שרשור מרכז REW: Room Acoustics Software

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #21 

boren כתב:
...
...
מה דעתך על מיקרופון מכוייל לסמארטפון כמו Dayton Audio iMM-6 במחיר של כ-170 ש"ח (כולל משלוח)? האם יש הצדקה לרכוש מיקרופון כמו MiniDSP UMIK-1 בסכום של כמעט 500 ש"ח (כולל משלוח ומע"מ)?
...
·
המיקרופון הנכון והמתאים זה ה - Dayton Audio UMM-6 אשר תואם REW ומגיע אם קובץ כיול
מתאים ומחירו כמו ה - UMIK1 . הדגם שאתה מציג מיועד למטרה אחרת ולא תואם .
לפני כ שבוע הזמנתי עבור חברים את ה - UMIK1 והמחיר עד פתח הבית תוך 3 ימים כולל הכל
עם DHL היה 104$ בשקלים זה היה כ 350 ש'ח .

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #22 

אבי יוזמה ברוכה.
מצטרף לעוקבים, נושא שמעניין אותי מאוד.
כרגיל הבעיה זה למצוא זמן למדידות שהילדים לא קופצים בסלון :lol:
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #23 

@mbd - אשמח אם תשתף מאיפה אפשר להזמין את ה-UMIK1 ב-350 ש"ח.

תודה!

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17918
נתן תודות: 1145 פעמים
קיבל תודות: 2488 פעמים

שליחה #24 

boren כתב:@mbd - אשמח אם תשתף מאיפה אפשר להזמין את ה-UMIK1 ב-350 ש"ח.

תודה!
...
·

ישירות מאתר minidsp יוצא 105$ כולל משלוח
לי לא גבו מע״מ

שחו
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1354
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #25 

אבי בהצלחה

שאלה, מה עושים אחרי המדידות ?
הכוונה איך יודעים כיצד להתייחס לכל תוצאה..
שחר

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #26 

@istarmini - תודה, הזמנתי! :-)

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9000
נתן תודות: 1566 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #27 

שחו כתב:אבי בהצלחה

שאלה, מה עושים אחרי המדידות ?
...
המדידות זה רק כלי אבחנה לחלל שלך.
יכול להיות שלא תצטרך בכלל לטפל כי העקומה אצלך תצא שטוחה (סיכוי קטן כנראה).
בהתאם לתוצאות שתקבל, אז יוחלט על דרך הטיפול, אם באמצעות שיפור אקוסטיקה, הנחתת תדרים, הזזת רמקולים, קניית רמקולים חדשים, השלמה עם המצב או כל פתרון אחר שאני עדיין לא יודע עליו כי לא למדתי עוד לעומק את החומר.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #28 

שאלה כללית: האם כאשר מזהים פיק או נפילה אז מעלים או מורידים db בתדר המסוים? או מפה לוקחים את זה ליישום אחר כגון להזיז את הרמקולים? את הסאב וכדומה?
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #29 

@Mad
ככל שאני יודע, פיק מסדרים עם הנמכה של הווליום של התדר.
בור, אי אפשר לסדר באמצעות הגברה של התדר כי משהו בולע אותו, לכן יש בור. כאן כבר צריך להתחיל להזיז דברים.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #30 

שחו כתב:שאלה, מה עושים אחרי המדידות ?
...
·זאת שאלת מיליון הדולר!!!
זאת כבר המומחיות מבחינתי - להבין מה המדידה אומרת וביתר שאת לדעת איך אפשר לטפל בבעיות שעלו ממנה בלי לדפוק משהו אחר.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #31 

קראתי כמחצית מהמדריך שהוא אגב אכן מאוד פשוט, ברור ומובן להגדרה עם צילומי מסך מפורטים.
מקווה שיהיה לי זמן במהלך השבוע להתעסק עם ההגדרות הראשוניות הנדרשות טרם התארגנות על מיקרופון.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #32 

Alon_Solo כתב:
...
...
·זאת שאלת מיליון הדולר!!!
זאת כבר המומחיות מבחינתי - להבין מה המדידה אומרת וביתר שאת לדעת איך אפשר לטפל בבעיות שעלו ממנה בלי לדפוק משהו אחר.
...
זו בדיוק המטרה של השרשור.
שאנשים יתחילו להעלות פה גרפים של לפני / אחרי, מה הם עשו ? מה ניתן לעשות ? מה אי אפשר וכדומה.
כך יווצר פה תהליך של למידה באמצעות שיתוף.
.

DANRANDD
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 27
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #33 

שבת שלום חברים,

כמה דברים שכן ראיתי ששאלו כאן:

התוכנה עצמה בסיסית להפעלה מאוד ברמת גרף היענות התדרים(פשוט וקל )- אבל זה רק גרף אחד שמייצג דבר אחד - איך נראת העקומה ברגע אחד מסוים -הרגע שהתדרים מגיעים למיקרופון .
גרף זה מספר חצי מהסיפור במקרה הטוב .ובפירוש תוכלו לקבל גרף נהדר ב FR אבל סאונד לא טוב .
יש גרפים נוספים שמתייחסים למה שקורה במימד הזמן שהוא חשוב לא פחות ויש אומרים גם יותר.כל מה שקשור ל IMPULSE RESPONSE,RT60,ETC,PHASE.

לדעת להבין אותם ולתמרן איתם לטובתנו היא משימה מורכבת לא כי היא מדע טילים,אלא כי הוא דורשת המון התעסקות ,ניסוי וטעיה ופענוח נכון של מה אני בעצם רואה .מה כן להתייחס ומה לא .
הרשת מוצפת חומר וכל אחד יכול ולגעתי גם צריך לגעת בזה.

לגבי תדרים נמוכים ( REW היא הרבה מעבר לתדרים נמוכים)

לגבי ממה ששאלו - פיק -מערכת RC טובה תוכל לתקן בעניין ה FR,אבל יש לה הרבה פחות השפעה בעניין ההדהוד בחדר (ברוב במקרים).-עדיין היא מציה פתרון טוב.

דיפ - מורכב הרבה יותר ויש המון שיטות "לטפל " בו אבל צריך לדעת מה אתה עושה .הדרך היחידה לדעת- היא לקרוא עוד ועוד ולנסות עוד ועוד.לא תמיד צריך להזיז דברים.לפעמים זה פשוט שתי מקורות תדר זהה לא מתוזמנים- נניח שני סאבים או קידמיים וסאבים(האינטגרציה בקרוס לקויה).

יש עוד תוכנה מעניינת שנקראת MSO: לא חפרתי עליה כי אני מאוד מרוצה מ REW - בגדול MULTI SUB OPTIMIZER -כשמה כן היא.

ניתן גם לבצע ROOM SIMULATION עם REW - שזה מרתק ונותן נקודת התחלה מסוימת- איך ישפיע כל מיקום סאב/תוספת סאב - על התוצאה הסופית בחדר.

אין דרך אחרת,לקחת את הסאונד שלך לקצה וזה ממש לא קשור לכמה הציוד שלך עולה.זה משהו שמקובל מאוד בחול אבל משום מה -לא ממש תפס פה בארץ.

יצרני הרמקולים - תמיד מודדים וכך מתכננים רמקולים(לפעמים גם מייצרים עקומת "סמיילי" בכוונה ,שתתן חום בבאסים ויותר דגש בגבוהים וכל חברה והטעם שהיא מכוונת אליו.יצרני פרו -ישאפו לתוצאה שטוחה ושקופה יותר.

כל חברות ה RC -חיות על מדידות וכולנו יודעים את ההשפעה שלהם וזה רק ילך ויתעצם,ישתפר,יהיה נגיש ,זול יותר וטוב יותר.

נראה לי מתבקש שמי שאוהב אודיו -ישקיע בזה בעצמו.אין חוליה במערכת יותר חשובה מזו .

בקיצור,פתחתם פוסט מבורך.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #34 

@DANRANDD
דן, תודה. שמח על ההתייחסות... (Y)
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #35 

טוב, מנסה להתחיל לשבת על זה.
למה ה-ASIO4ALL משמש ? חייבים להוריד את זה מעבר לגרסא המתאימה של ה-REW ?

** עריכה, הורדתי את ה-REW, עובד.
ואז הבנתי שצריך את ה-ASIO, אז נוריד גם. בהמשך נחבר גם לרסיבר ונתחיל להגדיר.
.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #36 

avihuli כתב:טוב, מנסה להתחיל לשבת על זה.
למה ה-ASIO4ALL משמש ? חייבים להוריד את זה מעבר לגרסא המתאימה של ה-REW ?

** עריכה, הורדתי את ה-REW, עובד.
ואז הבנתי שצריך את ה-ASIO, אז נוריד גם. בהמשך נחבר גם לרסיבר ונתחיל להגדיר.
...
·

ה-ASIO4ALL בעצם מייצרת עבורך דרייבר ASIO לכרטיס קול סטנדרטי (ולעניין זה גם כרטיס קול מובנה בלוח אם או ממשק אודיו על גבי יציאת ה-HDMI של כרטיס המסך).

הדבר מאפשר גישה ״נקיה״ יותר לחומרה מה שמבטיח מסלול השומר על נאמנות המידע (bit-perfect) וכן latency יותר נמוך.

בעצם זה דרייבר אוניברסלי שניגש לחומרה הסטנדרטית באמצעות Kernel Streaming או אולי גם WASAPI Exclusive.

אם יש לך כרטיס קול מקצועי אז אין צורך בזה מכוון שכרטיסי קול מקצועיים מגיעים עם דרייבר ASIO משל עצמם.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #37 

@MarioMan
כן, תודה. עכשיו אני מבין גם מה זה עושה... :D

והבנתי אתמול שצריך את זה כי כאשר באתי להמשיך להגדיר את ההגדרות ב-REW אז זה מחייב לבחור את הערך הזה באחד מהשדות. אגב, המדריך הרשום ש- @mbd שים לינק אליו, מאוד מפורט, ברור, צילומי מסך. יש הכל... (Y)
ממש תענוג לכאלה שהם "מתקשים" כמוני ורק בתחילת הדרך, אבל גם את רומא לא בנו ביום אחד, אז הכל טוב.
לבינתיים הותקן אתמול בלילה בהצלחה על הלפטופ
 לבינתיים הותקן אתמול בלילה בהצלחה על הלפטופ
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #38 

ניסיתי להגדיר עכשיו את הנדרש ב-REW מבחינת הרסיבר בלפטופ.
משום מה הלפטופ (חדש, יוגה C740), נותן לי רק אפשרות להוציא סטריאו דרך כבל ה-HDMI ולא רב ערוצי.
כלומר התצורה רמקולים שהמחשב הגדיר היא סטריאו ואין בשום מקום אפשרות לסמן 7.1.
אני מחובר עם מתאם TYPE C לכבל HDMI רגיל שרץ לרסיבר. האם זה עניין של החיבור או הגדרות של הלפטופ ?
אגב, גם שאני משתמש ברמקולים של המחשב, אין אפשרות להגדיר בתצורת רמקולים משהו שהוא לא סטריאו.

אני מחובר עם המתאם הזה: https://www.protec.co.il/product/protec ... 7%91%D7%94
הסאונד עובר (לא בדקתי תמונה), אבל במנהל ההתקנים הוא רושם:
‏‏Windows הפסיק את פעולתו של התקן זה מכיוון שההתקן דיווח על בעיות. (קוד 43)
A request for the USB device descriptor failed.
.

DANRANDD
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 27
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #39 

@avihuli

דיי בוודאות שמדובר בסנכרון hdmi לקוי בין המחשב לרסיבר( edid).
דבר ראשון תגיע למצב , שבלי קשר ל rew , אתה מסוגל להעביר 7.1 מהמחשב לרסיבר ( rew במצב סגור ) .
אחרי שתקבל את זה תקבל את האופציה הזו גם ב rew.( יכול להיות ממש עניין של חיבור וניתוק או כיבוי והדלקה של המכשירים שלא סונכרנו - בסדר נכון = מחלות ה hdmi).
תדליק את המחשב קודם - רק אחכ רסיבר . ( לפעמים גם צריך ניתוק מהחשמל של הרסיבר לפני ההדלקה שלו )

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #40 

@DANRANDD
כן, גם נראה לי משהו שקשור לחיבור עצמו.
למרות שאני מצליח להעביר סטריאו, מעבר לזה לא יכול לבחור במשהו אחר.
אם עובר סטריאו, לא אמור לעבור גם כל השאר ?
אני אנסה עם לפטופ אחר ללא המתאם, או אולי זה אפילו הכבל עצמו דפוק (למרות שקשה לי להאמין שזו הבעיה).
.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”