eran405 כתב:
המהירות שכתובה על ראוטרים וכו' כמו לדוגמא AC1200 היא בעצם רק 867 בתדר 5Ghz וזו באמת מהירות תיאורתית לגמרי ובאף ראוטר לא תקבל מהירות כזו מול שום ציוד קצה. אני חושב שמהירות של כשליש מהמהירות התיאורתית זה תוצאה מאד מקובלת. כתלות בציוד בשני הקצוות אפשר להגיע לאיזור 50% מהמהירות התיאורתית.
In addition, net IP layer throughput of WiFi is typically 60% of the air link rate due to WiFi being half-duplex with ACKs, and being CSMA/CA. The number of simultaneous connections, and even the type of wireless security can affect and slow down some older routers with inadequate processors/memory.
אתה בעצם טוען שפרטנר משווקים פייבר של מהירות ג'יגה שהם יודעים בעצם שבשום ראוטר לא יצליח להתקרב אפילו בקצת למהירות הזאת, כחומר במקרה הטוב ביותר תקבל אולי 300 באלחוטי.
Dor1992
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
שליחה
@Dor1992
·
לפי מה שאתה אומר באמת לא שווה לי להחליף את ההוט בוקס.
כמה שהראוטר שאני יחליף יהיה טוב אני יצליח לקבל בקומה מתחתיו אולי 40 מגה שזה מה שקורה גם עם ההוט בוקס. עדיין אני יצטרך AP.
אתמול בלילה למשל קיבלתי באותה קומה של ההוט בוקס מאחורי דלת די עבה 80 מגה מהירות (מצרף צילומי מסך). ואגב קיבלתי את המהירות הזאת בכל הבדיקות שאפשר לעשות, לא רק בספיד טסט.נט
היום בצהריים קיבלתי כבר 45 מאותו מיקום, וזה כשאני לבד בבית ואף אחד לא גולש. אולי זה גם קשור לעובדה שבשעות הצהריים תדר 2.4 כבר יותר עמוס מבחינת השכנים שמשתמשים בו?
נערך לאחרונה על ידי Dor1992 ב 30/08/2018 17:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.
eran405
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
שליחה
@Dor1992
·
כן ולא.
דבר ראשון לא נראה שאם הציוד של פרטנר תוכל לקבל קצבים כאלה גבוהים בחיבור אלחוטי. פרטנר/סלקום/אנלימטד ואפילו בזק/הוט מוכרים לך חבילת אינטרנט שהחיבור בין הראוטר לספק מוגבל ל-1 גיגה או 200 מגה או 100 מגה. גם החיבור הזה (רק בין הראוטר לספק) תלוי במגבלות טכנלוגיות וכמו שאצל בזק לא באמת מקבלים 100 מגה בחבילת 100 מגה גם אצל פרטנר אפילו בחיבור קווי לא באמת תקבל 1 גיגה בחבילת 1 גיגה.
כמה אתה מקבל באלחוטי זה תלוי כאמור בהמון גורמים ואף אחד לא מבטיח כלום.
עם ציוד איכותי - גם בצד של הראוטר וגם בצד של ציוד הקצה - אפשר כנראה להגיע לאיזור ה-600+ מגה יחסית בקלות ואולי אפילו ל-800+ מגה: https://www.snbforums.com/threads/1-gbp ... ifi.35557/
eran405
אחראי תחום רשתות
שליחה
Dor1992 כתב:@Dor1992
·
לפי מה שאתה אומר באמת לא שווה לי להחליף את ההוט בוקס.
...
·
רק אתה יכול לענות על השאלה הזאת.
לגבי בדיקות מהירות, תשווה מהירות בחיבור קווי מול אלחוטי. אם בחיבור קווי אתה מקבל מהירות הרבה יותר טובה מחיבור אלחוטי אז ראוטר טוב אולי יכול לשפר את המצב. אם אתה קרוב לראוטר ללא מכשולים אז באמת סביר להניח שראוטר ac אפילו זול יתן לך מענה הרבה יותר טוב מההוטבוקס.
אבל במרחק גדול ומאחורי קירות וכו' יש סיכוי לא קטן שחיבור אלחוטי כבר לא הפתרון. בלי לבדוק אי אפשר לדעת. במידה והקליטה האלחוטית לא מספיק טובה הפתרון הכי טוב להוסיף AP בחיבור קווי לראוטר הראשי.
Dor1992
חבר פעיל במיוחד
שליחה
@eran405
·
אגב זה חדש לי שבבזק בחיבור קווי לא מקבלים 100 מגה לפי מה שאמרת. אצלי בהוט בחיבור קווי מקבלים גם 105 לפעמים.
אתה יודע למה זה קורה? דווקא ממה שאני יודע בזק עובדים עם ציוד ברמה הרבה יותר גבוהה. מה שהם גם פורסים סיבים עד התיבות. לתוך הדירות אין סיבים אבל אם זה סיב עד התיבה זה חייב להביא 100 בחיבור קווי.
ממה שאני יודע דווקא הוט מריצים עדיין הכל על תשתית הכבלים ולא על סיבים.
eran405
אחראי תחום רשתות
שליחה
@Dor1992
·
בגלל שקשה עד בלתי אפשרי להעביר 100 מגה על זוג חוטי נחושת למרחק גדול. קרוב שלי גר כנראה מאד קרוב לארון התקשורת ומקבל באמת 100 מגה מלא בסינכרון של המודם (שזה כ-90 מגה ב-speedtest אם אני זוכר נכון, כנראה בגלל ה-overhead של הפרוטוקולים שהם משתמשים). אבל אצלי לדוגמא הסינכרון היה יותר לכיוון ה-60 מגה ואצל רבים עוד הרבה פחות. הכל תלוי ב"מזל".
Dor1992
חבר פעיל במיוחד
שליחה
@eran405
·
בעצם אתה אומר שכנראה אני קרוב מאוד לתשתית של הוט ברחוב? (אם אני לא טועה גם אצל הוט זה ארונות)
אצלי יש גם מגבר שהוט מתקינים בתוך הבית שהוא כנראה תחנת ביניים בין הראוטר שלי עד לתשתית הקרובה שלהם.
הראוטר שלי כמובן מחובר עם כבל קואקסילי של הוט. הקצה השני של הכבל מחובר למגבר קטן שלהם והמגבר ממשיך לתשתית שלהם.
Dor1992
חבר פעיל במיוחד
שליחה
@eran405
·
אגב בלי קשר מה שהבנתי על בשרי שאם תיתן Ip סטטי לציוד תמיד הוא יתפקד יותר טוב ויותר מהיר. לפחות זה מה שקרה לי באקסבוקס. שנה שלמה שהוא מתנתק ומתחבר לאינטרנט עד שהעפתי אותו מהרשת דרך הממשק של הראוטר ונתתי לו דרך המערכת של האקסבוקס אייפי סטטי. מאז הוא רץ חלק. אין לי מושג למה זה קורה כך הדבר..
eran405
אחראי תחום רשתות
שליחה
Dor1992 כתב:
בעצם אתה אומר שכנראה אני קרוב מאוד לתשתית של הוט ברחוב? (אם אני לא טועה גם אצל הוט זה ארונות)
...
·
התשתית של הוט לא עוברת על זוג חוטי נחושת מסכנים אז זה אחרת.
Dor1992 כתב:
אגב בלי קשר מה שהבנתי על בשרי שאם תיתן Ip סטטי לציוד תמיד הוא יתפקד יותר טוב ויותר מהיר.
...
·
לא. אין קשר בין הדברים. אין לי מושג מה היה לך עם האקסבוקס. באופן כללי הכי טוב לחבר ציוד לא נייד בכבל רשת - זאת האופציה היחידה שיכולה לתת חיבור 100% יציב (בהנחה שהכבל תקין היא גם בטוח תתן זאת).
לגבי ip סטטי, זה שימושי בעיקר לצרכים כגון פתיחת פורטים שבהם אתה צריך לרשום כתובת מסוימת כשאתה פותח את הפורט. אם למכשיר יש כתובת דינמית אז פתיחת הפורט תהפוך ללא תקינה אם הכתובת שלו תשתנה...
Dor1992
חבר פעיל במיוחד
שליחה
@eran405
·
אז כנראה שהסטיגמה על האינטרנט של הוט ממש לא נכונה.
אני קורא הרבה ברשתות (גם בפייסבוק של בזק) על תלונות רבות מצד גולשים.
ברור שלא תמיד הבעיה אצל בזק ויכול להיות שזה קשור לציוד קצה או להגדרות לא נכונות של הלקוח אבל לפחות התשתית של הוט יותר חזקה.. הייתי בטוח תמיד שזה ההפך.
natibatito
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
שליחה
Tp link vr600
ישמש אותך גם בעתיד אם תעבור לבזק. גם בתור מודם