פריסת ה- 5G : שמישהו יסביר לי על מה כל הבלאגן?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #21 

urisavor כתב:@Dor1992

·לגבי מפעלים: גם לי נדמה שוויפיי יכול לתת מענה לכל מפעל שאני מכיר,
...
·זה לא נכון. בתעשיה זה אתגר גדול לעבוד עם WIFI. פריסה של נקודות גישה לא עובדת סתם ככה בגלל כל מני מחסומים פיזיים. לסיסקו למשל יש פתרונות יעודיים לזה והמחירים הרבה יותר גבוהים מפתרונות משרדיים סטנדרטים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #22 

Dor1992 כתב:
ככה שאנחנו עוד רחוקים מ-ipv6. תשעים אחוז מהאתרים ברשת חוסכים על קניית שרתים חדשים שיתמכו בכתובת ipv6.
...
·אני בטוח ב 99 אחוז שIPV6 זה רק עניין של תוכנה, ולא דורש רכישת ציוד חדש, בטח לא שרתים. אם אני טועה בבקשה תקנו אותי.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #23 

@Dor1992
·
ומאיפה הבאת, שאם אתה מנסה "כבות את הipv4 ולראות מה קורה בipv6", זה דומה בכלל או איכשהו קשור למה שעושה מפעיל שמתכנן את הרשת שלו, שהיא על בסיס של IPv6 בלבד. זה ש "זה מה שעשית, כי יש לך כתובת ipv6 מהוטנט", :lol: זה נחמד ביותר, רק שזה לא קושר לכלום.
נתחיל מזה, שמה שהוט מספקים ללקוחות הפרטיים בהקשר של הניסוי IPv6 שלהם, זה אפילו לא בדיחה. ונסיים בזה, שכל מפעיל שהחליט משום מה לתכנן את הרשת שלו על בסיס של IPv6 בלבד, אז דבר ראשון, שהוא עושה, זה דואג להתקין בה מנגנון של NAT64 וגם את ה DNS64. שדרכם הלקוחות שמקבלים רק את הכתובות IPv6 בלבד, יקבלו עליהם גם את התרגום של כל הכתובות ה IPv4, שעד קיימים וזמינים. כך זה היה עוד משנת אלפיים וכך זה גם היום.
כך שיש הרבה סיבות למה לא ליצור רשת IPv6 Only , אבל זה שלא ניתן להגיע ממנה למשאבים שהם על IPv4 , היא לא אחת מהן

מצורף תרשים שמסביר בצורה פשוטה את הנושא.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 19/04/2020 12:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #24 

@sys_admin
·

אז בוא תסביר איך הדגיוני שכשסגרתי במחשב שלי את הipv4 והייתי רק על כתובת ipv6 98% מהאתרים לא עלו למעט בודדים.

מה שאתה מראה בתמונה זה בעצם המרה כדי להגיע לכתובת ipv4?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

@Dor1992
·
האמת שכבר הסברתי בתגובה הקודמת שלי ואפילו צירפתי את התרשים שמסביר את זה בצורה ויזואלית. ואם אתה רוצה לקבל הסבר נוסף, אז אני יכול לתת קישור להסבר הזה:
https://tools.ietf.org/html/rfc6146
כך אני לא אצטרך לחזור מחדש שוב ושוב על מה שכבר הסברתי כאן בפורום זה, כמה פעמים, עוד לפני שנים רבות.
ומי שרוצה להתנסות במנגנון זה לבד, ברשת הביתית שלו, ואפילו לגמרי בחינם, אז קיימים כלים פשוטים ביותר לזה, אחד מהם זה למשל:
http://www.litech.org/tayga/

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #26 

@sys_admin
·

שמע קודם כל כנראה שהראוטר שלי לא מבצע nat לipv4 בחזרה

דבר שני זה גם לא תלוי בי. אני יותר תלוי בספק שיבצע את הnat הזה.

ומה עשית עם התרשים הזה בדיוק אם כל העולם והשרתים נשארים על ipv4 ורק משתמש הקצה עובד על ipv6..
אז כבר אין הבדל ממש מהמצב היום.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

@Dor1992
·
ואולי בכל זאת כדאי להסתכל בקישורים שכבר קיבלת אותם ואפילו לא צריך לחפש אותם לבד, אלה מספיק לקרוא אותם בכדי לקבל את כל התשובות לשאלות הלא מסובכות אלה.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

@sys_admin
·

אני מקבל מספיק מאמרים באנגלית לקרוא באוניברסיטה ככה שהמתנת קריאה הזו בעייתית. אבל תודה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”