המלצה למטחנה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420

שליחה

רוב המטחנות האלה מניסיוני צוברות המון קפה בפנים - אבל זה לא מה שמכונה "אגירה".
ניקיון המטחנה ומדידה של מה נכנס ומה יוצא זאת לא הדרך למדוד אגירה.
זה דוסקס כאן בעבר מספר פעמים.
רוב הקפה שנאגר במטחנה אחרי ניקוי שלה פשוט נשאר שם סטטי ולא ייצא לעולם עד הניקיון הבא. לכן לא משפיע על טריות הטחינה.
רק חלק מן הקפה שנאגר נדחף החוצה כאשר טוחנים קפה חדש ורק החלק הזה הוא באמת ה"אגירה", כי זה הקפה שייצא כישן בטחינה הבאה.

ממש לא פשוט למדוד בכמה קפה מדובר.
מה שמקשה על זה זאת העובדה שהמטחנות האלה לרוב צריכות לחץ של פולים מעל והאגירה תהיה מאוד שונה בין סינגל דוזינג לבין מצב שהמיכל מלא, אז גם שימוש בשני סוגי קפה עם דרגת קליה שונה לא ייתן תשובה מדוייקת.

מניסיון עם המטחנה הזאת הערכה גסה שלי היא שהאגירה בפועל שם היא בסביבות 2 גרם.

Haimiko
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25

שליחה

ההסבר שלך נקרא הגיוני, היות ובאמת יש שם תא די גדול לאגור שם קפה.

אולי ככה זה לאחר טחינה ראשונה לאחר ניקיון.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Haimiko
·
כל פעם שהמטחנה עומדת ללא שימוש תנסה לטחון כמות שונה של קפה (כל פעם קצת יותר) ותשקול לפני שאתה זורק אותו.
לאחר מכן תבצע טחינה וחליטה.
ברגע שתראה שאתה לא חש בטעם של קפה ישן, זאת מבחינתך כמות הקפה שאתה צריך לבזבז כדי לפצות על האגירה.
גם זה לא הנתון של האגירה המדוייקת (כי זה לא בדיוק שמה שישן נדחף במלואו החוצה קודם, אלא בפועל הקפה קצת מתערבב וצריך לטחון יותר כדי להוציא את מלוא הקפה שנאגר), אבל זאת האינדיקציה מבחינתך למשמעות האגירה מבחינת השימוש והקפה שאתה זורק.
זה לדעתי מה שאמור לעניין.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974

קטונתי

שליחה

וואלה, קטונתי מלהגיב על משפטים של מומחים כמו
"רוב המטחנות האלה מניסיוני צוברות המון קפה בפנים..."
"ברגע שתראה שאתה לא חש בטעם של קפה ישן..."

בחייאת, לא הגזמתם?
אם מישהו מכם מרגיש הבדלים בטעם בחצי גרם או גרם קפה ישן כביכול מתוך 16-18 גרם, אני עובר לשתות תה 8O
וכן, ספרו לי בבקשה אם תמצאו את 12 גרם הקפה של @Haimiko, יש לי רעיון לסארטאפ עבורם...

מצטער, קשה לי להתמודד עם מידע וטיעונים שכאלו (n)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן

שליחה

@coffeeavi

2 גרם מתוך 12.5 גרם (סינגל במכונה שלי) בוודאות גורם להבדל מורגש בטעם. אם יש לך ספק, שמור 2 גרם בצד למשך יממה, ואז תכין שני ספלים של אספרסו - אחד שכולל את 2 הגרם האלה, והשני עם קפה טרי. ספר אם אתה לא מרגיש בהבדל.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: קטונתי

שליחה

@coffeeavi
·אגירה במטחנות זה משהו ישן נושן ולא הומצא כאן.
זאת הסיבה העיקרית ל"שוט כיור" ובגלל זה נולדו מטחנות שמנסות להקטין את האגירה.
אם אתה לא מרגיש השפעה של 2 גרם ישנים (שדרך אגב הייתי מאוד שמרן בהערכה), אז אשריך (ולא בציניות), אבל כמו שאורן ציין זה מורגש.
אפילו מ-16 גרם זה 12.5% (הרבה אנשים משתמשים בפחות קפה לשוט) אבל בהרבה מאוד מטחנות זה יותר מ-2 גרם (חצי גרם זה כבר די זניח).

בנוסף להצעה שלו, אתה יכול סתם להכין שני שוטים בבוקר אחד אחרי השני (אחרי שהמטחנה עמדה בלילה) ואני די בטוח שאם לא תחוש הבדל בטעם לפחות תראה הבדל בזרימה של הקפה בין שניהם.

לעניין ה-12 גרם, אז אולי התכוונת לרמוז ש-12 גרם לא יכולים להיעלם. אז לא מדובר בזה שבכל טחינה נעלמים 12 גרם, אלא אם תפתח את המטחנה שלך ותנקה את כל הקפה שיש שם, בהחלט יש מצב שזאת הכמות.
חותם על זה שאחרי ניקיון כזה ייעלמו לך כמה גרמים טובים בטחינה הראשונה ולא ייצאו עד הניקיון הבא.

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”