רק כמה שנים עברו מאז השתמשנו ב WI-FI 6 והנה כבר מגיעה WI-FI 7 שמבטיח את המהירות של 30GBPS .

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

קראתי את השרשור ואני חייב לציין שאני מרגיש ממש בפגישה של "מכורי טכנולוגיה אנונימיים" :D

זה מזכיר לי את הוויכוח העתיק מהצבא למה לקנות ציוד ב Mil-Spec שעובר בדיקות הלבנה.
והנה תקח רדיו קסטות לרכב (היה פעם כזה דבר) שעובד ברכב בטמפרטורות גבוהות וברעידות ולא עבר תהליך הלבנה...
למי שלא מהתחום אז הלבנה זה תהליך של בד"כ בדיקות ב 3 מתחים וב 3 טמפרטורות בתנור בדיקות ולאחר מכן הרעדה בציר XYZ.

nir11 ו sys_admin הגישות של כל אחד מכם לבית הם בדיוק מסוג הדברים שאני מתמודד איתם על בסיס יום יומי.

מצד אחד אתה בפרוייקט של ארגון כזה או אחר עם ציוד תקשורת קוי בעשרות אלפי ש"ח משתעשעע איזה יחידות Catalyst 9300 בריאות ומצד שני עם דילר שמתמודד עם לקוח שחושב שלשלם 10 אלף ש"ח על ציוד בבית יוקרה בקיסריה,כפר שמריהו , סביון ארסוף וכו" זה יקר.:roll: הבית, אגב עולה בד"כ לא פחות מכמה עשרות מיליונים שלא לדבר על המטבח ללא מכשירי חשמל שעלה "רק" 600 אלף ש"ח(במקרה הזה דירה במגדל יוקרה).

יבוא איזה יוקל ישים ציוד של TP-LINK פשוט עם נתב B של בזק ובמקרה הטוב ישים איזה סויצ "איכותי" של Edimax ב 350 ש"ח. בחיאת הייתי בבתים כאלה חבל שאין את האימוגי שאתה נותן לך מכה בפנים.

והלקוח מרוצה עד הגג אבל מה עושה הלקוח גולש בעיקר במכשירים ניידים עם SIM ולא מבין שכאשר יש בעיות ברשת האלחוטית אז הנייד עובר ל LTE ...

איפה מתחילות הבעיות של הלקוח, שהקליטה הסלולארית לא ממש טובה באזור, איזה ספינת דייג רוסית מתחילה לשפד את החוף עם גלי מיקרוגל או שכמו בזמנים אלו כולם בבית והרשת בבית מתאימה יותר לשמש ככקישוט מכוער:?

או שרוצים בבית "כולה" לנגן לרסיבר ב AIRPLAY או ל Apple TV ואני לא מדבר בכלל על חיבור במהירות של במקרה הטוב 100 מגה של בזק ומנסים לשחק בPSN ולצפות כמה אנשים ב Netflix סלקום TV וכו"

יש גם מקרים יותר מכוערים שהלקוח "שפך" כסף על הרשת בבית אבל מכיוון שכמה יוקלים היו אצלו לפעמים 4 או 5 "מומחים" בעיקר למכירות אבל שמבינים מעט מאוד בתחום הרשתות אז גם שם הרשת צולעת, עברתי עשרות בתים כאלו בכמה שנים אחרונות. השיא היה בבית 3 מפלסים לא מאוד גדול באזור רמת אביב ליד האוניברסיטה שהוצאתי מהבית לא פחות מ 15 ???!!! יחידות אלחוטית מתוכם 12 של UNIFI N (בחיאת שמו 2 יחידות במרתף צמודות כדי" לשפר את הקליטה" .
שמתי נתב נורמלי, מתג מנוהל 24 מבואות ו 3 יחידות ראקס 310 בסיסיות (בלי בקר עם unleash) לממ"ד אורחים שפעם במליון שנה משתמשים לקחתי איזה נתב פשוט שנשאר שם התקנתי DDWRT עם התכונה הכי חשובה Auto Reboot פעם ביום... וזהו הלקוחה מרוצה.
עד לפני כחודש שכולם בבית ואז הקו של בזק קרס כל העת, הזמנו הוט של 500 מגה ואז הלקוחה שולחת הודעה יום אחד שהאינטרנט פתאום איטי..ההוט קרס והנתב עבר אוטמטית לבזק:cry: הלקוחה כמובן שלא הרגישה זאת מלבד המהירות. עכשיו לך תשכנע את הלקוחה לשים סיב אופטי 100 מגה סימטרי ב 1400 ש"ח לחודש, הלקוחה מסתכלת עליך כמו שנפלת מהירח... או שאתה משוחח בטלפון מציע, שקט בקו לרגע אתה יכול לשמוע את הלקוח בולע את הרוק...

בכל מקרה ההסטוריה של הטכנולוגיה מראה שבסופו של דבר הטכנולוגיה משתפרת, העלויות יורדות ואז כולנו עוד 5 שנים עם Wifi7 בתור טכנולוגיה סטנדרטית בנתב של בזק...

לגבי פיזור יחידות אלחוטיות בבית אני חייב להסכים שבארץ ישראל אין ברירה, הבתים עשויים הרבה בטון וברזל, אנחנו לא בארה"ב שם הבתים כידוע בנויים בד"כ מעץ וגבס שהדבר הכי עבה בבית הוא חתיכת עץ של 2x4 , יש בתים שיש לי 13 יחידות אלחוטית ויש בתים גם עם יותר, הכלל הוא בד"כ יחידה לכל חדר או לכל הפחות יחידה בכל אזור מרכזי.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224

שליחה

פנו אלי ממוסד שבנה בניין ב20 מיליון ש"ח וסמך על הקבלן... ניתוקים כל הזמן באינטרנט, בעיה בשליטה בבניין החכם, מצלמות אבטחה שלא מתפקדות ועוד.
אני מגיע ורואה:
1. סוויטצים טיפשים של TPLINK.
2. כבל cate 5e אחד לכל ארון.
3. שיא השיאים - כל הדבר הזה מחובר ל... ראוטר dlink של בזק. מדובר על מאות קליינטים (כולל iot).

הסוויטצ'ים והראוטר שהחליפו זה שכר לימוד קטן שהם שילמו, התשתית הביזיונית תעלה להם הרבה יותר להחלפה (בניין של 8 קומות).

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@ag43
·
יצא לי פעם לתצר יחידות אלחוטיות 2.4ghz בלבד לבית מלון מרחוק, 24 יחידות שתכננו לחבר לנתב בזק...די צחקתי עליהם אבל לפחות שמו יחידות מקצועיות...

בבית שהגדרתי בכפר שמריהו (חורים עגולים בבטון של האדריכל פיצו קדם) שהשקיעו בסוף ברשת 100 אלף ש"ח, 3 ארונות עם ציוד תקשורת, ציוד אודיו וידאו, 13 יחידות אלחוטיות בבית ו עוד 2 ריכוזים חיצוניים ואני חושב איזה 20 מצלמות IP..
ספרו לי שבזמן הבניה המפקח בניה שאל "מה הבעיה נביא נתב של בזק אחד וזה יספיק לכל הבית.." :D

הייתי בבית אחר באודים והחשמלאי השחיל כבלי אלומיניום...אמרתי שצריך להחליף ועובדי הקבלן רצו עוד שנייה לחסל אותי עד שהשחילו הכל..

הגעתי פעם למשרד בבורסה ליהלומים שבו העבירו גם כן כבלי cat5 וחילקו 2 זוגות לכל נקודת רשת....שלחתי לשם קבלן תשתיות ועם נתב,יחידה אלחוטית,מתג קטן והעבודה של הקבלן הגענו ל 10 אלפים ש"ח.
הבעלים ויתר ורצה להביא נתב אחר מבזק ולעבוד רק אלחוטי.

הקטע הכי הזוי היה דווקא בארגון בטחוני, תצרתי רשת מיתוג וידאו עם ציוד בכמה מאות אלפים ואז מביאים לי מתג של EDIMAX משומש 24 מבואות עם שקעים מחומצנים לרשת הבקרה, אהה חלק מהמבואות היו הפסיקו לעבוד כמעט מייד...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

תבדילו בין משרדים גדולים לבין בתים של אנשים.
אני אישית מסוגל לקנפג ציוד תקשורת מורכב.
בבית אני מתייחס לראוטר כמו אל קופסה לבנה, שלא מעניינת אותי בכלל. זה פשוט עובד. יש שם צ'יפ שעושה את העבודה ומכניקה זולה של יזה יצרן סיני מסביב. למי אכפת. סיס אדמין יקרא לזה סבוניה. אני רק לא מזמן איפסנתי ראוטר לינקסיס בתקן G שעשה את העבודה מצויין? בשביל איזה ישום אני צריך יותר מ 50 מגה ביט על הנייד שלי? בשביל פאסט?

master-s
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32

שליחה

מדהים כאשר אנחנו חושבים על זה שלרוב האנשים בבית תקן AC בקושי עובד חלק

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474

שליחה

יש פה עניין עם התגובות של משתמשים מסויימים, שפשוט קשה לי איתו כמו שהרבה כתבו לפני.
אנשים פשוטים באים לפורום עם שאלה פשוטה ומקבלים תשובות חסרות פרופורציה.

אבצע אנלוגיה קטנה להמחשה -
אני סטודנט להנדסה אזרחית, נגיד בעוד 10-15 שנה אהיה מנהל פרוייקטים מורכבים של בנייני ענק וקונסטרוקציות מיוחדות ולא יודע מה
יתקשר אלי חבר שגר בבית פרטי ישן ופשוט, מבסוט מהחיים, ויגיד לי שומע אחי יש לי רטיבות מהגג בחורף, חשבתי להביא קבלן לשפץ את כל הגג מה אתה אומר?

ואני, במקום לענות לו תשובה עניינית - "חבל על הכסף, תזמין X ליטרים של חומר איטום Y, הנה מספר של פועל Z, ישמח לבוא לצפות לך תגג מהצד בסופש, חבל על הכסף שלך, יחזיק כמה חורפים"
אענה לו - "שומע, קח את הדברים שלך, צא ממעורת העכברים הלא ראוייה למגורי אדם הזאת, שבור את כל הקירות ותבנה מבצר חדש, 50 מיליון ש"ח ויעשה תעבודה ל5 שנים הבאות, עד אז כבר יהיו חומרי בנייה חדשים ועדכניים הרבה יותר, ותצטרך לחזור על אותה פעולה שוב כי המבצר כבר יהיה מעורת עטלפים חדשה. (וכל זה על אורך של 3 פסקות עם כמה שיותר מושגים שיגרמו לו להרגיש כמה שיותר קטן ולא מבין עניין, כדי להרגיש טוב עם עצמי)

אנשים... תתבגרו. זה פורום לאנשים שבאים להתייעץ ולקבל עזרה. לא פורום מי יותר מבין ומראה את זה לעולם.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@Eargasma
·
השרשור הזה התחיל עם ידיעה טכנולוגית שמעניינת קהל מסויים ולא את כל הפורום לבטח, יש שרשורים אחרים ששם מנסים לענות עניינית לכל הפונים, עשיתי זאת לפני כמה דקות ואמש, לצערי בימים רגילים אין לי יותר מידי זמן לענות כאן לכולם מה גם שיש פה לא מעט אנשים מבינים וגם יותר מימני שבד"כ מגיבים.
בתור מישהוא שבחיים המקצועיים יושב על התפר בין תמיכה בפרויקטים מוסדיים לבין תמיכה בבתים חכמים (מציין עובדה) אני תמיד מנסה למצוא את העמק השווה וגם אני לפעמים נכנס למצב של "בחיאת למה לגרד את התחתית אם אפשר לרכוש ציוד איכותי מקצועי ולפתור את כל הבעיות" ולעיתים מסרב להכנס לעבודה מסויימת.

בדיוק כמו שאתה בעזרת ה' לאחר סיום הלימודים אם תחליט כמובן להכנס לתחום הבתים ולא לעבוד רק בתחום המסחרי, לבית שזקוק לשיפוץ או לכל עבודה אחרת, אני מעריך שתגלה או שכבר אתה יודע שבתחום הביתי, מצד אחד יש תמיד את "הפנטזיונרים" שרוצים הכל אבל אין להם תקציב לבין אנשים שרוצים עבודה מקצועית ומוכנים לשלם ואת הקמצנים הכרוניים. כבר יצא לי לבקר בבתי יוקרה שהכל שם באלגן אחד גדול כי בעל הבית כל פעם מביא אנשים אחרים משלם על חלק מהעבודה ומסרב לשלם על השאר בכל מיני טענות משונות שאין להם קשר למציאות.
לצערי כידוע בכל התחומים בארץ "הסמוך על סמוך" יש תמיד אנשים לא מקצועיים שעושים נזק לכל התחום, בסופו של דבר כולם רוצים להתפרנס ולא תמיד אכפת להם לעשות עבודה כמעט בלי להרוויח ושבחורף הבא יעלמו מהשטח.

רק שבתחום שלי זה פחות נורא אם האינטרנט לא יעבוד בבית, בתחום שלך אם תהיה נזילה מהגג אז פחות נורא,
אבל אם חס ושלום מרפסת תתמוטט כי מישהוא החליט להוריד עמוד בדירה מתחת או לא לשים מספיק
ברזל בזמן השיפוץ או הבנייה אז פה כבר מדובר בחיי אדם.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@nir11
· אשרי לך וטוב לך!
אם זה מעניין אותך אם איזה ציוד אתה חושב שאני עובד בבית? אני גר עם משפחתי בכפר חב"ד ביחידת דיור צנועה, יש לנו פקס משולב, 2 מחשבי NUC אחד שלי אחד בסלון עבור קודי, כעת יחידת Mibox, טאבלט .
2 טלפונים חכמים ומחשב נייד. בשביל זה אני מחזיק נתב משולב DIR-882 של חברת D-Link,נתב מודם TW
ומתג 5 מבואות קטן של Netegar. והנתב משדר בחצי עוצמה....
https://ksp.co.il/?ref=mobileToDesktop&uin=50055
אז להגיד לך שזה שיא הטכנולוגיה ממש לא אבל זה מספק את צרכי הבית ואם לומר את האמת ציוד יותר טוב מחלק מהמקומות שאליהם אני מגיע, פעם לפני 20 שנה היה מספיק לנו איזה WRT54G עם DDWRT היינו מקבלים אולי 15 מגה מהירות ובמקסימום 2 עד 3 מוצרים בבית זה ממש לא המצב היום.

רוב המקומות שאני מגיע אליהם בבתים, אתה מדבר על 20 Nodes לפחות וברוב העבודות מעל 50, רסיברים, טלביזיות חכמות, ממירי YES, בית חכם, טלפונים מחשבים ניידים,טאבלטים, לפחות 20 מצלמות אבטחה והשקיעו בבית בציוד לעיתים כמה מאות אלפי ש"ח. אם אתה שם את הבית הזה על נתב בזק מסכן אפילו ה "B" או "Hotbox4" :oops: של HOT עם כמה מתגים פשוטים ויחידות אלחוטיות הבית פשוט קורס...
צחוק צחוק נתב ה B של בזק, אם היה אפשר לשים על החומרה של TW אפילו קושחת stock של Broadcom
בלי כל "השמונצאס" שבזק זורקים עליו, אז זה היה נתב לא רע.

אז כן קח נתב כמו שלי כמה יחידות כאלו בכל אזור או חדר
https://ksp.co.il/index.php?uin=41710&s ... search=dir
תוסיף איזה מתג סביר, אם יש לך מצלמות תשתמש ב NVR עם מתג מובנה והרמת רשת בסיסית די בזול.
אבל מבחינתי לשים כזה ציוד בבית חכם גדול זה ממש בדיחה רעה. אין אפשרות לרשת אורחים עם Vlan נפרד, אין Vlan נפרד למצלמות או ליחידת דיור מושכרת. אין בד"כ Vpn נורמלי לתמיכה מרחוק וכו"

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לי יש בבית רק כ 30 צרכנים קבועים. מנסיוני בבדיקות פרפורמנס, ציוד רשת לא קורס עם 50 צרכנים.
אני עם נתב פשוט של בזק בינלאומי, אין לי vlan לאורחים, אני לא מבין למה צריך vlan נפרד לאורחים, אני כן מבין מה זה vlan, היטב. האמת, אורחים כבר שנים לא מבקשים להתחבר לווי פיי. מאז שיש חבילות גלישה גדולות, אף אחד לא מכור יותר לווי פי כמו פעם. מה הצורך? להוריד בדחיפות לטלפון הנייד שלך סרט בנטפליקס כשאתה מתארח אצל מישהו? להתחבר עם הלפטופ? אנשים לא מגיעים אלי הביתה עם לפטופ, ואלה שכן, הם כל מני בעלי מקצוע שכבר שנים מגיעים עם מודם סלולרי.
VPN אין לי, אני כן יודע מה זה VPN ואיך להרים אותו. לא צריך את זה.
יש נישה של אנשים עשירים עם בתי ענק שמוכנים גם לשפוך סכומי ענק על כל מני דברים, אולי זו הנישה שאתה מדבר עליה.
אני גר בבית שלדעתי ביחס לממוצע הוא די גדול - 200 מטר על שתי קומות.
אין פה שום בעיות רשת. יש שתי נקודות גישה בקומת קרקע, נקודה גישה אחת (מחוברת קווית) בקומה השניה, מתאמי מוקה עבור טלוויזיות בשני חדרי שינה, סוויצים פשוטים במספר מקומות שיש בהם הרבה צרכנים.
הכל עובד חלק, אין לאף אחד תלונות. הדבר הכי גרוע שקורה זה שאחת למספק חודשים נקודת גישה מפסיקה לעבוד - מוציאים ומחזירם לחשמל. למעשה הפסקות החשמל הקצרצרות שקורות פה אחת לכמה זמן, מטפלות גם במניעת התופעה הזו...

ברגע זה ממש אני מוריד מהאינטרנט במהירות 90 מגהביט לשניה (קווי), ובאותה עת באייפון מקבל 40 מגהביט לשניה (כמובן אחד על חשבון השני - יש 100 סהכ).
תסביר לי מה אני צריך יותר מזה.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@nir11
· כפי שכתבתי אשרי לך וטוב לך! לא יודע אם איזה ציוד אתה משתמש . אבל די בטוח שהמכשירים הסלולריים שלך פשוט עוברים לLTE .. רוב הטלפונים עושים זאת באופן אוטומטי בלי שבכלל תרגיש. נתב של בזק או בזק בינלאומי שלא קורס עם 30 מוצרים זה נשמע לא הגיוני שלא לדבר על 50, מכיון שרוב נתבים הביתיים של בזק או בזק בינלאומי מוגבלים לבערך 2000 sessions per second ומיועדים Per Deisgn לרשת עם כמה מוצרים בלבד,כל מוצר אפילו טלפון אחד שמותקנים בו כ 30 עד 40 אפליקציות כל אפליקציה יכולה לעיתים לייצר מספר sessions ... זה פשוט עניין של חוזק מעבד וכמות זכרון הרי כל Session כלומר יציאה של לקוח לאינטרנט ב NAT דורשת כמות מסויימת של זכרון ועיבוד בנתב זו גם הסיבה ששלמשל אצל ה ISP מרחיבים לעיתים כמות זכרון ואחסון ולעיתים צריכים לשדרג את הציוד כדי לעמוד בעומס הלקוחות החדשים. סתם לצורך הסקרנות אם יזדמן לך לקחת נתב תומך והתקין עליו DDWRT יש לך שם סטטיסטיקות ואז תוכל לראות כמה הנתב באמת עמוס, כמה זכרון ו CPU בשימוש.

יצא לי לבקר בכל מיני מתחמי WeWork שניסו לעשות זאת עם אולי עם 20 משתמשים והרשת פשוט קרסה להם.
אפילו עם Checkpoint 730 שמוגדר לבערך 30 עד 35 משתמשים ותשים ברשת עם 50 משתמשים הנתב אולי לא קורס
רק התקשורת תיהיה איטית. בד"כ במתחמים האלה גם קו אינטרנט רגיל של בזק קורס אפילו אם תשים נתב יותר חזק,
אלא מתחמים עם דרישות רוחב פס של לפחות 100 מגה סימטרי בשביל להגיד בוקר טוב.
בסטארטאפ של 35 עובדים עם נתב חזק וקו 50 מגה סימטרי והם פשוט נחנקו היו חייבים לשדרג ל 100.
הייתי פעם בסאטראפ נוסף של מישהוא מהפורום עם 15 עובדים ונתב linksys rv042 קצת הרבה יותר חזק מנתב של בזק
וגם שם נתקלו בקשיים.

לגבי מדוע לייצר הפרדה לרשת אורחים, לא בכל מקום יש קליטה סלולארית מספיק טובה במיוחד במרתף ולקוחות לא רוצים שיגיע אורח ויתחבר לרשת שלהם המכילה מצלמות, בית חכם ושיתוף קבצים מטעמי אבטחה גרידא. כנ"ל ליחידה מושכרת.
VPN משמש לקוחות מסויימים כדי להתחבר לרשת הבית החכם שלהם בצורה מאובטחת וכדי לאפשר לי או לאחרים לתמוך בבית מרחוק בלי להגיע פיזית לבית. למשל לקוחות עם בקר crestron שאין לבקר אפשרות לעבוד עם אפליקציה מאובטחת
אני נדרש להגדיר ללקוח VPN כדי שכל התחברות תיהיה מאובטחת. בתים עם Crestron זה בד"כ כבר יותר אחוזות מאשר בתים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לכולם בבית יש אייפונים, חוץ מהצעיר. באייפון מאוד קל לראות אם אתה על WIFI או 4G. במקרים הבודדים שנקודת גישה קורסת - מיד יש פה על זה צעקה.
כמו כן, יוטיוב פה בשימוש כבד מאוד (צעירים....). אם היו על 4G - היו צורכים הרבה יותר גלישה סלולרית. אני עוקב אחרי החשבוניות ויודע כמה צורכים. זה לא משקף וידאו מסיבי.
אורחים לא יכולים להתחבר למצלמות שלי, צריך ססמא בשביל זה. כמובן שהאקר יוכל להתגבר על זה, ככל הנראה. יחד עם זאת, הבית שלי גם לא מוגן בפני כדורי רובה. אני מניח שהנקודה ברורה.

אני לא חושב שיש לי ראוטר חזק במיוחד, כמו שאמרתי יש פה 30 מכשירים שרבים מהם מחוברים בעת ובוענה אחת, ניידים אכן מריצים הרבה אפליקציות במקביל. אני חושב שהאבחנה שלך פשוט לא נכונה. הראוטר פשוט לא נופל.
במקביל:
מחשב שמוריד עם הרבה connections מקבילים.
PS4 שמשחק אונליין
4 ניידים, או 5 מחוברים במקביל.
סטינג טי וי עובד בשלושה מסכים
עוד כל מני שעובדים ברקע ואני אפילו לא זוכר תמיד, למשל אזעקה מכוונת ושאר IOT.
אני לא חושב שאפשר להשוות את זה לסטארט אפ של 30 משתמשים (הייתי בכמה כאלה) - הדרישות בסביבה כזו הרבה יותר גבוהות, וכך גם מספר נקודות הקצה שמחוברות בו זמנית. נתחיל ב 60 מחשבים + טל]פונים ניידים, וזה בלי להזכיר שרתים בכלל.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כמו כן אני חושב שכל אחד בבית שלו יעשה כמובן כרצונו, זה לא העסק שלי מה אנשים בוחרים לעשות.
הדבר היחידי שמפריע לי זה שיש פה אנשים שמרגישים צורך להפגין בוז כלפי כל מי שמשתמש בציוד סטנדרטי בבית. אני חושב שההתנשאות הזו מיותרת. זה הדבר היחידי שמפריע לי.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@nir11
· יש לך איזה קסם מיוחד בבית כי ברוב המקומות שאני מגיע אליהם בבתים הרשת פשוט מקרטעת ובטח עם נתב של בזק או בזק בינלאומי. כפי שכתבתי אשרי לך וטוב לך!

התופעה של קריסת הנתב בבתים היא בד"כ איטיות ולאחר מכן הלקוח צריך לכבות את הציוד ולהפעיל מחדש במיוחד עם נתבי Hotbox2 של הוט והנתבים היותר ישנים של בזק, לפי דבריך בעצם במעל חמש שנים אחרונות הכמה מאות רשתות שבניתי מחדש בבתים עם נתבים מתגים ויחידות אלחוטיות מקצועיים שלפני שנכנסתי לעבדות הלקוחות סבלו מאוד, ביצועים חלשים הרבה הפעלות מחדש, Airplay לא עובד יציב, ניתוקים וכו. ולאחר שטיפלנו ברשת כולל מעבר על תשתיות עם Fluke סידור ארונות תקשורת וכו בעצם היו מיותרים...פשוט Overkill והלקוח הוציא יותר מידי כסף... הלקוחות לשמחתי חושבים אחרת.
ברוב המכריע של המקרים אם הרשת נבנתה כראוי אני שומע מלקוחות רק ששינו ספק אינטרנט או בזק הצליחו "לדחוף" להם את ה B המהולל. השיא הוא ברשתות שבניתי לפני 5 שנים וכל עוד שאף אחד לא נגע בהם או הלקוח עשה שינויים בציוד
אז לא שומע מהם בכלל...

אגב במיוחד טלפונים שמריצים IOS עוברים ל LTE ברגע שהם "מרגישים" שאין גישה לאינטרנט לרגע או שהביצועים לא מספיק טובים הלקוח לא תמיד יכול להבחין בכך בזמן אמת אלא אם כן יש קליטה סלולרית חלשה באזור הטלפון יראה לך שהוא עדיין מחובר לרשת הביתית ובפועל יעבוד גם עם הסלולר אלא אם כן אתה מבצע Streaming מהטלפון למשל ל AppleTV או לרסיבר. בגלישה רגילה באינטרנט שהיא ברוב המקרים אסינכרונית לא ממש תרגיש זאת אפילו צפייה בYoutube הטלפון והמחשב מבצעים באפרינג כנ"ל לגבי Netflix וסלקום TV, ההפרעה צריכה ליהיות ממש לכמה שניות טובות שתרגיש אותה.
רוב הסיכויים שהנתב לא יתקע במיידי אלא עם הזמן ידעוך וידרוש הפעלה מחדש בתדירות של בין כמה פעמים ליום עד ליומיים שלושה. אם למשל הייתי מעביר כמה תכנתי ווב או אנשי סייבר לרשת שלך הרשת הייתה נופלת תוך זמן קצר.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

nir11 כתב:כמו כן אני חושב שכל אחד בבית שלו יעשה כמובן כרצונו, זה לא העסק שלי מה אנשים בוחרים לעשות.
הדבר היחידי שמפריע לי זה שיש פה אנשים שמרגישים צורך להפגין בוז כלפי כל מי שמשתמש בציוד סטנדרטי בבית. אני חושב שההתנשאות הזו מיותרת. זה הדבר היחידי שמפריע לי.
...
·ברור מאליו!
אם טוב לך במצב הקיים אז זו זכותך המלאה אני מקווה שאינך חושב שאני מתנשא חס ושלום עליך או על אף אחד.
אני מציג את הדברים מנסיוני בלבד וכפי שראית עובד בבית עם ציוד "רגיל" יחסית, אגב יותר מזה אם לקוח פונה אלי
והלקוח לא מעוניין להשקיע ברשת לפעמים אומר ללקוח אין בעיה אתה יכול לקבל פתרון סביר לקצת אינטרנט מהוט עם ה Mini Fiber שלהם שמשדר Wifi אז בבקשה למה לא אם תרצה פתרון מקצועי דבר איתי.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3631

שליחה

אז ככה...

היו לי בעבר מספר דיונים וויכוחים עם @sys_admin . לא תמיד הסכמנו (האמת שלרוב לא הסכמנו), אבל אין לי ספק שהוא בעל ידע וניסיון רחבים באופן יוצא דופן בתחום התקשורת, ותמיד מוכן לעזור ומשקיע בפוסטים עם הסברים מפורטים, דוגמאות, לינקים וצילומי מסך.

לדעתי הנוכחות שלו בפורום הזה היא בהחלט חיובית, ולי לפחות הוא מאוד עוזר וחושף אותי לחידושים בתחום המחשוב והתקשורת.

גם אני רק חובב ואין לי רשת תקשורת מטורפת בבית, אבל זה יותר בגלל אילוצים טכניים - אם היה אפשר תאמינו לי שגם אני הייתי שמח לחיבור אינטרנט של 10Gb/s (היום מתקינים לי ג'יגהביט סימטרי!) וארון שרתים מלא כל טוב (כרגע רק שרת VMware ESXi על NUC עם כ-10 שרתים וירטואלים, NAS עם 96TB, נתב עם pfSense, אקסספויינט AC של ASUS וכמה VLANs).

בקיצור, לא צריך לקחת הכל ללב. אני בטוח שהכוונה שלו טובה, והעצות שלו מגיעות מניסיון של שנים רבות. ברור שלא כל אחד צריך ציוד כזה, אבל באופן כללי גם לא מומלץ לעבוד עם הציוד הזול ביותר שכמעט תמיד לא יתפקד באופן אופטימלי.

Batnun

.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

תוכל להסביר ביתר פרוט מהי רשת מקרטעת? יכול להיות שזה משהו שקורה ואני לא יודע עליו?
יש לי תחנות קוויות שמחוברות ועובדות קשה, אני לא חווה בהן שום ניתוקים.
כמו כן, אני מזרים הרבה מ IOS באיירפליי לטלוויזה, בגלל עניני תרגום. מדובר על מאות שעות עם *אפס* ניתוקים.
אני אישית מאוד רגיש לאייקון הרשת באייפון, אני פשוט לא רואה את זה עובד ל3G, לא בבית ולא בעבודה.
אני לא חושב שאני איזה מקרה מיוחד, ואני כן מעריך (אולי רק מנחש) שהרבה מעבודות הרשת שעושים אצל לקוחות הן אובר קיל לגמרי.
יש לי חברים לא מעטים שהם techies , כולם עם ציודים סטנדרטיים (בוודאי לגבי מודם ראוטר)' והרבה תחנות שמחוברות, כולל טוררנט וחבריו. לא מתנסים בקרטועי רשת.
אני חושב שהרואטרים של בזק או ספקים אחרים, גרועים בעיקר ביכולות ה WI FI שלהם, אבל את עבודת הניתוב הם עושים בסדר גמור. זה גם חייב להיות ככה. תחשוב שבקלות 99 אחוז מהבתים משתמשים בזה, ובבית ממוצע של עשירון שלישי ומעלה יש המון תחנות שמחוברות. כבר הייתה צריכה להיות קטסטרופה.
אני חושב שהדבר היחידי שאני יכול לומר לזכותי זה שהרשת בנויה נכון - כל מה שיכול להתחבר קווית - מחובר קווית, בבית יש ארכיטקטורת כוכב כך שאין שום סיכוי למעגלים (בכל זאת, סווצים פשוטים), אבל כל זה לא אמור לפתור את מגבלות הראוטר שאתה מתאר.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@nir11
חשבתי שהסברתי מקודם מה זאת רשת מקרטעת...

כל מה שאתה מתאר אצלך זה אחלה אבל זה לא מסתדר עם מה שאני רואה בשטח בד"כ סתם בשביל הספורט איזה נתב יש לך בדיוק בבית דגם ואיזה יחידות אלחוטיות מתגים וכו אולי אלמד משהו חדש.

אני מאוד שמרן בציוד שאני משתמש בד"כ והשמרנות נובעת משנים של שימוש בציוד כזה או אחר ובתצורה בדוקה ועובדת
כולל הגדרות רגילות שאני עושה ברשת אבל כפי שציינתי הלקוחות בד"כ די מפרגנים ועוד לא שמעתי לקוח אומר שילמתי יותר מידי על המערכת, כן שומע זאת ממקומות שאני מגיע אליהם ש"סחטו" את הלקוח במשך שנים לפעמים כמה וכמה "אנשי מכירות" שדחפו ציוד יקר ולא ידעו לתצר את המערכת כראוי. ממש לפני כמה ימים אחד הדילרים פנה אלי לגבי בית כזה ברמת השרון שהלקוח שלם הון תועפות על יחידות Ruckas 600 אלחוטיות שהם בין היחידות הטובות שאפשר להשיג בכסף והלקוח סובל מניתוקים בגלישה, צריך ליהיות מוכשר באופן לא רגיל זאת.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3631

שליחה

arotman כתב:ממש לפני כמה ימים אחד הדילרים פנה אלי לגבי בית כזה ברמת השרון שהלקוח שלם הון תועפות על יחידות Ruckas 600 אלחוטיות שהם בין היחידות הטובות שאפשר להשיג בכסף והלקוח סובל מניתוקים בגלישה, צריך ליהיות מוכשר באופן לא רגיל זאת.
...
אני מניח שהתכוונת ל-Ruckus. ניתוקים בגלישה יכולים להיות גם באשמת הסוויץ', הראוטר, ספק האינטרנט ואפילו המכשיר עצמו שמתחבר לאינטרנט. לא בכל מקרה כשיש בעיות באינטרנט והמכשיר מחובר באופן אלחוטי זו אשמת ה-AP...

Batnun

.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

שליחה

ולי יש Airport Extreme ואנחנו מנהלים 4 זומים יחד, שניים מהם ב HD עם סטרימינג ברקע והכל עובד חלק, כולל בממד.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@arotman

ראוטר מודם vtech NB403 של בזק בינלאומי.
נקודת גישה netgear nighthawk R6700
נקודת גישה אדימקס BR 6208 AC. הציוד שאני הכי גאה בו. קניתי אותה לדעתי ב 150 שקל, היא יושבת בתוך ארון עץ בסלון ודורשת אפס נגיעה לדעתי בשלוש השנים האחרונות.
סוויץ דילינק מנוהל שאני לא זוכר מה הדגם שלו, מתחרט שקניתי אותו - לא מנהל בו כלום.
עוד 3 סוויצים 5-8 פורטים מתוצרת עלומה, נדמה לי שכולם היום 1G.
3 מתאמי מוקה, אחד ירשתי מפרטנר טי וי כשניתקתי אותם, ושניים אחרים תוצרת מוטורולה.

המכשירים היחידים לדעתי שעוברים בין נקודות גישה אלחוטיות הם טלפונים ניידים, האייפונים עושים את זה בצורה חלקה לגמרי, לעיתים רחוקות צריך להעביר רשת ידנית. האנדרואיד היחידי שיש פה דורש לעיתים מעבר ידני, אבל גם אז - עדיין יש קליטת ווי פי (לא 4G), טובה גם בלי לעבור נקודת גישה...
·

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”