אילוצי מקום - המלצה לרמקולים סטליטיים או פתרון אחר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444

שליחה

אני אישית נשען בספה ואם אני לוקח את הראש מעט אחורה יכול לגוע כבר בקיר אבל זה תלוי בספה וסגנון ישיבה. בכל מקרה ממליץ מאוד שתלך לעמוד מול מסכים ותבין מה המשמעויות אולי עדיף לך סאונדבר איכותי במקרה הזה

bsphere פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 162
שם מלא: Gal Ben-Haim

שליחה

בהחלט נראה לי שעדיף להגדיל את הטלוויזיה ל-75״ ולא ״להתקע״ עם טלוויזיה קטנה מדי.
במקרה כזה, ובמידה ולא נרצה להרחיב את קיר הטלוויזיה בהרבה אם בכלל יישאר מקום לרמקולים קדמיים קטנים, אולי בשילוב עם סנטר אמיתי שיהיה בתוך המזנון. אז אני חוזר לאילוצי המקום :-)

אני רואה למשל שלוויניים SVS עדיין יכנסו ברוחב..
איזה אופציות הייתם ממליצים במקרה כזה?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

@bsphere
אני גם חושב שכמה שיותר גדול, הכי טוב.
לא חושב שזה עד כדי כך ישנה אם הקיר יהיה טיפונת רחב יותר (אבל זה תלוי בחלל הכללי מה שלא צירפת את התמונה לראות).
לגבי הסנטר, רצוי שיהיה כמה שיותר קרוב לחלק התחתון של המסך. זה אומר על המזנון או בתוכו כאשר המזנון צמוד.
מקסימום תגביה טיפה את הקיר.
בכל מקרה לגבי מה מומלץ ואיזה רמקולים, אתה צריך ללכת להקשיב ואז להחליט מה מתאים לך אחרי שנסגרת מה אתה מעדיף עיצובית.
אלא אם אתה רוצה לקנות לפי הנתונים על הנייר מבלי לשמוע. רק חשוב שתעשה השוואה של תפוחים לתפוחים שאתה משווה בין דגמים שונים וכן תקרא ביקורות משתמשים אמיתיות (וסרטונים ביוטיוב).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

bsphere פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אנחנו צריכים שהקיר יהיה כמה שיותר צר וכמה שיותר נמוך. במקרה של טלוויזיה 75״ כדי להכניס רמקולים מדפיים יהיה צריך להרחיב את הקיר בכ-30 ס״מ מה שבטוח לא נרצה לעשות.
לגבי גובה האם זה נשמע סביר להתחיל את הטלווזיה מגובה 58 ס״מ מהרצפה ולבנות קיר בגובה 155-8 ס״מ? טלוויזיה 65״ תכננתי להתחיל מגובה 65 ס״מ.
אני מכיר את הנוסחאות של גובה עיניים בשליש-חצי וכו... יש כאן אילוצים אחרים ואני שואל מנסיון שלכם האם זה נמוך מדי.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@bsphere
קח סרט נייר דביק, תעמוד / תשב מול קיר גדול שיש לך כרגע בבית.
תסמן בנקודות את כל הפינות של הטלוויזיה / גודל קיר מתוכנן בבית החדש לפי המידות שחשבת למקם את הכל.
תשב במרחק שאתה תשב ממנו בבית החדש ואז תחליט אם זה מתאים לך או לא.
ככה זה גם ייתן לך פרופורציה מתאימה לגודל בדיוק ותוכל לשנות / להזיז ולקבל החלטה.
תסמן לך את גודל הקיר המתוכנן, אחר כך טלוויזיה בגודל של 75 וגם בגודל של 65, בגבהים שונים.
בסוף, רק אתה קובע.

אם אתה יכול לחתוך אפילו קרטון / בד בגודל של הטלוויזיה שאתה רוצה - זה יהיה הכי טוב.
ככה אני עשיתי בשביל לקבל קנה מידה לפני שקניתי: https://www.hometheater.co.il/vp2962399#2962399
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

justdoit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157

שליחה

מה לגבי MOREL SP3 ??, שווה לך לשמע אותם , איכותיים ולא נופלים בסאונד אפילו שהם SAT", תוסיף סאב וסנטר שיתאים לך לפי גודל.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@justdoit
אם הוא בכיוון של סטליטים אז אפשר לשקול גם את ה- Focal Sib EVO 5.X.2 שכוללים גם זוג אטמוס מובנה.
https://www.focal.com/en/home-audio/hom ... -atmos-512
.

bsphere פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הכיוון שלי הוא להוציא את הכי טוב שאפשר מהמגבלות (מקום + תקציב).. אם אני מגדיל את הטלוויזיה ל-75״ זה לא משאיר המון ברירות

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@bsphere
הכי טוב להוציא את הכי טוב... 8)

אגב, ה-X שרשמתי מקודם בהמלצה על הסטליטים פוקאל נובע מהסיבה שאני חושב שהסאב של SVS ייתן תוצאה טובה יותר מהסאב שבסט.
אתה יכול גם ללכת על הסט של SVS ה-5.1 סטליטים עם הסאב שרשמת שלהם ולגמור סיפור. הרמקולים צרים ברוחב שלהם ונותנים יופי של סאונד לגודל.
אותי מאוד!! הפתיע מה שהם הוציאו כששמעתי אותם בסטריאו (ויש לי את המדפיים אולטרה כך שיש לי רפרנס להשוואה).
לך תשמע, הכי טוב.
אם התקציב מאפשר אתה יכול לשקול גם פריים בבמה מקדימה וסטליטים מהסדרה בסראונד.

** עריכה, לא רשמת את גודל החלל אבל בסאבים אין דבר כזה גדול מדיי.
תמדל לך את הקיר לפי מה שהצעתי לך וההצעה הכי טובה מעבר לזה היא שתלך לשמוע ותתן לאוזן שלך להחליט.
זה בשנייה וחצי יסדר לך את כל התמונה.
.

bsphere פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה על התשובות. עדיין לא קיבלנו את הדירה... בשניה שנקבל אני אנסה לבנות קיר מדומה מקרטון ולראות איך זה נראה.
כמובן שאלך לשמוע. דיברתי עם מאי מפיוצ׳ר. נראה לי שהכיוון כרגע הוא טלוויזיה סוני xh9505 בגודל 75״, 4 סטליטיים SVS וסאב SB-2000. לגבי סנטר אבדוק איך מסתדר פריים, אם לא אז עוד סטליט.
ההפרש במחיר בטלוויזיה והפשרה בגודל הרמקולים הקדמיים הם ״מס סלון גדול״ :-) (לעומת אופציה אחרת לסדר את הסלון שיתן גב ספה לקיר טלוויזיה של 3.1מ).

איזה דרכים יצירתיות יש להסתיר סאב בחלל / במזנון צף ?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@bsphere
אתה לא צריך לקבל את הדירה בשביל לעשות הדמייה...

קח קיר שיש לך כרגע בבית הנוכחי שלך ועליו תסמן את המידות של הקיר שאתה רוצה לבנות (או עם סימון של הנייר דבק או אפילו להעביר חוט צמר במידה המתוכננת).
אחרי שסימנת את מידות הקיר, תסמן את המידה של המסך, תחתוך מקרטון את המידות של הרמקולים ותשים בצדדים ותראה איך זה עובר לך בעין. אם עובר (והתקציב מאפשר), אז תעלה "מידה" לרמקול גדול יותר.
הנה ככה לדוגמא אני עשיתי שהתלבטתי בין סוגי רמקולים שונים: https://www.hometheater.co.il/vp3066385#3066385

בשביל שזה יעבור לך בעין, תתרחק מהקיר ותשב איפה שאתה אמור לשבת בחלל החדש.
כך אתה יכול להגיד ולהקטין את מידת הקיר המדומה מבלי להיות בדירה החדשה בכלל.

לגבי הסאב, לא חייב להסתיר, אפשר לשלב כחלק מהמזנון (בצורה של חיפוי ח').
או אפשר למקם אפילו מאחורה באמצעות משדר / מקלט אלחוטי ייעודי לסאב, רק צריך נקודת חשמל בשבילו.
אפשר לשים גם מעליו שולחן קפה של איקאה קטן שמכסה אותו, גם את זה עשו פה.
יש המון דוגמאות, אתה רק צריך לבחור.
.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”