ושוב בלאגן בשידרוג של וורה פלוס לגירסה החדשה - הבקר נתקע!!
- דומיקון
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
האם יש לך הצעת מחיר לבית חכם מבוסס KNX ?
האם תוכל לשתף ?
אני עד היום מסתמך על השרשור הזה לגבי נושא של עלות בית חכם KNX
מחאת הקוטג' הקטנה שלי בחשמל החכם
האם תוכל לשתף ?
אני עד היום מסתמך על השרשור הזה לגבי נושא של עלות בית חכם KNX
מחאת הקוטג' הקטנה שלי בחשמל החכם
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
·mescaline כתב:·......
מערכת מבוזרת זו מערכת שאין תלות בין הרכיבים והם מחוברים בתקשורת קווית ללא מחשב ראשי אלא בכל רכיב יושבת התוכנה שלו ומתנתים את כולם מתכנה אחת מרוכזת שמעדכנת לכל הרכיבים את מה שתוכנת.
ככה אם רכיב אחד מוסר מהמערכת/נתקע/נשרף עדיין כל השאר מתפקדים כרגיל
המערכת שאצלי הינה KNX, ככה נקרא התקן הזה וזה התקן הגדול בעולם לבקרים ומערכות מתוכנתות, יש מאות יצרנים שמייצרים את הציודים השונים וניתן לשלב בין כולם בתאימות מלאה
כמובן שהכל מובל לרוב ע'ע היצרנים הגדולים כמו ABB, סימנס, שניידר, הגר וכו' ולא חברות סיניות של מוצר בדולר כי הכל עובר תקינה ב knx.org
הייתרון בזה הוא שמה שמתוכנת עכשיו יעבוד גם עוד עשרות שנים בלי תלות במערכת אלחוטית או תקני תקשורת IP/זיגבי/זי-וויב וכו
ובארץ שמעתי שיש בתים כבר משנת 1995 שעדיין עובדים 0 תקלות
יתרון הנוסף הוא שמאחר שזה התקן הגדול ביותר אז הוא קודם כל מקבל תאימות מלאה ע"י כל חברות הבקרה הקיימות כגון קונטרול4/AMX/קרסטרון/לוטרון/RTI וכו'...
ומה עושה מי שכבר יש לו בית ורוצה להתקין את המערכת ??
צריך לסלול חוטים לכל מפסק ?? לארון חשמל ??
אשמח לדעת מבעל נסיון (ולא מהאינטרנט)
- mescaline
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1900
לא הבנתי את השאלהדומיקון כתב:האם יש לך הצעת מחיר לבית חכם מבוסס KNX ?
האם תוכל לשתף ?
אני עד היום מסתמך על השרשור הזה לגבי נושא של עלות בית חכם KNX...
כמה עלתה המערכת אצלי?
זה דיי אינדבידואלי, כל בית וכמות ההפעלות הנדרשות, מספר המתגים לשליטה, סוג המתגים והחברה עצמה של הציוד
אם אתה רוצה הצעה או פרטים יותר מקצועיים אז אוכל להפנות אותך לזה שעשה אצלי (וגם בבית הקודם עשה אצלי)
(בעבר הזכרתי את שמו למי שביקש ופנו אליו אך הוא ביקש שלא לרשום את שמו על גבי פורומים כי פעם הסתובבו הצעות מחיר שלו ופנו אליו מחברות מתחרות, לא יודע סיפור מסובך)
כמו שחשמלאי מכין לך קו 0 לכל מערכת אחרת אז פה זו טיפה יותר עבודה אבל לא בשמיים.movieman כתב:ומה עושה מי שכבר יש לו בית ורוצה להתקין את המערכת ??......
צריך לסלול חוטים לכל מפסק ?? לארון חשמל ??
אשמח לדעת מבעל נסיון (ולא מהאינטרנט)...
אצלי זו דירה שנמסרה כסטנדרט מקבלן.
מהלוח חשמל הריצו לכל חדר דרך הצינור שמגיע אליו מהלוח קו תקשורת + מספר הפאזות שנדרשות להפעלות ומנקודת הריכוז בחדר המשיכו את הכבל תקשורת אל המפסק במקום הכבילת חשמל שהיתה קיימת
כלומר לא נדרשו חציבות.
שמו את הבקרים בלוח שהיה מיועד לתקשורת מתחת ללוח החשמל הדירתי
את כל התקשורת של הרשת הביתית העבירו משם דרך הנמכת גבס במסדרון לארון תקשורת 6U מרכזי ונגיש בפינת מחשב ולא מוגבל כמו הארון שמקבלים מהקבלן
- Chura
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
KNX זה מערכת מורכבת והעלויות בהתאם. זה למי שרוצה בית חכם high end.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- דומיקון
-
- עוסק בתחום

במאמר שהזכרתי למעלה - עלות של בערך 100,000 ש"ח לבית חכם knx
מי שקונה בסין - יכול בכמה מאות ש"ח.
מי שקונה מערכת zwave, כמה אלפי ש"ח.
האמינות השירות והתמיכה - בהתאם למחיר.
איש איש בדרכו ינהג:)
מי שקונה בסין - יכול בכמה מאות ש"ח.
מי שקונה מערכת zwave, כמה אלפי ש"ח.
האמינות השירות והתמיכה - בהתאם למחיר.
איש איש בדרכו ינהג:)
- mescaline
-
- חבר ותיק

איזה קשקוש
סתם מספרים באוויר כדי להפחיד אנשים או כדי שיקנו ציוד סיני עם תקנים מזוייפים
אצלי זו דירה גדולה 300 מטר 6 חדרים ובכלל לא קרוב לסכום הזה כולל העבודה של החשמלאי, החלפת הקופסאות בקירות (כי בחרתי לחצנים שלא מתאימים לקופסא גוויס), הלוח חשמל
סתם מספרים באוויר כדי להפחיד אנשים או כדי שיקנו ציוד סיני עם תקנים מזוייפים
אצלי זו דירה גדולה 300 מטר 6 חדרים ובכלל לא קרוב לסכום הזה כולל העבודה של החשמלאי, החלפת הקופסאות בקירות (כי בחרתי לחצנים שלא מתאימים לקופסא גוויס), הלוח חשמל
- eyalpo
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 531
כרגע גם אתה מדבר באוויר.
אתה יכול לתת סדר גודל של מחיר לדירה שלך?
אתה יכול לתת סדר גודל של מחיר לדירה שלך?
- lasik
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
·mescaline כתב:אצלי זו דירה גדולה 300 מטר 6 חדרים ובכלל לא קרוב לסכום הזה כולל העבודה של החשמלאי, החלפת הקופסאות בקירות (כי בחרתי לחצנים שלא מתאימים לקופסא גוויס), הלוח חשמל...
ומה עם הקינפוג? האם KNX יכול כל אחד לקנפג ולעדכן תרחישים בהתאם לשינוים?
מחויב לקבוע תרחישים מראש?
האם נדרש לצורך כך בטכנאי ייעודי?
כמה גמישות יש ללקוח לאחר שההתקנה הסתיימה?
אחד היתרונות ב- zwave הוא שאתה גדל איתו. מוסיף ומשדרג מודולים בהתאם לצורך.
כי לטעמי לא כל שקע בקיר חייב להיות חכם.
- mescaline
-
- חבר ותיק

צריך את התכנה (יקרה) ולדעת מה עושים
בכל אופן לי נתנו שנה שינויים בבית הלקוח במסגרת העסקה על המערכת ולמעשה אחרי כמה חודשים לא הייתי צריך יותר שינויים
ואני יכול לאמר לך שאחרי יותר מ3 שנים שאני מתקשר לבקש שינויים הם עושים זאת מרחוק ללא עלות
שינויים במערכת בקרה כל אחד יכול לעשות והתכנה לא יקרה (control4)
בכל אופן לי נתנו שנה שינויים בבית הלקוח במסגרת העסקה על המערכת ולמעשה אחרי כמה חודשים לא הייתי צריך יותר שינויים
ואני יכול לאמר לך שאחרי יותר מ3 שנים שאני מתקשר לבקש שינויים הם עושים זאת מרחוק ללא עלות
שינויים במערכת בקרה כל אחד יכול לעשות והתכנה לא יקרה (control4)
- cafri
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1137
@mescaline
את המחיר ששילמת עדין לא שיתפת.
תוכל לשתף?
את המחיר ששילמת עדין לא שיתפת.
תוכל לשתף?
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
- mescaline
-
- חבר ותיק

אצלי חברה אחת עשתה את כל הבית חכם + מערכת בקרה + תקשורת + מצלמות + אודיו וידאו + תשלום לחשמלאי אז קשה לי לבודד כמה עלה רק הבית חכם וגם לא לקחתי לחצנים סטנדרטיים אלא את היותר יקרים שהם זכוכית + טאץ תוצרת גרמניה.
אם אני מחשב באופן גס, אז כל מה שרשמתי בהודעה הקודמת שקשור לבית החכם שזה כל הציוד של הבית החכם, כל עבודת החשמל וכל השינויים להתקנה עלה 25K לערך
ושוב, מדובר בדירה גדולה עם הרבה יותר הפעלות ממה שיש ברוב הדירות וכל האביזרים בלוח הם ABB והלחצנים של חברות גרמניות ולא יצרנים זולים.
בדירה לפני זה שהיה לי לחצנים זכוכית טאץ של ויטראה (למי שלא מכיר זה מאוד דומה לקונטק) זה עלה אותו מחיר בערך אבל היה מאוד מוגבל והרבה פחות הפעלות
אם אני מחשב באופן גס, אז כל מה שרשמתי בהודעה הקודמת שקשור לבית החכם שזה כל הציוד של הבית החכם, כל עבודת החשמל וכל השינויים להתקנה עלה 25K לערך
ושוב, מדובר בדירה גדולה עם הרבה יותר הפעלות ממה שיש ברוב הדירות וכל האביזרים בלוח הם ABB והלחצנים של חברות גרמניות ולא יצרנים זולים.
בדירה לפני זה שהיה לי לחצנים זכוכית טאץ של ויטראה (למי שלא מכיר זה מאוד דומה לקונטק) זה עלה אותו מחיר בערך אבל היה מאוד מוגבל והרבה פחות הפעלות
- דומיקון
-
- עוסק בתחום

אם אני מבין שקיבלת בית חכם קוי KNX בעלות של 25,000 , ואתה מרוצה מהספק - נשמח לקבל הפניה לחברה שביצעה את הפרוייקט, נשמח לעבוד עמם בעלויות הללו .
תודה
אורי
תודה
אורי
- mescaline
-
- חבר ותיק

לא הצלחתי לשלוח לך הודעה, תיבת הדואר שלך מלאה או משהו כזה.
תשאיר מייל אשלח לך פרטי איש קשר
תשאיר מייל אשלח לך פרטי איש קשר
- דומיקון
-
- עוסק בתחום

בגלל שאני "עוסק בתחום" - לא ניתן לשלוח לי הודעות אישיות... מוזמן לפרסם פה כולנו חברים 
- mescaline
-
- חבר ותיק