אין לי בעיה לשבת לקרוא את כל המאמרים. הבעיה שהם בטח מסבכים את העניינים ולא מפשטים את זה שם במילים ברורות יותר.
ואיך אני מבצע בדיקות ניתוב? במחשב זה בטח הcmd
אבל באקסבוקס אין את זה הרי.
...
·
אם אתה חושב שהבעיה היא בכלל החיבור שבין הנתב שלך לספק, אז אתה בטוח שאתה חייב לבצע את בדיקת ניתוב רק מהאקסבוקס ? ושבמחשב הניתוב יהיה שונה מהאקסבוקס ?
ואין מה לעשות, אם רוצים להבין משהו, צריך להבין את המילים ה"מסובכות" שבמאמרים טכניים, אחרת לא מתקדמים לשום מקום בהבנה.
אני לא בטוח הבעיה היא ביני לבין הספק. אני יותר בכיוון של בין האקסבוקס לבין ההוט בוקס כי השרת של הipv6 עושה בעיות רק מול האקסבוקס ושעתיים נותן כתובת ושעתיים הכתובת נעלמת ונשאר רק הכתובת ipv4 ונצר מצב פתאום מוזר של Nat לא זמין בכלל! משמע כנראה במצב הזה ההוט בוקס בכלל לא מבצע nat לכתובת המקומית של ה ipv4. או שזה בעיות מצד האקסבוקס או שזה מצד השרת..
בעיה מסובכת מאוד..
שמע אני נחוש לעזוב את לימודי המשפטים וללמוד בעצמי את כל העניין של רשתות וכו'. תמיד אהבתי את זה. בשירות הצבאי התעסקתי עם ארכיטקטורות של קשר רד"ט וארכיטקטורות הצפנה ואני נמשך לתחום הזה בטירוף מאז ומתמיד. אפילו בחלומות שלי בלילה הייתי מנתח ארכיטקטורות.
מה אני יכול לעשות עם זה אם אני חורש ולומד כל היום את הדברים האלה?
הרי לשלב בין לימודי המשפטים באוניברסיטה לבין לימודים עצמיים אינטנסיביים של רשתות ומידע זה לא ריאלי. אני אצטרך לוותר על אחד משניהם.
ולעבור לבאר שבע ללמוש הנדסת תקשורת זה לא ממש בא לי לעשות. מעדיף ללמוד את זה לבד.
לעזוב באמצע לימודים זה לא רעיון הכי טוב, עדיף שתסיים את תואר הראשון במה שכבר התחלת ואת ה Master שלך תוכל לעשות כבר בתחום של מערכות מידע, שהו תוכל כבר להתמחות נניח בתקשורת, קריפטוגרפיה ומה שיהיה נדרש.
רק אתה צריך לקחת בחשבון שכל על מה שאני כותב כאן והמאמרים שאני מפנה אליהם, זה אפילו לא מבוא למה שאני עוסק בו יום יום, ומה שנדרש בתחום זה, פשוט בגלל שאני מודע לזה שחלק מן המבקרים בפורום הם גם לא אנשים מהתחום, אז אני מעביר את המידע ברמה של מדע פופולרי, כך שגם מי שלא עוסק בזה יוכל להבין את הדברים הפשוטים הנדרשים.
בקשר לקשר רד"ט וארכיטקטורות הצפנה, צריך לקחת בחשבון שגם בהקשר זה, אני יכול להעיד כאחד שבין היתר עיסוקים שלי בשירות הצבאי עסק כל השנים בנושאים של קשר טקטי לווייני משולב והצפנה של קשר זה, צריך להבין שבכדי באמת לעסוק בזה, נדרש ללמוד בהתחלה את החלקים שקשורים ל FRONT END, חלקים כמו למשל בשביל ההתחלה, תורת האור וגלים ובהמשך את הנושאים כמו כל התחומי RF בכלל ומיקרוגל בפרט, כולל גם את הנושא של הלווייני תקשורת. כמובן זה נדרש ללמוד מכל ההיבטים מתחילת האפנונים הספרתיים המורכבים, כמו APSK לסוגיו ועד למנגנוני Turbo codes הנדרשים ואת הפעולה שלהם. אחרי זה צריך לקחת בחשבון, שבכדי לעסוק בארכיטקטורה של קשר זה, אז נדרש ללמוד את החלק של מיתוג מנות, בגלל שכל המערכות אלה היום הם מבוססים על שרתי SoftSwitch שמנתבים את כל התקשורת בין ציודי קצה ובין הממשקים השונים. ובגלל זה נדרש גם ללמוד את החלק של רשתות תקשורת, תקנים של VoIP ובשביל ההצפנה את כל התחום של קריפטוגרפיה. רק אחרי זה, כבר אפשר להתחיל לעסוק ממש בדברים אלה ברמה של מעבר של חיבורים של קופסאות ופריסה של כבלים ואנטנות ורק אז מתחילים לראות דברים מעניינים שאפשר לעשות עם כל רכיבים אלה. כמובן גם צריך ללמוד לעבוד עם ציוד בדיקה בהקשר זה, אם בהקשר RF, אז עם spectrum analyzer ועם protocol analyser .
שמע יש לי ראש לדברים האלה יש לי פסיכומטרי 680 ובגרויות גבוהות.
פשוט הלכתי לתחום הלא נכון ושלא מעניין אותי בשיט בגלל לחצים מההורים. אני לא מעוניין להיות עורך דין. זה לא אני ואני לא אוהב ללמוד את כל הקשקושים האלה בפקולטה. אני רק צריך איזשהו כיוון איך לומדים את זה לאיזה אנשים צריך להגיע. או שאולי בכלל כדאי ללמוד את זה ברמה האקדמית ולעבור פקולטה וזהו.
דבר שני, אני די חושב שיש לי בעיות dual stack ברמה של הנתב הסיני המצ'וקמק של הוט וברמה של היחידות קצה שלי ובכלל לא בספק.
למשל עכשיו אני כותב לך כשהגלקסי שלי עובד רק על ipv6 לצערי למרות הוא מקבל גם ipv4. ופשוט הפורום פה תומך בipv6..
עוד הסבר הגיוני לזה הוא שהמצלמות ברשת הביתית שלי הן ישנות ועובדות על ipv4 בלבד (המצלמות עובדות על אנלוג ומחוברות לdvr שמזרים לי דרך שרת http).
אם אני כרגע מהגלקסי שעובד על ipv6 בלבד ברגעים אלה נכנס למצלמות (וכל זה אך רק ורק בניתוב המקומי שלי), והמצלמות לא עולות פתאום זו בעיה במנגנון dual stack של הנתב! סוף סוף הגעתי לאיזה קצה חוט..