b & w 603

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
niguy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
שם מלא: גיא
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #21 

Nir547 כתב:@FastandFurious
·אני לא ארכוש אף פעם אם לא האזנתי אצלי בבית. לקוח שרוצה לקנות בכמעט 7K זוג רמקולים, צריך לשמוע אותם בבית.
אם החנות לא מסכימה, חבל על הכסף. לא קונה.
זה לא רמקול ב"עשר שקל".
כבר כתבתי - 70% לפחות מהצליל הסופי תלוי באקוסטיקה.

@mulder
·המצב שציינת יכול לקרות בקלות.
תמקם אותם בממ"ד ותראה מה קורה בבאס ובמיד באס בעקבות ההחזרים האוקסטיים של כמעט 100% מהקיר.
אם תמקם אותם בסלון חשוף עם יציאה למטבח, מרפסת ופרוזדור, זה ישמע אחרת כמעט לחלוטין.
בחנות החדרים מושקעים אקוסטית בעשרות ומאות אלפי ש"ח, והסיכוי לשחזר את הצליל בסלון בדירה רגילה הוא כמעט אפסי.
כשמגיעים לחנות, רוב הסיכויים שהוא יתאפס על זוג אחד. נותנים צ'ק עירבון וגומרים עניין.
...
הסיכוי שרמקול שאהבת לאחר האזנה בחנות והשוואה לאחרים, יישמע לך זהה בבית, לדעתי הוא נמוך. זו סביבה שונה לגמרי.
זה אומר שהרמקול גרוע למרות שבחנות אהבת אותו מאוד?
אולי עדיף לחשוב איך לגרום לאותו רמקול שאהבת בחנות להישמע טוב בבית? ברייק אין (גם לאוזן), שטיח,שינוי מיקום,העמדה. הרי לא תתחיל לחפש חנות שזהה לבית שלך מבחינה אקוסטית, וגם לא תתחיל לנייד רמקולים מהחנות לבית.
חנות שמטופלת אקוסטית מאפשרת לך לערוך השוואה נכונה בין מספר רמקולים. רמקול שעבר אצלך את מבחן השמיעה הזה, יוכל להישמע טוב מאוד גם אצלך בבית בטיפול נכון ומינימליסטי.
·
רשימת הציוד: yamaha rx-a6a|svs ultra evolution pinnacle|svs ultra center|svs ultra elavation|monitor audio rx-fx bronze|svs pb-2000 pro|dune hd homatics|marantz cd5000

qsysopr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #22 

בל נשכח שמדובר בחתיכת לוגיסטקה לשנע רמקולים לא קטנים שבדרך כלל שוקלים לא מעט, מהחנות לבית וחזרה.
גם אני חושב שאם בחנות הרמקולים נשמעו ערבים לאוזנייך, אז גם בבית תקבל תוצאה די דומה...
אגב זו פעם ראשונה שאני שומע על לנסות בבית לפני הקניה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”