האסון של כל חובב ק. ב או מוזיקה באשר הוא

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629

שליחה

קלוד,

סידור מאוד יפה ופרקטי. הרמקולים יפייפיים.
אכן הוכחת שהדבר אפשרי.
אבל, בסלון בדירת מגורים בבניין ממוצע, המרחק בין הקירות הוא עד 4 מטר וללכת קדימה מעל מטר בשביל שולחן אחורי זה כבר לשבת על המסך.
בכל מקרה אני שמח שלך ספציפית זה הצליח 👌

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

@avilior
·אם ב"על המסך" אתה מתכוון למרחק שהוא קרוב ל 2.7 מטר אז אתה צודק.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579

שליחה

@Catskinner
כל זה כי רצית שאגיד "שולחן קפה"? :lol:
אחלה סידור יש לך בבית, תהנה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

RobotCop כתב:@Catskinner
כל זה כי רצית שאגיד "שולחן קפה"? :lol:
אחלה סידור יש לך בבית, תהנה.
...
·ברור!

תתפלא אבל זו טענה חוזרת כשאני מדבר על סידור הסלון ובכל פעם שאני חוקר מה בדיוק עושים עם שולחן הקפה בסלון התשובות שאני מקבל הן מאוד משעשעות והובילו אותי למסקנה שלתקוע בסלון עוד אסלה של שירותים היה כנראה יותר שימושי מאותו שולחן.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

בכלל תכנון הדירות בארץ הוא שבלוני וללא מעוף,
כשהפונקציונאליות היחידה של התכנון היא הוזלת המחיר לקבלן, ולא נוחות המתגורר בדירה.

ואולי דווקא מטרת העל של התכנון הלקוי הוא ניסיון הוצאת כסף מהלקוח על שינויים שיעשו את הדירה יותר מתאימה לצרכיו.

יוצרים בכוונה איזור מגורים פתוח לכל הכיוונים, כך שלרוב, אי אפשר לסדר את ריהוט הסלון בצורה נורמאלית.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

מאז שמכרתי את הסראונד האחורי שלי, אני לא מדליק את המערכת.
עם כל הרמקולים צ'וקו מוקו שהיו נעלמה לה כל חווית הסראונד.
מחכה כבר שיגיעו החדשים.

ליאור - מה עושים עכשיו עם התובנה הזו שהגענו אליה ?

קלוד - השמאלי.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7664

שליחה

אם גרים לבד אפשר לעשות כל מה שרוצים
כאשר גרים בזוג ואין חדר נוסף שיכול לשמש לק"ב אז לפעמים יש צורך להתגמש, ואז יש מי שמצליחים יותר עם התכנון שלהם ומי שקצת פחות.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@avihuli
·יפה! השמאלי באמת יותר נדיר כי זה רום צרפתי. פה בארץ יותר מקובל לשתות רום אנגלי, כלומר מהברבדוס וג'מייקה אבל לצרפת יש מסורת לא פחות מפוארת וישנן כמה מבשלות רום המוקמות במרטיניק.

כשיושבים מאחרי הספה זה נותר תחושה קרובה יותר לישיבה על הבאר ומצאנו שזה הרבה יותר נחמד מישיבה על הספה לזלילה, שתיה ונשנושים. זה גם מבטל לחלוטין את החשש שיישפך משהו או לכתמים של אוכל על הריפוד.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

אני שמתי ספרייה מאחורי הספה, ככה יש מקום אסתטי לאחוריים, וגם מאלץ להזיז את הספה מטר קדימה שיהיה אפשר לגשת לספרים.
עוד שני בונוסים -
המון מקום איחסון לספרים וזה מונע החזרים בצורה אופטימלית, ממש כמו ציפוי אקוסטי לקיר.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@ufffnick
·ואיפה שמת את שולחן הקפה שבלעדיו סלון זה לא סלון?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@ufffnick
אפשר תמונה ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@Catskinner
·

בפינה ליד הספרייה, איפה שהברך ר' של הספות נפגשות.
לא באמת צריך אותו אולי מלבד להרים עליו רגליים.
נערך לאחרונה על ידי ufffnick ב 14/06/2020 18:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@avihuli
·
כפי שאפשר לראות השולחן קפה הנודד בתחתית, נדד אל מול לטלוויזיה, האחראית לכך וללפטופ שזרוק על הספה תטופל ;)
רציתי צפוף יותר, אבל זוגתי העדיפה מרווח ועם תמונות, אז זו הפשרה.
למי שחי בזוגיות, תמיד אפשר לשחק על הקלף שמדפים ריקים היא חופשייה למלא במלא דברים דקורטיביים - הצלחה לכל הצדדים.

לפני ההתקנה היה הידהוד לא נעים, מאז שהם מותקנים ומתמלאים, המצב משמעותית יותר נעים לאוזן.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

avihuli כתב:@ufffnick
אפשר תמונה ?
...
·רגע....אחרי אי ההסכמה ביננו, הייתכן שאתה זכית להתגלות בדרך לדמשק?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@ufffnick
רעיון מדליק !!
אהבתי את היישום.
מניח שאין לך בצמוד לספה, חלון צמוד למרפסת מה שמאפשר עיצובית לעשות את זה.

בדיוק אגב כמו בחלל שלך קלוד.
כלומר הסלון ממוקם לאורך קיר ארוך ולא צמוד לפינה שבה יש חלון זכוכית.
.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@avihuli
·יש מעין המלצה כללית שעדיף להציב את הרמקולים לאורך הקיר הארוך יותר. כמו כל המלצה כללית זה תמיד מתלווה ב YMMV אבל במקרה שלי זה הצליח לא רע.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@avihuli
·
תודות, הכל עשיתי בעצמי :)

אז זהו, ש2 מטרים משמאל לתמונה יש וטרינה שניצבת לקיר עם המדפים, על כל עומק הסלון (4.5 מטר), שאקוסטית זה לא נורא, כי אפשר פשוט לפתוח ופוף... אין הד.
מימין בתמונה, המשך הקיר הוא גם וטרינה של 4.5 מטר איפה שהמטבח ופינת האוכל. כך שיש הרבה חלל לכיוון ההוא.
אתה כבר מבין שהרמקולים נמצאים על הקיר הארוך...
התקרה מאוד גבוהה, משולש עץ, בשיא 5 מטר, מינימום 3.7 מטר, הקורות שמחזיקים את הגג גם שוברים הדים.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

קודם כול הספה אצלי 3 מטר אורך קח מטר קדימה אין סיכוי גם יהיה מוזר אז שישאר צמוד לקיר
Sony 1040
Monitor mass

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

כל עוד הספה בקצה שלה לא ממוקמת ליד קיר צמוד או חלון למרפסת, אז אין בעיה עקרונית ליישם את ההמלצה לקחת מטר קדימה.
יחד עם זאת כאשר זה לא קורה, אני לא מצליח לחשוב בכל דרך יצירתית שזה יכול לעבור איכשהו.
כי זה לא מייצר מעבר פתוח שאפשר לעבור מצד לצד.

ככה זה אצלי, נגיד והזזתי מטר קדימה - מה שמים מאחורה ?
[img2=489x262]https://www.hometheater.co.il/files/35388~1234.jpeg[/img2]
.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@avihuli
·מה שתרצה.

בגדול וכמובן רק אם תהייה מוכן להקשיב ולחשוב שאולי אני לא מדבר שטויות, יש 3 כללים להפיכת הסלון לראוי למגורי אדם.

1. זרוק הכל. טוב, לא הכל אבל הרוב. סלון עמוס ב"כל מיני דברים" זה סלון שנראה לא טוב וגם נראה יותר קטן ממה שהוא באמת. לפני שנתיים התקיים מבצע גדול בבית שבמהלכו כל מה שלא השתמשנו בו במהלך השנתיים האחרונות נזרק/נתרם/נמכר. אחר כך זרקנו את כל מה שכן השתמשנו בו אבל לא אהבנו. נשארנו כמעט עם 4 קירות ובית ריק. ואז הגיע הרגע שבו קנינו בדיוק לפי הצרכים היום יומיים ולא לפי כל מיני פנטזיות. התפנה בבית המון מקום.

2. אל תצמיד לקירות בסלון. הצמדת רהיטים לקירות מקטינה את מרחב המחיה. לא מאמין לי? נסה.

3. אל תקנה "בשביל לארח". אתה לא מלונאי והבית שלך זה לא אכסניה. אם אין צורך ביום יום בפינות אוכל, ספות 3 מטר/פינתיות ושולחנות קפה: תרום/היפטר/מכור/השלך ליאור. ואם יש לך כבר רהיטים, אז דאג שיהיו מרובי פונקציות כמו ספה שהיא גם ריקליינר כדי לייתר את שולחן הקפה שממילא משמש כהדום ברוב המקרים, שולחנות צד ההופכים לשולחן קפה, קונסולה ההופכת לשולחן ענק אם מחליטים להתנחל אצלך בפסח פעם בעשור וכד'

אגב, אתה בטח זוכר תמונה של המטבח שלי שאני משתמש בו כדי להדגים שהוא ריק כי האישה בדיוק הגיחה ממנו כדי להצהיר שגם היא שומעת את ההבדל? אז גם אותו רוקנתי ואני לקראת הקטנת כמות הארונות וצמצום למינימום. למה? כי גילינו שכשיש ארונות במטבח זה יוצר מחוייבות למלא אותם ובאנחנו מילאנו אותם ברוך השם בכל מיני שטויות שמעולם לא השתמשנו בהם כי לא היינו צריכים אותם מלכתחילה.

אתה חושב שזה בלתי אפשרי ולא יישים? גם אני חשבתי כך עד שיום אחד החלטתי שאני הזדקנתי ושאין לי כבר זמן להמתין שמשהו ישתנה מעצמו - אז שיניתי בעצמי.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”