Bipole vs dipole
-
shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1578
חדל קשקשת ברשת:lol:
בערב אצלם...
למרות שאפשר לראות פוסטים שלי קודמים קומפלט.
בערב .
תודה
בערב אצלם...
למרות שאפשר לראות פוסטים שלי קודמים קומפלט.
בערב .
תודה
- shiki
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1930
- שם מלא: שלומי
מצטרף לדיון ברשותכם חברים
אני מצרף תמונה של חדר המגורים שלי, מערכת של 5.1 עם רמקולים ביפולאריים של פולק אודיו FXI-A4
כפי שניתן לראות רמקול אחד צמוד לקיר והשני פתוח לכוון פינת האוכל.
מה ההמלצה במקרה כזה? B או D?
אני מצרף תמונה של חדר המגורים שלי, מערכת של 5.1 עם רמקולים ביפולאריים של פולק אודיו FXI-A4
מה ההמלצה במקרה כזה? B או D?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10924
למה שלא תנסה את שני המצבים, ותחליט לבד?shiki כתב:מצטרף לדיון ברשותכם חברים
מה ההמלצה במקרה כזה? B או D?...
וגם תספר?
ואם יגידו לך המלצה הפוכה מה "נכונה", תסבול שנים כי לא בדקת מה נשמע לך טוב יותר?
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9074
הכי טוב שיש לכם את האפשרות לנסות את 2 המצבים ואז להחליט מה יותר טוב לאוזן.
כמובן שצריך לעשות כיול נפרד אחרי כל שינוי ל-B/D.
אני הייתי שומר (אם אפשרי) בזכרונות של הרסיבר את כל הערכים אותו דבר פרט לשינוי של ה-B/D ואז מעביר תוך כדי ניגון פס קול להבין מה יותר עובר.
B זה עבור סראונד יותר ישיר ו-D עבור סראונד שהוא "מפוזר" יותר ומשתמש בחלל בשביל שיגיע אליכם.
שימו לב לתרשים בקובץ שצורך כמה הודעות לפני, ב- 4a/b החיצים "נורים" ישירות לעמדת ההאזנה בעוד שבתרשים 5 החיצים משתמשים בהחזרים מהקירות על מנת שאלו יגיעו לעמדת ההאזנה (חיצים = סאונד).
כל מצב יתנהג אחרת בהתאם לחלל ולמיקום / מרחק של הרמקול מהקירות האנכיים בצדדים.
כאשר הרמקולים ממוקמים מצידי עמדת ההאזנה (באותו מישור),הסאונד צריך להיות יותר מפוזר (די) ולא ישיר.
וככל שמתרחקים מהציר הזה, ההמלצה היא לסאונד ישיר (בי).
כמובן שצריך לעשות כיול נפרד אחרי כל שינוי ל-B/D.
אני הייתי שומר (אם אפשרי) בזכרונות של הרסיבר את כל הערכים אותו דבר פרט לשינוי של ה-B/D ואז מעביר תוך כדי ניגון פס קול להבין מה יותר עובר.
B זה עבור סראונד יותר ישיר ו-D עבור סראונד שהוא "מפוזר" יותר ומשתמש בחלל בשביל שיגיע אליכם.
שימו לב לתרשים בקובץ שצורך כמה הודעות לפני, ב- 4a/b החיצים "נורים" ישירות לעמדת ההאזנה בעוד שבתרשים 5 החיצים משתמשים בהחזרים מהקירות על מנת שאלו יגיעו לעמדת ההאזנה (חיצים = סאונד).
כל מצב יתנהג אחרת בהתאם לחלל ולמיקום / מרחק של הרמקול מהקירות האנכיים בצדדים.
כאשר הרמקולים ממוקמים מצידי עמדת ההאזנה (באותו מישור),הסאונד צריך להיות יותר מפוזר (די) ולא ישיר.
וככל שמתרחקים מהציר הזה, ההמלצה היא לסאונד ישיר (בי).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

אז אחרי שפעת שריתקה אותי למיטה 4 ימים התאוששתי קצת ברוך השם.FastandFurious כתב:שוב בבקשה תצלם את הבמה האחורית בצורה שניתן להבין היכן כל רמקול ממוקם, ובכלל תמונה קצת מרוחקת של כל החלל תעזור המון, יכול להיות שאחרי כל ההסברים היכן מיקמת עדיין לא הבנתי איך בדיוק ממוקם כל רמקול...
לרמקול הימני יש קיר 90 מעלות ולשמאלי אין קיר
להלן התמונות.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

לקחתי חופש במיוחד היום בשביל לכייל על מצב BI
הרצתי והרצתי והרצתי הרבה קטעי סרטים ולא הרגשתי שינוי בן B ל D אני מפספס משהוא ? אוליי פורמט של סאונד עובד על BI / DI
אני יגיד לכם את האמת
הלכתי לאיבוד .
בחוברת מאוייר בעמוד 9 B המצב הנוכחי שלי .
אין לי אפשרות לדעת אם המקרה המאויר הוא מכיל קיר אחורי שהספה צמודה . או שבכוונה לא הבליטו שהספה צמודת קיר .
במקרה אצלי אני לא יושב עם ספה צמודת קיר . - אני לוקח כסא ומתיישב במרכז הסלון כ 1.5 מאחוריי האחוריים . (יש שולחן בסלון שחור אני מזיז אותו ומתיישב במקומו - ניתן לומר שאני במרכז החדר )
למה הלכתי לאיבוד ?
כי חבר אחד FastandFurious ממליץ D
ואחר כך ממליץ B
אשמח לתגובתכם שאספיק לבצע כיול נוסף אם צריך .
תודות
הרצתי והרצתי והרצתי הרבה קטעי סרטים ולא הרגשתי שינוי בן B ל D אני מפספס משהוא ? אוליי פורמט של סאונד עובד על BI / DI
אני יגיד לכם את האמת
הלכתי לאיבוד .
בחוברת מאוייר בעמוד 9 B המצב הנוכחי שלי .
אין לי אפשרות לדעת אם המקרה המאויר הוא מכיל קיר אחורי שהספה צמודה . או שבכוונה לא הבליטו שהספה צמודת קיר .
במקרה אצלי אני לא יושב עם ספה צמודת קיר . - אני לוקח כסא ומתיישב במרכז הסלון כ 1.5 מאחוריי האחוריים . (יש שולחן בסלון שחור אני מזיז אותו ומתיישב במקומו - ניתן לומר שאני במרכז החדר )
למה הלכתי לאיבוד ?
כי חבר אחד FastandFurious ממליץ D
ואחר כך ממליץ B
אשמח לתגובתכם שאספיק לבצע כיול נוסף אם צריך .
תודות
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10924
מעניין אותך רק איך שומעים הכי טוב כשאתה יושב לבד במרכז החדר?
אם כן, אז כנראה שעדיף לך רמקולים מונופולאריים.
כמו שאמרתי יותר מפעם אחת בשרשור, דיפולאריים מתאימים בחדרים גדולים ו\או מרובי מאזינים.
אם אתה לא מבחין בהבדל בין ביפולאר לדיפולאר, זה רק מצדיק את ההנחה שדיפולאריים לא מתאימים לתנאים בהם אתה מאזין.
אז תשאיר את הרמקולים במצב ביפולאר.
אם מעניין אותך איך שומעים כשיושבים על הספה צמודת הקיר, אתה צריך לעשות את הבדיקה בהתאם.
אם כן, אז כנראה שעדיף לך רמקולים מונופולאריים.
כמו שאמרתי יותר מפעם אחת בשרשור, דיפולאריים מתאימים בחדרים גדולים ו\או מרובי מאזינים.
אם אתה לא מבחין בהבדל בין ביפולאר לדיפולאר, זה רק מצדיק את ההנחה שדיפולאריים לא מתאימים לתנאים בהם אתה מאזין.
אז תשאיר את הרמקולים במצב ביפולאר.
אם מעניין אותך איך שומעים כשיושבים על הספה צמודת הקיר, אתה צריך לעשות את הבדיקה בהתאם.
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9074
שלומי, מאוד פשוט.
כל עוד אתה לא על אותו ציר במישור של הרמקולים בצדדים, שים B.
כייל וצא רגוע לסופ"ש...
כל עוד אתה לא על אותו ציר במישור של הרמקולים בצדדים, שים B.
כייל וצא רגוע לסופ"ש...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- Kondo10
-
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11713
shiki תתחדש, בדיוק המרחק שאני יושב מהמסך "הקטן" אצלי 75 אינץ'. 
רק עכשיו אני שם לב שהשתחלת לשרשור אחר. לא נורא.
רק עכשיו אני שם לב שהשתחלת לשרשור אחר. לא נורא.