מאיפה מתחילים?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
shlomibe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #21 

30/12/2020 22:10  
boren כתב:
@shlomibe - הטענות בנושא אמינות הן על הדגם הראשון (270W) לא על ה-270Wi החדשה יותר. חפש בפורום הזה, יש הרבה מידע. אני וחמישה חברי פורום אחרים קנינו 270Wi לפני שנתיים, והמטחנות עובדות בצורה מושלמת ללא שום בעיה. וגם אם תהיה בעיה, החלפים מאוד זולים ויש לחברה סרטוני הדרכה איך להחליך חלקים לבד תוך מספר דקות. אני לא מתחרט לרגע שהלכתי על המטחנה הזו ולא על מטחנות אחרות. היתרונות שלה מבחינת איכות הטחינה, השקילה האוטומטית והאגירה המזערית משמעותיים מאוד בעיני. החסרון היחידי הוא הרעש, אבל הוא זניח בעיני. בשעות שמכינים קפה בד"כ אנשים לא ישנים. בשורה התחתונה מדובר במטחנה כמעט מושלמת בעיני.
...
מודע להבדלים, גם על Wi קיימות טענות ומענות רבות מספור. מאחר ומעולם לא היו ברשותי, לא אוכל להציע עדות אישית. אמר מי שאמר שאין לחברות הגדולות מטחנה טובה מתחת ל-5000, ולדעתי אין הדבר מדוייק. אני בדקתי וקניתי לאחרונה ספשיאלטי 75 ב-4000, שהיא מהירה ביותר, שקטה ביותר, לא מלוכלכת, קטנה וטוחנת יפה מאד, לאחר שהחלטתי לוותר על דרישת האגירה, כי ראיתי שאין הסכמות לגבי מטחנה טובה עם אגירה טובה חוץ מניש. חשבתי הרבה על SETTE, אבל לא התחשק לי מטחנה עם רעש של טרקטור כי כבר היתה לי אחת כזאת. כמו כן יש E5P E6P שאי אפשר להגיד שאינן טובות בתקציבים צנועים יותר. כמו כן, מטחנות שבנויות נכון יכולות לעבוד מעל 10 שנים, ולדעתי זה לא אפשרי ל-SETTE.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #22 

shlomibe po[/quote כתב:st_id=3141793 time=1609359863 user_id=11302]
מודע להבדלים, גם על Wi קיימות טענות ומענות רבות מספור.
...
אתה מוזמן לקשר. אני עוקב אחרי הפורומים בחו"ל וכמעט כל הדיווחים שראיתי היו על ה-270W, אבל אני מניח שאם מחפשים מספיק טוב אפשר למצוא תלונות אמינות על כל מוצר, כולל ה-270Wi.
אמר מי שאמר שאין לחברות הגדולות מטחנה טובה מתחת ל-5000, ולדעתי אין הדבר מדוייק.
...
מי אמר דבר כזה? הנה ציטוט של מה שאמרתי: "באופן אישי לא הייתי לוקח אף מטחנה שלהם על פני ה-Baratza Sette 270Wi שלי, לפחות לא בתקציבים של 5000 ש"ח ומטה"

יש מטחנות טובות, אין מטחנה שהייתי מעדיף על פני ה-270Wi בתקציב הזה. היא by far המטחנה הכי אטרקטיבית לצרכים ולהעדפות שלי.

ואגב, אין בעיית לכלוך לסטה. לא יודע איפה קראת שיש. כל המטחנות מלכלכלות במידה כזו או אחרת, והסטה היא יחסית מהפחות מלכלכות (ויש לה שדרוג למחזיק של הפורטהפילטר שאחד היתרונות שלו הוא שהוא הופך אותה לעוד פחות מלכלכלת). אני אמור לקבל אחד כזה בקרוב (מתוך שידרוגיטיס נטו), ואז אוכל לחוות דיעה מניסיון.
אני בדקתי וקניתי לאחרונה ספשיאלטי 75 ב-4000, שהיא מהירה ביותר, שקטה ביותר, לא מלוכלכת, קטנה וטוחנת יפה מאד, לאחר שהחלטתי לוותר על דרישת האגירה, כי ראיתי שאין הסכמות לגבי מטחנה טובה עם אגירה טובה חוץ מניש. חשבתי הרבה על SETTE, אבל לא התחשק לי מטחנה עם רעש של טרקטור כי כבר היתה לי אחת כזאת.
...
אגירה היא בעיני נושא הרבה יותר חשוב מרעש כי היא משפיעה על הטעם (וגם על חווית השימוש וההתעסקות), אבל כל אחד ומה שחשוב לו.
כמו כן יש E5P E6P שאי אפשר להגיד שאינן טובות בתקציבים צנועים יותר.
...
ה-E5P היא תעלומה בעיני. לא ברור לי מי קונה מטחנה כזו לסינגל דוזינג (עם האגירה הלא זניחה שלה), וטיימר אין לה. מה בדיוק אנשים עושים, טוחנים לפי העין? לקנות אותה ולא את ה-Mignon Specialita (שעולה פחות) זה דבר הזוי לדעתי.
כמו כן, מטחנות שבנויות נכון יכולות לעבוד מעל 10 שנים, ולדעתי זה לא אפשרי ל-SETTE.
...
לא רואה שום סיבה שהיא לא תעבוד מעל 10 שנים. היא עובדת היום בדיוק כמו שעבדה כשקניתי אותה לפני שנתיים. אם אתקל בעתיד בבעיה אתקן אותה בעצמי בעזרת חלקי החילוף הזולים והמדריכים של באראצה. אני שמח שלא נתתי לחששות להנחות אותי לשלם 4000 ש"ח על מטחנה עם צליל נעים לאוזן אבל אגירה משמעותית.

shlomibe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #23 

כל פעם שהכנתי קפה למישהו שהיה אצלי, נאלצנו להפסיק לדבר במשך עשרים שניות כי לא שמענו אחד את השני בזמן שהמטחנה טחנה, וזה בשלב מסוים הספיק לי. שילמתי פרימיום לא בגלל חששות, אלא בגלל שהיה חשוב לי שהמטחנה לא תפריע לי לחיים ותטחן מנה בשקט מופתי תוך שלוש שניות. אגירה זה שיקול אחד מני רבים, אפשר בהחלט לשים אותו בראש הרשימה, אבל גם אפשר לא.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #24 

עם ה-270Wi תקבל בערך 3 שניות של טחינה, אבל לא בשקט מופתי. מצד שני:

- היא לא עולה 4000 ש"ח, אלא קצת יותר מחצי מזה
- יש לה 0.5 גרם אגירה, שזה בערך חמישית מרוב המטחנות, ועשירית מהרבה מטחנות יקרות עם להבים שטוחים גדולים
- שקילה אוטומטית כבר אמרתי? החליטה מהירה או איטית מדי? פשוט משנים את רמת הטחינה ויודעים שרמת הטחינה היא הדבר היחידי שהשתנה. מקבלים בדיוק את אותה כמות קפה בסלסלה, בד"כ בטווח של 0.1 גרם מהיעד
- הטחינה עצמה אוורירית כמו ענן ונטולת גושים לחלוטין. לא צריך WDT, לא קיסמים ולא קסמים. פשוט טחינה מושלמת.

אז כן, זה אומר שאותו אורח ייצטרך לשתוק ל-3 שניות כשהמטחנה עובדת. אני אקח את הטרייד אוף הזה בכל יום בשבוע.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”