התייעצות לגבי רישות הבית בכבלי רשת

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310

שליחה

@Amir64
·

זה שמתקינים cat5e זה כי לרוב רוב התשתית ישנה וגם במשרדים ללקוחות לא צריך יותר מזה כרגע.

ההשוואה שלי מול בזק היתה כדי להמחיש לך את מגבלות הנחושת בכללותם לעומת כבלים אופטים שלמעשה כמעט לא מוגבלים. ההגבלה של המהירויות בכבלים אופטים היא יותר בציוד הקצה ולא בכבל עצמו, הכבל למעשה יכול תאורטית להיות בלתי מוגבל, אם היום מדברים להעביר עליו 10G מחר תחליף לו את ה- transceivers בקצוות ואת המתג ויש לך 100G או יותר בלי להחליף את הכבלים עצמם בכלל.

אפילו אם תיקח כבל נחושת של cat7 עדיין בקושי תצליח לקבל ממנו 100G ומתישהו כן תצטרך להחליף את הכבלים עצמם.

ובכל מקרה העלויות של כבלי אופטיים וכל הציוד גם מסביב הרבה יותר זולה מנחושת בטח יותר זולה מכבל cat7, אז מה ההגיון להיצמד לטכנולוגיה עתיקה.

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@eran405
·

תודה ערן על הפירוט המלא של יתרונות וחסרונות אתה בהחלט צודק שיש לשקול כל מקרה לגופו.

אני חייב להוסיף שלגבי הכבלים עצמם שזה היתה הנקודה העיקרית שלי לא יהיה צורך להחליפם בעתיד הנראה לעין כי כבל אופטי כמו שהבאתי Multimode Om3 יכול להעביר מהירות של 100G למרחק של 100 מטר כבר היום ללא כל בעיה. וכפי שציינת בבתים אין מרחקים כאלה.
למעשה המגבלה היחידה של מהירות בבתים בכבלים אופטיים זה רק ציוד הקצה ולא הכבל עצמו. מה שבעצם אומר שכנראה לא תצטרך להחליף אף פעם את הכבל עצמו רק את הציוד הקצה אליו הוא מחובר.

https://en.wikipedia.org/wiki/Multi-mod ... Comparison

לגבי עלויות גם למי שלא רוצה לקנות ולהשקיע בציוד רשת של 10G כרגע ניתן לשים את המתאם בין אופטי ל- rj45 שנתתי בלינק הקודם דרך אגב זה בדיוק מה שפרטנר מביאה באינטרנט סיבים אצלה כדי להמיר את הסיבים לרשת רגילה.

בסופו של דבר בשורה התחתונה זה יוצא יותר זול לפרוס רשת של סיבים + מתאמים ל- RJ45 מאשר להשקיע על כבלים נחושת מסוג cat7 אפילו.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

shay3203 כתב:ההגבלה של המהירויות בכבלים אופטים היא יותר בציוד הקצה ולא בכבל עצמו, הכבל למעשה יכול תאורטית להיות בלתי מוגבל, אם היום מדברים להעביר עליו 10G מחר תחליף לו את ה- transceivers בקצוות ואת המתג ויש לך 100G או יותר בלי להחליף את הכבלים עצמם בכלל.
...
...
·

זה פשוט לא נכון. הנה תוצאה ראשונה רלוונטית שמצאתי תוך 2 שניות בגוגל:
https://community.fs.com/blog/advantage ... fiber.html

אתה אולי מתכוון שמבחינה תיאורית הטכנלוגיה של סיב אופטי לא מוגבלת, דבר שגם לא נכון למיטב הבנתי המוגבלת בפיזיקה. מעשית אני בטוח שהטכנלוגיה של סיבים אופטיים הרבה פחות מוגבלת מהטכנלוגיה של כבלי נחושת (כל עוד מדברים רק על קצב ומרחק ולא על דברים כמו PoE). אם יש לך קישור טוב למגבלות הפיזיקליות של כבלי נחושת ועד כמה אנחנו קרובים אליהם היום אשמח לקרוא.

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1863

שליחה

@shay3203

נחמד מאוד! אפילו לא לקחתי את האופציה הזאת בחשבון.

האם ישנם מתאמי סיב שמתפקדים גם כ switch במחיר סביר?
הייתי מעוניין שבכל חדר יהיה מכשיר אחד במקום מתאם סיב לרשת שמחובר ל switch

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@eran405
·

למה לא נכון? לא אמרתי שאין מגבלות לסיבים אמרתי שבסביבה הביתית אין למעשה מגבלות בגלל שבסביבה הביתית אין אורך כזה. כבר היום כבל Multimode OM3 מגיע ללא בעיה למהירויות של 100G עד למרחקים של 100 מטר.

מה שזה אומר שבסביבה ביתית שמדובר על מרחקים של 20 מטר בממוצע זה כנראה יגיע הרבה הרבה יותר... מה שלמעשה אומר שמבחינת סביבה ביתית לסיבים אין למעשה מגבלה נראית לעין.
נערך לאחרונה על ידי shay3203 ב 29/05/2019 16:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Shasoosh
·

כן בהחלט אם אתה לא רוצה להשקיע על switch של 10G שגם המחירים שלו לא גבוהים בימנו יש לך מתאם כזה בערך ב- 40-50 שקלים זה ממיר לך מאופטי ל- RJ45:

https://www.aliexpress.com/item/3290412 ... 4c4dXGVjk5

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

shay3203 כתב: ...
Multimode Om3 יכול להעביר מהירות של 100G למרחק של 100 מטר כבר היום ללא כל בעיה. וכפי שציינת בבתים אין מרחקים כאלה.
...
...
·

מאד יכול להיות שאתה צודק, אני גם ראיתי את המספרים האילו בכל מיני אתרים. עדיין אני מעדיף לא לעסוק בחיזוי העתיד. בגלל כל הנושא שאין ולא יהיה צורך בעתיד הנראה לעין במהיריות כאלה מאד יתכן שיקח עוד הרבה שנים עד שציוד במחירים שאתה יכול להרשות לבית יתמוך במהירות כזאת, עד אז יהיה נגיד כבר OM9 ובתיאוריה יתכן שתהיה תמיכה אחורה ב-OM5 אבל לא ב-OM3.

כאמור אני לא באמת מבין בתחום ואולי אני מדבר שטויות בנושא הזה אבל כל פעם שהכנתי תשתית "לעתיד" נכוותי והעתיד הפתיעה אותי בצורה זו או אחרת (תמיד בצורה שבכלל לא העלתי על הדעת).

כל האמור לעיל לא סותר את זה שאם הפתרון של סיבים כבר היום נותן לך יתרון מסוים במחיר סביר, אז הסבירות הגבוה שיקח יותר זמן עד שיהיה צורך להחליף אותו הוא רק יתרון נוסף. לדוגמא בכל הנושא של חיבור 10 גיגה לדעתי אתה צודק ויותר שווה היום להשתמש בסיב בשביל חיבור כזה מאשר בכבלי נחושת (בהנחה שבונים תשתית מאפס).

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

shay3203 כתב: למה לא נכון? לא אמרתי שאין מגבלות לסיבים אמרתי שבסביבה הביתית אין למעשה מגבלות בגלל שבסביבה הביתית אין אורך כזה. כבר היום כבל Multimode OM3 מגיע ללא בעיה למהירויות של 100G עד למרחקים של 100 מטר.
...
·

אתה כתבת ש"הכבל למעשה יכול תאורטית להיות בלתי מוגבל" וזה לא נכון. לדוגמא מאד ייתכן שהכבל הספציפי שאתה השחלת למחרקים שאתה השחלת לא יוכל להעביר 1TB/s אם וכאשר יהיו כבלים אופטיים מתאימים וציוד קצה שיתמוך בזה. זה פשוט עניין שהמילים שבחרת לא נכונות. הנקודה שלך שלמהיריות ממש גבוהות עדיף סיב אופטי נכונה לפחות ברב המקרים.

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@eran405
·

תראה אם מדובר על ניסוח המילים אז אתה צודק. למעשה התכוונתי שהכבל למעשה יכול לשמש למהירויות שלא נראה שהיו בעתיד הנראה לעין בסביבה הביתית. כך שלמעשה כנראה לא יהיה צורך להחליפו.

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@eran405
·

דרך אגב עושה רושם שכבל OM3 יכול גם להעביר 400G למרחק 70 מטר ככה שאפשר להגדיר את זה ככמעט לא מוגבל לסביבה ביתית:

https://www.commscope.com/Blog/400G-Eth ... t-a-boost/

ועוד לינק:

https://www.cablinginstall.com/home/art ... ks-forward

אני מניח שעבור 20 מטר תאורטית (לא שקיימת טכנולוגיה לזה עדיין) כבל OM3 כנראה יוכל להעביר גם 1T/s כפי ששאלת מקודם.

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@shay3203

לא בטוח שהבנתי. נכון להיום יש לי מתאם סיב (סלקום) שמעביר RJ לראוטר ומשם RJ לכל החדרים. בכל חדר יש לי סוויץ שמוציא 4 RJ.
נגיד השחלתי סיבים בכל הבית, הסיב הראשי יחובר לראוטר שמקבל סיב ומעביר סיב ..אני מניח?
בכל חדר הייתי מעדיף במקום להשתמש במתאם שמוציא RJ אחד שיוחבר לסוויץ, לחבר את הסיב לסוויץ יעודי שיוציא 4+ RJ (זאת אומרת רק סוויץ בכל חדר ללא מתאם סיב-> RJ)

הגיוני? אם כן, אשמח לקישור לסוויץ שכזה שאתה יכול להמליץ עליו.

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Shasoosh
·

תראה בגדול הכל אפשרי יש לך 2 אפשרויות כפי שאני רואה את זה בהנחה שאתה מרשת את כל הבית עם סיבים:

1) האפשרות הזולה בעצם להמיר את הסיבים חזרה ל- RJ45 ולהמשיך לעבוד עם רשת 1G הרגילה שלך. כאן כמובן אתה מוכן לעתיד במידה ותרצה לשדרג את הרשת ל- 10G או יותר, תמיד תוכל כי התשתית שלך תיהיה סיבים.
במצב זה אתה רק צריך לחבר מתאם מהסיב בכל חדר ל- rj45 כמו שהבאתי ממקודם ולחבר אותו ל- switch הקיימים בכל אחד מהחדרים או שאתה יכול לשים בכל אחד מהחדרים מתאם מסיב ל- rj45 כבר עם כמה פורטים זה לדוגמא עם 4 פורטים של rj45 זה במקום המתגים הקיימים שלך בכל חדר:

https://www.aliexpress.com/item/3297840 ... st=ae803_4

2) זה לעבור לרשת 10G מלאה עם Switch של 10G בכל חדר כולל ה- switch שמחובר לראוטר הראשי וגם לכבל של הסיבים. זאת האפשרות היותר יקרה כמובן אבל משדרגת לך את המהירות בכל הבית ל- 10G.

אתה יכול לקנות ב- 500 שקל ל- switch את זה זה עם 4 פורטים של 10G ישירות לסיבים ויציאה אחת של rj45 לחיבור לראוטר לדוגמא:

https://www.eurodk.com/en/products/crs/ ... 05-1g-4sin

ויש לך גם אחד עם 8 פורטים במידת הצורך בסביבות ה- 800 שקל:

https://www.eurodk.com/en/products/crs/ ... 9-1g-8s-in

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תודה על המידע והקישורים.

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Shasoosh
·

בכיף כמו כן אתה יכול לשלב בינהם אתה יכול לשים switch ראשי של 10G ועוד switch של 10G בחדר נוסף וביתר החדרים רק מתאם ל- rj45.

ככה בעצם חלק מהרשת תיהיה 10G לדוגמא אם יש לך NAS שמחובר או שרת שאתה רוצה להוציא ממנו יותר מהירות.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

shay3203 כתב:@Amir64
זה שמתקינים cat5e זה כי לרוב רוב התשתית ישנה וגם במשרדים ללקוחות לא צריך יותר מזה כרגע.
יש לי חדשות עבורך.
ליד הבית שלי מסיימים לבנות בניין מגורים 7 קומות.
כל התשתית - cat5e.
יש לי חבר שבבעלותו חברת תמיכת רשתות לחברות.
לא מזמן סיפר לי שהחל לעבוד עם חברה שנכנסה לבניין חדש בתל אביב.
כל החיווט בבניין cat5e.
ואף אחד לא יודע להסביר מי החליט, ולמה.
בבית דירות אני עוד איכשהוא מסוגל להבין
בבניין לעסקים, באמת לא מבין מה החיסכון בדיוק.
אבל עובדה שלא הטמיעו את העובדה שיש התקדמות בכבילת רשת עם השנים.

אפילו אם תיקח כבל נחושת של cat7 עדיין בקושי תצליח לקבל ממנו 100G ומתישהו כן תצטרך להחליף את הכבלים עצמם.
זה לא נכון
מאוד יכול להיות שציוד הקצה יכול להיות יותר "חכם" ויכול להעביר על אותו כבל אותות הרבה יותר גדול מזה שהוגדר בתקן המקורי.
בדיוק כמו ש-"עלו" על הרעיון להעביר אינטרנט על כבלי טלפון, ובהתחלה זה היה בקצב מקסימאלי של מודם 33K.
ציוד הקצה השתפר, ומהירות ההעברה בקו עלתה, ללא צורך בהחלפת החוט הטלפון.
ברור שאיפה שהוא יש גבול.

ובכל מקרה העלויות של כבלי אופטיים וכל הציוד גם מסביב הרבה יותר זולה מנחושת בטח יותר זולה מכבל cat7, אז מה ההגיון להיצמד לטכנולוגיה עתיקה.
cat7 לא מעניין כי הוא לא נועד לשוק הביתי.
...

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Amir64
·

מה הנקודה שלך שצריך ללכת אחורה? אולי תגיד לאנשים להתקין cat5 וזהו?
זה שאתה נותן דוגמאות שמשתמשים בזה זה כי אנשים לא מבינים וזה מה שדוחפים להם ו- cat5e זה הכי זול שיש. כמובן שקבלן ירצה לשים את הכי זול שיש, לרוב האנשים גם אם תשים להם מהירות של 100M זה יהיה מספיק טוב.

אני מדבר למי שמבין ואני חושב שמי שנמצא כאן בפורום ורוצה יעוץ לגבי איזה תשתית כדאי לו להתקין קצת מבין יותר, לגבי מה כדי להתקין ויתן תמיכה הכי טובה לעתיד.

לגבי המחירים סיבים אופטיים יעלו גם יותר זול מ- cat6a וכנראה גם יותר מ- cat6 ככה שהנקודה שלך שוב לא מחזיקה שום אחיזה במציאות!!

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

נדבר כשפותח השרשור יעקם כבלים אופטיים תוך כדי השחלה.
ונראה אותו פותר כל בעיה מהחיבורים שאולי תהיה לו.

ולא, תשתית לבית מבוססת סיבים לא יותר זולה מחיווט סטנדרטי.

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Amir64
·

במחיר 16.99 דולר ל- 20 מטר כבל שזה בערך 60 שקלים לכבל מוכן עם הקונקטורים כבר, זה יוצא כמעט כמו מחיר של רשת נחושת:

https://www.aliexpress.com/item/3289746 ... 4c4dJVQgfo

ולא זה לא בעיה להשחיל למי שיודע לעבוד איתם. זה בדיוק הכבלים שקיימים אצלי בבית השחלתי אותם הם איכותיים עובדים מצויין ככה שאתה יכול להתווכח עד מחר לי לעומתך יש ניסיון איתם.

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שי, השחלת עם הקונקטרים או לחצת לבד?
הלחיצה פשוטה כמו של כבל רשת?

בהתקנה של סלקום ישבו אצלי שני טכנאים וניסו במשך שעתיים להלחים שני סיבים יחד.

Zen- פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18

שליחה

שמח שיצרתי כאן דוח שיח ער כזה.

הציוד הוזמן כבר אתמול, cat6a...
אני מאמין שזה יספק אותי בעתיד הנראה לעין מעל ומעבר.

תודה רבה על העזרה.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”