שרשור תגובות: חברת Synology מחלקת לכם 10 מכשירי NAS

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #21 

Huber כתב:
...
...
·

וזה שיש פה אנשים שרשומים פה שנים עם מספר חד ספרתי של הודעות ועדיין משתתפים, או כאלו שרק נרשמו בשביל להשתתף -זה לא מפריע לך? :roll:

זה מה שהוחלט ע"י מי שיזם את המבצע אז לי זה עובדים - מה לעשות?
...
ערן, כמעט תמיד אני מסכים עם דעותיך אבל במקרה הנ"ל דעותנו חלוקות.

אין ספק בכלל שיש במקרה הזה טעם לפגם מכיוון שמספר האנשים שיכולים להשתתף ב"תחרות" הזאת הוא כל כך קטן כך שזו לא ממש תחרות אלא יותר חלוקת נאסים לכל מי שעוסק בתחום ה-IT, ספציפית בנושא DATA, והוא בעל כשרון כתיבה על מנת לכתוב סיפור מהחיים באורך הגלות בנוסף לכתיבת 2 מאמרים מפורטים על אפליקציות.

לדעתי ההנהלה צריכה להגביל את האנשים המשתתפים בתחרות הזאת למשתמשים בעלי ותק מינימלי של X שנים ובעלי מספר מינימלי של Y הודעות ובנוסף לכך גם לאפשר לאנשים אחרים שבאים מתחומים אחרים להשתתף בה ולנסות לזכות בנאסים האלה - מעניין למה היא לא עושה את זה...

integer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #22 

@Huber
לא מבין מה אתה מנסה להגיד.
לעשות מבצע ל-10 אנשים רלוונטים זה לא מבצע... ולא מגדיל את החשיפה למוצר... בטח באתר כזה...
במקום לתת לאנשים שלא מהתחום להתנסות במוצר (או במוצר יותר בסיסי מהקטגוריה)... ולכתוב ביקורת שאולי תשכנע
כמה אנשים אחרים שאולי היו על הגדר.. בסופו של דבר המבצע בא לפרסם את המוצר ולכן זה לא משנה אם נרשמת אתמול לאתר או לפני 200 שנה זה מקדם את המוצר ומשרת את המטרה לדעתי...

בכל מקרה זה היה מופנה למקבלי ההחלטות ולא אליך...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73211
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3154 פעמים

שליחה #23 

starrywolf כתב:
...
...
ערן, כמעט תמיד אני מסכים עם דעותיך אבל במקרה הנ"ל דעותנו חלוקות.

אין ספק בכלל שיש במקרה הזה טעם לפגם מכיוון שמספר האנשים שיכולים להשתתף ב"תחרות" הזאת הוא כל כך קטן כך שזו לא ממש תחרות אלא יותר חלוקת נאסים לכל מי שעוסק בתחום ה-IT, ספציפית בנושא DATA, והוא בעל כשרון כתיבה על מנת לכתוב סיפור מהחיים באורך הגלות בנוסף לכתיבת 2 מאמרים מפורטים על אפליקציות.

לדעתי ההנהלה צריכה להגביל את האנשים המשתתפים בתחרות הזאת למשתמשים בעלי ותק מינימלי של X שנים ובעלי מספר מינימלי של Y הודעות ובנוסף לכך גם לאפשר לאנשים אחרים שבאים מתחומים אחרים להשתתף בה ולנסות לזכות בנאסים האלה - מעניין למה היא לא עושה את זה...
...
·

אז אנחנו מסכימים שצריך להגביל את זה למשתמשים עם מינימום כלשהו של וותק ו/או מספר הודעות או לא, אני מבולבל? :wink:

לא ציינתי בשום מקם שזה צריך להיות מוגבל לאנשי IT ומבחינתי שיהיה פתוח לכל גולשי האתר, מצד שני זו החלטה של מי שמחלק את הפרסים והם ציינו בפירוש "חברת Synology רוצה שתשתפו סיפור מתחום ה- IT". נכון או לא - החלטה שלהם, אבל אני חושב שאני מבין מהיכן זה נובע.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 03/08/2020 17:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73211
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3154 פעמים

שליחה #24 

integer כתב:@Huber
לא מבין מה אתה מנסה להגיד.
לעשות מבצע ל-10 אנשים רלוונטים זה לא מבצע... ולא מגדיל את החשיפה למוצר... בטח באתר כזה...
במקום לתת לאנשים שלא מהתחום להתנסות במוצר (או במוצר יותר בסיסי מהקטגוריה)... ולכתוב ביקורת שאולי תשכנע
כמה אנשים אחרים שאולי היו על הגדר.. בסופו של דבר המבצע בא לפרסם את המוצר ולכן זה לא משנה אם נרשמת אתמול לאתר או לפני 200 שנה זה מקדם את המוצר ומשרת את המטרה לדעתי...

בכל מקרה זה היה מופנה למקבלי ההחלטות ולא אליך...
...
·

מי אמר שזה מבצע? זה מה שזה ולפי החלטת המפרסם/ספונסר. נכון, לא נכון - לא החלטה שלנו. אז ניסיתי לאמר שכפי שלדבריך זה "לא הוגן" לפתוח את זה רק לאנשי IT, מישהו אחר יכול לראות בזה "לא הוגן" לפתוח את זה למי שנרשם רק בשביל לקבל את הפרס ומחר יעלם. בשני המיקרים אני עדיין חושב שזה בידיהם ולא בידינו.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #25 

Huber כתב:
...
...
·

אז אנחנו מסכימים שצריך להגביל את זה למשתמשים עם מינימום כלשהו של וותקושאו מספר הודעות או לא, אני מבולבל? :wink:

לא ציינתי בשום מקם שזה צריך להיות מוגבל לאנשי IT ומבחינתי שיהיה פתוח לכל גולשי האתר, מצד שני זו החלטה של מי שמחלק את הפרסים והם ציינו בפירוש "חברת Synology רוצה שתשתפו סיפור מתחום ה- IT". נכון או לא - החלטה שלהם, אבל אני חושב שאני מבין מהיכן זה נובע.
...
אנחנו בהחלט מסכימים לחלוטין לגבי ההגבלה של משתמשים בעלי ותק מינימלי מסויים ועם מספר מינימלי מסויים של הודעות.

מלשון הודעתך הקודמת סברתי שאתה מצדד בהחלטה של מנהלי האתר ולכן חשבתי שדעותנו חלוקות אבל מסתבר שלא כך הדבר ואני שמח על כך. :)

anony
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #26 

בלי כוונה לפתוח במלחמה ולנקוט צד לגבי ה"תחרות" הזאת, אבל לדעתי ותק באתר (ולדעתי קהילה זה שם טוב יותר) יותר חשוב ממספר הודעות.
לדעתי חשוב יותר תוכן איכותי בפורומים מאשר לראות שאנשים פרסמו\הגיבו רק בשביל לצבור קרדיט למבצעים עתידים (איכות ולא כמות).
מבצע חד פעמי יביא משתמשים חדשים, אבל הengagement שלהם יבוא מהרלוונטיות של האתר.
הפשע לא משתלם... האם זה אומר שהעבודה שלי היא פשע ?

VIPERAIN
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #27 

אני מראש מצטער אם אני פוגע בדעה של מישהו אבל אני לא מבין את הטענות.
  • התחרות לא הוגדרה כמבצע בשום מקום. זה תחרות מסובסדת של החברה שרוצה לקדם את המוצר שלה.
  • לחברה לא אכפת אם אתה חבר ותיק באתר או לא. ומניח שזה לא צ'ופר שמבסוסבד על ידי האתר. אז לא רואה שום סיבה להגביל לפי ותק או איכות התוכן שהמתמודד מספק.
  • בהמשך לנקודה הקודמת - האתר רק מרוויח. אם מכל 1000 אנשים שנרשמו לאתר בגלל המבצע רק 10 ימשיכו להיות פעילים - זה 10 אנשים חדשים שהאתר הרוויח. ואני חושב שהדבר הכי גרוע זה לנסות להכריח אנשים לכתוב הודעות כי אז צריך מנגנון חכם זה שזה לא הודעות ***. ופייר האתר לא ירוויח ממאנשים שלא רוצים להיות בו.
  • מנסיון אישי שלי יכול להגיד שכבר המון זמן שלא דוגם את האתר אבל בעקבות התחרות חיפשתי האם יש פורום אלקטרוניקה (כי נכנסתי שבוע שעבר לתחום ) ובדיוק ראיתי שמישהו שאל שאלה שנתקלתי בה בעצמי לפני שבוע אז הגבתי לו. כנראה שבלי התחרות זה לא היה קורה. אז זה עוד תופעת לוואי חיובית
  • לטענה שעלי ידי זה שלא פותחים את התחרות למישהו לא מהתחום וכך לא יוכל להתנסות - החברה תרוויח בהרבה יותר מ10 אנשים מנוסים שיכתבו ביקורת מאשר 10 לא מנוסים שיקבלו מוצר יקר ולא ידעו איך להשתמש בו וכנראה כך תראה הביקורת.
    אם כבר החברה משקיעה ב10 הדגמים הכי יקרים שלה (ועוד בתקופת הקורונה), מובן שתנסה להוציא את המקסימום.
  • קחו הכל בקלילות :)

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #28 

אני איש תקשורת, ואנשי תקשורת עושים עבודות תחזוקה. חלקן, בעיקר השדרוגים המסובכים והפעולות הרציניות אנו נאלצים לעשות מחדרי שרתים אפלים ומלאים במהבהבים.

חלק מתפקידי הייתי צריך לשדרג מתג מרכזי שאחראי על פיזור התוכן שיושב בסטורג' המרכזי לכיוון השרתים (SAN Switch)
בשדרוג האחרון בסדרה, הגעתי כרגיל לחוות השרתים שלנו, מתביית על הארונות של הסטורג', מוצא את ה"כלה" שלי להלילה ויאללה מתחילים בשדרוג, עושים מה שצריך מכבים את המתג מתחילים להוציא כרטיס כזה ולהכניס משדורג וכך הלאה.
באמצע העבודה, 3 בלילה, אני מריח ריח של... שרוף, אבל בקטנה...

"טוב נו, זה שום דבר, נפיחת שרת..." אני אומר לעצמי.

ממשיך.... הריח מתגבר, אין מסביב דבר עולה באש, הולך לעשות סיבוב, לא בא לי לבקר במחלקת כוויות ובטח שלא בא לי להיכנס להיכל התהילה של החברה בתור "זוכר את ההוא ששרף את החוות שרתים?" :קיבינימט:
עושה סיבוב, ורואה שהמחבר החשמלי (בשמו העממי "קומקום") שמתחבר למתג שעליו עבדתי ממש חרוך ומעוות. מייד עוצר הכל, מוריד את המאמת הראשי של הארון ומתקשר לאחראי על החוות שרתים.

סוסו (שם בדוי), מגיע מהר אלי לנתניה, 3 בלילה, הגיע ממש מהר מחו"ל (פתח תקווה :lol: )
אני מראה לו את העניין, הוא מיד רץ לחדר צדדי ואני אחריו, ואני רואה שהוא.... עושה משהו מוזר. מנתק את הברזים של המטפים הענקיים של החווה ומכבה את הבקרים שלהם...( :ספוילר: )

אני חושב: "מההההההההה", אבל אומר: "מעולה, אבל מה אתה עושה ?", בכל זאת, הוא אחראי ואני יודע רק IP שכבה 3 ומעלה.
בתשובה אני מקבל: "אתה יודע כמה עולה החומר במטפים האלו? אני פה אין לך מה לדאוג"

אצלי בראש מתנגן השיר של חיים צינוביץ AKA "השרוף" - שקר החן אבל היופי...
[imgbig]https://cdn.the7eye.org.il/uploads/2013/07/sdfgvcb.jpg[/imgbig]

טוב, הבחור אחראי וממונה בטיחות, אמר... אז אני מאמין.
הוא בא מסתכל בארון, אומר: "תראה, הכבל בקושי בפנים, טוב תחליף כבל בטח היה רופף"
אני: "בטוח?!?"
הוא: "בטוח בטוח, יהיה בסדר"
אני, בלב אומר לעצמי: "בתור יקה, יהיה בסדר אומר יהיה גרוע, בתור ישראלי, יהיה בסדר זה הכל, אז יהיה בסדר"

טוב מחליפים כבל, מדליקים והכל בסדר, השדרוג הסתיים והכל עבר בהצלחה!
מתחילים תזוזה, סוסו (שם בדוי אמרנו כן...) מדליק את הבקרים ((i)) של המטפים, ונוסע הביתה.

הלכתי הביתה, בדרך מתקשרים מהחדר בקרה שלנו, דחוף למשרד יש שריפה בחוות שרתים איפה שעבדת.

מפה לשם, זה לא היה כבל רופף :)
חוקר שריפות טוען שקצר חשמלי פנימי במתג שעבדתי עליו גרם להכל.
ואתם אומרים, יש מטפים אמרת, הלו, אל תחרטט אותנו! אז זהו, סוסו שכיבה את הבקרים של המטפים והחזיר חזרה, גם סגר את הברזים, שאותם שכח לפתוח !!!

האתר היה מושבת במשך 3 ימים כמעט, כי 60% מהדיסקים בסטורג' היו בקרבת השריפה וניזקו.
כן יש לנו אתר DR אז פגיעה בשירות לא הייתה.
האחראי על האתר הוחלף ע"י אחר (outsourcing).
ואני ? כן נכנסתי להיכל התהילה, אבל בתור "זוכר שההוא עשה עבודה וכיבו את המטפים והייתה דליקה ?"
זה כבר כבוד (6)

אמל"ק - תזכרו תמיד, חוות שרתים DR זה החיים :)
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

mulderfox
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 247
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #29 

@HTmag
·

לפני כמה שנים, קניתי מסך מחשב חדש של DELL בתערוכה. השגתי אותו במחיר מאוד טוב (לזמנו) על ידי ניצול מבצעים ותשלום במזומן.
המסך הגיע עם שלוש שנים אחריות, אבל לא ציפיתי להזדקק לאחריות. אחרי הכול, מנסיוני DELL הם בדרך כלל די אמינים.
לאחר כשנה וחצי, וכחלק מניקיון די רגיל, ניקיתי את המסך עם מטלית מיקרופייבר. למסך יש ציפוי מיוחד שאמור להקנות לו קושי ועמידות. לא השתמשתי בשום חומר ניקוי אלא פשוט במטלית רכה יבשה.

ניקיתי אותו, ואז הפעלתי אותו חזרה. לחרדתי ראיתי שנוצר סדק קטן בפינה שלו...!
[img2=1299x909]https://www.eyalo.com/images/ForsaleDELL%20(002).jpg[/img2]

לא לחצתי יותר מהסביר, ופשוט עברתי על כל המסך. ובכל זאת, נוצר סדק שפגע בתמונה.
מייד צילמתי תמונות, פניתי לחברת DELL וביקשתי שיחליפו את המסך ב-RMA במסגרת האחריות.
מה DELL טענו (כמובן)? שזהו נזק שנגרם על ידי המשתמש והאחריות אינה תקפה במקרה זה.
אני כמובן לא הסכמתי עם המסקנה המעוותת הזאת, היות ולא עשיתי שום דבר שמצדיק נזק שכזה. אני משתמש במסכים שונים כבר שנים, ומעולם לא נתקלתי בבעיה כזאת. המסקנה שלי הייתה שזהו פגם בתכנון/ייצור ולכן האחריות היא עליהם.
המשכתי הלוך ושוב איתם זמן מה, כתבתי להם גם ברשתות החברתיות, אבל זה לא עזר. הם דבקו בעמדתם, שהמסך ניזוק כתוצאה ממעשיי ואין עליהם להחליפו.
בשלב מסוים התייאשתי, הנחתי את המסך בצד (אפילו ניסיתי למכור אותו באתר יד שניה נדמה לי), וקניתי מסך משומש אחר.
לאחר עוד כחודש או שניים, ראיתי מקרה אחר של לקוחה של DELL שנפגעה מהם עם מחשב נייד שהתקלקל שוב ושוב והם סירבו לתת לה פתרון הוגן (החלפה).
זה נתן לי השראה לחזור ולנסות שוב.
התחלתי להפציץ אותם בפוסטים בטוויטר, פייסבוק ועוד, הכוללים תמונות והסברים על המסך התקול שלי וכל התלאות שעברתי. הקפדתי להצמד לעובדות ולא לשקר או להשתמש בשפה לא נקייה.
לאחר כשבוע או שבועיים של מתקפה בלתי פוסקת, גם לאחר נסיונות של אנשי יח"צ של DELL להוריד אותי מהעניין, הנושא גולגל למעלה, וכפי הנראה הם החליטו שעדיף להם לפתור את הבעיה שלי מאשר להמשיך לחטוף.
הם יצרו איתי קשר, שלחו אליי גברת ממחלקת יחסי ציבור וגם טכנאי עם מסך חדש. המסך החדש היה תקול בעצמו (מהקופסא) ולאחר שנכנס למצב שינה פשוט לא היה מתעורר ללא ניתוק מהחשמל וחיבור מחדש.
לאחר עוד פנייה מהירה אליהם, הם שלחו לי עוד מסך חלופי לאחר שבדקו אותו במעבדה לוודא שהוא תקין, ומאז הוא עובד. למעשה, אני כותב את הפוסט הזה עליו.

מהו הלקח? אסור להתייאש, ואם אתם בטוחים בצדקת דרככם, תתעקשו עד שתשיגו את המגיע לכם!

הרקולס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #30 

תקלה פתוחה מעל שבועיים ב NAS מחברה אחרת ללא פתרון מצידם, פרוטוקול אחד עובד תקין ואחר לא זז.

זה הסיפור שלי.

anony
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #31 

נראה לי שהמבצע הזה המטרה שלו לאסוף חומר לfuckup nights :roll:
https://www.themarker.com/allnews/.prem ... -1.6489221
הפשע לא משתלם... האם זה אומר שהעבודה שלי היא פשע ?

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #32 

משהו שקרה מזמן מזמן שמראה שמזל חשוב יותר מידע ומומחיות

ניהלתי מערך שירות של משהו כמו 20 מהנדסי שירות בארצות הברית

כל קריאות השירות והחיובים מצבי המכונות אחריות וחוזי שירות היו במחשב של פקידת השירות

אז הרשתות היו בחיתוליהן ואינטרנט היה דרך מודם של 56KB/S

אנשי ה IT שהיו אז מורמים מעם חיברו את המשחשב שלי לרשת והראו לי איך להשתמש ברשת ואיך לראות קבצים במחשבים אחרים

יום שישי בבוקר (שם עובדים בימי שישי וסוף השבוע הוא שבת ראשון, הרבה יותר טוב מפה) אני משחק עם המחשב ומעתיק כמה תיקיות מהמחשב של הפקידה למחשב שלי כדי לראות את המהירות שהיתה מאוד איטית

ההעתקה הסתימה לקראת סוף היום ומילאה לי את המחשב (גם הדיסקים היו בנפחים של מגה בייט ולא גיגה בייט) הלכתי הביתה במחשבה שאת התיקיות שהעתקתי אוכל למחוק ביום שני

ככול הנראה כל האסונות בקטעים של IT מתרחשיב בסופי שבוע

אנחנו חוזרים ביום שני לעבודה והמשרד כמרקחה

המחשב של מנהל המשרד והפקידה קרסו ולא מצליחים להפעיל אותם

אנשי ה IT נמצאים בכוחות מתוגברים ומנסים לפתור את הבעיות ומגיעים למסקנה (אחרי יום שלם של עבודה) שחייבים להחליף את הדיסקין של המחשבים שהתקלקלו

הטענה שלהם ששני המחשבים שנדפקו היו מחוברים לא כובו במשך סוף השבוע והיתה קפיצת מתח בבניין מה שדפק את המחשבים

כולם נכנסו למרה שחורה

המחשבים הותקנו מחדש אבל כל הדטה הלכה לאיבוד

אחרי שהטכנאים הלכו (זה כבר היה יום שלישי) החלטתי לנסות להשתמש בדטה שיש לי על המחשב ולא מחקתי

אמרתי לבוס שלי שאני רוצה לנסות לקתן את דיסק של הפקידה

המנהל נפל ברצפה מרוב צחוק

ואמר לי אם תצליח אתה מקבל שבוע חופשה בפורטו ריקו אתה אישתך והילדים, אבל אתה עובד על זה לא במסגרת שעות העבודה שלך

ביום שלישי בערב העתקתי את התיקיות הרלוונטיות מהמחשב שלי למחשב של הפקידה, הלכתי הביתה לישון (לקח המון זמן להעתיק) וחזרתי למשרד מוקדם מוקדם בבוקר כך שראשוני העובדים ראו אותו והיו בטוחים שעבדתי כל הלילה

אם הייתי מצלם את הפרצוף של המנהל שלי שהבין שאכן החזרתי את המידע על מערך השירות לפעולה ...... זה היה תצלום לפנטאטן

מה שכן הוא עמד במילה שלו ועשיתי יחד עם המשפחה שבוע חלומי בפורטו ריקו כולל מלון ורכב שכור על חשבון העבודה

אז מזל בלבד גרם לי להיראות מומחה ובעל יכולות הרבה יותר מאנשי ה IT המנופחים מחשיבות עצמית

דרך אגב מי שרוצה המלצות על מקומות יפים בפורטו ריקו מוזמן לבקש

זה הסיפור שלי

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #33 

צר לי אבל אין לי סיפור.
אני מתעניין בNAS כבר הרבה זמן לצרכי סטרימינג ואחסון וידאו. מישהו אמר לי שלעולם לא אדע אם אני באמת צריך או לא עד שיהיה לי אחד.
אז הנה הזדמנות לתת למישהו כמוני כדי שיספר לכולם את חוויתו האישית לגבי העניין :)

jaxx123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #34 

אז הסיפור שלי הוא כזה: Seagate 2000GB Green הפסיק לאחרונה לעבוד, כמובן שמדובר על הגיבוי של כל התמונות החשובות, הסרטים שאני הכי אוהב, כל מיני גרסאות של קורות החיים שלי, תסריט שאני כותב והסוד לחיי נצח ;) הבנתם את החשיבות.

אני רואה את הקוד תאריך: 11476 (אז הוא כבן 10). מנסיונות קודמים של דברים כאלה מבין שאין הרבה סיכוי שאני מצליח לשחזר לעצמי תחיים....

אני פותח אותו רואה שהוא מסתובב אבל לא מצליח לראות שום כונן עם seatools.

הורדתי את לוח המחשב מהכונן והבחנתי בחמצון בכריות המגע של הלוח(PCB). ניקיתי את זה בעזרת קיסמי אוזניים וקצת אלכוהול, והנה הכונן הופיע, לקח בערך דקה להראות את עצמו שזה בהחלט זמן רב מהרגיל אבל הצלחתי להוריד את כל הנתונים שלי משם(ויצאתי במחול אינדיאני מטורף).

קודם כל אני מאוד מקווה שזה יעזור למישהו בעתיד עם אותה בעיה.

בנוסף כמובן שNAS יעזור לי מאוד למנוע תקריות כאלה בעתיד ויעזור לי לשמור על הלב החלש שלי...

מצורפות תמונות:
הדיסק הבעייתי
 הדיסק הבעייתי
הדיסק לפני ניקוי
 הדיסק לפני ניקוי
הדיסק אחריי ניקוי
 הדיסק אחריי ניקוי

HTmag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 593
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 306 פעמים

שליחה #35 

חברים, ולא לשכוח למלא את הסקר.

[imgur]5cwzCnb[/imgur]
צוות האתר

Wattlexp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #36 

ככה לא עושים מיגרציה

עד לפני זמן לא רב עבדתי בחברת סטארט-אפ צעירה עם רעיון מצוין שרצה קדימה בעזרת צוות לא גדול יותר מידי של אנשים עם הרבה מרץ, צעירים יחסית וכאלו שהיו שותפים לחזון של המייסד על הפריצה הגדולה.

הכי קשה היה לגייס את הלקוח העוגן הראשון. לאחר מכן, הכל זרם מהר יותר ואפשר לומר אפילו שבקלות רבה מידי. עוד ועוד לקוחות בקליבר גדול גויסו, הבונוסים החלו לזרום, צופרים חולקו ללא הפסקה, אם אלו חופשות לכל החברה בחו"ל, מחשבים ניידים, מסז'יסט שעובר בין העמדות, חדר פינבול\הוקי אוויר, תקציב תן-ביס נדיב מאוד, כולם מסתובבים מחייכים, ממש החיים הטובים.

הוחלט למקסם עוד יותר את הרווחים של החברה על ידי מזעור ההוצאות שלנו על שירותי ה- On-premise שהיו מאוד כבדים ככל שנוספו עוד לקוחות ולעבור לשירותי ענן. המעבר לא היה רק חוסך לנו בהוצאות ה- IT, אלא גם משפר תפוקה, מגדיל את הגמישות שלנו ומעלה את יכולות ההתאוששות שלנו במקרה תקלה ובכך משפר את ה- SLA.

טעות מספר 1 - חסכנו על ארכיטקט לתהליך המיגרציה
יש המון שירותי ענן טובים כרגע בחוץ, הבולטים הם Microsoft Azure, Amazon Web Services, Google Cloud ו- IBM Cloud.

איך בוחרים שירות? לפי האופנה כמובן (הזכרתי שהיינו מורכבים מחבורה של מהנדסים צעירים?). על פי ההצבעה שהייתה במהלך ארוחת הצהרים, נבחרה הפלטפורמה של AWS להיות החברה הכי טובה שלנו לחודשים הקרובים.

תכנון המיגרציה? לא היה כזה, פשוט בחרנו את אחד המסלולים שנראה לנו הכי נכון (Pay as you Go, Save when you reserve, Pay less by using more) ללא שום סימולציה ומשם התקדמנו.

תכנון אופי המיגרציה? תכנון המשאבים הדרושים? אופטימיזציה של ה- Lift-and-Shift עבור אבטחה או ביצועים או אולי לבצע אינטגרציה ברמה עמוקה על מנת להנות מיתרונות המפתח של הענן? לא היה שום חשיבה, פשוט התקדמנו וטיפלנו בכל בעיה ברגע שנתקלנו בה ללא שום תכנון מקדים.

טעות מספר 2 - לא היה תכנון לגבי שימוש ב- Single Cloud או Multi Cloud
חשבנו שיהיה קל יותר לעבוד בענן אחר, כי יהיה לנו רק סט אחד של API ללמוד, הבעיה שאנחנו כבולים לאותו שירות ומעבר לענן אחר שאולי יותר נכון, שווה ערך כמעט כמו ביצוע כל תהליך המיגרציה מחדש. למה זה חשוב? עבור המשא ומתן בחידוש חוזה ו- SLA.

טעות מספר 3 - לא הוכנסו שום KPI עבור מטריקות ביצועים
יש סט די קבוע של מטריקות למדידת הביצועים. בממשק משתמש, זה זמן עלית דף, זמן תגובה, אורך Session. עבור קומפוננטה, זה כמות השגיאות, קצב הנתונים המטופל, זמינות, Apdex (זמן תגובה כנגד Threshold). בתשתית זה ביצועי הכונן, זמן שימוש ב- CPU/RAM, תעבורת רשת וכדומה.

הקטע שאנחנו היינו כל כך בטוחים שמה שאנחנו עושים עובד ואופטימלי, שלא מדדנו כלום, במיוחד מכיוון שהיינו תחת לחץ זמן וראינו את זה בתור עבודה נוספת שלא תורמת לתהליך המיגרציה. כבר הזכרתי שהיינו צעירים נפוחים מחשיבות עצמית?

אני יכול להמשיך עם כמות הטעויות עד 50 ויותר, אבל אני מרגיש שאני מאבד את הקוראים. אתם בטח רוצים לדעת את השורה התחתונה, נכון?
עלינו לאויר - ביום חמישי כמובן. הכל היה נראה יציב בהתחלה, אבל לאט לאט עוד ועוד דברים לא עבדו. כל החברה עבדה במהלך סוף השבוע עבור ייצוב המערכת ואז גילינו כמובן מאות נקודות תורפה ובעיות שלא חשבנו עליהם. בחודשים לאחר מכן עבדנו כל יום עד אמצע הלילה על מנת לא לאבד עוד לקוחות, הבעיה שהיה כבר מאוחר מידי.

שלושה חודשים לאחר מכן, כל החברה קיבלה מכתבי פיטורים, אבל זאת היתה הרפתקאה שלעולם לא אשכח שגם העשירה לי היטב את קורות החיים :D

bixente
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1618
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #37 

סיפור מוזר שקרה לפני 14 שנים.
עבדתי בחברה גדולה אבל כעובד קבלן. הבעלים של חברת הקבלן היה נוכח מדי יום ובנאדם נעים אז יצא לנו לדסקס לעיתים קרובות. באחת הפעמים היה דיון לגבי גיבויים והוא אמר שיש לו מכשיר שמחובר למחשב שאמור לגבות מדי יום את התוכן אבל בעיניו זה חרטא והוא מנתק אותו כדי להשתמש בחשמל שזה תופס למען דברים חשובים יותר.
אמרתי לו שזה רעיון לא חכם והוא די גיחך.
באותה העת תמיד היה דיון בין העובדים כמה "קופון" גוזרים עלינו העובדי קבלן. חלק אמרו שעל ה21 ש"ח שאנחנו מקבלים הבוס מקבל 31 ש"ח מהחברה הגדולה על כל עובד. חלק אפילו הפריזו ואמרו שזה 40. אותו בעלי החברה אמר "רק כמה שקלים בודדים, כדי להרוויח משהו מהאופרציה שאנחנו עושים" .
יום חם אחד אותו בעלים שהבין שאני קצת מבין במחשבים התקשר בבהלה "דרור בוא למשרד שלי דחוף ! ". ניסיתי להבין מה עשיתי , או מה הוא גילה שעשיתי.
רצתי לשם הבנאדם והמזכירה שלו עם פרצוף תשעה באב. "דרור כל המחשב קרס ואין לי שום גישה לקבצים החשובים. ואני אמור מחר להפיק תלושי משכורת, מה אני עושה ?? ".
בער בי להגיד לו "אמרתי לך" , אבל קצת חששתי באותו הרגע.
התחלתי להשתמש בתוכנות שחזור מהטובות שאני מכיר , אחת אחרי שנייה.
הצלחנו להוציא קבצים בודדים אבל לא הצלחנו את הקבצים החשובים. בסוף ידעתי על תוכנה שהיא ממש טובה אבל עולה קרוב ל80 דולר. אמרתי לו , לא חשב בכלל וקנינו אותה. הצלחנו להוציא בעזרתה את הקבצים החשובים לצורך הדפסת והפקת תלושי משכורת תקינים. על הדרך כחלק מהעבודה יצא לי לראות את מאגר העבודים ואת הסכום שהוא מקבל על כל עובד (61 ש"ח). הוא הבין שראיתי , חייך במבוכה ואמר לי "טוב נו יותר מכמה שקלים..."
מאז הגיבוי מחובר קבוע לחשמל ולמחשב.
הבין את החשיבות מהטראומה שהוא חווה :lol:

mango
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #38 

@HTmag
·
בעודי חושב על מקרים של אובדן ושחזור מידע שעברתי בתקופת עבודתי ומה הכי מתאים לכתוב עליו כדי לזכות להנות ולבחון את ה Synology DiskStation DSX920. משום מקום ובלי אזהרה מקדימה 😊 ביום רביעי האחרון אני מקבל שיחת טלפון 8 דקות לפני יציאה דחופה שלי לבדיקת רופא מאחת העובדות שכמובן עובדת מביתה. על הקו "גלית" ( שם בדוי ) אני קצר בזמן ולפני שאני שומע מה היא צריכה, עונה לגלית שאני חייב לסיים תוך 5 דקות חייב לצאת, גלית בוכה בצד השני וקוצר הזמן שלי מעלה את סף הלחץ והבכי אצל גלית , אני מנסה להרגיע אותה ... היא מספרת בבכי שמחקה בטעות נתוני סקר במחקר שנאסף 3 חודשים. המצב גרוע מבחינתה לא שמה לב להודעת ההתראה שעצירת השאלון וביטול האקטיבציה שלו תמחק את כל נתוני הסקר הקיימים. גלית אישרה ובכך מחקה מידע קריטי מ 2 סקרים של מחקר חשוב.
בלי המידע הזה המחקר יכשל היא בוכה, הולכים לפטר אותי בבקשה תציל אותי, טעיתי לא יודעת על מה חשבתי אני לא רואה שום נתון שהנסקרים מלאו. אני מבקש ממנה להפסיק לבכות מבטיח שאף אחד לא יפטר אותה ואשתדל לעשות הכל כדי שהנתונים יחזרו אבל יש לי מגבלת זמן ואני חייב לצאת. גלית ממשיכה להתחנן ולבכות , אני מנסה להתחבר למערכת הגיבויים שלנו כדי לשחזר את השרת ליום לפני מחיקת נתוני הסקרים. אך השרת לא מגיב ( גלית כמובן לא מודעת לכך). אין לי יכולת להתחבר למערכת הגיבויים שלנו בשלב זה!! מבצע אתחול לשרת אך הוא לא עולה. מוותר על המשך ההתחברות לשרת ודוחה זאת לבוקר חמישי.
אני מבטיח לגלית שסיכויי השחזור ה 99.9 % ובליבי כולי תקווה שלא הייתה בעיית גיבוי בתקופת מחיקת הסקר. אין לי עדיין גישה למערכת הגיבויים ולכן לא יודע.
מברר עם גלית מתי בוצעה המחיקה ולומד לשחזר את השרת מיום ראשון.
יוצא לדרך לבדיקת הרופא כשעה נסיעה לעיר רחוקה, ובדרך חושב על שיטות השחזור שאוכל לבצע :
1) שחזור מכונה ממערכת הגיבויים המרכזית (לא מזמן עברו למערכת גיבוי חדשה).
2) שחזור שרת ממערכת האחסון שלנו לפי snapshot בתקווה שהוא לא נדרס כבר ☹ .
3) שחזור ברמת DB מהשרת ע"י תוכנות שחזור נתונים שנמחקו.
4) בדיקת יכולות שחזור DB ממערכת הסקרים ועוד.
בדרך לרופא אני מקבל הודעות WhatsApp מגלית ... שהחלה לקרוא על אפשרויות השחזור של DB ממערכת הסקרים שלנו אפשרויות שונות לשחזור ותחנונים להצלה .
אני מתקשר לגלית ומנסה להרגיע אותה אך לא מצליח מסביר שלא תהיה לי יכולת לבדוק את המערכת היום ומיד בבוקר אטפל בזה סיכויי השחזור הם 99.9999 % אך לגלית זה נשמע מעט.
בניסיון אחרון להרגיע את גלית אני מבקש ממנה.
1) לא לספר על המחיקה לאף אחד .
2) במידה והחוקרים מזהים שהנתונים נעלמו אם היא נשאלת היכן הנתונים פשוט לעדכן ששוחחה עמי זיהתה שנעלמו הנתונים ואני סיפרתי שעקב עבודות תחזוקה יתכן שהנתונים נמחקו ואני בודק ומטפל בשחזור.
מסיים את השיחה עם גלית בדרכי לתור אצל הרופא ומבטיח לטפל מיד בבוקר.
יום חמישי:
מתחיל את יום העבודה בחיבור למערכת הגיבויים ומקבל הודעה ב 8:16 -> גלית לחוצה מבקשת לשוחח עמי . בשלב זה אני מבין שכל שיחה עמה רק תפריע לעבודת השחזור ואני אומר לה יפה 😊 .
לא !!!!!
ממשיך בפעולת השחזור מזהה שיש גיבוי מוצלח ביום ראשון ומרים את גרסת השרת מיום ראשון .
מכבה את השרת online רואה את הנתונים מייצא את הנתונים לקובץ אקסל ושולח לגלית. מבצע ייצוא של ה DB מעלה את השרת בחזרה ומשחזרת את ה DB .
גלית נרגעת לראשונה מיום רביעי מסבירה שלא ישנה כל הלילה והייתה מוטרדת והיא חייבת לי טובה ענקית.
בקשתי מגלית כשנחזור לשגרה אחריי הקורונה עציץ למשרד 😊 ... גלית עונה לי שמבחינתה היא מביאה 2 עציצים.
אני עונה לגלית שאת העציץ השני נשמור לשחזור הבא בעוד 10 שנים .
ומודה לאלוהים על סיפר השחזור שאולי יזכה לבחון וללמוד על Synology DiskStation DSX920 .
כאפשרות רפליקציה למערכת הגיבויים שלנו.
ההתכתבות עם "גלית"
 ההתכתבות עם "גלית"
עציץ אחריי הקורונה
 עציץ אחריי הקורונה

HTmag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 593
קיבל תודות: 306 פעמים

שליחה #39 

חברים, אנחנו בימים האחרונים לתחרות, תנו בראש :אחלה:
צוות האתר

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4683
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #40 

היי,

אני לא מתכוון להשתתף במבצע הנ"ל, אבל בסוף יולי קרתה תקלה מאוד משמעותית בשירות של חברה גדולה שחשוב לעלות כאן.
חברת קנון (Canon) יצאה בפברואר האחרון עם שירות ענן מתקדם לבעלי מצלמות Canon המעוניינים לעלות ולנהל תמונות וקטעי ווידאו לענן לצד פונקציות מעניינות אחרות.
לשירות הזה קוראים Image.Canon - מי שרוצה לקבל עוד מידע על השירות יכול לקבלו כאן

בסוף יולי השירות פשוט נפל עקב התקפת סייבר (בהחלט יכול לקרות לכל אחד), אך התברר שחלק מהתמונות וקטעי הוידאו שנשמרו בענן לתקופה בלתי מוגבלת (שירות 10GB בתשלום) נמחקו לעד (!!!!) ללא יכולת לשחזרם.
כל חברה עם מוניטין המספקת שירותי ענן ועוד בתשלום חייבת להבטיח שהקבצים שהלקוחות מעלים יהיו זמינים להם לא משנה מה ובמיוחד אם הם עברו התקפת סייבר קשה. מה עם הגיבויים? לא בוצע QA ראוי על שרתי הענן? לא עשו ואין DR?

תראו את ההודעות הרישמיות שיצאו מהחברה עקב המשבר הנוכחי - מעצבן ולא מקצועי במידה שווה:

After the investigation, we identified that some of the photo and video image files saved in the 10GB long-term storage prior to June 16, 2020 9:00am (JST) were lost. We confirmed that the still image thumbnails of the affected files were not affected, and there was no leak of image data

We apologize to the users of our platform “image.canon” for any inconvenience you may have experienced due to the recent incident involving the loss of certain image files from our platform.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”