אותו הסרט שני גדלים שונים לחלוטין. ואותה התוצאה.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581

שליחה

הסיפור שלך הוא בדיוק התשובה לאותם אנשים שמתעקשים על עוד 0.4 נקודות בשחורים, שלוש מעלות בזווית וחצי נקודת בהירות ומשוכנעים שגילו את אלוהים. רוב בני התמותה לא מסוגלים בעין אנושית להגיע לרזולוציה הזאת בעיין אנושית.

מה גם שבשלב מסויים "אובר" הפירוט כבר נראה לא טבעי.

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1578

שליחה

ahersko כתב:רוב בני התמותה לא מסוגלים בעין אנושית להגיע לרזולוציה הזאת בעיין אנושית.

מה גם שבשלב מסויים "אובר" הפירוט כבר נראה לא טבעי.
...
מחר תצא טכנולגיית 8k...
לפי המסקנות שהצלחתי להסיק .
אין טעם להתקדם , מכוון ש סביב ה 10 gb הסרט יראה באותה הצורה (ומבלי להזכיר את הפגמים)
השאלה עכשיו מעניינת :
אם אקח 2 מסכים זהים לגודלם.
שני יצרנים שונים ,
אחד low level והשני high level , אותה טכנולוגיה led לצורך העיניין , מבלי להכנס לרמת הצבעים והבהירות והתמונה ,
האם העין תוכל לזהות הבדלים? או פרטים שיש בקובץ הגדול מול הקטן ?

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581

שליחה

התגובה שלך מטעה.
לא דיברתי על הבדלים בטכנולוגות ברור שיש הבדל בין FHD ל 4K ל 8K למרות שאם השנים ההבדלים פחות מובחנים בעין האנושית.
אין דין המעבר מ SD ל HD שהיה מעבר בומבסטי למעבר ל 4K שהוא אכן ניכר אבל לא בומבסטי למעבר ל 8K שהתרומה שלו לחווית הצפיה הרגילה... מוטלת בספק (לדעתי).

אני דיברתי על חכמי הדור שמצטטים מפרטים מ rating וכל שיפור של 0.2 נקודות בשחורים בדגם חדיש עושה להם זק@@.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7666

שליחה

@shlomis1zzz

איך ערכת את ההשוואה?
שמת את שני הסרטים פתוחים על תמונה זהה ב pause ועברת ביניהם בטלויזיה ? אחרת קצת קשה להסיק.

בהשוואות שעשיתי פעם לא הצלחתי להבחין בהבדלים, וניסיתי בכנות. בדקתי מול סרטים בגודל 10-16 גיגה בערך, עם ערכי ביטרייט גבוהים מספיק. הסתכלתי בשיער של דמויות, זיפים, בד בבגדים, נוף, הבדלי צבעים באופן כללי, רמות שחור ולבן. מה שאתה רוצה. לא מצאתי שום הבדלים. נאדא. לא בתמונות סטטיות אחד על אחד שהעברתי A/B וגם לא מצאתי בעיות בסצינות מהירות כמו מאקרובלוקינג (אגב גם אין שום הבדל ברמת הסאונד). כמו שנאמר פה, אולי על מסך ענק, אולי, יהיו הבדלים כלשהם. מי שמוכן לבדוק את זה ולחזור עם תובנות מוזמן לעשות.

מבחינתי רימקס הוא הגבול העליון ואין מה לטרוח מעבר, וזה בעיקר לסרטי אקשן/מד"ב תובעניים. יש לי סרטים מושקעים שאני שומר שהם אפילו פחות מהגודל הזה והם לא נופלים באיכות.

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721

שליחה

כל המטרה של קידודים בעולם השיתוף קבצים, הוא לשתף קובץ שיהיה נאמן למקור בצורה הטובה ביותר תוך כדי שמירה על גודל סביר לשיתוף הורדה ואחסון.

עם השנים x264 השתפר פלאים, ועכשיו גם עם הפיתוח הנמרץ של x265 אפשר בקלות לקחת סרטים שהרימוקס שלהם הוא באזור ה50 ג'יגה, ולקודד אותם לסרטים ששוקלים 10-15 ג'יגה בלי לאבד הרבה מהאיכות המקורית.
יש תוכנה שנותנות לך להשוות פריים פריים בין המקור לבין הקידוד, ואפשר להשוות ולראות שלא הרבה נעלם.

למי שלא אכפת מאחסון ונפחי הורדה אין סיבה שלא יורידו את הרימוקס בשביל גם התוספת של ערוצי שמע נוספים, ואם יש להם מקרן גדול אפשר גם לשים לב לשיפור באיכות תמונה.

לרוב האוכלוסיה עם טלויזיות של עד 75' ומרחק צפיה של 3 מטר לא אמור להיות שיפור ניכר בין קידוד טוב לרימוקס.

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1578

שליחה

mulder כתב:@shlomis1zzz

איך ערכת את ההשוואה?
שמת את שני הסרטים פתוחים על תמונה זהה ב pause ועברת ביניהם בטלויזיה ? אחרת קצת קשה להסיק.

בהשוואות שעשיתי פעם לא הצלחתי להבחין בהבדלים, וניסיתי בכנות. בדקתי מול סרטים בגודל 10-16 גיגה בערך, עם ערכי ביטרייט גבוהים מספיק. הסתכלתי בשיער של דמויות, זיפים, בד בבגדים, נוף, הבדלי צבעים באופן כללי, רמות שחור ולבן. מה שאתה רוצה. לא מצאתי שום הבדלים. נאדא. לא בתמונות סטטיות אחד על אחד שהעברתי A/B וגם לא מצאתי בעיות בסצינות.
...
את ההשוואה ביצעתי כאשר שני הגרסאות על אותו d.o.k כך ניתן לזגזג במעבר מהיר בינהם...
על טלויזיה אחת 65 אינץ nu8000 . התמקדתי לדוגמא בקמטים או בפרטים הקטנים . בצפיה ממרחק של 40 סמ (בכוונה)
ומה שמצאתי בגדול נמצא בקטן . נבדק אפילו איכות הסאונד אתמול , והכל היה 1:1.
ולכן ערן אני טוען והמסקנה אליה הגעתי (ועל זה בדיוק נפתח השרשור) כמו שטענו פה לפני ,שכן ביצעו את הניסוי : אין כל הבדל !
אז על מה להוריד 60 gb ?
נניח שקיים פס קול נוסף (שוקל כ 5 gb ) עדיין זה מטורף !
ולכן ערן ידידי ,
אולי ziv_r יוכל לתת לנו תשובה לשאלתך

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7666

שליחה

shlomis1zzz כתב:
...
...
את ההשוואה ביצעתי כאשר שני הגרסאות על אותו d.o.k כך ניתן לזגזג במעבר מהיר בינהם...
על טלויזיה אחת 65 אינץ nu8000 . התמקדתי לדוגמא בקמטים או בפרטים הקטנים . בצפיה ממרחק של 40 סמ (בכוונה)
ולכן ערן אני טוען והמסקנה אליה הגעתי (ועל זה בדיוק נפתח השרשור) כמו שטענו פה לפני ,שכן ביצעו את הניסוי : אין כל הבדל !
אז על מה להוריד 60 gb ?
ולכן ערן ידידי ,
...
לא שאלתי שאלה.. :)
המסקנה שלי דומה לשלך.

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721

שליחה

shlomis1zzz כתב:
...
...
אז על מה להוריד 60 gb ?
ולכן ערן ידידי ,
...
·

בגדול, באולפנים הם עובדים עם מאסטר ששוקל עוד הרבה יותר מ60 ג'יגה כן? בסוף העורכים מנסים לצמצם את זה לגודל המקסימלי של דיסק בלוריי, ומחליטים "להתפשר" על ביטרייט של 50 מגה לשניה, זה עדיין מכווץ את המאסטר, אבל מבחינתם נותן מספיק ביטרייט לכל הסצנות בסרט כדי לא לאבד פרטים. זה לא אומר שיש סצינות שבאמת צריך 50 מגה ביטרייט לשניה, אלא שזה הביטרייט שהם קבעו.
בגלל זה בקידודים של קבוצות שיחרור משחקים עם ההגדרות עד שמגיעים לביטרייט שבמסכי צפייה ביתית גם כן לא תיהיה ירידה באיכות ברמה שתאבד פרטים מהסרט. אם תשווה פריים מול פריים בין קידוד לרימוקס, (מי שרוצה אני יכול להסביר לו איך) אתה כן תראה הבדלים בין הרימוקס לקידוד, אפילו הבדלים לא קטנים, אבל בסרט נע ההבדלים האלה כמעט לא מורגשים.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”