כדאיות רכב חברה - בעד ונגד

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73433
שם מלא: ערן

שליחה

ilane כתב:אם אתה לא עובד מדינה / חברת חשמל / יוצא צה"ל עם וותק בפנסיה של מעל 20 שנה כנראה שאין לך פנסיה תקציבית
פנסיה תקציבית היא פנסיה המשולמת לעובד מהתקציב השוטף של המעסיק
כיום(משנת 2001) אין כבר פנסיות כאלה
...
·

מה הקשר לפנסיה תקציבית?
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 23/06/2019 21:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

lasik כתב:
...
...
·
האם תוכל להסביר כיצד הגעת לחישוב הזה?
אתה משלם רק שווי מס, או שאתה נדרש לשלם למעסיק גם את עלות הליסינג ?
...
·

בכיף. יש לי ביד תלוש אחד בו יש סעיף "אחזקת רכב" כתשלום של המעביד. הנטו בו הוא X. מולו יש לי תלוש שני בו יש סעיף של "שווי רכב" וללא התשלום על "אחזקת רכב". הנטו בו הוא Y. כשאני מוריד X-Y (הנטו בתלוש אחד מול השני) יוצא שאני מפסד כל חודש כ 3200 ש"ח לנטו.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

Huber כתב:
...
...
גיא, תסתכל בלינק שהבאתי בתגובות הקודמות - שם מצויין בפירוש שה 3X00 ש"ח הוצאות רכב שאקבל לברוטו במידה ואחליט לא לקחת רכב חברה - מהם אין הפרשות לסוציאליות
...
זה נשמע לי קצת מוזר אבל אני מכיר מקומות שממשכורת גלובלית מפרישים רק על 80% כאשר 20% מוגדרים כשעות נוספות, אז אולי פה זה דומה
אז אם אין על הכסף הזה הפרשות סוציאליות גם ככה אז זה עוד שיקול לטובת רכב ליסינג

ilane
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 615

שליחה

Huber כתב:
...
...
·

מה הקשר לפנסיה תקציבית?
...
·
בציטוט שהבאת קודם מדובר על פנסיה תקציבית ולא פנסיה צוברת

, בעקבות פסק הדין הקודם, שכאשר עובד זכאי לפנסיה תקציבית, גילום שוויו של הרכב הצמוד הוא רכיב שכר פנסיוני, כלומר רכיב זה נכלל במשכורת שלפיה מחושבת הפנסיה התקציבית

zooty
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 202

שליחה

חישוב מאוד דומה אני וכמה חברים בעבודה עשינו לפני כמה שנים וכולנו הגענו לאותה המסקנה
רכב חדש מול רכב ליסינג - אין הבדל משמעותי בתחזוקה לשלוש שנים ז"א אם אתה מחליף רכב חדש ברכב חדש כל שלוש שנים או לוקח ליסינג הפער לא מצדיק קנייה - השוונו עלויות דלק, ביטוחים, טיפולים ועוד
אם אין לך בעיה להיות בעלים של רכב "ישן" בן 3 כמו שעשית עד כה אפילו אם בן 2 זה יותר משתלם מליסינג (לא מוצא את האקסלים)

גילוי נאות חייב להגיד שכרגע אני עם רכב חדש שקניתי לאחר שלוש שנים בליסינג פרטי (כי האישה רצתה רכב חדש) אז עברתי לקורולה הייברידית לטובת צריכת דלק
*כל החישובים נעשו ע"י בני אדם שייתכן ושחכו כמה פרטים ואף טעו

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4593

שליחה

@Huber

תבדוק בתלוש לדוגמא גם גובה ההפרשות לפנסיה.
למשל אם על סעיף האחזקת רכב היו מפרישים לך לפנסיה, יש לך גם הפרש בסכום שיורד לך מהתלוש והולך לקרן הפנסיה כך שזה לא מתבטא רק בנטו. אין שום חובה שהמעביד יפריש לך לפנסיה מסעיף אחזקת הרכב, אבל אולי. במידה ולא מפרישים, ההפרשים שאתה רואה בנטו זה מה שזה עולה לך.
אם מפרישים, אתה צריך גם להוסיף לפער במחיר את ההבדל בהפרשות.

בכל אופן, סביר להניח שהחזקת רכב ישן משתלמת יותר. אם אתה משווה חדש מול חדש, כנראה משתלם יותר הליסינג. בחישוב גס, ירידת ערך של כ- 1,600 ש"ח בחודש + דלק הם כבר כ- 2,600 ש"ח בחודש. תוסיף טסט + ביטוחים ואתה כבר ב- 3,000 בחודש. טיפולים, צמיגים ושטיפות ואתה בכבר בכיוון ה- 3,300.

השאלה היא אם אתה רוצה להשתדרג לרכב חדש ומוכן לשלם על זה.
השאלה הנוספת היא אילו רכבים אתה יכול לקבל בתמורה לאותם 3,200 ש"ח בחודש. אין דין פקנטו כדין סקודה סופרב.

נ.ב.
הייתי שמח מאוד להפטר מרכב הליסינג בעבודה שלי.
אני נוסע כ- 15 אלף בשנה. אצלנו הרכב מוגדר ככלי עבודה והוא חלק מהחוזה. התשלום היחיד הוא שווי מס שלא מגולם.
הייתי מאוד רוצה לקבל אלי את עלות הליסינג החודשית + עלות הדלק שהחברה משלמת.

הייתי רוכש איזה רכב שאני רוצה ולא רק מה שנכנס בתקציב של הליסינג, וייתכן והייתי נשאר עם עודף עם רכב חדש, בטח ובטח עם רכב בן שנתיים-שלוש.

maoravni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412

שליחה

יש עוד מרכיב שלא נלקח כאן בחשבון - נהג צעיר.
לי עדיין אין, כך שזה לא מעניין אותי כרגע, אבל הבנתי שהביטוח לבד יכול להגיד ל10-12. יש לי כמה חברים שלקחו ליסינג רק בגלל זה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ag43 כתב: ב. כמו שכבר אמרו - ברוטו לפנסיה\השתלמות וכו'.
...
טוב, אז קיבלתי מייל רישמי מהחשבת שכר בזה הלשון:

"בוקר טוב, שווי רכב ואחזקת רכב לא משפיעים על הקופות גמל"

ז"א שוויתור על סעיף אחזקת הרכב במשכורת לא משנה את ההפרשות הסוציאליות. עוד נקודת זכות לליסינג.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

zooty כתב:חישוב מאוד דומה אני וכמה חברים בעבודה עשינו לפני כמה שנים וכולנו הגענו לאותה המסקנה
רכב חדש מול רכב ליסינג - אין הבדל משמעותי בתחזוקה לשלוש שנים ז"א אם אתה מחליף רכב חדש ברכב חדש כל שלוש שנים או לוקח ליסינג הפער לא מצדיק קנייה - השוונו עלויות דלק, ביטוחים, טיפולים ועוד
אם אין לך בעיה להיות בעלים של רכב "ישן" בן 3 כמו שעשית עד כה אפילו אם בן 2 זה יותר משתלם מליסינג (לא מוצא את האקסלים)
...
·

לא מצדיק קניה - ז"א שעדיף ליסינג?

יש לי בעיה עם רכב ישן כי אתה קונה אותו בן 3, אבל הוא נשאר אצלך עד שהוא בן 6-7 ואז כל מיני דברים מתחילים להתפרק, להפסיק לעבוד וכו. בתור אחד שיש לו כרגע ישן ובעבר היה לו רכב חדש, יש הבדל מורגש לדעתי בנוחות שבין השניים.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

maoravni כתב:יש עוד מרכיב שלא נלקח כאן בחשבון - נהג צעיר.
לי עדיין אין, כך שזה לא מעניין אותי כרגע, אבל הבנתי שהביטוח לבד יכול להגיד ל10-12. יש לי כמה חברים שלקחו ליסינג רק בגלל זה.
...
·

אצלי זה יהיה רלוונטי עוד כשנתיים האמת - לא חשבתי על זה בכלל (Y)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Nemesis כתב:@Huber

תבדוק בתלוש לדוגמא גם גובה ההפרשות לפנסיה.
למשל אם על סעיף האחזקת רכב היו מפרישים לך לפנסיה, יש לך גם הפרש בסכום שיורד לך מהתלוש והולך לקרן הפנסיה כך שזה לא מתבטא רק בנטו. אין שום חובה שהמעביד יפריש לך לפנסיה מסעיף אחזקת הרכב, אבל אולי. במידה ולא מפרישים, ההפרשים שאתה רואה בנטו זה מה שזה עולה לך.
אם מפרישים, אתה צריך גם להוסיף לפער במחיר את ההבדל בהפרשות.

קיבלתי תשובה, אין הפרשות לפנסיה מ"אחזקת רכב" כך שאני לא מפסיד את זה אם אני לוקח רכב.

בכל אופן, סביר להניח שהחזקת רכב ישן משתלמת יותר. אם אתה משווה חדש מול חדש, כנראה משתלם יותר הליסינג. בחישוב גס, ירידת ערך של כ- 1,600 ש"ח בחודש + דלק הם כבר כ- 2,600 ש"ח בחודש. תוסיף טסט + ביטוחים ואתה כבר ב- 3,000 בחודש. טיפולים, צמיגים ושטיפות ואתה בכבר בכיוון ה- 3,300.

כן, זה פחות או יותר החישוב שלי ולכן אני נוטה כרגע לכיוון רכב חברה.

השאלה היא אם אתה רוצה להשתדרג לרכב חדש ומוכן לשלם על זה.
השאלה הנוספת היא אילו רכבים אתה יכול לקבל בתמורה לאותם 3,200 ש"ח בחודש. אין דין פקנטו כדין סקודה סופרב.

יש פה 2 דגמים, שניהם היברידיות, אני הולך על היונדאי איוניק.

הייתי רוכש איזה רכב שאני רוצה ולא רק מה שנכנס בתקציב של הליסינג, וייתכן והייתי נשאר עם עודף עם רכב חדש, בטח ובטח עם רכב בן שנתיים-שלוש.

מבחינתי ההתעסקות במכירת רכב יד שניה היא חיסרון ולא יתרון.

...
·

eranits1
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23

שליחה

אני עושה זאת כבר 4 שנים אז... בהנחה שמחזירים רכב חברה והברוטו עולה ב 3800-4000 ועל התוספת הנ"ל המעסיק יפריש תנאים סוציאליים התוספת בנטו+סוציאלי יכולה להגיע ל 4000 ש"ח ויותר. אם משווים נתונים פחות או יותר דומים של רכב חדש בשני המקרים והחלפה כל 3 שנים אז תוכל לחשב שמחיר הרכב החדש שאתה רוכש עצמאית הוא ההפרש בין קנית חדש למכירתו אחרי 3 שנים (אובדן ערך)

זהו חישוב ההוצאות החודשי על קיה נירו חדשה עם אובדן ערך של 45 אחוז אחרי 3 שנים עם 24000 ק"מ לשנה ו 6.5 שח לליטר דלק (לטעמי הערכה סבירה)

1,600 אובדן ערך
650 דלק
150 טסט
100 ריבית למימון
250 ביטוח
150 טיפולים
סה"כ 2,900
פער של יותר מ 1000 ש"ח כל חודש ו 36,000 שח בתום 3 שנים.

ככל שתיסע פחות או תקנה רכב ישן או קטן יותר הפער יעלה ולעיתים גם מחיר הדלק נמוך יותר.
יתרון נוסף, אתה קונה רכב שכזה בדיוק רצית. למשל בקיה נירו ההבדל בין מה שמקבלים בליסינג ולפרטי הוא די משמעותי (למהדרים)

חסרונות:
מכירת הרכב אחרי 3 שנים-גם בלאגן וגם חשש שלא תמכור במחיר שרצית
הוצאות קטנות נוספות שמקום העבודה נותן:שטיפה, כבישי אגרה וצמיגים (סיניים) אחרי 50000 ק"מ
טיפולים באים ולוקחים את הרכב. (בקיה חיפה במוסך של היבואן נותנים את השרות בחינם)
צריך להוציא כרטיס אשראי מהכיס כשמשלמים לדלק
כל שריטה ברכב עושה שריטה גם בלב

ובכל זאת לדעתי זה שווה

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

eranits1 כתב:אני עושה זאת כבר 4 שנים אז... בהנחה שמחזירים רכב חברה והברוטו עולה ב 3800-4000 ועל התוספת הנ"ל המעסיק יפריש תנאים סוציאליים התוספת בנטו+סוציאלי יכולה להגיע ל 4000 ש"ח ויותר. אם משווים נתונים פחות או יותר דומים של רכב חדש בשני המקרים והחלפה כל 3 שנים אז תוכל לחשב שמחיר הרכב החדש שאתה רוכש עצמאית הוא ההפרש בין קנית חדש למכירתו אחרי 3 שנים (אובדן ערך)

אצלי הברוטו יעלה בכ 3500 ש"ח "בלבד". בנוסף כפי שציינתי סעיף אחזקת רכב לא משפיע על ההפרשות לפנסיה/תנאים סוציאליים.

זהו חישוב ההוצאות החודשי על קיה נירו חדשה עם אובדן ערך של 45 אחוז אחרי 3 שנים עם 24000 ק"מ לשנה ו 6.5 שח לליטר דלק (לטעמי הערכה סבירה)

1,600 אובדן ערך
650 דלק
150 טסט
100 ריבית למימון
250 ביטוח
150 טיפולים
סה"כ 2,900

ככל שתיסע פחות או תקנה רכב ישן או קטן יותר הפער יעלה ולעיתים גם מחיר הדלק נמוך יותר.
יתרון נוסף, אתה קונה רכב שכזה בדיוק רצית. למשל בקיה נירו ההבדל בין מה שמקבלים בליסינג ולפרטי הוא די משמעותי (למהדרים)

לא רוצה רכב ישן, נמאס לי מבלאי ותקלות. בנוסף אין לי אפשרות "לסוע פחות". המינימום שלי זה חזרה לעבודה וזה לבד מעל 20000 ק"מ בשנה. וזה לפני שימוש אישי

חסרונות:
מכירת הרכב אחרי 3 שנים-גם בלאגן וגם חשש שלא תמכור במחיר שרצית

זה מבחינתי אחד הדברים הכי פחות נעימים בבעלות על רכב , ההתעסקות עם רכישה ומכירה - אלו גם ימי עבודה שצריך לקחת בחשבון (קבלת הצעות לרכב חדש, בדיקת הרכב הישן עם קונים פוטנציאלים וכו)

הוצאות קטנות נוספות שמקום העבודה נותן:שטיפה, כבישי אגרה וצמיגים (סיניים) אחרי 50000 ק"מ
טיפולים באים ולוקחים את הרכב. (בקיה חיפה במוסך של היבואן נותנים את השרות בחינם)

זה אכן בקטנה אבל עדיין שווה משהו. לדוגמא שטיפת רכב, באים שוטפים ומחזירים, מעבר לעלות זה חיסכון בזמן פנאי. כנ"ל טיפולים

צריך להוציא כרטיס אשראי מהכיס כשמשלמים לדלק
כל שריטה ברכב עושה שריטה גם בלב

כן - מכיר את זה אישית לצערי
:|

ובכל זאת לדעתי זה שווה

לדעתך מה שווה? רכב פרטטי או רכב חברה?

...
·

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

eranits1 כתב: 1,600 אובדן ערך
650 דלק
150 טסט
100 ריבית למימון
250 ביטוח
150 טיפולים
סה"כ 2,900
...
·

ד"א - בדקתי כרגע והביטוח הוא חובה 1278 ש"ח ומקיף 2293 ש"ח, קרי 3571 ש"ח לשנה או 297 ש"ח לחודש. דלק כרגע יוצא לי כמעט 1200 שח (מניח שעם היברידי יצא פחות). ולי זה עולה כ 3200 ש"ח בנטו אז הפער הוא רק כ 300 ש"ח - משנה לחלוטין את השיקול, לא?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

אל תשכח את עניין הנוחות, זה לא פחות חושבו גם אם ליסינג יקר יותר קצת (מה שאני לא בטוח במקרה שלך)

eranits1
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@Huber
כאמור לגבי הפרש של מעל 1000 ש"ח לחודש ו 36000 לשלוש שנים זה סכום ששוה לי לוותר על כל הנוחות שמתלווה לרכב חברה. יש לי קובץ אקסל קטן שמאפשר להתאים נתונים כדי לקבל את הפער המדויק בין 2 האופציות. (לא רואה אופציה לשתף פה)
אגב ובלי קשר, מאד נהנה המדיווחי אמזון שלך...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

eranits1 - שמח לשמוע, לצערי התחלתי עבודה חדשה וכרגע אין לי זמן לפרסם דילים. אשתדל לחזור לזה בעתיד.

בדוק הודעה פרטית (Y)

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

eranits1 כתב:זהו חישוב ההוצאות החודשי על קיה נירו חדשה עם אובדן ערך של 45 אחוז אחרי 3 שנים עם 24000 ק"מ לשנה ו 6.5 שח לליטר דלק (לטעמי הערכה סבירה)

1,600 אובדן ערך
650 דלק
150 טסט
100 ריבית למימון
250 ביטוח
150 טיפולים
סה"כ 2,900
...
·
משהו לא מסתדר לי:
טסט 150ש"ח? ומה עם אגרת רישוי שנתית?
650 ש"ח לחודש דלק לרכב ראשי במשפחה שכל בני הבית רוכבים עליו בכל הזדמנות? רק אני מגיע ל- 1000?
לדעתי הפער מצטמצם אם משוים במשפחה ממוצעת עם 2-3 נהגים פעילים, כשהרכב הפרטי השני במשפחה הופך מינורי בשימושו.

בנוסף, השתתפות עצמית בתאונות, והכי חשוב - בטיחות ברכב חדש בהשוואה לרכב משומש, הם נתונים שחשוב לשקלל גם.

eranits1
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@lasik
·
יש רק אגרת רישוי כ 1800 ש"ח ולחלק ל 12 חודשים יוצא 150 ש"ח. רק בסוף שנה שלישית עושים גם טסט במשרד הרישוי על רכב חדש.
24000 ק"מ בשנה לרכב במקרה שלי, קיה נירו שעושה בממוצע 20 ק"מ לליטר יוצא 650 ש"ח לחודש (*24000/20/12*6.5)
אגב יצא לי השנה לשלם על ביטוח מקיף 2100 שח ו 900 שח על חובה. כמובן נהג ותיק עם עבר נקי מתביעות

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

eranits1 כתב:@Huber
כאמור לגבי הפרש של מעל 1000 ש"ח לחודש ו 36000 לשלוש שנים זה סכום ששוה לי לוותר על כל הנוחות שמתלווה לרכב חברה. יש לי קובץ אקסל קטן שמאפשר להתאים נתונים כדי לקבל את הפער המדויק בין 2 האופציות. (לא רואה אופציה לשתף פה)
...
·

לפי הקובץ ששלחת לי ובהתאמה לנתונים שלי - מאוד משתלם לי לקחת רכב חברה 8)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

חזור אל “ללא קשר”