עד כמה אתה אוהב את הסראונד המדומה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

באיזה "סראונד מדומה" אתם משתמשים?

Dolby Prologic 2
13
15%
Dolby Prologic 2
13
15%
DTS NEO
9
10%
DTS NEO
9
10%
Logic 7
2
2%
Logic 7
2
2%
אחר
4
5%
אחר
4
5%
לא משתמש או אין לי ברסיבר
15
17%
לא משתמש או אין לי ברסיבר
15
17%

סך הכול הצבעות: 86

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1323
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

עופר,

בסך הכל אני אמרתי את דעתי בנושא, שזה בעצם לקחת את הדברים בממדים שלהם ואפשר לתת על הנושא הזה המון דוגמאות מחיי יום יום.
ברור לי שדעתך היא שונה מדעתי אולי בגלל שאתה יותר במגע עם הדברים האלה ואני בסך הכל משתמש קצה שמנסה לתאר את מה שמתרחש בדירה ממוצעת ועד כמה הדבר הוא יעיל או לא יעיל מבחינתי.
הסיבה היחידה שבגללה קניתי מערכת קולנוע ביתי היא למטרת סרטים וכל החוויה שמתרחשת מסביבה. אם הדבר היה הפוך אני בספק אם מישהו היה אפילו חושב להשקיע בדבר כזה.
אני מאמין שיש שיטה יותר הולמת להביא את דעתך בנושא מעבר לתגובתך האחרונה.
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #22 

MartinHSabag כתב:הנה עוד אחד... :D
מה מוגזם ? זה כולה ללחוץ על כפתור ולהדליק את הרסיבר.
מה אתה מפחד ש"יתבזבז" לך?
...
זו כנראה תכונה של פולנים :lol: , גם אני לא מדליק את המערכת "סתם" בשביל סדרה, קל וחומר בערוצים 2, 10 .

גם שאשתי רואה דרמה בד.ו.ד לרוב המערכת נשארת כבוייה, היא טוענת שאין הבדל (אתם מאמינים :evil: ), ואין לה כח להתחיל להתעסק עם השלט של המערכת.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #23 

sunny_jim כתב:
oferlaor כתב:אם הסאב לא עובד במקרה כזה, נסה לבדוק את תדר ה-CROSSOVER שמוגדר ברסיבר.
...

אממ... אני לא ממש יודע על איזה תדר אני אמור לשים אותו... עזרה בבקשה?
...
אממ.. עזרה? מישהו?

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

אממ.. עזרה? מישהו?
...
על תדר יותר נמוך ממה שהרמקולים שלך מסוגלים.
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #25 

vick,

בכוונה הקצנתי את העמדה בכדי שתבין על מה אני מדבר.

אני גם כועס על הורי ששוטפים לפעמים כלים במקום "לבזבז" את הדיש-וושר...

אנשים רבים רוכשים מסכי פלאזמה עם רמקולים מובנים זעירים רק בכדי שיוכלו לשמוע את החדשות בלי לבזבז את הרמקולים שעליהם שילמו בכספם היקר.

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

MartinHSabag כתב:Vick, תשאיר את המכשירים דלוקים וזהו, לא תצטרך להדליק ולכבות.

אתה פשוט שבוי בדעות קדומות.

אין פה שום ביזבוז ואין קשר ללמוע במערכת פרסומות לזה שאתה לא נהנה לשמוע אותן בסראונד.
אני למשל שומע גם פרסומות דרך הקארמות.
תחשוב על זה מהכיון ההפוך, השקעת כל כך הרבה כדי שהמערכת תהייה כבויה ?
...
זה לא קשור לדעות קדומות. מה עם כל האנשים שעדיין מעדיפים לשמוע מוסיקה מתקליטים? או אלה שעדיין מעדיפים מגבר שפופרת, גם להם יש דעות קדומות? לא נראה לי שבתחום הזה המושג "דעות קדומות" קיים בכלל. יותר נכון להגיד שזה עניין של טעם והעדפה אישית.

עופר,

זה באמת לא עניין של בזבוז או חיסכון מבחינתי. יותר לכיוון נוחות וכידאיות ומה מתאים למה.
האם מישהו היה הולך לשוק לעשות קניות עם חליפה ועניבה? סביר להניח שלא, למרות שיש כאלה. האם מישהו היה הולך לאירוע חגיגי ומפואר עם שורט וגופיה וסנדלי ים? גם סביר להניח שלא. אז למה שהרעיון הפשוט הזה לא יכול גם להתאים לנושא שלנו?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #27 

vick,

אני רואה שאין סיכוי להזיז אותך מדעתך - וזה זכותך הליגיטימית לשמוע איך שאתה רוצה ומה שאתה רוצה.

דעתי היא שההפרדה כאן היא מלאכותית ותוצר של הרגלים קיימים ומוטעים.

כאמור, האוזניים תמיד מרחביות, הן לא מאבדות את המרחביות שלהן כאשר אתה מקשיב למוזיקה או מדבר עם חבר. זה שכשאתה רוצה לשמוע מוזיקה באופן אחד, לראות סרטים בדרך אחרת ולראות טלויזיה בדרך שלישית היא זכותך המלאה, אך היא מיותרת לדעתי.

אני חושב שכולנו הצגנו את הדעות שלנו, אני מקווה שזה סוף פסוק.

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 584
נתן תודות: 0

שליחה #28 

אני תמיד עובר מהמערכת ופותח הכל ועכשיו גם אין לי בכלל אופציה אחרת כי זאת פלזמה בלי רמקולים אבל גם קודם לא העזתי להשתמש ברמקולים של הטלוויזיה. ברור שצריך להנות ממה שיש 8)
אבל אני לא אוהב את הסראונד המדומה. אני אוהב לשמוע כמו שזה במקור. אם מדובר ב-dts/5.1 אז סבבה אבל אם זה סטריאו רגיל אז אני לא אוהב את האפקטים שמרחיבים את זה.
אולי זה המגבר שלי וב-dpl2 זה באמת עולם אחר אבל את מה שיש אצלי אני לא מפעיל על טלוויזיה ובטח שלא על מוזיקה.
למעשה, על טלוויזיה אפשר להתווכח והיו תקופות שדילגתי בין שני המצבים אבל קשה לי לראות מצב שאני אעדיף לשמוע מוזיקה עם איזה שהוא אפקט שמרחיב מקור סטריאו רגיל לסראונד (אולי יש פה גם עניין של סגנון מוזיקה אבל ברוק אני ממש לא מוצא את זה מחמיא).
אפילו דיסקים שיצאו בגרסאת 5.1 לא תמיד נשמעים לי טוב יותר מגרסאת הסטריאו אז...
אבל אולי זה סתם בגלל עיבוד ספציפי שלא הרשים כל-כך. בכל זאת לא שמעתי הרבה כאלה.

ניר

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

:wink:

aquarius
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 667

שליחה #30 

אני אישית תוכניות כמו חדשות שומע מהטלוויזיה אבל סדרות וסרטים אני מפעיל את המערכת
לדעתי זה מושלם כי אני ממש לא רוצה לחשוב ש ג. יפית אצלי בסלון
i am in the hi-fidelity first class

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #31 

מה החוכמה לראות סידרה עם סראונד אם היא לא תוכננה לכך מראש
...
לידיעתך רוב הסדרות (לפחות בחו"ל) מגיעות עם קידוד דולבי סראונד כך שהנימוק שלך לגביהן לא ממש תופס בעייני.
מיכאל .

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

leshets,
זה ממש חלק מאוד קטן מכל מה שאמרתי.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

צודק, לכן כתבתי רק בהקשר לנימוק הספציפי הזה, אני אגב מבין מאיפו הגישה הכללית שלך לנושא מגיע אני לא ממש מסכים איתה אבל זכותך לשמועה איך שמתחשק לך.
מיכאל .

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

אשמח לשמוע ממך מאיפה הגישה הכללית שלי נובעת. לפחות אני אדע שמישהו מבין אותי פה :)

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

תראה אני לא ממש יודע ממה זה נובע אצלך אבל אצלי (כן הייתי שותף לגישה הזאת גם כן) זה נבע בעיקר מגורם מרכזי אחד והוא עצלות. המערכת הראשונה שלי הייתה מורכבת ממספר מגוחך של חלקים מאולתרים עד כדי כך שאני מתבייש אפילו לספר שלחלקם הגדול לא היה בכלל שלט, מה שהפך את כל עניין ההדלקה והכיבוי למעצבן בלשון המעטה, בנוסף לכך יש גם להזכיר שבזמנו מצב הסראונד המדומה האטרקטיבי ביותר היה הDPL 1 שגם הוא היה לא מרצה במיוחד לפחות לטעמי מה שהפך את כל הטרחה ללא "משתלמת" מבחינתי. היום המצב כמובן שונה גם מבחינת הנוחות (הרמקולים של הטלוויזיה לא מחוברים אצלי בכלל) וגם התמורה (כמות גדולה יותר של תכנים המקודדים בהתאם ואיכות התוצר שנותנים המצבים הללו שהשתפרה מאז לא מעט לטעמי), כך שהיום אני בצד השני של המחנה.
מיכאל .

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

leshets,
אצלי המערכת, טלווזיה וממיר נשלטים ע"י שלט אחד בלבד, אבל עדיין ה defoult הוא רסיבר מכובה כאשר רואים טלווזיה, פה ושם יש חריגות אם יש סרט אקשן בכבלים.

אצלי, אני חושב שזה נובע מכך שהסראונד המדומה הוא לא החוויה האולטמטבית (דהיינו לא הפרדה מלאה לכל רמקול) וזה סוג של פשרה.
יכול להיות שזאת טעות מצדי , אבל זהו המצב.
שמוליק ו.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #37 

shmulikwe, אז למה לא לשמוע בסטריאו את הטלויזיה במערכת ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

מרטין,

לא נראה לי ששווה להדליק את המערכת שכוללת גם סאב (שבטח ידלק ויכבה לסרוגין בתוכניות טוק-שואו בגלל חוסר באס) רק כדי לראות "סתם" טלווזיה.

רק כאשר ברקע מתנגן VH1 , אז המערכת דלוקה במצב סטריאו.
ובנוסף, כאשר יש סרט טוב בכבלים אז המערכת דלוקה ב neo .

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #39 

תסביר את ה"שווה".
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

אני בקושי מתאפק לא להגיב עוד פעם.... :D למה קשה לקבל את הדעה הנגדית?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”