סטאפ חדש מאפס לקולנוע בייתי בלבד

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 554

שליחה

@LiorShap
·

החלק הנמוך מקדימה 110 ס"מ
התקרה בגובה 232.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

עכשיו שיש תמונות, אפשר לדבר תכל'ס ולהתמקד בהמלצות שרלוונטיות לחלל הנתון ולא לאן שהדימיון מפליג.

אני מסכים מאוד עם ליאור, יש פה חלל סופר בעייתי.
ואם אני מבין נכון השיפוע (כאשר עומדים עם הפנים לטלוויזיה), הוא לא רק מימין לשמאל, אלא גם מאמצע החדר ויורד לכיוון המסך.
מכאן, ההמלצה שלי היא לחלק את התקציב הכספי אחרת:
ללכת על מדפיים מאוד טובים ובריאים במקום רצפתיים. אין מקום לרצפתיים שלרוב צריכים אוויר לנשום ואם "תתפשר" על כאלו עם פורט קדמי בגלל הצורך להרחקי מהקיר, אז עדיף באותו כסף ללכת על מדפי איכותי.
סנטר תואם.
סאב אחד בתור התחלה. לא חושב שצריך 2 כי אין שום פתח "לפינת האוכל" או למרפסת. החלל סגור ולא אמורה להיות לסדרת ה-3000 להעיף לך את הרעפים.
אבל, אם התקציב מאפשר ובא לך גם הסימטריות בעין - קח שניים בכיף.
סראונד - ביפולארי.
לפנות כמובן את כל מה שלא רלוונטי בחדר. להוסיף שטיח עבה וטיפול אקוסטי כלשהו.
אין לי כרגע המלצה כלשהי לנושא הסראונד האחורי, לא יודע איך "לאכול" את הזווית הזו. כנ"ל לגבי האטמוס.

אפילו שוקל להמליץ לך לקצר את המרחק למסך ולסובב את הצפייה למרחק של ה-4 מטר במקום ה-6 ולו רק לצמצם את הבעיות האוקסטיות שיכולות לנבוע מאיך שהחלל בנוי. ואז במקרה כזה, ללכת על סידור של 5.2.2 כאשר יש לך המון במה לפתוח מקדימה ולהגיע למשולש שווה צלעות.
במקרה כזה, אפשר יהיה ללכת על קדמיים רצפתיים + זוג סאבים בבמה מקדימה ועוד סראונד מדפיים על סטנדים מצידי הספה.
אטמוס כמובן שקועים בתוך פלטות העץ. ואז הכל סימטרי ויהיה פחות בעיות אקוסטיות.
אני חושב שסיבוב חלל הצפייה לקיר הימני, הוא הדבר הנכון לאור החלל הנתון. למרות ועל חשבון קיצור טווח הצפייה.
ככל שאני חושב על זה יותר, כי כבר 10 דקות אני רושם ומוחק את הדבר הנכון עבורך אם אני הייתי במקומך, זו האופציה שאתה צריך ללכת עליה.

לשיקולך... (f)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@avihuli
·

הבעיה עם הסיבוב המוצע היא שיש את הגדר הכתומה (ממנה עולים מעלה מקומת המגורים) כך ש:
א. החלל לא אטום לגמרי (למרות שיש תכנון ליצור כמו דלתות שיסגרו ועפתחו כמו במקלטים אמריקאים למי שמכיר).
ב. הגדר תהיה בין איזור הישיבה לבין הבמה הקדמית ואז יהי מאוד קשה חדעתי למקם רמקול אחוריים (לפחות בצד ימין)

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662

שליחה

OBIONE1 כתב:

...
...
...
זוג לוכדי באס שמותאמים ל"כיסי אויר" בפינות בערך 2000-3000 לזוג, זוג יספיק לך. אפשר לבדוק בחנויות שמוכרות ציוד לאולפנים וכלי נגינה, לא חסר. לפעמים גם יש ביד שניה בלוחות השונים.

לשמוע בחנות זה הטוב ביותר שיש כרגע לרוב האנשים, זה לא מכויל לטעמך ולא מושלם אבל זה אינדיקציה טובה ואפשרות לבחון כמה דגמים באותו הזמן בנוחות. לפעמים כן יש סנטר להדגמה לפעמים לא, זה לא נורא. אם אתה אוהב את הקדמיים הסנטר שלהם אמור להתאים. כל זה עדיף מלא לשמוע בכלל..

לגבי החדר שלך, הייתי שם את המסך לרוחב החדר, זה מסדר לפחות את הבמה הקדמית, ובגלל התקרה הייתי מוותר לגמרי על אטמוס. תמצא רמקולים טובים שניתן לתלות על תקרה עם הטיה, לא אמור להיות יקר מדי לדעתי. 4 כאלה זהים - 2 על התקרה עם הטיה קטנה למטה, עוד 2 בצדדים.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@OBIONE1
אהה, הייתי בטוח שזה איזה לול או משהו בסגנון כי ראיתי את הדלת מאחורה וחשבתי שזו הכניסה לחדר.
יכול למדוד עם מטר ולתת סקיצה עם מרחקים של החדר + הדברים הקבועים שלא יכולים לזוז (הגדר) ?
אם יש מספיק מקום בין הגדר שמאלה, כאשר המסך על הקיר המלא, בכל זאת הייתי שוקל לסובב.
לפי המרחקים שתיתן, אני אדע אם לחפור לך את הראש על זה עד שתתייאש ותלך על זה או שכנראה זה לא יהיה נכון ואז אשבור את הראש בעצמי על הפוזיציות עם החלל שלך. יש פה חתיכת אתגר לפיצוח ואני אוהב אתגרים... :P
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

mulder כתב:
...
...
זוג לוכדי באס שמותאמים ל"כיסי אויר" בפינות בערך 2000-3000 לזוג, זוג יספיק לך. אפשר לבדוק בחנויות שמוכרות ציוד לאולפנים וכלי נגינה, לא חסר. לפעמים גם יש ביד שניה בלוחות השונים.אותם לשים בבמה הקדמית? אתה יכול לצרף לינק לאיזה סוג של לוכד אתה מתכוון? ראיתי שיש מספר תצורות

לשמוע בחנות זה הטוב ביותר שיש כרגע לרוב האנשים, זה לא מכויל לטעמך ולא מושלם אבל זה אינדיקציה טובה ואפשרות לבחון כמה דגמים באותו הזמן בנוחות. לפעמים כן יש סנטר להדגמה לפעמים לא, זה לא נורא. אם אתה אוהב את הקדמיים הסנטר שלהם אמור להתאים. כל זה עדיף מלא לשמוע בכלל..

לגבי החדר שלך, הייתי שם את המסך לרוחב החדר, זה מסדר לפחות את הבמה הקדמית, ובגלל התקרה הייתי מוותר לגמרי על אטמוס. תמצא רמקולים טובים שניתן לתלות על תקרה עם הטיה, לא אמור להיות יקר מדי לדעתי. 4 כאלה זהים - 2 על התקרה עם הטיה קטנה למטה, עוד 2 בצדדים.לפי מה שאתה מציע אז זה כן אטמוס בתמורה של 5.2
...
·

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

avihuli כתב:@OBIONE1
אהה, הייתי בטוח שזה איזה לול או משהו בסגנון כי ראיתי את הדלת מאחורה וחשבתי שזו הכניסה לחדר.
יכול למדוד עם מטר ולתת סקיצה עם מרחקים של החדר + הדברים הקבועים שלא יכולים לזוז (הגדר) ?
אם יש מספיק מקום בין הגדר שמאלה, כאשר המסך על הקיר המלא, בכל זאת הייתי שוקל לסובב.
לפי המרחקים שתיתן, אני אדע אם לחפור לך את הראש על זה עד שתתייאש ותלך על זה או שכנראה זה לא יהיה נכון ואז אשבור את הראש בעצמי על הפוזיציות עם החלל שלך. יש פה חתיכת אתגר לפיצוח ואני אוהב אתגרים... :P
...
א.תודה על העזרה.
ב.גם אני אוהב אתגרים.
ג.כבר הייתי בסרט הזה של הסיבוב.לי זה לא מסתדר אבל אתה מוזמן לנסות לשבור את הראש.
מצורף תרשים שעשיתי לפני כמה ימים,מקווה שמובן

·
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

קטע, אבל בדיוק את החלק של רוחב החדר, אני לא מצליח להבין מה המספר.

בכל מקרה חביבי, אני מסובב... 8)
אם אתייחס למה שרשמת בהתחלה שיש 6 מטר על 4.13 ואני מקזז את ה-2 מטר של הגדר, זה משאיר לנו חלל של 4 על 4. מטר בערך.
מעולה.. !!
הגובה של ה-1.10 מטר בחלק הנמוך בא בדיוק למקסימום של מדפיים על סטנדים בצדדים בתור סראונד.
רצפתיים מקדימה, זוג סאבים ואטמוסים שקועים (תצבע את הגריל המגנטי שלהם בצבע החום של העץ).
אין לי המלצה אחרת עבורך - זה מה אני מאמין בו.
בחלק שקרוב לקיר ממול למעקה, שם איזו שידה מגניבה, פינת קפה, אלכוהול וכו' בשביל להוסיף קצת ריהוט לחדר.
אתה יכול לעשות מהעליית גג, משהו פגז !!
יאללה, נותר לי לאחל לך רק תתחדש... :lol:

לגבי דגמים וחברות - מה שהאוזניים שלך אוהבות. אני יכול להמליץ לך רק על מה שמעתי / קיים אצלי בבית (לא מעבר).
.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2806

שליחה

@OBIONE1
·
אם יש לך סבלנות, אינך לחוץ בלו"ז ובא לך לחסוך הרבה כסף, דע לך שרמקולים של קליפש הם אחד המוצרים הכי פופולריים ביד 2. עם מעט סבלנות תוכל להשיג בשיטוט בלוחות סט ברמה גבוהה יותר, בכחצי מהמחיר של חדש.
רמקולים הם אחת הקניות הבטוחות יותר ביד 2.
לשיקולך

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648

שליחה

lasik כתב:@OBIONE1
·
אם יש לך סבלנות, אינך לחוץ בלו"ז ובא לך לחסוך הרבה כסף, דע לך שרמקולים של קליפש הם אחד המוצרים הכי פופולריים ביד 2.
...
·

מעניין למה... :-)

אגב עם התקרה הזאת, דבר אחד בטוח, לא צריך לדאוג מגלים עומדים בין הרצפה לתקרה. לפני רכישה, אני משאיל מגבר סטריאו וזוג רמקולים להתרשמות מהסאונד שם.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183

שליחה

OBIONE1 לא הדגשת בהתחלה שהחלל בעיתי ולא היו תמונות אז נכתבו דברים מיותרים אבל עדיין זה כייף כי זה נותן גם לאחרים מידע שיכול לסייע להם, הדבר הראשון לפני הכל אקוסטיקה, בהצלחה, נמשיך מחר עם המלצות מה לשים מקדימה במצב שלך
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Gad007 כתב:
...
...
אגב עם התקרה הזאת, דבר אחד בטוח, לא צריך לדאוג מגלים עומדים בין הרצפה לתקרה. לפני רכישה, אני משאיל מגבר סטריאו וזוג רמקולים להתרשמות מהסאונד שם.
...
אם אין לו חדר אחר זה לא ייתן הרבה..
עובדים עם מה שיש . הלואי עליי חדר נפרד, גם מחסן הייתי לוקח :)

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

FastandFurious כתב:הדבר הראשון לפני הכל אקוסטיקה, בהצלחה, נמשיך מחר עם המלצות מה לשים מקדימה במצב שלך
...
החדר סביר פלוס למרות העיצוב. השלמות אקוסטיות אם צריך יכולות לבוא אחרי שהוא יבחר רמקולים שמתאימים לו ויבדוק איך הכל נשמע שם.

עכשיו שאני רואה שוב את התמונות של מיקום הספה וזוית התקרה, אני חוזר שלדעתי אטמוס יהיה בעייתי קצת.
אם מקרבים קצת את הספה לאמצע אפשר לעשות מערך של סראונד לא רע בכלל, 2-3 קדמיים (תלוי אם יהיה סנטר) , 2 צידיים , 2 מאחרי הספה.
אפשר גם לשקול רמקולי on wall .

OBIONE1

לשאלתך מקודם
יש כל מיני סוגי מלכודות בס, חלקן יפות ומותאמות לחדרי מגורים. בגלל שהבאס בעייתי בעיקר בגלל פינות בחיבור הקירות לתקרה(איפה שהאנרגיה שלו הכי חזקה), יש מלכודות שבנויות עם זוית שתתאים לכאלה חלקים בחדר. יש מעוצבות של vicoustic שנמכרות בארץ בכל מיני חנויות, אבל יש כמובן עוד הרבה אפשרויות.
חפש בגוגל "מלכודות בס" , תגיע להרבה חנויות וגם להרבה מידע רלבנטי שיעזור לך להחליט.

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

FastandFurious כתב:OBIONE1 לא הדגשת בהתחלה שהחלל בעיתי ולא היו תמונות אז נכתבו דברים מיותרים אבל עדיין זה כייף כי זה נותן גם לאחרים מידע שיכול לסייע להם, הדבר הראשון לפני הכל אקוסטיקה, בהצלחה, נמשיך מחר עם המלצות מה לשים מקדימה במצב שלך
...
·
אם הכל היה ידוע וצפוי החיים היו משעממים:lol:

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183

שליחה

הכי מסכים איתך :)
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

לגבי העיצוב של החדר , מבחינת קירות אין הרבה מה לעשות.
מבחינת עיצוב צבעים וחיפויים כמובן שיעשה מהפך.
אחרי שימוקם הציוד אתחיל לבצע טיפולים אקוסטים בהתאם לנדרש , נראה לי כך הכי חכם.
עכשיו השאלה היא איזו תצורה לעבוד? אטמוס או לא? מה מגביל אותי? גובה או זוית?
אצטרך לעלות שוב ולראות איך מסתדר לי לסובב את הבמה לקיר הארוך.
מכיוון שהגדרתי לי תקציב ועם שינוי תמהיל הציוד כנראה שהכיוון ישתנה מעט.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אחרי שהסכמת לסובב (חשבתי יהיה יותר קשה), תציץ שוב בהודעה #28 בשרשור. זה מה שאני חושב שכדאי (ויכול) ליישם בשטח.
תצורה של 5.2.2 בכיף, בלי שום בעיות.
תחת התקציב שהגדרת, אני לא חושב שתהיה בעיה כלשהי ליישם את זה.
.

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

avihuli כתב:אחרי שהסכמת לסובב (חשבתי יהיה יותר קשה), תציץ שוב בהודעה #28 בשרשור. זה מה שאני חושב שכדאי (ויכול) ליישם בשטח.
תצורה של 5.2.2 בכיף, בלי שום בעיות.
תחת התקציב שהגדרת, אני לא חושב שתהיה בעיה כלשהי ליישם את זה.
...
·
הלו, אני לא הסכמתי לסובב.
גם אם כן קצת בעייתי בגלל מיקוםצהגדר.
צריך לשהות בחלל בשביל מרחבית יותר טוב.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

אני לא חושב שהחלל בעייתי בכלל, עדיף על קוביה סימטרית.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

נו, הנה התחלת ?! חחח...

טוב, לדעתי לאור המידות שצירפת, בסיבוב אין שום בעיה והכל טוב.
זה למקסם את החדר הייעודי בחלל הנתון בהתגבר על הבעיות האקוסטיות שיכולות להיות.
אני יושב בסלון של 3*4 ככה שיש לי פרופורציה למה אפשר לעשות אצלך.
וזה בכלל לא צפוף.
מוזמן לראות ולשמוע כמובן אם אתה באזור הקריות.
ויש עוד דעות, תראה מה השאר מציעים לך לעשות (לא בטוח שאני צודק, רק נותן המלצה. בסוף אתה הבוס).
.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”