·clip99 כתב:·
את המהפכה שאתה מדבר עליה ניתן לסכם פשוט כסערה בכוס תה , לא יותר מכך . והמחשב שלי , כמו קודמיו , תקין לחלוטין ומשיג ציונים מעל הממוצע בבנצ'מארקים על אותה חומרה . אני גם לא מבין כל כך את ההשוואה בין כונן למעבד שתיארת . מעבד מבצע פעולות לשניה , כונן מעביר מידע . יותר נכון לבצע השוואה לRAM . אני מצטט מהתגובה הראשונה שלי : "צר לי לבשר שצוואר הבקבוק בהרבה תרחישי שימוש אינו טמון בכונן לפי הטיעון הקלאסי , אלא במעבד דווקא וזה נכון במקרים של טעינת משחקים , רינדור/עריכת קבצי וידאו , כיווץ ופריסת קבצים (הדוגמה הכי מוחשית!) וכל פעולה שסוחטת משאבי עיבוד"...
לגבי פעולות לשניה: הכונן אכן נמדד בפעולות לשניה, לפחות כשמדובר על מניפולציה של קבצים קטנים, או של כתיבות קטנות.
כמו שכבר הסברתי, HDD SATA עושה פחות ממאה כאלה, ו SSD עושה אלפים.
לגבי כל השאר, התשבוה היא "תלוי".
אם אתה דוחס קובץ אז צוואר הבקבוק הוא המעבד, כי יש הרבה חישובים. אבל אם אתה דוחס שניים, או יותר - במקביל- זה משתנה. למחשב יש מספר ליבות, ולכן כל דחיסה תתבצע על ידי ליבה אחרת, זאת אומרת במקביל, זאת אומר הזמן לא יגדל, או יגדל רק בקצת. אם כולם דוחסים מאותו או לאותו כונן- אתה תחווה ב HDD ירידה זוועיתית במהירות הדחיסה.
את כל זה אני אומר מנסיון, אני עושה הרבה exctract.
לגבי העתקה, אם אתה מעתיק קבצים קטנים אז אפילו NVME ל NVME לא יהיה יותר מהיר מ SSD ל SSD, כי משמגביל כאן זה מס הפעולות לשניה (מה שנקרא iops) ול NVME אין שום יתרון בזה על SSD. אם תעתיק קבצים גדולים מ NVME ל NVME, זה יהיה הרבה יותר מהיר מאשר SSD ל SSD (בגלל ש PCI מהיר יותר מSATA 3), וזה יהיה ד-ר-מ-ט-ית יותה מהיר מאשר HDD ל HDD.
לסיכום, צוואר הבקבוק תלוי בפעולה שתבצע, גם למערכת ההפעלה ולגיל שלה יש השפעה על הביצועים.
בפועל, בחוויה הסוביקטיבית שלי, SSD שיפר לי משמעותית את חוויה השימוש במחשב.
אם אתה דוחס קובץ אחד כל פעם, ואם יש לך OS שלא התקנת מחדש 10 שנים- אולי לא תרגיש הבדל.
אני לא הייתי שוקל אפילו לאלפית שניה לקנות מחשב ללא SSD.