אני איש תקשורת, ואנשי תקשורת עושים עבודות תחזוקה. חלקן, בעיקר השדרוגים המסובכים והפעולות הרציניות אנו נאלצים לעשות מחדרי שרתים אפלים ומלאים במהבהבים.
חלק מתפקידי הייתי צריך לשדרג מתג מרכזי שאחראי על פיזור התוכן שיושב בסטורג' המרכזי לכיוון השרתים (SAN Switch)
בשדרוג האחרון בסדרה, הגעתי כרגיל לחוות השרתים שלנו, מתביית על הארונות של הסטורג', מוצא את ה"כלה" שלי להלילה ויאללה מתחילים בשדרוג, עושים מה שצריך מכבים את המתג מתחילים להוציא כרטיס כזה ולהכניס משדורג וכך הלאה.
באמצע העבודה, 3 בלילה, אני מריח ריח של... שרוף, אבל בקטנה...
"טוב נו, זה שום דבר, נפיחת שרת..." אני אומר לעצמי.
ממשיך.... הריח מתגבר, אין מסביב דבר עולה באש, הולך לעשות סיבוב, לא בא לי לבקר במחלקת כוויות ובטח שלא בא לי להיכנס להיכל התהילה של החברה בתור "זוכר את ההוא ששרף את החוות שרתים?"
עושה סיבוב, ורואה שהמחבר החשמלי (בשמו העממי "קומקום") שמתחבר למתג שעליו עבדתי ממש חרוך ומעוות. מייד עוצר הכל, מוריד את המאמת הראשי של הארון ומתקשר לאחראי על החוות שרתים.
סוסו (שם בדוי), מגיע מהר אלי לנתניה, 3 בלילה, הגיע ממש מהר מחו"ל (פתח תקווה

)
אני מראה לו את העניין, הוא מיד רץ לחדר צדדי ואני אחריו, ואני רואה שהוא.... עושה משהו מוזר. מנתק את הברזים של המטפים הענקיים של החווה ומכבה את הבקרים שלהם...( :ספוילר: )
אני חושב: "מההההההההה", אבל אומר: "מעולה, אבל מה אתה עושה ?", בכל זאת, הוא
אחראי ואני יודע רק IP שכבה 3 ומעלה.
בתשובה אני מקבל: "אתה יודע כמה עולה החומר במטפים האלו? אני פה אין לך מה לדאוג"
אצלי בראש מתנגן השיר של חיים צינוביץ AKA "השרוף" - שקר החן אבל היופי...
[imgbig]
https://cdn.the7eye.org.il/uploads/2013/07/sdfgvcb.jpg[/imgbig]
טוב, הבחור אחראי וממונה בטיחות, אמר... אז אני מאמין.
הוא בא מסתכל בארון, אומר: "תראה, הכבל בקושי בפנים, טוב תחליף כבל בטח היה רופף"
אני: "בטוח?!?"
הוא: "בטוח בטוח, יהיה בסדר"
אני, בלב אומר לעצמי: "בתור יקה, יהיה בסדר אומר יהיה גרוע, בתור ישראלי, יהיה בסדר זה הכל, אז יהיה בסדר"
טוב מחליפים כבל, מדליקים והכל בסדר, השדרוג הסתיים והכל עבר בהצלחה!
מתחילים תזוזה, סוסו (שם בדוי אמרנו כן...) מדליק את הבקרים ((i)) של המטפים, ונוסע הביתה.
הלכתי הביתה, בדרך מתקשרים מהחדר בקרה שלנו, דחוף למשרד יש שריפה בחוות שרתים איפה שעבדת.
מפה לשם, זה לא היה כבל רופף

חוקר שריפות טוען שקצר חשמלי פנימי במתג שעבדתי עליו גרם להכל.
ואתם אומרים, יש מטפים אמרת, הלו, אל תחרטט אותנו! אז זהו, סוסו שכיבה את הבקרים של המטפים והחזיר חזרה,
גם סגר את הברזים, שאותם שכח לפתוח !!!
האתר היה מושבת במשך 3 ימים כמעט, כי 60% מהדיסקים בסטורג' היו בקרבת השריפה וניזקו.
כן יש לנו אתר DR אז פגיעה בשירות לא הייתה.
האחראי על האתר הוחלף ע"י אחר (outsourcing).
ואני ? כן נכנסתי להיכל התהילה, אבל בתור "זוכר שההוא עשה עבודה וכיבו את המטפים והייתה דליקה ?"
זה כבר כבוד
אמל"ק - תזכרו תמיד, חוות שרתים DR זה החיים