שאלה לכל אלה שמתלהבים מהטלוויזיות LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי

שליחה

shlafirg
אני שמח שאתה עשית סקר שוק ובחרת את מה שמתאים לך ושאתה מבסוט מבחירתך .
אבל בניגוד לך רוב הקונים קונים את המסך בחנויות שציינתי או מקבלים אותו ב-30 זוז אחרי שקנו 2 פרילי ומילקי אחד בסופרמרקט .
והשאלה של miki251 לא התייחסה לאנשים כמוך שעושים סקר שוק אלא לגבי רוב עם ישראל שכן קונה במחסני .... ולמרות התצוגה המחפירה , עדיין קונה את המוצר .
shlafirg ,לפי דעתך , כמה מתוך אלה שקנו מסכים במחסני .... מכיילים את המסך לראיה אופטימלית ?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756

שליחה

NONE.

ברור שרוב עם ישראל קונה LCD כמה שיותר זולה, ורק בגלל שהיום "ידוע לכולם" ש-LCD הרבה יותר טובה. ככה זה. כמו בכל תחום, הרוב הם הדיוטות.

זה לא מתנגש עם העובדה שבאמת אפשר לראות נהדר ב-LCD, אם יודעים מה קונים ובעיקר מה לא קונים.
Silence speaks louder than words

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה

dudib כתב:dragonflyXXL
השאלה של miki251 היא איך כל כך הרבה אנשים קונים lcd אם רואים בהם כל כך גרוע והוא ציין שהיה במחסני חשמל ושראו על הפנים . ואתה אמרת שזה לא המקום האידיאלי לראות בו מסך lcd וככל הנראה אתה צודק , אבל הנקודה שהעלת מגבירה את התמיהה לגבי ההצפה שיש בשוק למסכי lcd ומצדיקה את השאלה של miki251 .
הרי רוב עם ישראל קונה מסכי lcd במחסני חשמל/שקם אלקטריק/מכרזי אינטרנט וכו' ולא בחנויות כמו העולם הדיגיטלי .ולכן זה בדיוק המקום הכי נכון לשאול בו את השאלה ששאל miki251 . "איך יכול להיות שכל כך הרבה מסכי lcd נמכרים למרות שרואים בהם כל כך גרוע בחנויות הללו ?"
...
אתה שוכח דבר אחד שיכול להיות שהוא התשובה לשאלה שלך והוא "מה האלטרנטיבה?"
הסיבה להצפה בשוק המסכים הדקים (גם האכותיים יותר וגם הסחורה שמתאימה למחסני חשמל) היא שאין יותר אלטרנטיבה במסכי CRT.
אני בטוח שבארץ עדיין יש מבחר מספיק גדול - בעיקר בגלל המחירים - אבל מדובר בשאריות. אין לטכנולוגיה הזו יותר עתיד. שלא תבין מכך שאני חושב ש-CRT היא טכנולוגיה פחות טובה. להפך. אבל אני גם מציאותי...
במקום שבו אני גר אין למצוא מכשירים כאלה יותר מעבר למדף נידח ליד הדלת של השירותים בחנות אחת. וכשאין משהו אחר לקנות קונים מה שיש - למי שיש מגבלות תקציב יקנה במחסני חשמל או costco ויתפשר על האיכות, ולמי שאין יקנה משהו איכותי בחנויות מתמחות.

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3238

שליחה

dudib, אתה קצת מיפה את מה שמיקי שאל ואם הוא היה שואל כמו שניסחת את זה, לא היתה פה שום דילמה... אבל מיקי, עשה הכללה, גסה, לפי דעתי, ועל פי מה ? - מחסני חשמל ??? גם אתה הסכמת שזה לא רציני...
לכן, חלק מהחברים כאן, כולל אנוכי, המליצו לו ללכת ולהתרשם במקומות המיועדים לזה ואז לגבש את דעתו... אך הוא בשלו, "חיבורי הכבלים שם היו בסדר... וכו' וכו' ", וזה הדבר שקצת מקומם, לא הרבה, קצת...
כי חבל שדעתו לרעת הטכנולוגיה תושפע מצפיה במחסן... ואכן מסכים אני איתך שהרוב קונה , לא רק אחרי בדיקה בחנויות לא מתאימות אלא אפילו ללא בדיקה כלל, משהו כמו - " מהר, דחוף, זכיתי עכשיו במסך _____, האם שווה? האם כדאי? מישהו כבר ראה? " וכו'....
אז זו בדיוק הנקודה שאני רוצה למנוע ממנו לשגות בה...
וזהו.... :wink:

Quellious
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 274

שליחה

הם לא, ורואים על הפנים בטלוויזיות האלה, אבל הם לעולם לא יודו בזה. ישראלי לא יכול להודות שהוא יצא פראייר.
חוץ מזה תתפלאו אבל יש לא מעט אנשים שלא ממש שמים לב לאיכות התמונה, הם פה בשביל לראות טלוויזיה ולא מעניין אותם עומק השחורים או זמן התגובה.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

dragonflyXXL כתב:
ambar כתב:אני מחפש מסך כבר חודשים רבים וכל פעם שיוצא דגם חדש אני שש לבדוק אותו ובכל פעם מחדש מתאכזב מאיכות הצפייה משידורי טלוויזיה שכבר הגעתי למסקנה שכנראה הטכנולוגיה הזאת לא בשבילי. יכל להיות שאני מחפש דבר שלא קיים וצריך להתפשר, אז זהו שאני לא רוצה להתפשר, אני רוצה לראות טלוויזיה טוב לפחות כמו שאני רואה היום בלי לפשוט רגל.
...
באותה מידה שאפשר "להאשים" את טכנולוגיית המסך באיכות שאתה מקבל, ניתן להטיל את האשמה על איכות השידור עצמו.
...
אני לא מאשים את איכות הצפייה כי באותה איכות צפייה אני רואה בסדר גמור ב- CRT, כמובן שיש ערוצים טובים יותר וטובים פחות, אבל סך הכל סבבה.
אני מצפה מטכנולוגיה חדשה שתשתווה לפחות למצב הקיים וצפונה מזה.
זה כמו שיתנו לך היום תחליף לקו טלפון אנלוגי של בזק, אתה היית מצפה לקבל את אותם שירותים בדיוק יותר בכדי לעבור, בטוח לא היית מסכים שאיכות הקול תהיה פחות טובה או שיהיו רעשים והפרעות ותעשים את זה בתשתית הטלפון שהיא ישנה.

יצרני ה- LCD צריכים להתאמץ ולהשקיע במעבדי תמונה טובים בכדי לתת מענה לשידורי SD!! הם לא עושים זאת משיקולים כספיים ואנחנו סובלים (דעתי האישית בלבד)

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה

ambar כתב:
dragonflyXXL כתב:
ambar כתב:אני מחפש מסך כבר חודשים רבים וכל פעם שיוצא דגם חדש אני שש לבדוק אותו ובכל פעם מחדש מתאכזב מאיכות הצפייה משידורי טלוויזיה שכבר הגעתי למסקנה שכנראה הטכנולוגיה הזאת לא בשבילי. יכל להיות שאני מחפש דבר שלא קיים וצריך להתפשר, אז זהו שאני לא רוצה להתפשר, אני רוצה לראות טלוויזיה טוב לפחות כמו שאני רואה היום בלי לפשוט רגל.
...
באותה מידה שאפשר "להאשים" את טכנולוגיית המסך באיכות שאתה מקבל, ניתן להטיל את האשמה על איכות השידור עצמו.
...
אני לא מאשים את איכות הצפייה כי באותה איכות צפייה אני רואה בסדר גמור ב- CRT, כמובן שיש ערוצים טובים יותר וטובים פחות, אבל סך הכל סבבה.
אני מצפה מטכנולוגיה חדשה שתשתווה לפחות למצב הקיים וצפונה מזה.
זה כמו שיתנו לך היום תחליף לקו טלפון אנלוגי של בזק, אתה היית מצפה לקבל את אותם שירותים בדיוק יותר בכדי לעבור, בטוח לא היית מסכים שאיכות הקול תהיה פחות טובה או שיהיו רעשים והפרעות ותעשים את זה בתשתית הטלפון שהיא ישנה.

יצרני ה- LCD צריכים להתאמץ ולהשקיע במעבדי תמונה טובים בכדי לתת מענה לשידורי SD!! הם לא עושים זאת משיקולים כספיים ואנחנו סובלים (דעתי האישית בלבד)
...
מה פתאום? איזו סיבה יש ליצרני מסכים לתת מענה לשידורי SD כשכל העולם עובר לשידורי HD? מה שאתה מבקש זה שהטכנולוגיה תתמוך בסטנדרטים מיושנים שעבר זמנם במקום לקדם סטנדרטים חדשים ובזה אני לא מסכים איתך לחלוטין.

אתה אומר שאתה צופה בתוכן ב-CRT והכל סבבה ואני מסכים איתך, אבל אתה מתעלם מהעובדה שהשידור שאתה רואה במסך ה-CRT הותאם למסך זה, בדיוק כמו ששידור HD הותאם למסך LCD יותר מאשר למסך CRT, ולכן הוא יראה יותר טוב בתנאים הנכונים. לטכנולוגיית ה-CRT לקח עשרות שנים להבשיל ולהגיע ליכולות שהיום אתה מקבל כמובן מעליו, בעוד שטכנולוגיית ה-PDP וה-LCD רק בתחילת דרכן.

אהבתי את הדוגמא שהבאת עם קו הטלפון אז תרשה לי לגנוב אותה ולהוסיף טוויסט משלי: במשך עשרות שנים השתמשו במכשירי טלפון קווים ופתאום התחילו לייצר מכשירים אלחוטיים. האם מיד עם כניסתה הייתה הטכנולוגייה החדשה טובה יותר? לא בהכרח, אבל כעבור מספיק זמן היא השתכללה עד שהגיעה לאותה רמה. תוכל להמשיך עם הדוגמא הזו גם למכשירי סלולר למשל, או בעצם לכמעט כל תחום אפשרי שבו לטכנולוגיה יש תפקיד מפתח. זו דרכו של העולם.
אז נכון - אולי לא תסכים לקו טלפון עם רעשים אם אתה יכול להמשיך ולהשתמש בטלפון חוגה בן 20 שנה ששומעים בו מצויין, אבל אם יודיעו לך שאין יותר מכשירי חוגה ויש רק מכשירים דיגיטליים אתה תעבור גם אם לא תהיה מרוצה, וכשהטכנולוגיה תשיג את רמת האיכות שרצית היא אף תעבור אותה ותקבל משהו שהוא עוד יותר טוב.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

miki251 כתב:תראו .. הייתי היום במחסני חשמל . ואמרתי לעצמי נראה תאיכות של המסכי LCD כי עד היום לא כל כך שמתי לב לזה.. קיצר אני לא מבין למה כולם כל כך רוצים לקנות את זה. האיכות ממש ממש גרועה לעומת ה CRT . ואני מדבר על טלוויזיות טובות כמו טושיבה/הייאר/סמסונג . בכל הטלוויזיות האלה האיכות הייתה ממש לא טובה אז אני שואל את עצמי למה כל כך הרבה אנשים רוצים לקנות את זה? היתרון היחיד שמצאתי זה העיצוב ושזה לוקח קצת מקום.. זהו חוץ מזה כלום האיכות תמונה ממש לא טובה
...
לא חייבים LCD ..
ברוב המקרים בפלזמה יראו טוב יותר ( HOT ו YES ) וגם המחיר נמוך יותר.
סתם מן אופנה כזאת פתאום לקנות LCD.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Downtown
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25

שליחה

אחת הסיבות ל"לא רואים טוב ב LCD, מה זה החרא הזה??" היא שאנשים נכנסים לחנות וישר הולכים ונעמדים מטר וחצי מ42 אינץ' או סדר גודל כזה ואז מספרים שLCD זה גרוע.

או כאלה שקונים מסכים גדולים מידי לטווח הצפיה שלהם בבית.

נכנסתי לחנות ובקשתי לראות מסכי 32 או גג 37. ישר המוכר ניסה לשכנע אותי לקחת 42. ועד שלא אמרתי לו שגם בחינם אני לא רוצה 42 ואין לי מה לעשות עם זה, הוא לא ירד ממני.

גודל נכון, מרחק נכון = תוצאה מדהימה ברוב המסכים, אפילו ביותר זולים.

mcdoron
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43

שליחה

Downtown כתב:אחת הסיבות ל"לא רואים טוב ב LCD, מה זה החרא הזה??" היא שאנשים נכנסים לחנות וישר הולכים ונעמדים מטר וחצי מ42 אינץ' או סדר גודל כזה ואז מספרים שLCD זה גרוע.

נכנסתי לחנות ובקשתי לראות מסכי 32 או גג 37. ישר המוכר ניסה לשכנע אותי לקחת 42. ועד שלא אמרתי לו שגם בחינם אני לא רוצה 42 ואין לי מה לעשות עם זה, הוא לא ירד ממני.

...
על איזה גודל אתה ממליץ לי ל-4 מטר? רוב האנשים פה אמרו לי ש 42 יהיה קצת קטן...

ישראל123
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 944

שליחה

shlafirg כתב:
MetalliJoe כתב:
shlafirg כתב: כן, אני מהמתלהבים :roll: הנה הודאתי...
...
גם אני... נקים קבוצת תמיכה? :wink:
...
יאלה ! בואו נבקש מעופר על פורום חדש "מ.מ.ד"....
מתלהבי מסכים דקים.
מי מצטרף ???
:lol:
...
אני בפנים!!
פורום חדש מטורפים רק על מסכים דקים!
CRT החוצה!! :lol: :lol: :lol: :lol:
מת"ל עיסקיים בחברת מירס

Downtown
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25

שליחה

mcdoron כתב:
Downtown כתב:אחת הסיבות ל"לא רואים טוב ב LCD, מה זה החרא הזה??" היא שאנשים נכנסים לחנות וישר הולכים ונעמדים מטר וחצי מ42 אינץ' או סדר גודל כזה ואז מספרים שLCD זה גרוע.

...
על איזה גודל אתה ממליץ לי ל-4 מטר? רוב האנשים פה אמרו לי ש 42 יהיה קצת קטן...[/
quote]

42 זה ממש לא קטן ל 4 מטר. זה אפילו גבולי (יכול להיות גדול מידי) אלא אם כן אתה קונה מסך ממש ממש ממש איכותי. ל4 מטר הייתי לוקח 37 ונהנה מצפיה איכותית.

יש מין פשרה קטנה כזאת שצריך לעשות בין איכות לגודל.
...

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622

שליחה

הגודל לא צריך להיקבע לפי האיכות. קודם אתה צריך לקבוע איזה גודל אתה רוצה ואז לקנות מסך מספיק איכותי כדי שתראה בו טוב.
לדעתי מינימום 50 ל 4 מטר. יש לי 42" ב 3 מטר ואני מאוד מרוצה (פלזמה), ואפילו זה מתחיל קצת להיראות לי קטן.

PHOENIX
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182

שליחה

לדעתי 4 מטר מספיק 37'
וגם אני מסכים שההנחה שלו בכלל בכלל לא נכונה הייתי גם אני במחסני חשמל הם משתמשים בחיבורים הכי מעפנים שיש ראו אומנם פסים שקופים על התמונה בכל הטלויזיות אבל והראו באותו הזמן שהייתי ערוץ 10 ודווקא ראו בסדר גמור יחסית
העצה שלי:מיקי לך לביג בוקס הם מראים שמה גם שידורים רגילים תלך ותגיד לנו איך רואים את ערוץ 10 שמה.
אגב אפשר גם להצטרף לקבוצת התמיכה?

mcdoron
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43

שליחה

Downtown כתב:
mcdoron כתב:

...
על איזה גודל אתה ממליץ לי ל-4 מטר? רוב האנשים פה אמרו לי ש 42 יהיה קצת קטן...[/
quote]

42 זה ממש לא קטן ל 4 מטר. זה אפילו גבולי (יכול להיות גדול מידי) אלא אם כן אתה קונה מסך ממש ממש ממש איכותי. ל4 מטר הייתי לוקח 37 ונהנה מצפיה איכותית.

יש מין פשרה קטנה כזאת שצריך לעשות בין איכות לגודל.
...
נו אז אתה רואה זה תלוי בעין שלך... זה שכתב את ההודעה מתחתייך אמר שלפחות 50 אינץ ל- 4 מטר... לדעתי גם 46 מספיק
...

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”