אמזון ישראל כבר בתחילת 2019?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

jtk - נשמע מעט מידיי מאוחר מידיי. רק מוכרים ישראלים? אמזון לא תהיה בין המוכרים? אפא כל המותגים הגדולים והמוכרים שיש באמזון העולמיים?

אני אישית חושב שבמתכונת הנוכחית זה לא ממש יהווה תחליף נאות להזמנות מאמזון COM/UK וכו.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן

שליחה

Huber כתב:jtk - נשמע מעט מידיי מאוחר מידיי. רק מוכרים ישראלים? אמזון לא תהיה בין המוכרים? אפא כל המותגים הגדולים והמוכרים שיש באמזון העולמיים?

אני אישית חושב שבמתכונת הנוכחית זה לא ממש יהווה תחליף נאות להזמנות מאמזון COM/UK וכו.
...
בשלב ראשון אמזון לא תמכור בעצמה.
ההשפעה העיקרית של אמזון בשלב הזה תהיה בעיקר בכך שכל מי שירצה למכור דרכה, יצטרך להתיישר על סטנדרט מסויים של זמני שילוח, נהלי החזרות וכדו' , שזה כבר טוב יותר ממה שקורה בארץ היום בחלק גדול מהמקרים.

אני "מניח" שאחרי השלב הראשון יגיעו שלבים נוספים.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

keyser - שוב, כפי שציינתי, חצי צעד ולא ממש מרגש. שיתקשרו אלינו שיעשו את הצעד המלא (מכירות דרכם ישירות, מחסנים עם סחורה בארץ, מכירה של כל המותגים הבינלאומיים המוכרים וכו).

Aviv943
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612

שליחה

@Huber
מי יתן ונתחיל לראות גם דילים שלך לא רק מאמזון COM ו UK אלא גם ישראל :wink:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 54,00.html

השירות אמור להיכנס לתוקף כבר ב 12/9. אעקוב ואראה על מה מדובר בדיוק.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

איזה יישום חסר משמעות (בעיניי) - לקחו את כל הסיבות העיקריות שבגינן ישראלים קפצו על רכישות מאמזון וזרקו אותן לפח.
מה עוזר לי לרכוש מסוחרים ישראלים דרך הפלטפורמה של אמזון? איפה בדיוק היתרון? איזה ייחודיות זה מביא לשוק?

הוצאתי עשרות אלפי שקלים בשנים האחרונות באמזון בדיוק בגלל שזה עוקף את השוק המקומי - עוקף את התמחור המקומי החזירי ועוקף את עניין השירות לאחר המכירה המעאפן שנהוג בארץ.

לקנות מסוחרים ישראלים דרך אמזון ולקבל את אותם המחירים ואותה תודעת השירות? לא תודה. NEXT.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

נראה לי שלאמזון יש סטנדרטי שירות גם לסוחרים שמוכרים אצלם? אם מישהו לא עומד בסטנדרטים, אני משער שהם עושים לו סנקציות ובסוף מורידים לו את החנות.

אם כבר, אחרי הסיפור שלי עם אמזון, ובגלל שנראה שאמזון לא עומדים בסטנדרטים שהם מציבים לאחרים, נראה לי שלסוחרים ישראלים יהיה שירות טוב יותר, לפחות במקרי קצה. :)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@jtk
·
המקרה שלך הוא חתיכת מקרה פרטי. לא חושב שהוגן לקחת אותו כמקרה מייצג לשירות שלהם.
וגם במקרה החריג שלך - כן פתרו לך את הבעיה וכן קבלת ביטול עסקה. אולי לא הכי אידיאלי מבחינתך בהתחשב בכך שהיתה לך הרבה התעסקות, התכתבות וטלפונים וגם הפסדת את מחיר המבצע - אבל בשורה תחתונה הם לקחו את האחריות על התקלה וזיכו אותך ללא חקירות ושאלות. ואחרי שזה נאמר אני עדיין חושב שזו זכותך ולגיטימי להיות בכל זאת מאוכזב מהשירות שלהם.
רק תראה לי סוחר ישראלי שייזכה לקוח בכל כך קלות מבלי לעשות לו את המוות. ואני אפילו לא מדבר כרגע על מקרה חריג כל כך כמו שלך בו קבלת אריזה ריקה וללא מוצר אלא פשוט זיכוי כי המוצר תקול/שרוט וכו'. הסוחר הישראלי קודם כל חושב איך הוא מרוויח את הכמה שקלים של המכירה כרגע ולא ממש מעניין אותו מהן ההשלכות של זה לטווח הארוך.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

כן, יש גם ערך לשירות במקרים רגילים לפי הספר. אבל נראה לי שאפילו חנות ישראלית גרועה היתה מתקשה לסרב להחליף מוצר אם היית קונה חדש ומקבל בבירור משומש, שלא לדבר על קופסא ריקה. מקרה יוצא דופן, אבל במידה מסוימת הבדיקה "האמיתית" של שירות היא כשיש בעיות יוצאות דופן.

(אגב, לא הייתי אומר שפתרו את הבעיה במקרה שלי. מעבר לאובדן ההזדמנות המשמעותי, ולזה שעכשיו תקוע לי אצלם כסף, ולהתעסקות, כרגע אני גם בנזק כספי מסוים.)

יתרון אחד במוכרים ישראלים הוא שקל יותר לתבוע אם צריך :), אם כי ייתכן שגם את אמזון אפשר.
בכל מקרה, הנקודה היתה, אולי סוחרים ישראלים על הפלטפורמה הזו יצטרכו לתת שירות טוב יותר ממה שהם עושים בערוצי מכירה אחרים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

jtk כתב:בכל מקרה, הנקודה היתה, אולי סוחרים ישראלים על הפלטפורמה הזו יצטרכו לתת שירות טוב יותר ממה שהם עושים בערוצי מכירה אחרים.
...
·

אני מקווה שלפחות את זה זה ישיג כי אחרת אני באמת לא מבין מה הפואנטה.

Aviv943
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612

שליחה

הפואנטה בגדול היא שאמזון יכנסו לארץ, גם אם זה רק ברגל אחת.
אני לא רואה סיבה שלא יקימו פה מחסנים. אנחנו מדינה כ"כ קטנה ואין להם בעיה לבצע פה שירותי פריים.
גם כשזה לא קורה כרגע, עדיין חסרה בישראל פלטפורמה למכירה שבה מרוכזים כל המוצרים של רוב החברות, בדומה למה שקורה בארהב.
שינוי כזה יעודד תחרות ויגרום לנו לקנות מוצרים טובים שיש עליהם ביקורות.

הרבה זמן חיכיתי לזה. סוף סוף. מקווה שנראה אותם מתרחבים לשירותי פריים בעתיד הלא רחוק.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן

שליחה

השילוח המקומי החל שבוע מוקדם מתאריך היעד:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 81,00.html

כצפוי, מציאות גדולות אין שם.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

שהחיינו! עכשיו אפשר לקנות מ-019/טלזר כיסויי טלפון דרך אמזון.

מי אמר שאין השקה מרשימה? :)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

טוב, אז זה כבר פה - וכצפוי המחירים פשוט בדיחה. ישראבלוף 2019.

https://www.amazon.com/b/ref=as_li_ss_t ... Se4A-IQEfY

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376

שליחה

יבואן ישראלי : ״אנחנו רוצים שישראלים יקנו מישראלים ובכדי להראות לכם למה אנחנו נחשוף את ערוותינו גם באמזון, איפה שאתם קונים״...

בחיי הם כמו האמהות עושות בושות מהאייטיז, שהיו מגיעות לחצר בית הספר וצורחות על הילד שלהם מול כל החברים.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352

שליחה

ועוד עושים לנו בושות כשכל העולם רואה.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

לסיכום......אמזון עוד לא הבינו לאן הם הגיעו :lol:
סטארבקס פרק II
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205

שליחה

יקר מאד,מבחר עלוב,לעובדים
שם לא תהיה עבודה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן

שליחה

niko כתב:לסיכום......אמזון עוד לא הבינו לאן הם הגיעו :lol:
סטארבקס פרק II
...
·

סטארבאקס, דנקן דונאטס, קופי בין, ברגר קינג, וונדי'ס, סאבוואי וכמובן KFC (שכבר ארבע פעמים סוגרים את הרשת בארץ ואחרי כמה שנים פותחים שוב).

לא משנה כמה המותג גדול, אם המוצר ו/או המחיר לא טובים, הישראלים לא קונים. זה לא מפתיע במדינה שבה המוטו הלאומי הוא "לא לצאת פראייר".

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352

שליחה

אז איך אפשר להסביר את ההצלחה של מקדונלדס בישראל?
בשר קפוא מחומם במחיר יקר יותר מבסניפים בשאר העולם.

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”