האם ניתן להשתדרג משמעותית מנספרסו באותו המחיר

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
tito1337
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 121
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #21 

15/11/2020 14:12  
דור_א כתב:
אז מה היה לנו שם?
לאחד עולה 80 ₪ לקילו אחרי חקר שוק וטיול לפ"ת (שלא נדע). לאחר עולה 140 ₪ לקילו בחיוג מקוצר והשליח גם מכניס לך את הקפה לפריזר.
אחד ישתמש בטמפר מאבו עלי אקספרס ושני בטמפר מרח' שטמפפר בפתח תקווה (חס ושלום).
אחד ישים 11 גר' לשוט ושני 20 גר' לשוטיים.
תכלס, החישוב צריך להתבצע למחיר לכוס קפה.
לחלק ל 3 שנים? לחלק ל 5? לחלק לפוראברמשין?
לכן, החישוב לא אמור להיות כלכלי. לנו חשוב הטעם. והטעם בא רק עם התעסקות.
אם אתה אוהב את ההתעסקות/תחביב... אז לך על זה בלי קשר למחיר שיכול לנוע מנספרסו מינוס אגורה, לנספרסו פלוס אין סוף.
אם אתה לא אוהב את ההתעסקות, אז תסתפק בנספרסו או לך לבית קפה (רצוי באזור תעשייה בפתח תקווה).
ואם בכל זאת מתעקשים לחשב את הקפה בבית, ואם הסכמנו שהמחיר צריך להיות מחושב פר כוס, אז המחיר גם ירד ככל שתשתה יותר...
You can sleep when you're dead
וזהו עצם העניין.
...
אני מסכים והכתיבה שלך מרעננת :)

דור_א
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 178
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #22 

תודה.
ואם אתה עדיין מחפש שרוול funnel
ל57 מ"מ, עשיתי את קניית חיי, אמנם לא מפ"ת אלא מחו"ל ומהביוקר, של מוטה - מאז אין לי גרגר קפה על השיש. זרקתי חצי מהסמרטוטים, מהמגבונים ואת השואב אבק המיניאטורי.
! Coffee - You can sleep when you're dead

tito1337
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

ל57 ממ יש בעיית אביזרים ולפעמים מדרדרים להזמנת מוצרים יקרים של מותגים, בדיוק מה שניסיתי להראות לו.
נתתי את האביזר הזה כי נראה לפחות שקשה למצוא לו ״חיקוי״ באלי אקספרס

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #24 

אני לא רואה שום בעיה לקבל שוט בודד עקבי, וכן אתה מוזמן לפתוח דיון בפורום עם הנחת הייסוד שלך שאספרסו בודד "זה לא פתרון פרקטי". מעניין כמה משתתפים בפורום יהיו שותפים לדעתך.

אני מעדיף בודד ועומד מאחורי מה שכתבתי: אספרסו בודד עם מכונת אספרסו וקפה טחון טרי נותן כמות כמות קפה מקבילה למה שאפשר לקבל עם קפסולה בודדת, אבל התוצאה בכוס היא אספרסו מעולה ומהנה שאי אפשר לחלום עליו עם קפסולות. אתה מוזמן להוסיף לאותו דיון גם את הטענה שמ-5 גרם קפה טחון ישן אפשר לקבל תוצאה מקבילה באיכות לזו מ-11 גרם של קפה טרי. מעניין מה תהיה דעת המשתתפים.

המחירים שכתבתי בדוגמאות עבור קניה של 2 קילו קפה כוללים דמי משלוח. ואני עוקב אחרי השוק. המחירים האלה הם לא משהו חדש או יוצא דופן. אין שום בעיה לקנות קפה כולל משלוח ב-80 ש"ח כשקונים 2 קילו, או אפילו פחות מזה אם אוספים ישירות מבית הקליה או במקרה של ספורה, מאחד מ-5 הסניפים שלהם. אתה ממשיך לדוש בזה גם אחרי שהבאתי דוגמאות ל-4 בתי קליה וחנויות (ו-14 תערובות) שעומדות במחיר הזה. אם אתה רוצה להאמין שזה לא משהו מייצג אתה מוזמן לספר לעצמך איזה סיפור שאתה רוצה. זו המציאות.

רשימת האביזרים שכתבת מנופחת (באיזו גלקסיה בדיוק בוטומלוס פורטהפילטר הוא פריט חובה?), ואם אתה קונה חומרי ניקוי לפי הוראות היצרן אז אני לא יכול לעזור לך. אני מניח שאתה מאלה שמטפלים ברכב שלהם רק אצל מוסך יבואן. סבבה, אני מניח שלאנשים כמוך האביזרים ייעלו 500 ש"ח, או 14 ש"ח לחודש במקום 5 ש"ח אם משווים את העלות החודשית בפרק הזמן של 3 שנים*.

ולגבי משפך 57 מ"מ, וואוו באמת התקלתי אותי עם טיעון קילר. הנה אחד ב-49 שקלים כולל משלוח. זה משנה את כל התמונה! קפסולות for the win!

אשמח לשמוע איזו מכונה בדיוק מגיעה עם שסתום תלת כיווני ופורטה פילטר 57 מ"מ אבל לא מגיעה עם פילטר עיוור. אבל אם אתה מתעקש, הנה אחד שעולה 8 שקלים כולל משלוח ועובד עם כל סלסלה בודדת בין 50 ל-58 מ"מ. אני משתמש באחד כזה עם המכונה שלי במקום להוציא את הפילטר העיוור המתכתי שקיבלתי עם המכונה. הרבה יותר נוח להניח אותו בתוך הסלסלה המקום להתעסק עם לשלוף את הסלסלה ולהכניס פילטר עיוור מתכתי במקומה.

* @דור_א, אם תהית מדוע 3 שנים, אז הסיבה היא מאוד פשוטה - זה פרק הזמן המקסימלי של קנייה בתשלומי קרדיט. זה רלוונטי למי שמעוניין לשלם סכום קבוע פחות או יותר כל חודש. יש הרבה אנשים ששלמים לגמרי לשלם סכומים גבוהים כל חודש על קפסולות, אבל נרתעים מהסכום הראשוני הגבוה שעולה ציוד ידני. תשלומי קרדיט יכולים לעזור להם להתמודד עם המחסום הפסיכולוגי הזה, אם כי לרבים יש עדיין מחסום פסיכולוגי גם עם זה, כי "הריבית!".

tito1337
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

נראה לי שאתה צריך להבין את ההבדל בין טענת ״לכל״ לבין טענת ״קיים״.

קיים סצנריו שבו אפשר לסגור את המוצרים הנלווים בכמה עשרות שקלים (אם יש לך פורטופילטר בגודל 58 ואתה מוכן להתפשר על כל דבר ולקנות רק מאלי אקספרס) זה לא המצב אצל כולם והקורא הממוצע בפורום, כנראה מוציא על ציוד יותר לכיוון ה500 שאני אמרתי ולא לכיוון ה100 שאתה אמרת וזה לא עושה את כולנו לצפונפבונים קוני מותגים. לפעמים פשוט אין..

״אשמח לשמוע איזו מכונה בדיוק מגיעה עם שסתום תלת כיווני ופורטה פילטר 57 מ"מ אבל לא מגיעה עם פילטר עיוור״ - הקו הזול של לליט (PL41/42) ל-א מגיע blind פליטר וכמו שראית בעצמך, קשה למצוא. יש את פתרון דיסקית הגומי שלך ויש את זה אם אתה רוצה בליינד פילטר אמיתי:
https://www.bluestarcoffee.eu/ascaso-57 ... -516-p.asp
תוסיף לfunnel שנתת ועברנו כבר את ה100 רק עם השניים האלה גם אם תוריד את הבוטמלס מהרשימה ה״מנופחת״ שלי.

לגבי אם אני מטפל במוסך מורשה : לא. בעיקר בגלל שאני לא שותה מאגן השמן של הרכב שלי וההבדל במחיר האחזקה של הרכב (מורשה לעומת לא מורשה) עצום לעומת מחיר אחזקה של מכונת קפה. לקנות חומר שהולך למקומות שמהם יוצא משקה שאני שותה ב80 שקל לפי מה שהיצרן של המכונה ממליץ במקום לחפש איפה אפשר לקנות משהו מקביל ב20 ועוד לנסוע לאנשהוא בגלל זה אני לא רוצה, לדעתי זאת התנהלות סבירה למרות המאמץ שלך להוציא אותי צפונבון בזבזן רודף מותגים. תשתמש בחיפוש ותראה כמה אנשים פה מתנהלים בדיוק כך.

בכל מקרה, אני מסכים איתך שעל פני 3 שנים גם 500 שקלים זה לא מעניין.ההגזמה שלך, גם ברובריקה הזאת, תפסה לי את העין אז מצאתי לנכון להתייחס.

לגבי כפולים מול רגילים : אני האחרון שיתווכח מה אתה מצליח להוציא או מה טעים לך. מאמין לחלוטין שבתור בן אדם שקולה לבד בבית ויש לך מיומנויות וידע בקפה הרבה מעל האדם הממוצע שזרק אתמול את הנספרסו (ואולי גם מכונה לא ב2500 אלא בקצת יותר ),אז אתה מצליח לקבל תוצאה טובה. אין לי ויכוח איתך על זה (״קיים״), כנראה גם כזאת שאני הייתי מרוצה ממנה.

מה שאני טוען שזה לא הסטנדרט והבריסטה המתחיל,ככל הנראה יתקשה לעשות את זה וידרדר כמו רבים אחרים לבאסקט הכפול
מה שיטה את המשוואה של המחירים לכיוון של מה שאני אומר.
הנה דיון אפילו מהפורום הזה.
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... Q9MzUxNTY1

בהרבה סירטוני הדרכה למתחילים של מיטב אושיות הקפה ברשת, הדבר הראשון שאומרים הוא: ״זרוק את הסינגל לארון ותשתמש רק בדאבל״.

קפה טרי זה תחביב, אבל זה התעסקות לכלוך ורעש. רב האנשים שאני מכיר, לא עושים את זה בשביל לחסוך על קפסולות אלא כי אוהבים את הטעם או אפילו התהליך\הטקס וכמובן התנסות עם טעמים חדשים. אלה שלא נכנסים לתחום, זה בד״כ מהסיבה שהתעסקות לא שווה מבחינתם את ההבדל מנס של עלית.
במקרה שלך, יכול להיות שהתכנסת לסצנריו שזה יוצא יותר זול מקפסולות של נספרסו כי אתה מצליח לעבוד עם סינגל, אוהב את 4* בתי הקליה שהצגת ככה שאתה אולי חוסך עוד כמה גרושים על הדרך.

לדעתי זה לא מקרה מייצג והבן אדם הממוצע שיעבור מנספרסו לטחון טרי ״ידרדר״ בסופו של דבר לטעום דברים חדשים, לעבוד עם באסקט כפול ולא יחסוך שום דבר. תחביבים בד״כ לא משתלמים כלכלית ומי שעבורו לקנות חודשיים ב160 לקילו, במקום ב80 זה ביג דיל, עדיף שישאר בקפסולות ** או קפה נמס.

* הראת 4 בתי קליה שעם כוכביות אפשר לקנות שם ב80~ לקילו. באחד יש תערובת אחת בלבד שהיא זולה, האחר לא מפרסם מחירים ברשת ולא ברור בכלל איך מזמינים בלי להגיע או מקבלים משלוח (***). וב3 צריך לקנות מעל 2 קילו בשביל לקבל משלוח. זאת טיפה בים לעומת ההיצע שיש בארץ. אז נכון שאפשר ״בקלות״ להזמין מאחד מהם, אבל המחירים האלה לא מייצגים את הרב בתי הקליה הסבירים\ממוצעים.

בלי קשר לדיון, אני חוזר על הבקשה שלי לטובת הקוראים, אם יש לך עוד בתי קליה טובים שללא התעסקות מיוחדת ניתן לקבל בהם מחיר טוב עבור קפה קלוי, כולנו נשמח לשמוע.

** קיימות גם קפסולות זולות יותר, כמו של עלית שבהן ניתן להגיע לעלות של שקל לכוס עם משלוח חינם.

*** אני רואה עכשיו שקפה רות כן מפרסמים מחירים ברשת, תערובת אחת ב72 (30% רובסטה) ועוד 2 תערובות במחיר 80 עד 85. משלוח. כל החד זניים מעל 100 לקילו. כל המספרים הם ללא דמי משלוח.

מי שלא מתאים לו להגיע פעם בחודש לפתח תקווה (הזמן שלי לפחות שווה כסף), ימצא את עצמו משלם קרוב מאד ל100 שהצגתי על 2 קילו בחודש.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #26 

אוקי, אני חושב שבשלב הזה אין טעם להמשיך את הוויכוח הזה. לא נשכנע אחד את השני וקוראים שמחפשים את הפואנטה טובעים בבליל אינסופי של טקסט. אני אעלה פוסט נפרד, ממוקד יותר, עם הזווית וההמלצות שלי.

עריכה: קישור לפוסט.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”