עזרה עם כיול ה- SVS SB3000
לדעתי הגדר את הקדמיים על קטן
ותן לסאב לעשות את כל עבודת הבאס גם במוסיקה
לעניות דעתי תופתע ממה שתקבל
ותן לסאב לעשות את כל עבודת הבאס גם במוסיקה
לעניות דעתי תופתע ממה שתקבל
@avihuli
·
סליחה !
כוונתי הייתה לזה שהשתמשתי במיקרופון של ימאהה ולא מקורי של הרסיבר.
אבי, אתה הרבה יותר מבסדר גמור ואני מאוד מעריך את הרצון ואת הסיוע שלך. סליחה אם השתמע מדברי משהו אחר.
תודה.
·
סליחה !
כוונתי הייתה לזה שהשתמשתי במיקרופון של ימאהה ולא מקורי של הרסיבר.
אבי, אתה הרבה יותר מבסדר גמור ואני מאוד מעריך את הרצון ואת הסיוע שלך. סליחה אם השתמע מדברי משהו אחר.
תודה.
נערך לאחרונה על ידי maorgr ב 04/03/2019 13:13, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9026
- נתן תודות: 1578 פעמים
- קיבל תודות: 1349 פעמים
@gal-cohen
חבר יקר, למה להביך אותי ככה ?!
תודה על המחמאה !!
@maorgr
אז אם אין מיקרופון שמתאים לרסיבר, יהיה קצת בעייתי להתקדם בכיול...
מיקרופון של ימהה בטוח לא יתאים כי מדובר במערכות RC שונות.
על כן, אלו החלופות שיש לך לדעתי:
* להשאיל פה מיקרופון ממישהו שיש לו רסיבר פיוניר דומה
* לקנות רסיבר חדש
* להזמין תחליפי מאיביי: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... itleDesc=0
* להזמין תחליפי מאמזון: https://www.amazon.com/Pioneer-Cd-Mc20- ... 4-fkmrnull
* לבדוק אולי בפיוצ'ר יש איזה אחד זרוק להשאלה
* למכור את הסאב ולקנות קליפש...
סתם, סתם, סתם. זה בצחוק.
מה שכן, אני יכול להגיד לך בלב שלם שאחרי שתסדר את הכל, אתה תעוף מהתוצאה !!
אם אתה בסביבת הקריות, אתה יותר ממוזמן לשמוע אצלי.
חבר יקר, למה להביך אותי ככה ?!
תודה על המחמאה !!
@maorgr
אז אם אין מיקרופון שמתאים לרסיבר, יהיה קצת בעייתי להתקדם בכיול...
מיקרופון של ימהה בטוח לא יתאים כי מדובר במערכות RC שונות.
על כן, אלו החלופות שיש לך לדעתי:
* להשאיל פה מיקרופון ממישהו שיש לו רסיבר פיוניר דומה
* לקנות רסיבר חדש
* להזמין תחליפי מאיביי: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... itleDesc=0
* להזמין תחליפי מאמזון: https://www.amazon.com/Pioneer-Cd-Mc20- ... 4-fkmrnull
* לבדוק אולי בפיוצ'ר יש איזה אחד זרוק להשאלה
* למכור את הסאב ולקנות קליפש...
מה שכן, אני יכול להגיד לך בלב שלם שאחרי שתסדר את הכל, אתה תעוף מהתוצאה !!
אם אתה בסביבת הקריות, אתה יותר ממוזמן לשמוע אצלי.
- shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 730
- שם מלא: שמוליק
- נתן תודות: 143 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
יצאת צדיק! אחת התגובות ''המרגשות'' הידידותית והכנה ביותר שקראתי כאן בזמן האחרון,ממש אצילות נפש,כן ירבו כמוך.avihuli כתב:@maorgr
ידידי, לא לקחתי לאף מקום... אתה רשמת שהיית צריך ללכת על קליפש. אז ציינתי שאתה יכול להעלות את ה-SVS ללוחות, למכור אותו ולרכוש קליפש. בלי שום ניואנסים קטנים בין המילים. אני נוטה להאמין שתקבל את אותה תוצאת שמע.
ניסיתי בידידות רבה לעזור לך (ועדיין אנסה אם אתה מעוניין ואם לא - אז גם בסדר - הכל טוב).
רשמתי בצורה מפורטת, מסודרת ועניינית מתוך הניסיון שלי עם הסאב האמור. ניתן לראות זאת גם בתגובות שלי, שום דבר לא ערוך.
לעניין השרשור, לא הבנתי את המשפט:
מה זה רמקול אחר ? אתה מתכוון למיקרופון הכיול ?......
אם כן, אז חייב את המיקרופון המקורי. כל עוד אין את זה - אז לא תקבל תוצאה טובה כי מיקרופון אחר לא "יודע" לעבוד עם הרסיבר שלך. ולכן תוצאת הסאונד שקיבלת לא משביעה רצון.
אתה לא יכול לקבוע ערכים נוספים של מרחק הסאב במדידה של מטר. זה חייב להיות ערך שנקבע ע"י הרסיבר לאחר הכיול.
המרחק של הסאב ממקום הישיבה מתנהג שונה / אחרת מאשר רמקול רגיל ואי אפשר למדוד את זה עם מטר.
לדוגמא אצלי המרחק שהרסיבר קבע לאחר הכיול הוא מעל 4.25 מטר כאשר בפועל המרחק במטר הוא בערך חצי מזה.
וכיוון שאין פה שום אגו מהצד שלי ואני באמת מגיע רק ממקום נקי בניסיון לעזור לך, אז אם השתמע / הגבתי בצורה "לא ראויה" כלפייך, מתנצל כמובן....
ישר כח(Y)
·
RECIVER-------------- DENON 6500H
FR. SPEAKERS---------- B&W 703 S2
CENTER------------- B&W HTM71 S2
SUR. SPEAKERS------------ KEF T301
ATM. SPEAKERS----------- KEF T101
SUBWOOFER---- SVS SB-16 ULTRA
SCREEN --------------LG OLED C9 "77
FR. SPEAKERS---------- B&W 703 S2
CENTER------------- B&W HTM71 S2
SUR. SPEAKERS------------ KEF T301
ATM. SPEAKERS----------- KEF T101
SUBWOOFER---- SVS SB-16 ULTRA
SCREEN --------------LG OLED C9 "77
- MAY-FUTURE
- עוסק בתחום

- תגובות: 230
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 73 פעמים
- יצירת קשר:
מאור היקר, יש לנו כאן באולם מיקרופון כיול אשר מתאים לרסיבר שלך שנוכל להשאיל לך בשמחה.
צור קשר במידה ותהיה מעוניין, המשך יום מעולה .
צור קשר במידה ותהיה מעוניין, המשך יום מעולה .
מאי,פיוצ'ר אודיו וידאו, מנהל חנות.
SVS
Steinway & Sons
LYNGDORF
TRINNOV
Dali
RUIPRO
050-4440109
SVS
Steinway & Sons
LYNGDORF
TRINNOV
Dali
RUIPRO
050-4440109
- MAY-FUTURE
- עוסק בתחום

- תגובות: 230
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 73 פעמים
- יצירת קשר:
@עופרפולק
·
ממתינה לך כאן ביחד עם האספרסו
·
ממתינה לך כאן ביחד עם האספרסו
מאי,פיוצ'ר אודיו וידאו, מנהל חנות.
SVS
Steinway & Sons
LYNGDORF
TRINNOV
Dali
RUIPRO
050-4440109
SVS
Steinway & Sons
LYNGDORF
TRINNOV
Dali
RUIPRO
050-4440109
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@maorgr
האמת - ידעתי שזה יגיע ולו רק בגלל שאת הסאב קנית בלי סיבה מיוחדת כי פשוט ככה התחשק לך.
כ"כ כיף לעשות רכישות ספונטניות...
תתחדש !! ושמור על המיקרופון הפעם.
האמת - ידעתי שזה יגיע ולו רק בגלל שאת הסאב קנית בלי סיבה מיוחדת כי פשוט ככה התחשק לך.
כ"כ כיף לעשות רכישות ספונטניות...
תתחדש !! ושמור על המיקרופון הפעם.
- shayc84
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 144
- שם מלא: [email protected]
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
- יצירת קשר:
חתיכת רסיבר, תתחדשmaorgr כתב:עדכון - הוחלף רסיבר ל-x4500h...
אקנפג, אכייל ואעדכן בהמשך.
המון תודה לכולם !...
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@Zachn
רק אחרי רשמים על הסאב !!
ראבק, אני לא מצליח לישון בלילה...
רק אחרי רשמים על הסאב !!
ראבק, אני לא מצליח לישון בלילה...
@maorgr התוצאות הגיוניות בהחלט.
כמו שאמר beltar, תשנה את הקרוסאובר של הקדמיים והסנטר ל-80 כדי לתת לסאב לעבוד בתדרים האלו. כרגע על 40Hz זה אומר שהסאב מנגן רק מה שעד 40Hz ולא מעל.
חשוב: אחרי כיול אודיסי מותר לך רק לעלות בקרוסאובר, לא לרדת מתחת. כלומר אם אודיסי זיהה לך נגיד 110hz לסראונדים, אסור לך לשנות את הסראונדים ל-80, כי הכיול של אודיסי לא ישפיע על כל מה שבין 80-110, אלא רק מ-110 ומעלה. אז אתה יכול נגיד לעלות ל-120 אבל לא לרדת ל-100. לגבי הרמקולים האחרים אין לך בעיה כי קיבלת 40 שזה Full Band ומשם אפשר רק לעלות.
וודא ש Dynamic EQ עובד, במידה ואתה רוצה להרגיש יותר פאנץ' מהסאב. לגבי העוצמות, אודיסי מכיילת את העוצמות כך שכשהרסיבר שלך יהיה ב-0db, עוצמת ההאזנה תהיה Reference, או 75db.
אתה יכול להגביר את העוצמות, אבל שים לב להגביר סימטרית. למה אני מתכוון? אם אתה בוחר להגביר את הקדמיים שלך נגיד ב-2db, אז תדאג להגביר גם את כל שאר הרמקולים ב-2db כדי שהעוצמה תהיה זהה מכל הרמקולים.
@beltar
הסנטר הוא קצת חריג במקרה הזה כי אודיסי נוטה להנמיך את הסנטר יותר מדי, אתה יכול להעלות אותו קצת יותר מהאחרים, אצלי למשל הוא ב 2db+ למרות ששאר הרמקולים על 2db- כי אני מרגיש שהוא חלש מדי.
קיבלת הנחתה של 4.5db- בסאב, שזה מצוין. הסאב שלך מכוייל טוב מאוד, אתה יכול להגביר אותו לעוצמה הרצויה, ולהגיע לעוצמה סופית בטווח שבין 3db- לבין 3db+. בדרך כלל 0db עובד מצוין, במקרה שלי, אפילו 1db+, אבל הכל תלוי בחדר שלך. כמובן שינוי עוצמה לסאב לאחר כיול אודיסי, רק דרך הרסיבר, שכח מהחוגה הפיזית על הסאב, מבחינתך היא לא קיימת.
כמו שאמר beltar, תשנה את הקרוסאובר של הקדמיים והסנטר ל-80 כדי לתת לסאב לעבוד בתדרים האלו. כרגע על 40Hz זה אומר שהסאב מנגן רק מה שעד 40Hz ולא מעל.
חשוב: אחרי כיול אודיסי מותר לך רק לעלות בקרוסאובר, לא לרדת מתחת. כלומר אם אודיסי זיהה לך נגיד 110hz לסראונדים, אסור לך לשנות את הסראונדים ל-80, כי הכיול של אודיסי לא ישפיע על כל מה שבין 80-110, אלא רק מ-110 ומעלה. אז אתה יכול נגיד לעלות ל-120 אבל לא לרדת ל-100. לגבי הרמקולים האחרים אין לך בעיה כי קיבלת 40 שזה Full Band ומשם אפשר רק לעלות.
וודא ש Dynamic EQ עובד, במידה ואתה רוצה להרגיש יותר פאנץ' מהסאב. לגבי העוצמות, אודיסי מכיילת את העוצמות כך שכשהרסיבר שלך יהיה ב-0db, עוצמת ההאזנה תהיה Reference, או 75db.
אתה יכול להגביר את העוצמות, אבל שים לב להגביר סימטרית. למה אני מתכוון? אם אתה בוחר להגביר את הקדמיים שלך נגיד ב-2db, אז תדאג להגביר גם את כל שאר הרמקולים ב-2db כדי שהעוצמה תהיה זהה מכל הרמקולים.
@beltar
ממש לא מוזר, הגיוני מאוד. הסראונדים קרובים יותר לנקודת ההאזנה, וגם חלשים יותר מהקדמיים. לכן הם צריכים יותר עוצמה להגיע לרמת רפרנס.קצת מוזר שהרמקולים האחוריים יותר חזקים מהרמקולים האחרים, אבל סמוך על אודיסי....
הסנטר הוא קצת חריג במקרה הזה כי אודיסי נוטה להנמיך את הסנטר יותר מדי, אתה יכול להעלות אותו קצת יותר מהאחרים, אצלי למשל הוא ב 2db+ למרות ששאר הרמקולים על 2db- כי אני מרגיש שהוא חלש מדי.
קיבלת הנחתה של 4.5db- בסאב, שזה מצוין. הסאב שלך מכוייל טוב מאוד, אתה יכול להגביר אותו לעוצמה הרצויה, ולהגיע לעוצמה סופית בטווח שבין 3db- לבין 3db+. בדרך כלל 0db עובד מצוין, במקרה שלי, אפילו 1db+, אבל הכל תלוי בחדר שלך. כמובן שינוי עוצמה לסאב לאחר כיול אודיסי, רק דרך הרסיבר, שכח מהחוגה הפיזית על הסאב, מבחינתך היא לא קיימת.