ביקור קצר (ועמוס...) לפיוצ'ר והופ התחדשתי שוב :-)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1578

שליחה

אבי ידידי ,
זה הזמן לצאת בפארסיה !
עכשיו זה השירשור שלך :D
עזרת לי רבות , גם מחוץ לכותלי הפורום .
תודה רבה איש יקר .
מאחל אני לך שעות רבות של הנאה צרופה (f)

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7664

שליחה

אבי תתחדש
מגיעה מילה טובה שעזרת לאנשים שגרים רחוק.
אגב, פיוצר לא משתמשים במוביל קבוע בשלב הזה ?8O

ולנושא העיקרי, הם יהיו רמקולי גובה או אטמוס?
ואם יש לך כבר זוג רמקולים נוסף, לא כדאי לסדר אותם ליד התקרה 2 קדימה 2 אחורה ולנצל את האטמוס כמו שצריך?
ואחרון, אם אתה שם אותם על הצד וללא הטיה לכיוון מקום הצפיה כפי שהם תוכננו זה לא מפספס את היעוד שלהם?

סליחה על החפירה
8)

זמר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1367

שליחה

אבי תתחדש מגיע לך תהנה המון (f)

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

אבי היקר תתחדש אח כיף לקרוא (Y)
בטוח שעשית הבחירה הנכונה (~)
כיף לראות שאתה נהנה (b)

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

טוב, הרמקולים הותקנו. נראה אחרת ההתקנה השוכבת מול זה שהעין התרגלה לעומדת. נראה כמו גבות... :lol:

לגבי הסאונד:
במילה אחת - וואו... 8O
בשתי מילים - רוצו לקנות !!
בשלוש מילים - אתם עדיין כאן ?!?!?!?!

טירוף, שדרוג פסיכי בבמה מקדימה, הסאונד מגיע מכל הקיר בפרונט.
הבדל מ א ו ד מורגש בנפח של הבמה ובניקיון של הסאונד (לפני כיול חדש) ובדקתי רק מוזיקה 9CH סטריאו.

אישתי ראתה, לא אמרה כלום בהתחלה, אח"כ קלטה שזה אותו דבר כמו הרמקולים הקדמיים, אז היא אמרה לי תחליף מאחורה גם שיהיה סט אחד. אחרי זה אמרה שזה נראה מכוער אבל לא אכפת לה.

בהמשך (מקווה שאספיק מחר) יהיו רשמים נוספים ומפורטים כמו שצריך, רק הייתי חייב לשים את זה כאן: יש פה משהו אחר לחלוטין.

ערן - ממש לא חפירה, להיפך. אענה לך מחר בכיף ובאריכות.
אומנם, למי שייקרא זה קצת יקלקל את ההפתעה אם יבוא להאזין, אבל שטויות...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@mulder
יאללה, נשאבתי פה (לכמה שרשורים) אז כבר אענה עכשיו ואז אקפל את עצמי לישון.

בקיצור, שמח על השאלות שלך שבהחלט במקום.. (Y)
אני עובד בתצורה של 7.1.2 ערוצים בסלון ישראלי טיפוסי, ספה צמודה לקיר אחורי. רסיבר ימהה 2050 (דגם אחד מתחת לרסיבר הדגל לא כולל הפרוססור שלהם כמובן).
הסראונדים שלי: פוקאל ליטל בירד, ממוקמים בתקרה. לא לפי הספר...
הסראונד האחורי: סטליטים פולק אודיו RM8 ביאופולי, ממוקמים בקיר האחורי שכאמור צמוד לספה.

לימהה יש פיצ'ר שמאפשר התקנה של קדמיים גבוהים (בגובה 1.80 מטר) תוך שימוש בכל מצבי ה-DSP הידועים שלהם משכבר הימים. ראה גם סקיצת התקנה מומלצת מהמדריך.
בעת שימוש בפס קול בקידוד אטמוס, הקדמיים הגבוהים לכאורה "מתבטלים" והופכים להיות ערוצי האטמוס (פיצ'ר שקיים בימהה, לא יודע איך והאם קיים גם בחברות האחרות). ועל אותו משקל אם יש אחוריים גבוהים, כנ"ל.

כאשר נכנסו לבית (לפני כחמש ומשהו שנים) רציתי מערכת של 7 ערוצים ולכן מראש נחצבו התעלות בתקרה שברבות הימים מסתבר שיכולות לשמש כערוצי אטמוס ייעודיים.
מכאן, אני יכול בנקל לבחור "לעבוד לפי הספר" בתצורה מותקנת קיימת של 5.1.4, או לחילופין בתצורה של 7.1.2 כפי שפירטתי לעיל. כיוון שיחס השימוש שלי בפסקולי אטמוס אל מול פסקולים "רגילים" בטל בשישים, אני מעדיף להיצמד לתצורה של 7.1.2 שיותר שימושית אצלי. מה גם שמניח שראית את הסרטונים של "יוטמן" שהדגים שגם כשיש פסקול בקידוד אטמוס, הוא לא פעיל תדיר לכל אורך הסרט.
לכן ההתקנה שבוצעה היא בגובה 1.80 שמומלצת ע"י ימהה ולא בגובה התקרה, שכן הרמקולים משמשים יותר כקדמיים גבוהים מאשר כאטמוסים, ולכן #2 התקנתי בצורה אופקית.

למה רשמתי שיקלקל למי שיבוא להאזין ?
כי לאף אחד אני לא מגלה את "הקומבינה" של התצורה עד לסוף ההדגמה אצלי והחשיבה היא שהרמקולים שבתקרה (כאמור, סראונדים בתכלס), הינם אטמוסים.
אף לא אחד הצליח לעלות על זה באף הדגמה !! הסאונד שמתקבל הוא מאוד מאוזן, הרמוני, עוטף 360, בשרני בבאס הדוק ומדויק. בקיצור - הסאונד הכולל נשמע טוב (מאוד). וירגישו חופשי להעיד החברים פה ששמעו...
אגב, עשיתי גם לא מעט הדגמות בווליום נמוך על מנת להשמיע את איכות הסאונד המדוייקת שמתקבלת (בדגש גם על התחום התחתון) ולא "לעבוד פסיכולוגית" על המוח והאוזניים בווליום גבוה שכביכול יוצר הטייה כולשהי בחווית הסאונד כי הורגלנו שמה שנשמע חזק, נשמע טוב.
האג'נדה שלי אומרת שאם אני מצליח לשמוע משהו איכותי ומדוייק בווליום חרישי, אז לבטח התוצאה בווליום גבוה גם תהיה מעולה, בהנחה וכמובן אין בעיה לרסיבר לתמוך בזה.
לכן אם סכום החלקים עולה על השלם, אין לי בעיה לזרום נגד "הספר" כי זה עובד, נשמע ריאליסטי ומשכנע.
אם הרסיבר עושה עבודה טובה בהדמייה נכונה של הסאונד בחלל ההאזנה, אז הכל טוב.
אחרת כאמור, פשוט משנה מאחורה את חיבורי הבננות ועובד ב-5.1.4.

אסכם ואומר, לשאלתך - הם רמקולי גובה בעיקר זמנם אבל הם גם רמקולי אטמוס בחלק מהזמן.
חורי ההתקנה במתקן התלייה הינם בריבוע, כך שניתן לסובב את מתקן התלייה ע"ב חורי הקידוח הקיימים ולשנות את הרמקול לזווית אנכית ולא אופקית.
מקווה שעניתי... (f)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

מברוק

ממש כיף לשמוע (תרתי משמע)

נראה שהנישה מסוגלת להכיל רמקולים יותר גבוהים

נמתין בסבלנות לשדרוג הבא 8O

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357

שליחה

תתחדש ותהנה מההאזנה וכל הכבוד על עבודת העץ, מעוצב יפה.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

תודה רבה !!
אגב, רק בשביל לחדד את מה שרשמתי מקודם, מי שיש לו את האפשרות להוסיף זוג קדמי עליון - מציע שיעשה את זה בחום.
במיוחד בעלי רסיברים של ימהה שיכולים ליהנות מ-2 העולמות בלי חציבות מיותרות בתקרה.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

עשינו עכשיו סשן האזנה קצר לסצינת המירוץ משחקן מספר אחת + כמה סצינות נוספות לבדיקה.
מצב DSP: ניוראל X ברסיבר בשביל לקבל את ההדמייה של הקדמיים הגבוהים.
וואו, איזה יופי. ממש תענוג לאוזניים... :D
.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5191

שליחה

פששש נראה יפה מאוד אחי
איזה אלוף, נראה שהם באו לתת עבודה
ולא סתם לקשקש :)
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

קשה להוציא תמונה כמו שצריך עם הפלאפון, זה מה יש...
.

maorgr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574

שליחה

רק לבריאות ותהנה. נראה מאוד מרשים.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441

שליחה

תתחדש ושתהנה עוד הרבה שנים אגב מאוד כייף
לראות את העבודות עץ שאתה עושה (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

עוד אחת.
.

fmiki
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138

שליחה

@avihuli
·
מהיכן המעמדים של המדפיים? אני מתכוון לאלו ששמת מתחת למדפיים שעל המזנון.
הם נותנים משהו חוץ מלהרים את הזווית של הרמקול?

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@fmiki
תקרא פה: https://www.hometheater.co.il/vp1972116#1972116
מעבר ל-LOOK ולהנאה בייצור שלהם, זה כמובן משפר את הסאונד כי הזווית של הרמקול ממוקמת בדיוק לגובה אוזניים במצב ישיבה.
.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 962

שליחה

תתחדש! נראה הרבה יותר יפה מהסידור שהיה לך מלפני כן
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858

שליחה

קודם כל תתחדש! ה PRIME ELEVATION מעולים. אני בונה עליהם כבר הרבה זמן. עכשיו לא קראתי את כל השרשור שפספסתי, אבל אני מנסה להבין, בבקשה תגיד לי שאני טועה. אתה רכשת את ה PRIME יחד עם סאב נוסף SB1000 כאשר יש לך SB3000???

אם זה נכון, מציע שתחזיר את ה SB1000 אם זה עדיין אפשרי... אין לו שום תועלת ולמעשה הוא רק גורע מהסאונד. יש לך סאב מעולה. אתה מחבר את ה PE שרכשת כמרקולי גובה. אתה אמור לחתוך אותם על 80 או 90 הרץ. אין שום טעם שהם יהיו מחוברים לסאב נוסף. שוב אולי אני טועה וה SB1000 נרכש עבור חדר אחר. איך בדיוק חיברת את ה SB1000? כסאב שני? עי חיבורי הרמקולים? כאילו ה PE מחוברים דרך הסאב משורשר? אם זה כך, מה שקורה זה שהסאב הזה מטעה את מערכת הכיול לחשוב שיש רמקולי גובה שהם FULL RANGE ואז הכיול נעשה בצורה שגויה כי מערכת הכיול אודיסי או YPAO לא נועדה לטפל במרקולים עם אלמנטים מפוזרים בכל החדר כפי שהסט אפ הזה יוצר. יש גם את ההשהיה בין ה SB1000 ל PE שאותה מערכת הכיול לא מסוגלת לפצות.

יוצא שאתה מפסיד את יעילות ואיכות התחום הנמוך של ערוצי הגובה...

שוב מקווה שאני טועה. קשה להאמין שחנות מכובדת כמו פיוצ'ר תקעו ללקוח נאמן חבילה כזאת...

ודבר נוסף, ה PE אמורים להיות מותים וקטיקאלית כלפי מטה ולא TOES IN כפי שנראה בתמונות...

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7664

שליחה

@BARBIE

היית יכול לחסוך את כל המלל אחרי השאלה בפסקה הראשונה.

הוא סך הכל הוביל את זה למישהו אחר שקנה מהחנות.
:lol:

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”