רמקול סנטר איכותי ברוחב עד 45 ס"מ - יש דבר כזה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

Catskinner כתב:היה פה קודם איזה ליצן שהציע לי לשים את הסנטר במאונך כך שהרוחב שלו יהיה רק 30 ס"מ אבל לדעתי הבחור פשוט לא רציני.
...
·למה, מה נראה לך שיקרה?
ראית פעם סנטר ״שוכב״ בקולנוע?
סנטר קל״ב שוכב רק בגלל הפן העיצובי ואין שום בעיה להשתמש ברמקול ״רגיל״ כסנטר.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

@Alon_Solo
·בגלל שאז אצטרך לשבור את הקיר כדי שגם הוא יהיה 30 ס"מ רוחב וזה יצור לי בעיה עם המסך מעל כי לא נראה לי שלנסר אותו כדי שגם הוא יתאים תהייה עבודה קלה.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אגב, כתלות ברוחב הבמה, גם רמקולים צמודים למסך משני צידיו יכולים לתת אפקט של סנטר כי ברגע שיש שני רמקולים חשובה יותר נקודת האמצע שלהם להבדיל מרמקול אחד שמקובל למקם מתחת המסך ובצמוד אליו.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

@Alon_Solo

לא יודע..
לפי הדיון ותוצאותיו, עולה שדווקא הכי ראוי כנראה לשים רמקול סנטר מעל למסך, ועוד אחד מתחת למסך...

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@gal-cohen
·ברגע שאתה יותר מרמקול 1 במטרה ליצור מקור פנטום אחד זה ממש לא חד משמעי. חוץ מזה, הדיון פה מתמקד במקרים שיש קשיים עם המיקומים היותר קונבנציונאליים

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900

שליחה

Catskinner כתב:@Alon_Solo
·בגלל שאז אצטרך לשבור את הקיר כדי שגם הוא יהיה 30 ס"מ רוחב וזה יצור לי בעיה עם המסך מעל כי לא נראה לי שלנסר אותו כדי שגם הוא יתאים תהייה עבודה קלה.
...
·לפני שאתה מנסר את הסנטר, באמת שים אותו במאונך, כך הוא יהיה בגובה מטר וחצי ויכול לשמש כרגל למסך

כמו כן ראיתי פעם מישהו לא רציני שחיבר 3 רצפתיים לבמה הקדמית, את שלשתם במאוזן כמובן זה מעין SUPER-LCR

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

@Alon_Solo

הייתי ציני
אני חושב שהדיון הזה הוא סוג של בדיחה לא מוצלחת

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538

שליחה

mescaline כתב:
...
...
·לפני שאתה מנסר את הסנטר, באמת שים אותו במאונך, כך הוא יהיה בגובה מטר וחצי ויכול לשמש כרגל למסך

כמו כן ראיתי פעם מישהו לא רציני שחיבר 3 רצפתיים לבמה הקדמית, את שלשתם במאוזן כמובן זה מעין SUPER-LCR
...
מה הבעיה בזה? רמקול סנטר יכול להיות רצפתי, ואם הוא תואם את שני הקדמיים אז זה גם יתן את התוצאות הכי טובות. זה שהמודרניזציה הגדירה את הסנטר כשוכב כדי להכנס ליחידות ריהוט לא אומר שזו הצורה המקורית שלו.

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181

שליחה

לא ממליץ לחבר במקביל שתי סנטרים.
הרסיבר לא תוכנן לכך. גם אם זה עובד.
מה אתה משיג בשימוש שני סנטרים במקביל?
הרסיבר רואה אותם כאחד ולכן גם מכייל אותם באותם נקודות תדר ועוצמה.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@mescaline
·כבר ניסרתי את המסך ועכשיו הסנטר והמסך מתאימים בול.

לא קשור אבל אולי מישהו יוכל לענות כאן: איכות השידור ירדה חזק מאז שעשיתי את שיפצור, התמונה נראית מטושטשת וחשוכה מאוד ואני שואל את עצמי אם צריך לכייל את המסך מחדש אחרי כל ניסור או שהכי פשוט למלא מחדש גז (זה מסך פלסמה).

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

הייתי מאוד רוצה יותר מרחק אחורי לרמקולים הקדמיים אצלי,
אני חושב לשבור את הקיר של השכן שצמוד אלי כצורת ח' פתוחה של כ-2.00 מ' גובה על 4' רוחב,
ולכסות ביריעת ניילון דפנות צד וגבס לדופן האחורי כ"סוכה גומחתית", מרחק יקבע לפי המרחק הפיזי בין הרמקול לדופן האחורי, לפי הצורך.

לדעתכם יש אישור/תקן לזה.:?:

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@itay123
·אני מציע שתדאג גם שבסופו של דבר המסך יימצא פיזית בשטח של השכן שלך כך שתשלום אגרת הטלביזיה והרדיו תחול עליו ולא עליך. זה סוג של קומבינה שכנראה מותרת לפי החוק.

בנוגע לשבירת הקירות, אני חושב שכל עוד השכנים שלך לא חולים באסטמה ומתקשים לנשום אבקת גבס ובטון הכל בסדר. הכי טוב אבל לשאול את המשרד להגנת הסביבה, או משרד החקלאות, אני חושב שהם הממונים פה על הפיקוח.

ברור שבצד שלך אתה צריך לדאוג לשבת במרחק המתאים כי אחרת איכות החוויה תיפגע.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אכן המסך הוא פקטור חשוב
גודלו ורוחבו משמעותית גדל ממרחק המקרן.

על כן ככל הניראה לא יהיה בכלל קיר הפררדה ביני ובין השכן פרט לקיר הגבס/בלוק שככל הניראה ימצא באמצע הסלון שלו, אבל אני מבטיח להזמינו ולארחו בשטח המשותף לסרט קולנוע (על חשבוני, כמובן).

מה שכן אצטרך ככל הניראה להשקיע במסך של כ-150 אינץ נמתח (יש כזה דבר בכלל?!),
אהה אני אהיה בבעיה עם גודל המסך TV שלי, אזדקק להשקיע סביב 50,000 ש"ח בנוסף על מסך 100 אינץ.(ומעבר)..

וואי וואי כל זה בשביל יותר ספייס מאחורה לקדמיים האהובים שלי...
החיים קשים, לא פשוטים, יחד עם זאת אם השכן פסדר עם זה, אז גם אני.

טוב ניקח הלוואה.
יהיה טוב(Y)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@itay123
·אולי עדיף שתעשה משהו מקביל לקטע עם שני הסנטרים. חבר שני מסכים דרך מפצל HDMI אחד. אם תצמיד אותם יחד בחוזקה עם דבק אפוקסי, יש מצב שתקבל תמונה גדולה יותר.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@Catskinner
·

תקשיב, לא יודע מה אתך, אבל לדעתי עלית על סטארטאפ

ואנחנו מחפשים כל הזמן את המסך הכי גדול

כאשר אפשר להדביק מסכים וליצור איזה גודל מסך שאנו חפצים...אך לא חשבו על זה לפני...שמע אחי אתה גאון.

למשך בחדר שינה יש לי מסך 50 אינץ ובחדר של הבנות שלי יש מסך 32 אפשר להדביק בתור יחד עם המסך שלי וליצור מסך מלבני של 145 אינץ בערך...ואו...מדהים!

רגע זה עובד גם על מסכי הקרנה...? טוב ברור אבל אך אני מטשטש את פס ההדבקה/הפרדה?!

מעניין אם הרעיון הקונספטואלי שלך עובד גם על מכשירי חשמל נניח הדבקה של 2 מקררים או ה 2 מכונות כביסה.

שמע הפתעת...!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@itay123
·אני לא רואה סיבה מדוע זה לא יעבוד גם על מכשירים אחרים. עובדתית ניסיתי את זה לפני הרבה שנים עם טוסטר משולשים ויצא סבבה. ברור שישר גנבו לי את הרעיון - תשים לב שמאז כל הטוסטים יוצאים מרובעים ואם תסתכל בקפידה תוכל להבחין בקו התפר של שני המשולשים.

הבעיה היחידה הייתה שזה הוריד את העיכבה של הטוסטר, אבל זה נפתר אחרי שסידרתי לו חיבור תלת פאזי.

OrenMizrav
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996

שליחה

:D
זה עובד גם עם שני כבל מאריך
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”