איך השילוב הזה LELIT P81 ומטחנת GRAEF

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #21 

אוקי, אז מה שאתה רוצה זה לטחון כמות גרמים קבועה ולשנות את עובי הטחינה כך שאתה מקבל 25 מיליליטר אספרסו בשוט בודד ב-25 שניות. שקילה של הקפה הטחון ושקילה של המשקה (25 גרם) תעזור לך. לגבי הדחיסה תכוון לדחיסה עכבית בכל שוט. ההמלצה היא 15 ק"ג לחץ, אבל סביר להניח שכל לחץ בין 10 ל-20 קילו יהיה בסדר כל זמן שתהיה עכבי איתו.

אם אתה מקבל יותר מדי משקה, תשנה לטחינה דקה יותר. אם אתה מקבל מעט מדי משקה, תשנה לטחינה גסה יותר. ההמלצה לגבי שינוי טחינה לטחינה דקה היא לשנות תוך כדי שהמטחנה טוחנת, כדי שאם דיסקיות הטחינה ננעלות זו על זו אפשר יהיה להגיב מהר לפני שגורמים נזק של ממש.

odpr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 313
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #22 

אוקי תודה אבדוק את זה :)

אגב אומרים שכדאי להכין את החלב קודם ואז את האספרסו, אבל במכונות כאלה אני מבין שזה בלתי אפשרי.
לוקח 10 דקות ויותר עד שטמפ המים יורדת לטמפ חליטה.
איכשהו היה נדמה לי שזה יותר מהר בחנות. אבל עכשיו אני רואה וקורא שזה המצב פחות או יותר.
אלא אם כן יש איזה טריק להוריד את הטמפ מהר...

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #23 

הניסיון האישי שלי עם חליטה אחרי הקצפה הוא שהתהליך פחות נשלט מאשר לחכות כמה עשרות שניות עד שאפשר להתחיל להקציף, אבל יש כאלה שטוענים שזו הדרך הכי טובה. חיפוש בפורום יעזור.

אגב, יש דרך לפתור את זה. מכונה עם מחליף חום שמאפשרת לחלוט קפה ולהקציף בו זמנית, כמו זו. אולי כדאי לך לבדוק עם החנות אם הם מוכנים שתשדרג. ההבדל במחיר צריך להיות כמה מאות שקלים.

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #24 

קודם כל תתחדש ותהנה! קנית את ה 41 עם ה pid והצג הדיגיטלי? אני כמעט קניתי אותה אבל לא הייתה במלאי בזמנו. נראית כמו ערך מעולה לכסף.

לגבי הקצפה וחליטה. אין שום בעיה לחלוט את האספרסו קודם ואז להקציף את החלב. במידה ואתה רוצה קודם להקציף ואז לחלוט, ובכל מקרה תמיד מומלץ להוריד את הטמפרטורה ולמלא את הדוד אחרי הקצפה, ואתה עושה את זה כך: קודם כל מכבה את כפתור ההקצפה, ואז פותח את ברז ההקצפה ולוחץ על הכפתור שמפעיל את המשאבה (בחלק מהמכונות יש כפתור נפרד להוצאת מים דרך הצינורית, בחלקן זה אותו כפתור לחליטה וגם למים חמים). בהתחלה יצאו רק אדים, ואז לאט לאט האדים יתחלפו במים. כשהצינורית מוציאה מים, אתה מוכן לחלוט אספרסו. זה סיפור של 20-30 שניות ובטח שלא 10 דקות.

תהנה!

odpr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

shtik כתב:קודם כל תתחדש ותהנה! קנית את ה 41 עם ה pid והצג הדיגיטלי? אני כמעט קניתי אותה אבל לא הייתה במלאי בזמנו. נראית כמו ערך מעולה לכסף.

לגבי הקצפה וחליטה. אין שום בעיה לחלוט את האספרסו קודם ואז להקציף את החלב. במידה ואתה רוצה קודם להקציף ואז לחלוט, ובכל מקרה תמיד מומלץ להוריד את הטמפרטורה ולמלא את הדוד אחרי הקצפה, ואתה עושה את זה כך: קודם כל מכבה את כפתור ההקצפה, ואז פותח את ברז ההקצפה ולוחץ על הכפתור שמפעיל את המשאבה (בחלק מהמכונות יש כפתור נפרד להוצאת מים דרך הצינורית, בחלקן זה אותו כפתור לחליטה וגם למים חמים). בהתחלה יצאו רק אדים, ואז לאט לאט האדים יתחלפו במים. כשהצינורית מוציאה מים, אתה מוכן לחלוט אספרסו. זה סיפור של 20-30 שניות ובטח שלא 10 דקות.

תהנה!
...
קניתי את דגם 81.
המודד טמפרטורה, מעבר להיותו יפה מאוד, מוסיף למכונה מראה משוכלל ואין לי מושג איך אפשר בלי זה...
הרי אין לך מושג אחרי הקצפה ,ללא המדיד הזה, מה מצב החום.
לגבי שאר הדברים שהוזכרו:
- אז כן, ראיתי למרות כל החוקים שאומרים שעדיף להקציף לפני. הדרך השניה שלהכין אספרסו ואז תוך דקה להקציף נשמעת לי הגיונית יותר.
בלי קשר אכן אם מעבירים מים או בראש או בצינורית ההקצפה, הטמפרטורה צונחת בטיל ואז זה באמת פעולה של מספר שניות
- לגבי השקילה והחליטה, אז שיחקתי עם המטחנה, והגעתי למצב שבסינגל אני מגיע ל 25ממ.
מבחינת מראה וטעם הקפה יוצא מצוין.

דברים נוספים:
-שמתי לב ״שהעוגיה״ (אם ככה קוראים לזה ) שיוצאת אחרי החליטה מעט בוצית, אני מבין שזה לא אמור להיות ככה, או שאני טועה?
- ההקצפה עדיין לא מצליחה מושלם ואני נאבק עם זה.
עדיין לא הבנתי אם אני אמור לסובב את הברז של הקיטור מלוא המהלך? או רק חלקי? העוצמה שיוצאת במהלך מלא של הברז, היא ממש חזקה, והחלב מתחמם בטיל בליסטי. וקצף אין או מעט מידי...
אשמח לעצות גם כאן.
בסהכ המכונה דורשת עקומת למידה כלשהי, והתעסקות, מעל חצי קילו קפה (שגם ככה לא משהו*) הלכו בדרך, והרבה לכלוך מסביב.
לאט לאט הכל מסתדר :)
(האישה בינתיים מבואסת מהכל...: ) )

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

odpr כתב: -שמתי לב ״שהעוגיה״ (אם ככה קוראים לזה ) שיוצאת אחרי החליטה מעט בוצית, אני מבין שזה לא אמור להיות ככה, או שאני טועה?
...
אם יש למכונה שסתום תלת כיווני אז העוגיה אמורה להיות די יבשה. נסה להוסיף גרם ולטחון קצת יותר גס ותראה אם זה משפר.
- ההקצפה עדיין לא מצליחה מושלם ואני נאבק עם זה.
עדיין לא הבנתי אם אני אמור לסובב את הברז של הקיטור מלוא המהלך? או רק חלקי? העוצמה שיוצאת במהלך מלא של הברז, היא ממש חזקה, והחלב מתחמם בטיל בליסטי. וקצף אין או מעט מידי...
...
אלא אם אתה מקציף כמות קטנה מאוד (למשל למקיאטו) עדיף להשתמש בברז במצבים פתוח וסגור. אין צורך במצבי הביניים.

אם ההקצפה מאוד מהירה נסה לקרר את הקנקן לפני ההקצפה (אפילו להכניס אותו לפריזר לכמה דקות, עם החלב). אתה יכול גם לנסות להקציף כמות קצת יותר גדולה של חלב ו/או לנסות קנקן גדול יותר.

אם אין מספיק קצף אז השלב הראשון של ההקצפה ("הניפוח") קצר מדי. אתה צריך להכניס יותר אוויר. יש הרבה סרטונים ביוטיוב שמסבירים את זה. כדאי שתצפה בכמה מהם לפני שאתה מבזבז עוד חלב. יש גם מי שממליץ להתאמן עם מים וקצת סבון, אבל אני לא התחברתי לזה.
בסהכ המכונה דורשת עקומת למידה כלשהי, והתעסקות, מעל חצי קילו קפה (שגם ככה לא משהו*) הלכו בדרך, והרבה לכלוך מסביב.
לאט לאט הכל מסתדר :)
(האישה בינתיים מבואסת מהכל...: ) )
...
זה יעבור לה ברגע שהיא תתרגל לקפה טוב על הבוקר :-)

איתןאוהבקפה
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 189
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #27 

תתחדש! אני מתבאס שלא ראיתי את ההודעות שלך קודם כי יש לי את אותו הסט. תרגיש חופשי לפנות בפרטי לכל דבר.
למי שלא מכיר וממהר לרדת על הגראף, פורומים בחול מלאים בהמלצות חמות עבור אותה מטחנה תחת המותג קרופס תוך שינוי "מוד" פשוט מאוד שמעלה אותה בכמה רמות.

amitk2016
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שינויי "מוד" למטחנה

שליחה #28 

@איתןאוהבקפה
·
היי, אתה יכול בבקשה לפרט על מה מדובר, או לתת איזה לינק?

איתןאוהבקפה
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: שינויי "מוד" למטחנה

שליחה #29 

@amitk2016

הי, בוודאי. לקח לי זמן אבל הנה זה:

https://coffeesnobs.com.au/attachments/EM0480_Recalibration_Guide.PDF

היבואן של גראף בארץ עושה את ההתאמה הזו וגם ב we love coffee. זה משדרג את היכולות בטירוף וקל מאוד להתאמה גם לבד בבית (אחת לכמה שנים צריך להחליף דיסקית הגבהה כי היא נשחקת).

amitk2016
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #30 

@איתןאוהבקפה
·
אם אני מבין נכון, מדובר בהגבהה של הסכינים על מנת להגיע לטחינה דקה יותר במקרה של שחיקה, או שיש פה משהו מעבר לזה?

איתןאוהבקפה
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

@amitk2016

זה בדיוק זה, התצורה שהמטחנה מגיעה בה לא מאפשרת טחינה דקה מספיק וכל מה שעושים זה בסהכ מקרבים את הסכינים ובכך מאפשרים טווח טחינה חדש, בלי קשר לשחיקה - זה קורה אחת לכמה שנים וצריך לחדש / להוסיף דיסקית .

odpr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #32 

חזרתי לשירשור ואני רואה שהוא עוד חי :)

רשמים לאחר מספר שבועות:
הגעתי לרמת הקצפה מעולה, טובה יותר מרוב בתי הקפה וגם הקפה באופן כללי טוב יותר מהם.
נשאלת השאלה האם הלך לי חווית בית הקפה ? :)
כנראה שכן...

אגב לגבי המטחנה, למה אתם צריכים לכוון אותה עוד יותר דק?
אני לא מגיע לסוף של ה טחינה הדקה. יש לי עוד כמה מספרים עד לשם. אם אני טוחן דק יותר הקפה לא יוצא מהמכונה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”