זה מזכיר לי את הוויכוח העתיק מהצבא למה לקנות ציוד ב Mil-Spec שעובר בדיקות הלבנה.
והנה תקח רדיו קסטות לרכב (היה פעם כזה דבר) שעובד ברכב בטמפרטורות גבוהות וברעידות ולא עבר תהליך הלבנה...
למי שלא מהתחום אז הלבנה זה תהליך של בד"כ בדיקות ב 3 מתחים וב 3 טמפרטורות בתנור בדיקות ולאחר מכן הרעדה בציר XYZ.
nir11 ו sys_admin הגישות של כל אחד מכם לבית הם בדיוק מסוג הדברים שאני מתמודד איתם על בסיס יום יומי.
מצד אחד אתה בפרוייקט של ארגון כזה או אחר עם ציוד תקשורת קוי בעשרות אלפי ש"ח משתעשעע איזה יחידות Catalyst 9300 בריאות ומצד שני עם דילר שמתמודד עם לקוח שחושב שלשלם 10 אלף ש"ח על ציוד בבית יוקרה בקיסריה,כפר שמריהו , סביון ארסוף וכו" זה יקר.
יבוא איזה יוקל ישים ציוד של TP-LINK פשוט עם נתב B של בזק ובמקרה הטוב ישים איזה סויצ "איכותי" של Edimax ב 350 ש"ח. בחיאת הייתי בבתים כאלה חבל שאין את האימוגי שאתה נותן לך מכה בפנים.
והלקוח מרוצה עד הגג אבל מה עושה הלקוח גולש בעיקר במכשירים ניידים עם SIM ולא מבין שכאשר יש בעיות ברשת האלחוטית אז הנייד עובר ל LTE ...
איפה מתחילות הבעיות של הלקוח, שהקליטה הסלולארית לא ממש טובה באזור, איזה ספינת דייג רוסית מתחילה לשפד את החוף עם גלי מיקרוגל או שכמו בזמנים אלו כולם בבית והרשת בבית מתאימה יותר לשמש ככקישוט מכוער:?
או שרוצים בבית "כולה" לנגן לרסיבר ב AIRPLAY או ל Apple TV ואני לא מדבר בכלל על חיבור במהירות של במקרה הטוב 100 מגה של בזק ומנסים לשחק בPSN ולצפות כמה אנשים ב Netflix סלקום TV וכו"
יש גם מקרים יותר מכוערים שהלקוח "שפך" כסף על הרשת בבית אבל מכיוון שכמה יוקלים היו אצלו לפעמים 4 או 5 "מומחים" בעיקר למכירות אבל שמבינים מעט מאוד בתחום הרשתות אז גם שם הרשת צולעת, עברתי עשרות בתים כאלו בכמה שנים אחרונות. השיא היה בבית 3 מפלסים לא מאוד גדול באזור רמת אביב ליד האוניברסיטה שהוצאתי מהבית לא פחות מ 15 ???!!! יחידות אלחוטית מתוכם 12 של UNIFI N (בחיאת שמו 2 יחידות במרתף צמודות כדי" לשפר את הקליטה" .
שמתי נתב נורמלי, מתג מנוהל 24 מבואות ו 3 יחידות ראקס 310 בסיסיות (בלי בקר עם unleash) לממ"ד אורחים שפעם במליון שנה משתמשים לקחתי איזה נתב פשוט שנשאר שם התקנתי DDWRT עם התכונה הכי חשובה Auto Reboot פעם ביום... וזהו הלקוחה מרוצה.
עד לפני כחודש שכולם בבית ואז הקו של בזק קרס כל העת, הזמנו הוט של 500 מגה ואז הלקוחה שולחת הודעה יום אחד שהאינטרנט פתאום איטי..ההוט קרס והנתב עבר אוטמטית לבזק
הלקוחה כמובן שלא הרגישה זאת מלבד המהירות. עכשיו לך תשכנע את הלקוחה לשים סיב אופטי 100 מגה סימטרי ב 1400 ש"ח לחודש, הלקוחה מסתכלת עליך כמו שנפלת מהירח... או שאתה משוחח בטלפון מציע, שקט בקו לרגע אתה יכול לשמוע את הלקוח בולע את הרוק...בכל מקרה ההסטוריה של הטכנולוגיה מראה שבסופו של דבר הטכנולוגיה משתפרת, העלויות יורדות ואז כולנו עוד 5 שנים עם Wifi7 בתור טכנולוגיה סטנדרטית בנתב של בזק...
לגבי פיזור יחידות אלחוטיות בבית אני חייב להסכים שבארץ ישראל אין ברירה, הבתים עשויים הרבה בטון וברזל, אנחנו לא בארה"ב שם הבתים כידוע בנויים בד"כ מעץ וגבס שהדבר הכי עבה בבית הוא חתיכת עץ של 2x4 , יש בתים שיש לי 13 יחידות אלחוטית ויש בתים גם עם יותר, הכלל הוא בד"כ יחידה לכל חדר או לכל הפחות יחידה בכל אזור מרכזי.