ייעוץ - אכזבה מאיכות השמע לאחר רכישת מערכת חדשה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #21 

החישוב שאני עשיתי היה מקל יותר, כי הזנתי לשם נצילות של 89 ומרחק של 3 מטר. אבל מה שאתה אומר נשמע הגיוני, כך שיוצא שזה יהיה פחות עוצמה ממה שהערכתי (ומה שהערכתי היה עוצמה די נמוכה...).

ה-95 דציבל יהיה הרמה של הפיקים במוזיקה שאפשר להגיע אליהם בלי להיכנס לדיסטורשן מורגש, מספיק לעלות עוד 1-2 דציבל וכבר נכנסים לאזור שבו המגבר הזה מגיע ל1% דיסטורשן ומתחיל להתאמץ. כך שאפשר או לשמוע בווליום חלש יותר, או לא לשמוע מוזיקה עם טווח דינמי גדול. לא נשמע אידיאלי...
חוץ מזה צריך לזכור שאף רמקול הוא לא עם עקומת עכבה שטוחה לכל התדרים, והעכבה הנומינלית היא מעין שקלול של כל העכבות על פני טווח התדרים. ברמקול עם עכבה של 4 אוהם בהחלט יכול להיות שבתדרים מסוימים היא תצנח הרבה יותר נמוך, מה שיקשה על המגבר עוד יותר.

אני רוצה רגע לחזור למה שפותח השרשור כתב על החוויה שלו מהמערכת כרגע:
ברוב השירים חסר משהו (בעיקר בשירים עשירי פרטים כדגומת רוק), כל פעם זה משהו אחר, פעם באס, פעם זה נשמע מתכתי, ופעם זה נשמע סגור, וכמו שציינתי קודם רק שירים בודדים נשמעים טוב.
...
החוסר בבאס ברור מטווח התדרים של הרמקולים. הסאונד המתכתי יכול להגיע מכל מיני גורמים, אבל גם יכול להיות קשור לדיסטורשן שהמגבר נכנס אליו כשמנסים לדחוף את הרמקולים לווליום גבוה. וגם הסאונד הסגור יכול להיות קשור להגבלה של הטווח הדינמי כתוצאה מהמאמץ של המגבר.

אני לא אומר שחוסר ההתאמה של המגבר לרמקולים זה הבעיה היחידה (לא מכיר לא את הרמקולים ולא את המגבר הזה), אבל מרק להסתכל על הנתונים הטכניים זה ברור שהרסיבר הזה לא נוצר במטרה לדחוף רמקולים עם נתונים כאלה. זה פשוט חוסר התאמה ברמה האלקטרונית, ולכן התוצאה הסופית לא אידיאלית.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #22 

@פלאפי
את זה אפשר לבדוק מעשית באופן די פשוט. אם Woofy מבחין שהסאונד הוא פחות או יותר אותו סאונד מבחינת איכות כשהמגבר מכוון לווליום גבוה, נגיד 0dbfs, ולווליום נמוך, נגיד 20- dbfs (מאית עצמה), אז צריך לחפש אשם אחר.

הפחד מרמקולי 4 אוהם הרבה פעמים מוגזם, חדרים טיפוסיים ועצמה בה אנחנו נוטים להאזין למוזיקה לא דורשים הרבה מהמגברים.
נתונים יבשים של הרמקולים שלי הם זהים דרך אגב, 89 דציבל ל2.83 ממטר, 4 אוהם נומינלי (3.5 מינמילי). וגם הרסיבר דומה ביכולתיו, denon x2200. לא נתקלתי בשום תופעות הקשורות להעמסת יתר על מגבר (לא כיבויים, לא קליפינג, לא התחממות יתר).

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”