אני לא ממש מבין, הראוטר עולה כ-224 ש"ח ב-senetic ונותן תמורה מצויינת למחיר לדעתי. הוא בהחלט לא זול באותו רמה של ציוד כמו לדוגמא ה-AX3 שבאותו המחיר בערך אתה מקבל גם ראוטר וגם AP. לגבי הוספת AP זה סיפור נוסף ובלתי תלוי. שם לב שאתה תמיד יכול לקחת ציוד כמו ה-AX3 או כל פתרון ביתי אחר שתומך בתצורה של AP בלבד ולהשתמש בו ביחד עם ה-ER-X (אישית עד היום אני עדיין עם ראוטר ישן של linksys שמריץ dd-wrt כ-AP, פשוט בגלל שזה עובד מספיק טוב לצרכים המאד מוגבלים שלי מבחינת הרשת האלחוטית).19/01/2021 19:23idnile כתב: הסתכלתי על המחיר שלו בתוספת AP, ומדובר על פי כמה מפתרון של ראוטר ביתי. אומרים שהוא ראוטר זול, אבל ....
לא התייחסת למה שרשמתי על הראוטרים הסינים...
כך בחשבון שאם בעתיד תרצה להפריד רשתות אלחוטיות, כלומר שיהיו מספר רשתות אלחוטיות שמשויכות ל-VLANים שונים עם הגבלות שונות, אני לפחות לא מכיר פתרונות ביתיים שתומכים בזה. אפשר ללכת לכיוון של ציוד ביתי שתומך בקושחות צד שלישי כמו openwrt וכנראה אפילו merlin. אישית כבר הייתי מעדיף ציוד עסקי שתומך בצורה רשמית בתכונות האלה. האם המחיר שלו יקר או זול זה תלוי בדיוק איזה ציוד אתה בוחר. אם לדוגמא אתה לוקח יחידה בודדת של ה-6Lite ביחד עם ה-ER-X המחיר הכולל יוצא כ-600 ש"ח. אני לא יודע לאיזה ציוד ביתי אתה משווה שהוא יוצא "פי כמה" ממנו.
אם אתה כן שוקל בחיוב את סדרת ה-unifi של ubiquiti שם לב ל"מוזריות" שלהם כמו זה שצריך לקנפג אותם דרך ה-controller שלהם (יש גם מצב standalone אבל למיטב הבנתי הקונפיגורציה שלו די מוגבלת). בנוסף לב שם לב שרב הדגמים שלהם מתוכננים להתקנה על התקרה אז כדאי לחשוב האם הם מתאימים לנקודה שבה אתה רוצה להתקין אותם (לכיוון "האחורי", זה שכיביכול אמור להיות לכיוון התקרה למיטב הבנתי יש כיסוי מאד מוגבל).
לגבי הראוטרים הסינים אין לי מושג. אישית אני פחות מתלהב מהם אבל אני מודה שהם נותנים תמורה מצויינת למחיר, הכל שאלה מה הצרכים שלך ולמה אתה מצפה. לגבי הנושאים של אבטחה אין לי מושג, אני לא חושב שיש פרצות ידועות אבל באופן כללי הייתי סומך יותר על האבטחה של ציוד עסקי מעל ציוד ביתי איכותי מעל ציוד סיני זול. אם באמת חשוב לך הנושא של אבטחה עדיף בכלל משהו כמו pfsense (שם המחירים "קצת" יותר גבוהים יחסית, במיוחד אם אתה רוצה להגיע לקצב גבוה).