הגדרת RGB ביס מקס

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

ambar כתב:
nir11 כתב:בטלוויזיה איכותית ( לי יש לווה 29 אינץ), שיודעת לקבל RGB על סקארט, מרגישים בהבדל עצום לעומת composite. ההשמצות הפרועות על איכות השידורים לא נכונות. הוט באמת משדרים באיכות נמוכה (כנראה בגלל מגבלות רוחב פס - הם חייבים להמשיך לשדר גם אנלוגית ,וכל ערוץ אנלוגי שקול ל 8 ערוצים דיגיטליים באיכות *טובה*), אבל יס משדרים באיכות מצוינת לפחות חלק מהערוצים. כמובן ש"מצויין" זה ביחס לשידור בהפרדה נמוכה.
לי אישית ברור שברגע שאעבור ל LCD, וזה יקרה בחודש הקרוב - איכות התמונה בקליטת YES תרד.
הטיעון שקומפוזיט עוזר להחביא את הבעיות, הוא מופרך - לפחות מנסיוני האישי.
...
אתה לא משווה תפוחים בתפוחים, אי אפשר להשוות CRT ו- LCD
...
בוודאי שאפשר. שים לב לדיון הדביק של פלזמה מול LCD. זה בדיוק העניין.
נכון להיום, בקליטת שידורי טלוויזה רגילים, טלוויזית CRT איכותית מנצחת כל טלוויזה שטוחה שיש לה רזולוציה HD READY ומעלה. רק פלזמת HI END יכולה אולי לתת לה תחרות - אבל בטח לא באותו מחיר.
עוד עניין מאוד רלוונטי הוא פורמט התמונה - טלוויזיות מסך רחב פשוט לא מתאימות להצגת תמונת 4:3, אלא אם כן לא מבצעים מתיחה - ואז הן פתאון קטנות יותר.

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402

שליחה

תאמינו לי אם היה לי מקום בחדר הייתי קונה רק CRT עד שהפלזמות והLCD לא יעלו רמה ולא יתחילו שידורי HD בארץ הם לא שוות רק בלאגן

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

nir11 כתב:
ambar כתב:
nir11 כתב:בטלוויזיה איכותית ( לי יש לווה 29 אינץ), שיודעת לקבל RGB על סקארט, מרגישים בהבדל עצום לעומת composite. ההשמצות הפרועות על איכות השידורים לא נכונות. הוט באמת משדרים באיכות נמוכה (כנראה בגלל מגבלות רוחב פס - הם חייבים להמשיך לשדר גם אנלוגית ,וכל ערוץ אנלוגי שקול ל 8 ערוצים דיגיטליים באיכות *טובה*), אבל יס משדרים באיכות מצוינת לפחות חלק מהערוצים. כמובן ש"מצויין" זה ביחס לשידור בהפרדה נמוכה.
לי אישית ברור שברגע שאעבור ל LCD, וזה יקרה בחודש הקרוב - איכות התמונה בקליטת YES תרד.
הטיעון שקומפוזיט עוזר להחביא את הבעיות, הוא מופרך - לפחות מנסיוני האישי.
...
אתה לא משווה תפוחים בתפוחים, אי אפשר להשוות CRT ו- LCD
...
בוודאי שאפשר. שים לב לדיון הדביק של פלזמה מול LCD. זה בדיוק העניין.
נכון להיום, בקליטת שידורי טלוויזה רגילים, טלוויזית CRT איכותית מנצחת כל טלוויזה שטוחה שיש לה רזולוציה HD READY ומעלה. רק פלזמת HI END יכולה אולי לתת לה תחרות - אבל בטח לא באותו מחיר.
עוד עניין מאוד רלוונטי הוא פורמט התמונה - טלוויזיות מסך רחב פשוט לא מתאימות להצגת תמונת 4:3, אלא אם כן לא מבצעים מתיחה - ואז הן פתאון קטנות יותר.
...
תשמע, אני חשבתי בדיוק כמוך, במשך תקופה ארוכה לא רכשתי מסך דק בגלל הסיבה הזאת שלא יראו טוב בשידורי טלוויזיה.
היום אני יכל להגיד לך בביטחון שהשד לא כזה נורא, עברתי ל- LCD שמתמודדת בכבוד עם שידורי טלוויזיה ולא שברתי את הכיס. ללא ספק ראיתי טיפה יותר טוב וחד ב- CRT הישנה והטובה אבל הפער הוא לא כזה גדול (ולא אני לא משכנע את עצמי שרואים טוב כי קניתי כבר את המסך, אלא באמת רואים טוב).

יותר מזה, שאר היתרונות ברורים ועולים על CRT כגון סטייל, גודל, איכות צפייה ב- DVD, xbox ועוד. (אשתי היום לא מוכנה בשום פנים ואופן לחזור לבומבה 34" הענקית שתפסה חצי סלון...)

מה שאני מנסה להגיד זה שהטכנולוגיה ישתפרה וניתן להשיג היום מסכים טובים במחיר טוב שיתנו מענה סביר גם לשידורי טלוויזיה מבלי להתבאס שקנית מסך באלפי שקלים ובסוף רואים זוועה. (דרך אגב, כדאי לקחת בעירבון מוגבל את איכות הצפייה באולמות תצוגה, בבית עם חיבור וכיול טוב ניתן להגיע לתוצאה יפה)

cluber77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232

שליחה

משהו שקצת הפתיע אותי, אחרי שסיפרתי פה על איכות התמונה המדהימה בסוני החדשה שלי KDL32P2530 בחיבור ליס מקס, הופתעתי לגלות שהממיר היה על קומפוזיט ולא על RGB בהגדרות.

החלטתי לאמץ את המלצות החברים כאן, שיניתי את ההגדרה ל RGB וראו פחות טוב, הייתכן?

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”