@mulder
יאללה, נשאבתי פה (לכמה שרשורים) אז כבר אענה עכשיו ואז אקפל את עצמי לישון.
בקיצור, שמח על השאלות שלך שבהחלט במקום..

אני עובד בתצורה של 7.1.2 ערוצים בסלון ישראלי טיפוסי, ספה צמודה לקיר אחורי. רסיבר ימהה 2050 (דגם אחד מתחת לרסיבר הדגל לא כולל הפרוססור שלהם כמובן).
הסראונדים שלי: פוקאל ליטל בירד,
ממוקמים בתקרה. לא לפי הספר...
הסראונד האחורי: סטליטים פולק אודיו RM8 ביאופולי, ממוקמים בקיר האחורי שכאמור צמוד לספה.
לימהה יש פיצ'ר שמאפשר התקנה של קדמיים גבוהים (בגובה 1.80 מטר) תוך שימוש בכל מצבי ה-DSP הידועים שלהם משכבר הימים. ראה גם סקיצת התקנה מומלצת מהמדריך.
בעת שימוש בפס קול בקידוד אטמוס, הקדמיים הגבוהים לכאורה "מתבטלים" והופכים להיות ערוצי האטמוס (פיצ'ר שקיים בימהה, לא יודע איך והאם קיים גם בחברות האחרות). ועל אותו משקל אם יש אחוריים גבוהים, כנ"ל.
כאשר נכנסו לבית (לפני כחמש ומשהו שנים) רציתי מערכת של 7 ערוצים ולכן מראש נחצבו התעלות בתקרה שברבות הימים מסתבר שיכולות לשמש כערוצי אטמוס ייעודיים.
מכאן, אני יכול בנקל לבחור "לעבוד לפי הספר" בתצורה מותקנת קיימת של 5.1.4, או לחילופין בתצורה של 7.1.2 כפי שפירטתי לעיל. כיוון שיחס השימוש שלי בפסקולי אטמוס אל מול פסקולים "רגילים" בטל בשישים, אני מעדיף להיצמד לתצורה של 7.1.2 שיותר שימושית אצלי. מה גם שמניח שראית את הסרטונים של "יוטמן" שהדגים שגם כשיש פסקול בקידוד אטמוס, הוא לא פעיל תדיר לכל אורך הסרט.
לכן ההתקנה שבוצעה היא בגובה 1.80 שמומלצת ע"י ימהה ולא בגובה התקרה, שכן הרמקולים משמשים יותר כקדמיים גבוהים מאשר כאטמוסים, ולכן #2 התקנתי בצורה אופקית.
למה רשמתי שיקלקל למי שיבוא להאזין ?
כי לאף אחד אני לא מגלה את "הקומבינה" של התצורה עד לסוף ההדגמה אצלי והחשיבה היא שהרמקולים שבתקרה (כאמור, סראונדים בתכלס), הינם אטמוסים.
אף לא אחד הצליח לעלות על זה באף הדגמה !! הסאונד שמתקבל הוא מאוד מאוזן, הרמוני, עוטף 360, בשרני בבאס הדוק ומדויק. בקיצור - הסאונד הכולל נשמע טוב (מאוד). וירגישו חופשי להעיד החברים פה ששמעו...
אגב, עשיתי גם לא מעט הדגמות בווליום נמוך על מנת להשמיע את איכות הסאונד המדוייקת שמתקבלת (בדגש גם על התחום התחתון) ולא "לעבוד פסיכולוגית" על המוח והאוזניים בווליום גבוה שכביכול יוצר הטייה כולשהי בחווית הסאונד כי הורגלנו שמה שנשמע חזק, נשמע טוב.
האג'נדה שלי אומרת שאם אני מצליח לשמוע משהו איכותי ומדוייק בווליום חרישי, אז לבטח התוצאה בווליום גבוה גם תהיה מעולה, בהנחה וכמובן אין בעיה לרסיבר לתמוך בזה.
לכן אם סכום החלקים עולה על השלם, אין לי בעיה לזרום נגד "הספר" כי זה עובד, נשמע ריאליסטי ומשכנע.
אם הרסיבר עושה עבודה טובה בהדמייה נכונה של הסאונד בחלל ההאזנה, אז הכל טוב.
אחרת כאמור, פשוט משנה מאחורה את חיבורי הבננות ועובד ב-5.1.4.
אסכם ואומר, לשאלתך - הם רמקולי גובה בעיקר זמנם אבל הם גם רמקולי אטמוס בחלק מהזמן.
חורי ההתקנה במתקן התלייה הינם בריבוע, כך שניתן לסובב את מתקן התלייה ע"ב חורי הקידוח הקיימים ולשנות את הרמקול לזווית אנכית ולא אופקית.
מקווה שעניתי...