המלצות על טלויזיה (מעבר לדירה חדשה)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #21 

בסוף הכל עניין של תמחור.
סוני עדיפה בכל מה שקשור לאיכות, אמינות ועיבוד וידאו. המוצרים שלה מחזיקים יותר זמן וזו עובדה.
היא מצליחה להוציא תמונה טובה יותר מהפאנלים ש-LG וסמסונג עצמם מסוגלים, וזה עוד לפאנלים משנה קודמת, ולהתעלות על הדגמים החדשים של הקוריאנים.
הקוריאנים התקרבו לאיכות היפנית, אבל עדיין מי שרוצה ללכת על בטוח ישאר עם סוני.
סוני לא עושה תרגילים עם מספרי דגמים ומשנה כפי שסמסונג והיבואנים בישראל עושים. וגם לא משנה פאנלים בדגמים כפי שסמסונג עשו במהלך השנים.
בשביל לחסוך כאב ראש, אי וודאות ולקבל עיבוד וידאו הכי טוב וכפלוס גם אנדרואידTV שיחסוך לך סטרימר אני מוכן לשלם גם 10% יותר מהמתחרות סמסונג ו-LG.

אני פחות אוהב את המעבר של סוני לפאנלים VA. התמונה בהם דווקא פחות סינמטית מאשר פאנלים ה-IPS. המעבר הזה רק לשם קבלת תו תקן טוב ב-HDR.
ושוב אני מזכיר, גרפיקאים ועורכים משתמשים במסכים עם פאנל IPS, כמו גם בתעשיית הסרטים, המוניטורים של הבמאים היו IPS עד לאחרונה עד שעברו ל-OLED.

yondon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 320
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #22 

@minime
העלית נקודה מעניינת מאוד. בעוונותי אני מתעסק בכל מה שציינת וחסיד של מסכי ips שנים רבות. מסכים איתך מאוד לגבי עניין התמונה הסינמטית ולמעשה אף פעם לא הייתי מאוד מוטרד מקצת אפורים בתור שחורים. במיוחד אם זה תורם לתמונה ריאליסטית.
מצד שני לא יכול להגיד שכבר לא נשטף לי המח מהאובססיה סביב שחורים וקונטרסט מטורף. כך שהחלטתי ליישר קו עם ההמונים.
תרשה לי לשאול אותך- אם לא oled ואין בעית תקציב- האם יש טלויזיה עם פאנל IPS שאתה יכול להמליץ עליה?
למיטב הבנתי הנאנו90 היא הips הכי גבוהה בשוק ודיי מכסחים אותה פה בפורום

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #23 

@minime

כאחד שבילה לא מעט זמן עם פאנל ips וחקר את הנושא עד דק, אתה צודק שמעצבים גרפים בוחרים ips אבל זה מסיבה פשוטה שהצבעים ב ips הכי מדויקים. בנוסף כמובן זויות צפיה ב ips מעולות. אבל לצרכן ממוצע שצופה מאותו מושב תהיה העדפה מוחלטת ל va. אנשים לרוב לא ישימו לב ש הכחול מדויק אבל ליחס ניגודיות גדול פי 3-4 ויותר ושחורים יותר שחורים ישימו לב בהחלט. הפקטור הכי גדול של איכות תמונה זה הניגודיות יותר מאשר צבעים מדויקים ובמקרים רבים יותר מאשר רזולוציה. לכן oled הם הכי איכותיים תמונתית, בגלל יחס ניגודיות אינסופי. אני מאוד שמח שהסוני שלי va. אני אפילו קצת מאוכזב שהם לא ויתרו על זויות הצפיה הרחבות יחסית מה שהיה מגדיל את הניגודיות של ה xh95 באיזה 1000-2000 לפחות

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #24 

@Yuvalfrr
·
לגמרי מסכים עם יובל.
אגב - במסך מחשב שלי אני לא אתפשר על פחות מ-IPS. שם חשוב לי הדיוק בצבעים, במיוחד בעריכת צבעים, כשזווית הצפיה שלי של הפינות שונות מהותית מזו של מרכז הפריים. אבל במסך מחשב שלי אני לא רואה סרטים בחדר חשוך.

היתה לי LG IPS (בלי FALD!) בחדר שינה עד לפני שנתיים. שנאתי אותה שנאת אמת. זה לא "קצת בלומינג" או "שחור לא מספיק עמוק". זה פשוט אפור נוראי בכל סצינה. בלתי נסבל ממש. וזה רק החמיר עם ה-HDR.

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #25 

yondon כתב:@minime
העלית נקודה מעניינת מאוד. בעוונותי אני מתעסק בכל מה שציינת וחסיד של מסכי ips שנים רבות. מסכים איתך מאוד לגבי עניין התמונה הסינמטית ולמעשה אף פעם לא הייתי מאוד מוטרד מקצת אפורים בתור שחורים. במיוחד אם זה תורם לתמונה ריאליסטית.
מצד שני לא יכול להגיד שכבר לא נשטף לי המח מהאובססיה סביב שחורים וקונטרסט מטורף. כך שהחלטתי ליישר קו עם ההמונים.
תרשה לי לשאול אותך- אם לא oled ואין בעית תקציב- האם יש טלויזיה עם פאנל IPS שאתה יכול להמליץ עליה?
למיטב הבנתי הנאנו90 היא הips הכי גבוהה בשוק ודיי מכסחים אותה פה בפורום
...
·

אין לי המלצה למסך IPS,
המסך האחרון שסוני עוד השקיעה ב-IPS היה ה-XD850 אבל הוא כבר לא רלוונטי, מכיוון שמסדרה G הממשק של סוני עבר שיפוץ סוף סוף,
זאת לאחר קטילות ותלונות רבות בביקורות די בצדק, וחווית התפריטים סוף סוף ברמה נאותה.
לקח להם 6 שנים...אף מותג לא מושלם.
היום הייתי הולך על OLED של סוני משנה שעברה ודואג להחליף כל שנתיים שלוש.

אני דווקא רואה יתרון ברור ל-IPS בספקטרום הנמוך וזה ניכר בגווני העור,
לא משנה מה עשיתי ב-900E לא הצלחתי להגיע לגווני עור טבעיים ומדוייקים,
כפי שאני מקבל ב-830C בחדר השינה, זה ניכר למשל במהדורות חדשות.

מה שאני אוהב ב-IPS של סוני, קשה להרוס את התמונה, בניגוד לדגמי ה-VA שלהם או מותגי IPS אחרים כגון LG.
קח בחשבון שתאורה גבוהה ותמונה סינמטית (צבעים מדוייקים) לא הולכים ביחד, זה אחד על חשבון השני.
בסוני אני אפילו מוריד את ה-BLACL LEVEL מתחת ל-50. אני מעדיף צבעים מדוייקים ופופ אפ בתמונה מאשר קונטרסט ואפורים.
שים לב למשל שוינסנט מ-HDTVTest ו-RTING ממליצים בביקורות שלהם, לדגמי סוני VA, להוריד את הבהירות ל- 15/50
מה שבעצם מנטרל את אחד היתרונות המשמעותיים של פאנל ה-VA על ה-IPS. בתוכן HDR הבהירות והקונטרסט אוטומטית עולים למקסימום, בכל טלויזיה.

בשורה התחתונה, אם אתה צופה רק בתוכן HDR או ספורט, טלויזיות ה-VA משתלמות,
למרות שאני עדיין מאמין שהפאנלים הללו זולים ונחותים משמעותית מפאנלי ה-IPS,
הן עדיין מתומחרות בארץ פי 2 ממה שהן שוות, אפילו שהן כבר עולות חצי בהשוואה ללפני מספר שנים.
דוגמה לכך תקבל אם למשל תנסה לגלוש ולקרוא יותר משעה, בטלויזיות VA העיניים יתעייפו מהר מאוד. אני לא מסוגל יותר מרבע שעה לקרוא טקסט על מסך VA. לעומת זאת אני יכול לקרוא שעות על סוני עם IPS, ממש כמו על מסך דל IPS.
אלו דברים שלא נותנים להם דגש בביקורות למרות שזה הפך לשימוש פופולרי בשנים האחרונות, שימוש גם כמסך מחשב.
אגב את שתי הטלויזיות אני מעביר למצב גרפיקה לצורך קריאה וגלישה כפי שמומלץ.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”