דעתכם על ה Ditting 804 sweet?
@The-Fox
·
Suprem Roast Works מאוסלו. על Ethiopia Seamon natural.
קליה סופר-בהירה. קפה הדגל שלהם עד שנגמר לאחרונה..
בוצע ניסוי על Ceado e5 ו Compak k10.
·
Suprem Roast Works מאוסלו. על Ethiopia Seamon natural.
קליה סופר-בהירה. קפה הדגל שלהם עד שנגמר לאחרונה..
בוצע ניסוי על Ceado e5 ו Compak k10.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
@The-Fox
·
אני חושב שלפני שאתם קובעים קביעות כן סכינים שטוחות או קוניות... כדאי להכניס לקונטקסט את מכלול הפרמטרים כגון: מים, קפה, מכונה, כמויות/אחוזי חליטה ועוד.
אני בספק אם אפשר להרים כזה מבחן קפדני ורציני.
אני חי מספר שנים עם שתי המטחנות (שטוחות 83ממ וקוניות 68ממ) עם alignment ודעתי שההבדל ממש קטן ובקלות שאר הפרמטים שכתבתי לעיל יכולים לשנות לפה או לשם. בגדול לרוב אני מעדיף טיפה את התוצאה מהשטוחות בקליות בהירות.
·
אני חושב שלפני שאתם קובעים קביעות כן סכינים שטוחות או קוניות... כדאי להכניס לקונטקסט את מכלול הפרמטרים כגון: מים, קפה, מכונה, כמויות/אחוזי חליטה ועוד.
אני בספק אם אפשר להרים כזה מבחן קפדני ורציני.
אני חי מספר שנים עם שתי המטחנות (שטוחות 83ממ וקוניות 68ממ) עם alignment ודעתי שההבדל ממש קטן ובקלות שאר הפרמטים שכתבתי לעיל יכולים לשנות לפה או לשם. בגדול לרוב אני מעדיף טיפה את התוצאה מהשטוחות בקליות בהירות.
פחות בקטע של כסף והימורים.
לגמרי בקטע של מבחנים לציוד.
אם זה באזור המרכז בטעות, ובשעות הערב המאוחרות, יכול לנדב את ה-e37s שלי למבחן.
אני פחות שותה קליות בהירות, אז אני לא יודע איך המטחנה שלי מתפקדת בהן, כך שבכל מקרה יהיה מעניין
לגמרי בקטע של מבחנים לציוד.
אם זה באזור המרכז בטעות, ובשעות הערב המאוחרות, יכול לנדב את ה-e37s שלי למבחן.
אני פחות שותה קליות בהירות, אז אני לא יודע איך המטחנה שלי מתפקדת בהן, כך שבכל מקרה יהיה מעניין
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
@shlomima
·
חוץ מזה שאם תשים לב, לא אני זה שיצא בקביעות, אני מסכים לגמרי עם מה שכתבת.
מבחינתי ההבדל בין מים אופטימלים למים שלא טופלו כמו שצריך יכול להיות הבדל של שמיים וארץ והוא הרבה יותר מניואנסים של מטחנות, מנסיון עם הציוד שלי.
מניסוי כזה אפשר יהיה להגיע רק למסקנה אחת: שעם הקפה שנבדוק על המכונה שנבדוק ועם המטחנות שנבדוק נרגיש הבדל או לא ואם בכלל תהיה העדפה של מטחנה אחת על השניה או שזה יגמר בסוף בעניין של טעם אישי.
בדיוק כמו שאנשים יעדיפו שוט מויואלדי שמוציאה גוף מטורף על חשבון מכונה שמוציא פחות גוף ויותר בהירות בטעמים ולהיפך.
·
חוץ מזה שאם תשים לב, לא אני זה שיצא בקביעות, אני מסכים לגמרי עם מה שכתבת.
מבחינתי ההבדל בין מים אופטימלים למים שלא טופלו כמו שצריך יכול להיות הבדל של שמיים וארץ והוא הרבה יותר מניואנסים של מטחנות, מנסיון עם הציוד שלי.
מניסוי כזה אפשר יהיה להגיע רק למסקנה אחת: שעם הקפה שנבדוק על המכונה שנבדוק ועם המטחנות שנבדוק נרגיש הבדל או לא ואם בכלל תהיה העדפה של מטחנה אחת על השניה או שזה יגמר בסוף בעניין של טעם אישי.
בדיוק כמו שאנשים יעדיפו שוט מויואלדי שמוציאה גוף מטורף על חשבון מכונה שמוציא פחות גוף ויותר בהירות בטעמים ולהיפך.
@ozeltzex
·
כמה קג עברו ב Nich שלך?
אנין בית קפה מאוד פעיל...
שווה לדעת לקראת יום הטעימה ואולי להביא ceado משימוש ביתי אם יש.
מה לגבי הקליה הבהירה? על מה חשבת?
·
כמה קג עברו ב Nich שלך?
אנין בית קפה מאוד פעיל...
שווה לדעת לקראת יום הטעימה ואולי להביא ceado משימוש ביתי אם יש.
מה לגבי הקליה הבהירה? על מה חשבת?
"Cigars change thoughts into dreams."
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
·The-Fox כתב:@dimka323
·
מה בדיוק מפריע לך במטחנה/בתוצאה שאתה לא ממליץ על הניש לקליות בהירות?
בתור אחד ששותה קליות בהירות באופן בלעדי אני מרוצה ממנה, לרוב אני מצליח לקבל טעמים וניואנסים שזהים לרשמי הטעם של בית הקליה.
יש קליות יותר מתאגרות ויש יותר קלילות ויכול להיות שמטחנה שעולה 3K$ תתן תוצאה טובה יותר במעט אבל לדעתי זה לא הופך אותה למטחנה רעה לקליות בהירות....
זה לא שהתוצאה לא טובה אלא פשוט היא לא מחמיא לקליות בהירות.
גם לא כל מטחנה עם סכינים שטוחות גדולות מחמיאה לקליות בהירות.
מטחנות בסגמנט הגבוהה כפי שפירטתי מאופיינות ב:
1. סכנים שטוחות בגיאומטריה מתאימה לרוב של SSP
2. בעלות alignment מאוד טוב
3. שליטה על מהירות סיבוב
4. אגירה מאוד נמוכה
הבעיה שטחנות כאלה מתחילות מאזור 7000₪
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
@dimka323
·
מצטער, אבל אין פה באמת הסבר.
בסוף אם אתה מצליח לקבל את המאפיינים היחודיים של הזן, גוף ומתיקות אז מה אפשר לבקש יותר מזה ?
לגבי המטחנות שהזכרת, זאת רשימת תכונות טכניות, שלחלקן יש אולי השפעה על התוצאה בכוס ועל חלקן לא (אגירה) אבל הן לא הופכות אוטומטית את התוצאה לטובה יותר.
דרך אגב, שליטה במהירות סיבוב זאת תכונה שיש במעט מאד מטחנות, בלי קשר למחיר.
·
בסוף אם אתה מצליח לקבל את המאפיינים היחודיים של הזן, גוף ומתיקות אז מה אפשר לבקש יותר מזה ?
לגבי המטחנות שהזכרת, זאת רשימת תכונות טכניות, שלחלקן יש אולי השפעה על התוצאה בכוס ועל חלקן לא (אגירה) אבל הן לא הופכות אוטומטית את התוצאה לטובה יותר.
דרך אגב, שליטה במהירות סיבוב זאת תכונה שיש במעט מאד מטחנות, בלי קשר למחיר.
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
·The-Fox כתב:@dimka323
·
דרך אגב, שליטה במהירות סיבוב זאת תכונה שיש במעט מאד מטחנות, בלי קשר למחיר....
1. אם תוכל מלפפון רקוב תרגיש טעם של מלפפון אבל זה לא אומר שאין צורך בלהשקיע במלפפון טרי, נכון?
2. מטחנה ברמה מאוד גבוהה שיכולה להוציא את המקסימום מקפה איכותי בקליה בהירה צריכה להכיל את כל התכונות ברשימה כתנאי היתכנות
3. בכל המטחנות שפירטתי כל התכונות קיימות
4. כמה מהתכונות מתקיימות ב NZ או אפילו ב Ceado E37s ?
5. למיטב זיכרוני Ceado E37s יותר יקרה מ 7000 ושלא נדבר על מחיר של Ceado E37sd שיחסית פפולרית אצל חברי הפורום
·הכוונה לטחינה ממש דקה. ב-Lab Sweet הגבול המינימלית של החלקקים הוא קצת יותר גדול מ-804 הרגיל.Nidgeh כתב:יש לי את ה-Lab Sweet. מטחנה ממש טובה ונוחה. כמעט ובלי אגירה. עד עכשיו חיסרון יחיד - לא ניתן לטחון את הקפה לדרגת אבקה....