חוות דעת סובייקטיבית LG Oled

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

@evgenetic
·אני בודק את כל הכיוונים שעוד לא ראיתי שעלו.
א. אולי הוא מגזים אבל עדין מספיק רגיש בשביל להבחין. אני יודע שהמוח שלי מבחין בתמונה / תאורה מרצדת. אני לא מבחין בזה בצפיה עצמה אבל כשמקור האור כבה ואני בחושך אני ממשיך לראות ריצודים - סימן שעצב הראיה קלט אותם. לכן זה לגמרי לא מורח שמוח אחר מפצה אחרת (או לא מפצה).
ב. מנסה להבין אם התופעה שהוא מתאר איכשהו כן תחומה לבית שלו או לשני המסכים שקיבל.

woodyg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 173

שליחה

evgenetic , Alon_Solo
לא הייתי מודע להגדרת ה BFI אבדוק תודה.

בחנות, אולי בגלל מצב 'תצוגה' לא ראיתי הבהובים.

המסך לא מגיע לאתחול אבל בכל זאת אעלה את השאלה:
הוא מחובר בשקע מרובע אליו מחוברים גם ראוטר, רסיבר ומחשב משהו כאן יכול לגרום לשיבוש?

כמו ל Chernobog הטיעון של איכות המקור נשמע לי בעייתי: בהנתן אותן קפסולות, מכונת קפה בשווי X
ומכונת קפה בטכנולוגיה מתקדמת בשווי 3X צריכות להפיק כוס קפה לפחות באותו טעם. לטעון שכדי להפיק קפה טעים יותר מהמכונה היקרה לא די בקפסולות הרגילות הופכת את השדרוג למפוקפק.
יכול להיות שזה אכן המצב במקרה של LG.

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016

שליחה

woodyg כתב:...כמו ל Chernobog הטיעון של איכות המקור נשמע לי בעייתי: בהנתן אותן קפסולות, מכונת קפה בשווי X
ומכונת קפה בטכנולוגיה מתקדמת בשווי 3X צריכות להפיק כוס קפה לפחות באותו טעם. לטעון שכדי להפיק קפה טעים יותר מהמכונה היקרה לא די בקפסולות הרגילות הופכת את השדרוג למפוקפק.
יכול להיות שזה אכן המצב במקרה של LG.
...
·

אני לא במיוחד חסיד של LG אבל אתה ממשיך לטעון שזה בעיה כללית לטכנולוגיה, כאשר בפועל לא רואים עוד מישהו שחווה את הבעיות שאתה מתאר בעוצמה שאתה מתאר.
אני מאמין לך שיש לך בעית צפיה שמונעת ממך להנות מה מכשיר, אבל זו לא בעיה כללית לכל OLED של LG. זו בעיה ספציפית אצל המכשירים שקיבלת, או למקור התוכן שאתה משתמש או אולי כמו אמרו קודם יש בני אדם רגישים יותר לעיבוד תמונה שעושים בבמסכים.
מאחל לך שתמצא את מקור הבעיות ושתוכל לתקן אותן.
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

woodyg כתב:מכיוון שאלה תמונות ישירות מהמסך לא רואה איך המדיה סנטר קשור אבל לצורך העניין:
מעבד: i38100
לוח אם: Asus TUF H370 Pro
זכרון: 8GB כרטיס מסך: Nvidia 1050Ti
נראה לי מספיק חזק כמדיה סנטר, לא?

כמו שציינתי החלפתי מספר כבלים.
1 לא ממותג שעבד יפה בסט אפ הישן
1 שהגיע עם המסך
2 X
https://www.amazon.com/gp/product/B07CM ... UTF8&psc=1
הזמנתי אחד עם certificaton טרם קבלתי.

הנגן MPCBE עם MADVR
וקודי.
...
·אז זה משאיר את המקור כבעיה. מה אתה מנגן?
זאת גם יכולה להיות בעיה של הגדרות במסך אבל לי זה נראה יותר כמו סרט באיכות ירודה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Chernobog כתב:
...
...
מה? זה מאוד מאוד פשוט - כל תוכן סביר ב-720p ומעלה אמור להיראות טוב מאוד על טלוויזיה 4K עם upscaling שעובד, חומרה או תוכנה, ללא קשר למקור או לנגן, אלא אם כן מדובר במקור נחות בביטרייט נמוך במיוחד.
ברור ש 4K > 1080p > 720p אבל אף אחד מהם לא אמור לייצר היבהובים, פיקסליזציה, black crush או כל ארטיפקט אחר.

אני מנגן סרטים ב 720p עד 1080p דרך nuc חלוש (פנטיום) בלי שום הגדרות מיוחדות והכל נראה סבבה לגמרי. בואו לא נכניס את הנונסנס של עולם האודיו ("האוזניות הללו מצריכות מגבר\דאק מיוחד כדי לממש את הפוטנציאל שלהן") גם לכאן.
...
·אתה זה שמכניס את הנונסנס, אני רק אומר שצריך תוכן באיכות טובה מי דיבר על אוזניות? :wink:

מזכיר לך שטוב זה יחסי. אז יש ריפים באיכות סבירה ואפילו מעולה ב720 אבל יש גם מאוד גרועים ב4K. בכל מקרה, למה לראות 720 על מסך של 4K?
כשאני אומר חומרה טובה אני מדבר על ניגון קבצים גדולים וכבדים עם תוכן בלורי רי וHDR. איך אתה מנגן HDR מהניוק?

woodyg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

mark13
אני לא היחיד, ב AVS לדוגמא תמצא שגם אחרים מתלוננים על בעיות דומות. תודה על האיחול.

BUGY
נטפליקס וקבצים 1080. משום מה זכור לי ש WEB-DL מקודדים באיכות גבוהה מהשאר, אני טועה?

באשר ל LG
כמו שציינתי יש הבדל ניכר לעין בין B8 ל C8. אם מישהו מתלבט בין שני הדגמים אני יכול לאמר בבטחון מלא שהתוספת הכספית שווה את השקט הנפשי וההנאה. כמו כן איני מכיר את המסכים של SONY יתכן שהייתי חווה בעיות דומות או אחרות יש לי תחושה, לא מבוססת כאמור, שלא.

אני מנסה לתפוס את ההבהובים, זה קצת טריקי, ברגע שאתפוס אעלה.

תודה לכולם על התמיכה והעזרה.

sagico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 813

שליחה

@woodyg
·
יש לי נטייה להאמין שמסכי סוני מתעלים על כל מה שבח.י טוענים "שתקין"
זליגות צבעים לדוגמא (מכיר את זה) זה לא תקין !!

Chernobog
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95

שליחה

@BUGY

הטענה שלי היתה מאוד פשוטה - כדי להנות מסרט ללא הבעיות שפותח השירשור מתלונן עליהן אין צורך בתוכן באיכות גבוהה (4K\HDR) ולכן אם @woodyg מנגן תוכן באיכות סבירה ברזולוציה סבירה (שאני מגדיר כ 720p ומעלה) ועדיין חווה את אותן תופעות אזי הבעיה היא אחת מן השתיים: אינהרנטית בעיבוד התמונה של LG או לחילופין תקלה בטלוויזיה הספציפית שלו. קבצים ב-1080p ונטפליקס נשמע לי כמו תוכן מספיק טוב על מנת לשלול את היפותזת המקור-כבעיה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

woodyg כתב:mark13
אני לא היחיד, ב AVS לדוגמא תמצא שגם אחרים מתלוננים על בעיות דומות. תודה על האיחול.

BUGY
נטפליקס וקבצים 1080. משום מה זכור לי ש WEB-DL מקודדים באיכות גבוהה מהשאר, אני טועה?

באשר ל LG
כמו שציינתי יש הבדל ניכר לעין בין B8 ל C8. אם מישהו מתלבט בין שני הדגמים אני יכול לאמר בבטחון מלא שהתוספת הכספית שווה את השקט הנפשי וההנאה. כמו כן איני מכיר את המסכים של SONY יתכן שהייתי חווה בעיות דומות או אחרות יש לי תחושה, לא מבוססת כאמור, שלא.

אני מנסה לתפוס את ההבהובים, זה קצת טריקי, ברגע שאתפוס אעלה.

תודה לכולם על התמיכה והעזרה.
...
·מה שניסיתי לעשות זה לשחזר את אותה הבעיה במסך שלי, אולי הסרטים הם הבעיה אבל אתה כל הזמן מוסיף פרטים. אני מנסה להסביר שצריך את כל הפרטים כדי לעזור לך, לומר קבצי 1080P לא אומר כלום. ולא, הWEB הם באיכות ירוד מאוד.
איך אתה רואה נטפליקס, באיזו איכות? מה עוד מחובר למסך?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Chernobog כתב:@BUGY

הטענה שלי היתה מאוד פשוטה - כדי להנות מסרט ללא הבעיות שפותח השירשור מתלונן עליהן אין צורך בתוכן באיכות גבוהה (4K\HDR) ולכן אם @woodyg מנגן תוכן באיכות סבירה ברזולוציה סבירה (שאני מגדיר כ 720p ומעלה) ועדיין חווה את אותן תופעות אזי הבעיה היא אחת מן השתיים: אינהרנטית בעיבוד התמונה של LG או לחילופין תקלה בטלוויזיה הספציפית שלו. קבצים ב-1080p ונטפליקס נשמע לי כמו תוכן מספיק טוב על מנת לשלול את היפותזת המקור-כבעיה.
...
·מעולה, בדיוק מה שאני טוען אני רק מוסיף ומרחיב שצריך לדייק ואין צורך לתקוף מתמשים אחרים, תגיב לפותח השרשור, אלה אם כן טעיתי באיזו עובדה. כי לקרוא לי אודיאופיל מעליב מאוד
:wink: :lol:

pearljam50000
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 607

שליחה

יש כאן 3 אופציות.
1. המסך פגום (לא נראה לי)
2. אתה לא משתמש בו נכון.
3. התוכן לא מספיק איכותי.

לגבי 3.... זה בדיוק מה שקרה לי עם אוזניות הHD800 שלי, כל מה שלא היה באיכות מדהימה נשמע *** כי האוזניות כל כך טובות שהן מאפשרות לך לשמוע כל פרט, כנ"ל לגבי ה OLED, המסך כל כך טוב שהוא מבליט כל פגם

woodyg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

BUGY

למסך מחוברים:
רסיבר ימהה 3900 בכבל אופטי לסאונד מהנגן של המסך.
מדיה סנטר דרך NVIDIA 1050Ti עם שתי יציאות HDMI אחת למסך השנייה לרסיבר לצפייה בתכנים מהמחשב.

עיקר הצפייה:
קבצי 1080 בדר"כ WEB-DL או WEBRIP
נטפליקס המנוי היקר שמאפשר UHD
אין לי יס, הוט או שאר מרעין בישין.
ערוצי שידור, רק כשאני לא עצבני מספיק.

הכיול במסך:
technicolor
השינוי היחיד שעשיתי Jadder ו De-jadder על 3 לפי המלצות שקראתי גם כאן. ניסיתי מספר אפשרויות ללא הועיל.

תודה!

Chernobog
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95

שליחה

BUGY כתב: · כי לקרוא לי אודיאופיל מעליב מאוד
:wink: :lol:
...
·

:בעצם: במחילה...

@woodyg אתה לא צופה בנטפליקס בעיקר בסדרות של מארוול במקרה... בחלקן הם בחרו להוסיף film grain מאוד בולט וזה נותן רושם של איכות נמוכה למרות שזה 4K. רק מוודא.

suf
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141

שליחה

היי חבר,אצלי זה מאד דומה למה שאתה מתאר, 65 C8
תראה שרשור
https://www.hometheater.co.il/vt322706.html

הבהובים לא ראיתי, רק בכניסה ויציאה מנטפליקס שזה תופעה ידועה
המסקנה שלי, זאת טלויזיה לא לסצנות חשוכות, אולי אלה אם כן אתה מנגן מבלוריי-לא בדקתי,

הטלויזיה מזעזעת בסצנות חשוכות (מריחות, פיקסליזציה, BLACK CRASH...)
בסצנות מוארות הטלויזיה מדהימה

עדכנתי תוכנה לאחרונה (04.10.31) וזה היה אמור לעזור לתופעה, מה שקרה זה עזר קצת אבל הבהירות בתמונה ירדה, כלומר רואים הרבה פחות פרטים בסצנות חשוכות ובכלל התמונה חשוכה מדיי.

חוות דעת על העדכון
https://www.forbes.com/sites/johnarcher ... 55cc6c235a

rafib65
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
שם מלא: רפי ב

שליחה

לא כ"כ הבנתי אם ההבהובים קיימים גם עם מקור מ- USB. במידה וכן - סביר להניח שהטלויזיה פגומה.

במידה ורק ממקור חיצוני, אז הנושא והקשר לכבל עלה כבר מס' פעמים בפורומים.
במקרה כזה אתה צריך כבל שהוא Certified, לדוגמא:
https://www.amazon.com/gp/product/B01GCGKBWC

אני עם B7 וגם סבלתי מהבהובים בהתחלה (מסך שחור מופיע לחלקיק שניה באופן אקראי) עד להחלפת הכבל.
במידה והתופעה חוזרת סביר להניח שהבעיה במקור.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

@suf
·הפוך גוטה. הטלוויזיה מעולה לסצינות חשוכות. פשוט כמעט כל תוכן היום דחוס ברמה כזאת או אחרת והראשון לשלם את המחיר הוא הצבע השחור ששם הכי קל לפגוע מבלי שהדבר יהיה מורגש במרבית המסכים. כמו שלמשל בדחיסת מוזיקה קודם פוגעים בתדרים בקצוות.

woodyg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

suf
מצטער שיש לך אותן תופעות, עכשיו שנינו יודעים שאנחנו לא ההוזים היחידים שמתריאים על בעייה בבגדים של המלך.
קראתי את השרשור - batch פגום נראית לי תשובה הגיונית, אם זה כך העובדה ש ח.י ו LG ממשיכים למכור את המסכים מצביעה על כך שאין בקורת איכות, דבר שכנראה מאפיין את היצרניות הקוראניות - גם סמסונג ויש לא מעט דוגמאות - ועל העדפת הכסף המיידי על הלקוח. הן כנראה גדולות מדי כדי לחשוש.
אני הסקתי את המסקנה. אגב, כאילו 'שירות' אינו תחליף למוצר.

Chernobog
וואללה לא. גם אודיופיל וגם מארוול? מפחיד! :wink:

rafib65
הזמנתי אחד כזה בדיוק, אמור להגיע היום/מחר. אם יפסקו ההבהובים אדווח, אם יהיה שינוי דרמטי אדווח ואקנה שלט חוצות על חשבוני בו דאינריז מתנצלת בשמי.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

אחרי שלושה עמודים של דיונים, עדיין אני לא מצליח להבין על איזה הבהובים מדובר.

suf
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141

שליחה

@Alon_Solo
היי, לדעתי אתה אומר בדיוק כמוני, הטלויזיה לא מתאימה לרוב התכנים כי הרוב הגדול דחוס- גם אתה אומר, נטפליקס, יוטיוב, יס, אתמול ראיתי פרק 3 משחקי הכס, פשוט כל הפרק חשוך ולא ראו כלום מרוב מריחות פיקסלזציה שחורים מרוסקים, בחיים לא ראיתי כלכך גרוע-מזעזע זה לא מילה. הטלויזיה טובה מאד בשחורים כאשר התוכן סופר איכותי אך זה לא ראלי לתקופתנו, רוב התוכן היוםל א כזה . יש ברשותי טלויזיה פשוטה LED ורואים פשוט מדהים לעומת OLED בסצנות חשוכות, כשיש קצת אור האולד מצוינת בכל תוכן, אני לא היחיד שמתלונן על זה, ואחרי הפרק שראיתי אתמול אני מצטער מאד שקניתי- פשוט זוועה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641

שליחה

לגבי הפרק של משחקי הכס - אין שום סיבה לצפות שתוכן באורך של שעה וחצי וקובץ בגודל של 4.5 GB יראה טוב.

חזור אל “מסכי OLED”