך, תחווה, תתרשם ותהנה מהתהליך כמובן.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

27/01/2021 14:07  
alonhmdt כתב:
המטרה היא לבוא עם ידע מקדים לגבי מחיר המוצרים בשוק. האם הנחה של 5% מהמחיר באתר זו גמישות אמיתית במחיר או לא. זה לדוגמה.
...
נראה לי הרבה יותר. בטח יש דרך לעשות הערכה שקולה של מה המחיר הריאלי. אולי משהו כמו מחיר של אתר כמו אמזון או קרצ'פילד + 30%-25%? אולי מישהו יוכל לעזור לך עם זה. הדוגמא שDannino שנתן מצויינת. תחשוב שהם גם מפרסמים באתר את רוב המוצרים כאילו הם כבר אחרי הנחה...

אבל כמו שאמרו, קודם תקשיב לכמה שיותר (תבוא עם שירים שאתה מכיר טוב), תגבש שמות ואז תשב על המחירים. אל תמהר לקנות במקום עם פיתויים כמו "אם אתה סוגר עכשיו אני עושה לך מחיר מיוחד".

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #16 

לדעתי תעשה את המהלך בשלבים ,החלפת סאב ורסיבר כבר ישדרגו מאוד את הקיים.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

26/01/2021 18:52  
alonhmdt כתב:
מבחינת רמקולים אני חסר מושג לחלוטין. אני כן יודע שאני רוצה שני קדמיים עומדים, ושני אחוריים מדפיים. לא יודע איך לגשת לנושא אבל בואו נגיד
...
קראתי שוב את הפוסט הראשון שלך ושמתי לב שאת הסנטר אתה לא מתכנן לשדרג. זו תהיה טעות, כי זה הרמקול אולי הכי חשוב בקולנוע ביתי. 70%-80% מהתוכן יוצא מהרמקול הזה מהסיבה הפשוטה שרוב התוכן הוא דיאלוגים. אם אתה רוצה דיאלוג ברור ונהיר אין חשוב מהרמקול הזה. לא מכיר את היאמהה שלך, אבל ממה שאני רואה הוא חלק מסט שלם של 5.1 עם וופרים קטנים של "2.75.
עוד אפשרות שנדמה לי שלא דיברו עליה והרבה אנשים פונים אליה בקולנוע ביתי, היא לקחת רמקולים מדפיים טובים לימין ושמאל. זה מחייב אבל סאב טוב גם שימלא את החסר בתדרים הנמוכים. סאב טוב בכל מקרה צריך אז זה יכול לחסוך בעלות של הקדמיים.
עוד עניין כאן זה איפה להניח מדפיים. אם יש לך שידת טלויזיה ארוכה עם מקום בצדדים להניח אותם, זה הפתרון הכי אקונומי, אחרת צריך לקנות סטנדים שזה לא משהו סופר זול או לתלות על הקיר שאני אישית לא כל כך אוהב.

בסה"כ לשדרג את הכל זו הוצאה לא קטנה. יתכן ששידרוג בשלבים תהיה הדרך הנוחה יותר כמו שאמר claudia5, אם כי אפשר להתווכח על סדר החשיבות.
נערך לאחרונה על ידי Avi_Dagan ב 28/01/2021 10:37, נערך 2 פעמים בסך הכל.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #18 

למגבר יש לך 3000 שקל בסדר . אתה יכול להביא משהו לא רע . ורמקולים ..... כמה התקציב שלך .
Sony 1040
Monitor mass

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4962
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #19 

26/01/2021 21:14  
Avi_Dagan כתב:
Mad כתב:
...
...
מסכים עם שלומי, ממש לא מעניין אותי כמה הוא מרוויח
מה שחשוב אם אהבתי את המוצר והמחיר מתאים לי.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

28/01/2021 10:40  
niko כתב:
מסכים עם שלומי, ממש לא מעניין אותי כמה הוא מרוויח
מה שחשוב אם אהבתי את המוצר והמחיר מתאים לי.
...
גם אותי לא מעניין כמה החנות מרוויחה. הנקודה היתה שזה עשוי להיות שיקול של המוכר בלנסות לשכנע את הקונה לקנות דגם מסויים על פני אחר. ברור שמבחן השמיעה האישי זה הדבר הכי חשוב, אבל יש דרכים להשפיע על הקונה הלא מיומן לכיוון הרצוי יותר למוכר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”