משרד התקשורת שוקל לחייב תמיכה ב-ipv6 עד סוף 2018

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 737

שליחה

בכל מקרא.
מישרוצה במגזר פרטי ipv6 היום-רוב הסיקוים מנהרה כזותי או אחרת.
לצערי אין ברירה.

TheComputer
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43

שליחה

NetCHEIF כתב:עם כל הכבוד, כל מי שמבין משהו ב-OFFICE של מיקרוסופט יודע שבעת התקנת התוכנה, המתקין מתבקש להכניס את שמו. מאותו כרגע, ברירת המחדל של OFFICE היא להכניס את השם הזה כמי ש"כתב" מסמכים באמצעות התוכנה, גם אם בפועל מישהו אחר כתב את המסמך.

אם זו ההוכחה של אבי וייס שהמסמך לא נכתב על ידי ערן גרף, שיבושם לו. חבל שאתה, כבחור צעיר, נופל במניפולציות שהוא עושה עליך. לפני שאתה מסתמך עליו, כדאי שתברר את הסיבות שהביאו אותו להיות מבקר של האיגוד. אני אתן לך רמז - הוא היה פעם חבר באיגוד. לגבי הידע וההבנה שלו בתקשורת - קרא את הפוסט הזה - https://www.hometheater.co.il/vt308040.html

ומילה אחרונה, אם אתה חושב שהאיגוד לא שקוף, מן הראוי שתסביר את הסיבה. אני חושב שראית בכנס על IPV6 את הרצינות שהאיגוד לוקח את הנושא, את רצינות הדיון ואת האמון שלנו שצריך להתקדם בנושא, למרות שיש כוחות חזקים שרוצים למנוע זאת.
...
אם מה שאתה טוען נכון, למה באיגוד לא טרחו להגיב לי כך?.... יש סיבה שגוף ציבורי ושקוף לא יענה לאזרח שמחפש את האמת?
שים לב שאחר כך השם "טמיר גרף" ירד מהמסמך, כשהבינו את הטעות. לענות לי את התשובה שאתה ענית עכשיו באותו זמן - לא קרה....
עובדה, שעל שאלות קלות ענו. הנה הוכחות שבלתי ניתן לערער עליהן- הכול התחיל בפוסט הזה (היה פוסט קודם לזה, שרק סיקרתי את המצאות המסמך, בלי קריאה מעמיקה לתוכן שלו, אלא רפרוף בלבד):
https://ipv4.co.il/posts/276/%D7%92%D7% ... v6-%D7%A9/
שלחתי הודעת דוא"ל לאיגוד - ביקשתי תשובות. לא קיבלתי מענה.

הלאה, שלחתי עוד שאלות בין לבין, והנה פוסט על ששלחתי שאלה:
https://ipv4.co.il/posts/334/%D7%94%D7% ... %95%D7%AA/
ואיזה מוזר - קיבלתי גם מענה:
https://ipv4.co.il/posts/341/%D7%94%D7% ... %A0%D7%99/

שאלות שלא קיבלתי עליהן מענה גם נמצאות פה (שזה גם השיא):
https://ipv4.co.il/posts/152/%D7%9C%D7% ... 9F-%D7%9E/

לאחרונה, שמתי לב שאתר המראה של האיגוד לא פועל בפרוטוקול IPv6, דבר שהעברתי בהודעת דוא"ל לאיגוד:
https://ipv4.co.il/posts/616/%D7%94%D7% ... %9E%D7%A8/
וגם קיבלתי מענה, הכול טוב ויפה. אבל מה עם השאלות הקצת יותר "קשות"? למה אין מענה??

לגבי הכנס - בכנס הכול טוב ויפה (בערבון מוגבל, כי סיקרתי בעצמי דברים שלא אהבתי, אפשר לקרוא בipv4.co.il....), אבל במענה בדוא"ל על שאלות קצת יותר קשות - אין דבר כזה. אני יודע שאבי וייס היה חבר באיגוד.... זה לא ממש חידש לי בנושא הזה. עדיין לא ברור איך זה קשור כי עדיין לא הסברת כראוי למה אבי וייס מבקר את האיגוד חוץ מעצם ציון העובדה הזאת, שהיא נראית לי דיי תלושה. זה שהוא היה חבר ופרש, לא אומר לי ולאף אחד אחר מאומה.

בכל מקרה, אותי לא מעניינת "המלחמה" (כך זה נראה מהצד לפחות) בינך ובין אבי וייס (שאני עדיין לא מבין על מה יש לכם לריב, סה"כ שניכם רוצים בטובת משתמשי האינטרנט בישראל, לא?). אני חותר לאמת ודובק בעובדות כדי לנסות לקדם דברים חשובים (כמו IPv6), כפי שאני מסביר לך בתגובה הזאת גם כן.

עם כמה שאני מעריך אותך לביא, על הידע שלך וגם כקורא של הבלוג שלך אני רוצה להבהיר את דעתי בנושא - הסברתי היטב את הסיבה למה האיגוד לא שקוף לדעתי. אם לא עונים על שאלות, זה אומר דבר אחד פשוט מאוד. אומנם האיגוד הראה שהוא לוקח ברצינות את הנושא בכנס (וזה יפה לקחת נושא כזה ברצינות), וכך גם התרשמתי, אבל המסמך שנכתב לא העיד על כך לאור השאלות הנוקבות שהעלתי ולא קיבלו מענה.

uh99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783

שליחה

NetCHEIF כתב: ומילה אחרונה, אם אתה חושב שהאיגוד לא שקוף, מן הראוי שתסביר את הסיבה. אני חושב שראית בכנס על IPV6 את הרצינות שהאיגוד לוקח את הנושא, את רצינות הדיון ואת האמון שלנו שצריך להתקדם בנושא, למרות שיש כוחות חזקים שרוצים למנוע זאת.
...
מעניין מדוע האיגוד לא מפרסם מי אותם החברות שיש להם IPv6 באופן מסודר למען השקיפות :cry:
מוזר ביותר שמי כתב את המסמך הזה לא יודע האם מודם הוט בוקס תומך בIPv6 ולא מצא שום מידע על כך :?: :roll:
ולא מצא שום מידע באיזה החברות הישראליות יש IPv6 :?: :oops:
אם האיגוד היה רוצה לקדם את כל העניין לטובת כלל האזרחים זה היה קורה כבר מזמן (W)

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678

שליחה

TheComputer כתב:
...
...
אם מה שאתה טוען נכון, למה באיגוד לא טרחו להגיב לי כך?.... יש סיבה שגוף ציבורי ושקוף לא יענה לאזרח שמחפש את האמת?
שים לב שאחר כך השם "טמיר גרף" ירד מהמסמך, כשהבינו את הטעות. לענות לי את התשובה שאתה ענית עכשיו באותו זמן - לא קרה....
עובדה, שעל שאלות קלות ענו. הנה הוכחות שבלתי ניתן לערער עליהן- הכול התחיל בפוסט הזה (היה פוסט קודם לזה, שרק סיקרתי את המצאות המסמך, בלי קריאה מעמיקה לתוכן שלו, אלא רפרוף בלבד):
https://ipv4.co.il/posts/276/%D7%92%D7% ... v6-%D7%A9/
שלחתי הודעת דוא"ל לאיגוד - ביקשתי תשובות. לא קיבלתי מענה.

הלאה, שלחתי עוד שאלות בין לבין, והנה פוסט על ששלחתי שאלה:
https://ipv4.co.il/posts/334/%D7%94%D7% ... %95%D7%AA/
ואיזה מוזר - קיבלתי גם מענה:
https://ipv4.co.il/posts/341/%D7%94%D7% ... %A0%D7%99/

שאלות שלא קיבלתי עליהן מענה גם נמצאות פה (שזה גם השיא):
https://ipv4.co.il/posts/152/%D7%9C%D7% ... 9F-%D7%9E/

לאחרונה, שמתי לב שאתר המראה של האיגוד לא פועל בפרוטוקול IPv6, דבר שהעברתי בהודעת דוא"ל לאיגוד:
https://ipv4.co.il/posts/616/%D7%94%D7% ... %9E%D7%A8/
וגם קיבלתי מענה, הכול טוב ויפה. אבל מה עם השאלות הקצת יותר "קשות"? למה אין מענה??

לגבי הכנס - בכנס הכול טוב ויפה (בערבון מוגבל, כי סיקרתי בעצמי דברים שלא אהבתי, אפשר לקרוא בipv4.co.il....), אבל במענה בדוא"ל על שאלות קצת יותר קשות - אין דבר כזה. אני יודע שאבי וייס היה חבר באיגוד.... זה לא ממש חידש לי בנושא הזה. עדיין לא ברור איך זה קשור כי עדיין לא הסברת כראוי למה אבי וייס מבקר את האיגוד חוץ מעצם ציון העובדה הזאת, שהיא נראית לי דיי תלושה. זה שהוא היה חבר ופרש, לא אומר לי ולאף אחד אחר מאומה.

בכל מקרה, אותי לא מעניינת "המלחמה" (כך זה נראה מהצד לפחות) בינך ובין אבי וייס (שאני עדיין לא מבין על מה יש לכם לריב, סה"כ שניכם רוצים בטובת משתמשי האינטרנט בישראל, לא?). אני חותר לאמת ודובק בעובדות כדי לנסות לקדם דברים חשובים (כמו IPv6), כפי שאני מסביר לך בתגובה הזאת גם כן.

עם כמה שאני מעריך אותך לביא, על הידע שלך וגם כקורא של הבלוג שלך אני רוצה להבהיר את דעתי בנושא - הסברתי היטב את הסיבה למה האיגוד לא שקוף לדעתי. אם לא עונים על שאלות, זה אומר דבר אחד פשוט מאוד. אומנם האיגוד הראה שהוא לוקח ברצינות את הנושא בכנס (וזה יפה לקחת נושא כזה ברצינות), וכך גם התרשמתי, אבל המסמך שנכתב לא העיד על כך לאור השאלות הנוקבות שהעלתי ולא קיבלו מענה.
...
בשורה התחתונה, חבל שאתה לא מסתכל על התמונה הכללית, שהיא לקדם את ipv6 בארץ, ומתייחס לעניין שהוא ממש לא מהותי. יש לפנינו, בפעם הראשונה, מסמך המציג הצעה למדיניות כוללת לישום ipv6 בארץ שמאומץ על ידי משרד התקשורת. זה הדבר החשוב ולא מי ששמו השתרבב בטעות, בגלל מגבלה של אופיס, לשדה כותב המסמך.
·
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858

שליחה

עם IPv6 שירות Smart DNS עבור צפיה בנטפליקס ארצות הבית לא יעבוד... אין מצב שאני עובר ל IPv6 הזה...

TheComputer
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

NetCHEIF כתב:
...
...
בשורה התחתונה, חבל שאתה לא מסתכל על התמונה הכללית, שהיא לקדם את ipv6 בארץ, ומתייחס לעניין שהוא ממש לא מהותי. יש לפנינו, בפעם הראשונה, מסמך המציג הצעה למדיניות כוללת לישום ipv6 בארץ שמאומץ על ידי משרד התקשורת. זה הדבר החשוב ולא מי ששמו השתרבב בטעות, בגלל מגבלה של אופיס, לשדה כותב המסמך.
·
...
צר לי, אך ה"שורה התחתונה" הזאת לא נתנה לי מענה אפילו על חצי מהתגובה. לא הסברת כראוי למה וייס מבקר אתכם ( או יותר נכון, רוצה לבקר אתכם כמו שהוא עושה. בכל מקרה - ביקורת זה דבר חשוב, מי כמו האיגוד צריך להבין את זה). אני ראיתי שכתבת בtelecomnews על כך שאבי וייס לא הגיע לכנס (למעשה, זאת ביקורת על אבי וייס), ואני חייב להגיד - זה לא אומר שהוא לא סיקר את הנושא, וגם לא אומר שהוא לא פועל למען הנושא...

מתוך כוונות טובות בלבד כמובן, בתור אחד שרואה את ה"מלחמה" המיותרת הזאת, אני חייב להגיד שזה צריך להיפסק. שניכם אנשים שמבינים בנושאים שונים ומגוונים בכל הקשור לתקשורת, ולריב על מי אמר מה, או כמה, למה וכדומה - לא מועיל לאף אחד ולא מקדם דבר.

התמונה הכללית לא טובה לביא. אתה יכול להמשיך לדבוק בדעתך שמדובר בטעות בOffice (ונניח ואני מקבל את זה) - לא קיבלתי מענה על כך ועל שאלות אחרות (שהן אפילו עוד יותר חשובות, וכמובן, שלא קיבלו מענה) גם כן. אגב, יורם הכהן (מנכ"ל האיגוד) זיהה אותי בכנס דיי מהר (כעורך של IPv4.co.il), וכנראה שכך גם ערן גרף ושאר חברי האיגוד (שקראו את הכתבות של וייס, וראו שם קישור לאתר שלי).... אף אחד לא בא אליי וניסה להסביר לי את פשר הדברים. אני מאמין שאם עושים דבר נכון (כמו - לכתוב מסמך שיסביר על הצורך בהטמעת IPv6), צריך לעשות את זה באופן הנקי והנכון ביותר שניתן.
צריך להבין שחוסר מענה כשלעצמו פאשלה גדולה של האיגוד, ולכן אני ממליץ על בדק בית בנושא. אני סובר, שזה לא בושה להגיד שטועים..... אבל זה כן לא בסדר להמשיך לכפות על פאשלות שנעשו (כמו חוסר מענה עקבי על שאלות שלא נוחות כנראה, ומענה על מה שכן נוח).
אשמח לדעת איכן נאמר שמשרד התקשורת מאמץ את המסמך? בסה"כ המשרד מאמץ את ההבנה שחשוב להתקדם לIPv6. זה לא משהו שנאמר רק על ידי המסמך הזה אלא נכתב/נאמר כבר לפני הוצאת המסמך של האיגוד... מה גם, שהמשרד מתכנן לפעול לפי מפת דרכים אחרת ממה שהאיגוד ציפה. האיגוד מצפה למעבר וולנטרי (כך הבנתי) ומצד שני, משרד התקשורת כריגולטור לוקח את האחריות ומעביר את ישראל לIPv6 במעבר הרבה יותר אינטנסיבי (עד 2021 - 40 אחוז מהכתובות בישראל יהיו IPv6, כך המשרד הצהיר - מדובר במעבר יחסית חד, לאור מה שנעשה בעולם...).

@sys_admin
כפי שבטח אתה יכולת כבר לראות גם מהשרשור זה, למשתמש אינטרנט ישראלי ממוצע אפשר להסביר עד מחר למה הוא צריך את ה IPv6 ואחרי כל זה הוא יגיד שזה משהוא שצריך לעניין רק את הספק אינטרנט ולא אותו. כך זה היה לפני שני עשורים וכך זה יישאר גם עוד מספר שנים רבות. כל מי שנדרש לכתובות IPv6 משלו ולקישוריות מהסוג זה מקבל אותה עוד הרבה לפני שנת 2000 וכל שאר המשתמשים בישראל פשוט לא מודעים לנושא או לצורך כזה ומצב זה מתאים ביותר לחברות תקשורת שחוסכות בזה כסף רב ומשאירות את הציוד הפרה היסטורי שלהם ללא שינוי. המצב זהה גם בעסקים קטנים, גם שם לרוב אין אנשי מקצוע שיכולים להבין את הצורך בנושא ובגלל זה לא יהיה שם חיבור כזה גם בעוד מספר שנים. וכל מה שקשור לחברות Enterprise , אז בחברות כאלה אני מתכנן ומבצע את הפריסה של קישוריות IPv6 גם עוד מסוף שנות התשעים. כך שמה שהייה, זה מה שיהיה והפער הטכנולוגי בין ישראל ושאר העולם רק ילך ויגדל.
...
אתה כותב את הדבר הזה (בצורה כזו או אחרת) כבר הרבה פעמים.... אני חושב שהגיע הזמן לשינוי, לא? הרי אתה בעצמך מבין שהפער יגדל.
ברור לי שהיום אפשר לקבל IPv6 גם ללא תלות בISP שלך. אני בעצמי פתחתי מנהור לחו"ל באמצעות 6in4 עם Hurricane Electric, מה שהיה שימושי עד שגיליתי שלגלוש עם דבר כזה, זה מעט בעייתי לפעמים. אני עדיין חושב שקישוריות "טבעית" מספקי האינטרנט בישראל עדיפה על פני כל אלה.
אגב, זה אכן אמור לעניין את הספק אינטרנט, אבל כפי שאנשים דורשים יפה מאוד חיבור אינטרנט מהיר (עם סיבים אופטיים), אנשים צריכים להבין שחלק מרמת השירות של חיבור האינטרנט שלהם מתבסס גם על חדשנות (ברמה מסויימת). מטרתי היא להנגיש מידע בנושא מניסיוני וממה שאני לומד ויודע, ובכך לגרום לאנשים להבין את הצורך בדבר. אני לא פותח עצומות לאימוץ IPv6 עבור ילדים נזקקים (ראיתי את זה בתגובה אחרת שלך), לא הולך לתקשורת (אם אצטרך, אז כן. נכון להיום - לא) ולא יוצא להפגנות (אם תהית - כמובן, זאת בדיחה, כי ברור לי שיש דברים יותר חשובים להפגין עליהם מן הסתם).

ככל שיותר אנשים יבינו את הצורך ויפנו לISP שלהם, כך הדברים יתקדמו יותר מהר. בטח אם מדובר במשהו שדורש הרבה פחות היערכות (סיבים אופטיים דורשים השחלות בכל המדינה, כלומר - להביא אישורים מהעירייה/מועצה מקומית, להרים מדרכות, להביא ציוד חדש ויקר, להכנס לבתים בהתאם למבנה הבית... IPv6 דורש ציוד ניתוב אצל הISP, מה שגם אולי יכול לעזור לISP בדברים אחרים... בכל מקרה, זה לא כמו להשחיל סיבים אופטיים, לצורך ההשוואה).

uh99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נספח א' - טבלת מדינות מובילות בהקצאת IPv6 64

לפי המסמך המרשים שהתקבל במשרד התקשורת
יש כמות של ( 209 656 27 ) וישראל נמצאת במקום 37 ועם % 0.183
מעניין מאוד כיצד באיגוד האינטרנט הישראלי לא יודעים מי קיבל וכמה :?: :roll:

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678

שליחה

TheComputer כתב:
...
...
אתה כותב את הדבר הזה (בצורה כזו או אחרת) כבר הרבה פעמים.... אני חושב שהגיע הזמן לשינוי, לא? הרי אתה בעצמך מבין שהפער יגדל.
ברור לי שהיום אפשר לקבל IPv6 גם ללא תלות בISP שלך. אני בעצמי פתחתי מנהור לחו"ל באמצעות 6in4 עם Hurricane Electric, מה שהיה שימושי עד שגיליתי שלגלוש עם דבר כזה, זה מעט בעייתי לפעמים. אני עדיין חושב שקישוריות "טבעית" מספקי האינטרנט בישראל עדיפה על פני כל אלה.
אגב, זה אכן אמור לעניין את הספק אינטרנט, אבל כפי שאנשים דורשים יפה מאוד חיבור אינטרנט מהיר (עם סיבים אופטיים), אנשים צריכים להבין שחלק מרמת השירות של חיבור האינטרנט שלהם מתבסס גם על חדשנות (ברמה מסויימת). מטרתי היא להנגיש מידע בנושא מניסיוני וממה שאני לומד ויודע, ובכך לגרום לאנשים להבין את הצורך בדבר. אני לא פותח עצומות לאימוץ IPv6 עבור ילדים נזקקים (ראיתי את זה בתגובה אחרת שלך), לא הולך לתקשורת (אם אצטרך, אז כן. נכון להיום - לא) ולא יוצא להפגנות (אם תהית - כמובן, זאת בדיחה, כי ברור לי שיש דברים יותר חשובים להפגין עליהם מן הסתם).

ככל שיותר אנשים יבינו את הצורך ויפנו לISP שלהם, כך הדברים יתקדמו יותר מהר. בטח אם מדובר במשהו שדורש הרבה פחות היערכות (סיבים אופטיים דורשים השחלות בכל המדינה, כלומר - להביא אישורים מהעירייה/מועצה מקומית, להרים מדרכות, להביא ציוד חדש ויקר, להכנס לבתים בהתאם למבנה הבית... IPv6 דורש ציוד ניתוב אצל הISP, מה שגם אולי יכול לעזור לISP בדברים אחרים... בכל מקרה, זה לא כמו להשחיל סיבים אופטיים, לצורך ההשוואה).
...
·

אני יענה לך לעיקרי הדברים -

1. אני סבור שהשם של מי שמופיע בשדה ברירת המחדל של המסמך לא ממש מהותי. נפלה טעות - זה קורה. אם זה מה שלדעתך ודעת אבי וייס מהותי במבמך, אז לדעתי אתם טועים. מה שמהותי הוא המסמך עצמו שממפה את כל השחקנים בתחום ה-IPV6 ומתווה מדיניות מוצעת לאימוץ של הטכנולוגיה הזו.
2. כמוני, גם אתה היית נוכח הכנס ושמעת את הנאום של מנכ"ל משרד התקשורת. הציטוטים המופיעים בפוסטים שלי על הכנס הם תעתיק מדוייק של הדברים העיקריים שהוא אמר. בין השאר - ""אנו מבינים שיש להיערך עם אסטרטגיה מעודכנת שתתמוך בתשתיות הנדרשות לעידן ה-iot. סוגיית הפרוטוקול של IPv6 היא חלק אינטגרטיבי מתוך עולם התשתיות בישראל, לצד תשתיות נייחות והתקשורת הניידת. אני מברך את איגוד האינטרנט על הבאת הנושא לסדר היום והפעילות להעברת ישראל לפרוטוקול IPv6 ולמקומות בהם היא צריכה להיות בעידן ה-iot. התכנית שתצא לדרך תכלול מסמך מדיניות לאומי שיופץ בספטמבר, ביחד עם בעלי העניין. השאיפה היא ש-40% מהכתובות תהיינה בפרוטוקול IPv6 עד סוף 2021". https://www.netcheif.com/blog/?p=7167
3. כמוך, כם אני הייתי נוכח בכנס ולמיטב זכרוני שוחחנו לא מעט ואפילו החלפנו טלפונים וכתובות דוא"ל כךשהטענה שלך שנציגי האיגוד לא התייחסו אליך לא ממש נכונה. יתר על כן, הדעות שהשמענו לגבי הצורך באימוץ IPV6 די דומות כך שחבל שויכוח על שדה זניח במאפייני המסך הופך לכל כך מהותי. יש לנו מספיק אנשים שתוקעים גלגלים בצורך לאצץ את IPV6, כך שרצוי שלפחות מי שתומכים בכך יציגו חזית אחידה.
4. מטעמי צנעת הפרט אני לא אכנס לסיבות מדוע אבי וייס, גם אם האיגוד יהיה "מאמא תרזה", תמיד יהיה נגד האיגוד. ישנם מקרים בחיים שבהם בן-אדם מסמן לעצמו אג'נדה ולא מוכן לסטות ממנה גם המציאות היא אחרת. אני מציע לך לקרוא את הפוסטים המאוד ביקרותיים שכתבתי על האיגוד בזמנו - הם היו חריפים מאוד, קבלתי עליהם הרבה מאוד תגובות וגם מכתבים לא נעימים. אני החלטתי, במקום לשבת על הטריבונה ולהביע ביקורת, לנסות להיכנס פנימה ולשנות את האיגוד מבפנים. לשמחתי הצלחתי, והיום - אחרי 5 שנים לא קלות בוועד של האיגוד, אני סבור שמדובר בארגון אחר לחלוטין. ההחלטות מתקבלות בו באופן אובייקטיבי ונטולות אינטרסיים אישיים צרים, השקיפות של האיגוד היא הרבה הרבה יותר גדולה, כל מיני פרוייקטים לא רלוונטים ננטשו והאיגוד מתמקד היום בקידום נושאים שהם באמת מהותיים לאינטרנט בישראל. https://www.netcheif.com/blog/?cat=202&paged=3
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

uh99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

uh99 כתב: נספח א' - טבלת מדינות מובילות בהקצאת IPv6 64

לפי המסמך המרשים שהתקבל במשרד התקשורת
יש כמות של ( 209 656 27 ) וישראל נמצאת במקום 37 ועם % 0.183
מעניין מאוד כיצד באיגוד האינטרנט הישראלי לא יודעים מי קיבל וכמה :?: :roll:
...
מזל"ט ישראל ירדה למקום 45 בפריסה של IPv4 (W) וכמו כן יש ירדה למקום 38 בפריסה של IPv6 (n)

TheComputer
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

NetCHEIF כתב:
...
...
·

אני יענה לך לעיקרי הדברים -

1. אני סבור שהשם של מי שמופיע בשדה ברירת המחדל של המסמך לא ממש מהותי. נפלה טעות - זה קורה. אם זה מה שלדעתך ודעת אבי וייס מהותי במבמך, אז לדעתי אתם טועים. מה שמהותי הוא המסמך עצמו שממפה את כל השחקנים בתחום ה-IPV6 ומתווה מדיניות מוצעת לאימוץ של הטכנולוגיה הזו.
2. כמוני, גם אתה היית נוכח הכנס ושמעת את הנאום של מנכ"ל משרד התקשורת. הציטוטים המופיעים בפוסטים שלי על הכנס הם תעתיק מדוייק של הדברים העיקריים שהוא אמר. בין השאר - ""אנו מבינים שיש להיערך עם אסטרטגיה מעודכנת שתתמוך בתשתיות הנדרשות לעידן ה-iot. סוגיית הפרוטוקול של IPv6 היא חלק אינטגרטיבי מתוך עולם התשתיות בישראל, לצד תשתיות נייחות והתקשורת הניידת. אני מברך את איגוד האינטרנט על הבאת הנושא לסדר היום והפעילות להעברת ישראל לפרוטוקול IPv6 ולמקומות בהם היא צריכה להיות בעידן ה-iot. התכנית שתצא לדרך תכלול מסמך מדיניות לאומי שיופץ בספטמבר, ביחד עם בעלי העניין. השאיפה היא ש-40% מהכתובות תהיינה בפרוטוקול IPv6 עד סוף 2021". https://www.netcheif.com/blog/?p=7167
3. כמוך, כם אני הייתי נוכח בכנס ולמיטב זכרוני שוחחנו לא מעט ואפילו החלפנו טלפונים וכתובות דוא"ל כךשהטענה שלך שנציגי האיגוד לא התייחסו אליך לא ממש נכונה. יתר על כן, הדעות שהשמענו לגבי הצורך באימוץ IPV6 די דומות כך שחבל שויכוח על שדה זניח במאפייני המסך הופך לכל כך מהותי. יש לנו מספיק אנשים שתוקעים גלגלים בצורך לאצץ את IPV6, כך שרצוי שלפחות מי שתומכים בכך יציגו חזית אחידה.
4. מטעמי צנעת הפרט אני לא אכנס לסיבות מדוע אבי וייס, גם אם האיגוד יהיה "מאמא תרזה", תמיד יהיה נגד האיגוד. ישנם מקרים בחיים שבהם בן-אדם מסמן לעצמו אג'נדה ולא מוכן לסטות ממנה גם המציאות היא אחרת. אני מציע לך לקרוא את הפוסטים המאוד ביקרותיים שכתבתי על האיגוד בזמנו - הם היו חריפים מאוד, קבלתי עליהם הרבה מאוד תגובות וגם מכתבים לא נעימים. אני החלטתי, במקום לשבת על הטריבונה ולהביע ביקורת, לנסות להיכנס פנימה ולשנות את האיגוד מבפנים. לשמחתי הצלחתי, והיום - אחרי 5 שנים לא קלות בוועד של האיגוד, אני סבור שמדובר בארגון אחר לחלוטין. ההחלטות מתקבלות בו באופן אובייקטיבי ונטולות אינטרסיים אישיים צרים, השקיפות של האיגוד היא הרבה הרבה יותר גדולה, כל מיני פרוייקטים לא רלוונטים ננטשו והאיגוד מתמקד היום בקידום נושאים שהם באמת מהותיים לאינטרנט בישראל. https://www.netcheif.com/blog/?cat=202&paged=3
...
1. אני ממש לא רואה את זה כ-"העניין עיקרי במסמך", אלא רק כמשהו בעייתי במסמך, שעשוי להעיד על טיב המסמך. גם כשהייתה תקלה, האיגוד פעל בלחץ (כך זה היה נראה), כשלא ענה לי ושינה במהירות את השדה הזה ועידכן את זה באתר מבלי לענות לשאלה שלי, כפי שרק עתה נאמר לי ממך מה קרה. זה לא בסדר בשום קנה מידה. בכל מקרה, לא הבנתי עדיין למה אתה נטפל לבעיה הזאת כשיש עוד בעיות (שאתה מתעלם מהן למעשה...), שהאיגוד לא טרח להחזיר לי תשובה עליהן (ואלו כמובן הובאו פה).
2. סליחה, זה עדיין לא מעיד על אימוץ המסמך שלכם. הוא גם אמר ש "התכנית שתצא לדרך תכלול מסמך מדיניות לאומי", שהם יוציאו (שימוע ציבורי כנראה...). אני עדיין מחכה לשורה המוחצת שתוכיח לי: "אני מאמץ את מסמך המדיניות שהאיגוד כתב" כדי להשתכנע... לא רק זה - המשרד מתכנן להעביר את ישראל בצורה יותר "אגרסיבית" ופחות וולנטרית ממה שהאיגוד היה רוצה, כך להבנתי זה נראה. אני לא סתם כותב את זה כך, כי זה צריך להיות אמירה חותכת שלא משתמעת ל2 פנים. הוא בירך אתכם וזה אכן יפה שאתם מעלים את הנושא החשוב הזה לסדר היום. שום דבר אחר על מסמך המדיניות לפי מה שאני רואה.
3.
כמוך, כם אני הייתי נוכח בכנס ולמיטב זכרוני שוחחנו לא מעט ואפילו החלפנו טלפונים וכתובות דוא"ל כךשהטענה שלך שנציגי האיגוד לא התייחסו אליך לא ממש נכונה.
...

טעות. אני לא אמרתי את זה (מה גם - שלא החלפנו טלפונים וגם לא דוא"ל, זה עשית כנראה עם הבעלים של IPv4.co.il, דניאל). אני אמרתי את זה:

אגב, יורם הכהן (מנכ"ל האיגוד) זיהה אותי בכנס דיי מהר (כעורך של IPv4.co.il), וכנראה שכך גם ערן גרף ושאר חברי האיגוד (שקראו את הכתבות של וייס, וראו שם קישור לאתר שלי).... אף אחד לא בא אליי וניסה להסביר לי את פשר הדברים.
...
ממש לא אמרתי את זה שלא התייחסתם אליי (לא הייתי כותב דבר כזה כאן, כי זה יהיה מגוחך כמובן מצידי להגיד דבר כזה, לא הייתי אומר דבר כזה כי אין זו האמת). אתם דיברתם איתי וזה רק עוד מחזק את הטענה שלי ואת מה שאמרתי - התעלמתם ממה ששלחתי לכם בדוא"ל והתעלמתם ולא ניסיתם להסביר לי את פשר הדברים (ששלחתי בדוא"ל כבר לפני) בכנס. לא כתבתי בשום מקום שלא התייחסתם אליי בכלל.
שים לב ש"פשר הדברים" נאמר בContext ולא מצביע על התעלמות מוחלטת (אלא רק על הדברים האלה - השאלות ששלחתי ולא קיבלו מענה, מה שאני גם כותב כבר כמה תגובות פה), שכן לפני זה נאמר הדבר הזה:

לא קיבלתי מענה על כך ועל שאלות אחרות (שהן אפילו עוד יותר חשובות, וכמובן, שלא קיבלו מענה) גם כן.
...
לגבי הדעות - אני במחלוקת עם האיגוד לגבי המסמך, אך לא לגבי הצורך הדחוף באימוץ IPv6. עושים משהו? תעשו נכון ונקי. זה הכול. אני שלחתי עוד שאלות שפשוט התעלמו מהן לחלוטין - זה לא בסדר ואתה ממשיך במודע להתעלם מהעובדה הזאת, שאני כבר כותב הרבה פעמים בשרשור הזה. היה צריך לענות לי עליהן באותו זמן והדבר לא נעשה. צר לי, ארגון שדוגל בשקיפות, לא מתעלם מאזרח ששואל אותו שאלות, גם אם הן לא קלות למענה.
תבין לביא, שלי אין אינטרס לתקוף את האיגוד בכלל. אני רק רוצה עבודה יסודית, נקייה וישרה. אני רוצה שהמעבר לIPv6 יעשה בצורה חלקה ובריאה, מכיוון שזה נושא שאני לקחתי בתור בחור צעיר כאחריות שלי (עד כמה שאני יכול לעזור כמובן) לנסות לקדם אותו. זה הכול.
4. לגבי עניין אבי וייס - אתה לא מפרט פה וכותב שאתה לא מפרט מטעמי צנעת הפרט. בשורה התחתונה, זה עדיין נראה תמוהה בעיניי כל הסיפור הזה, ובעיקר לא משכנע (תבין אותי - אני לא מכיר את הסיפור, אני אדם צעיר, ואין לי דרך לקבוע משהו או להבין "אולי למה אבי וייס מבקר את האיגוד כמו שהוא מבקר" בלי שתסביר מה עשוי לגרום לכך). על כן, גם מכיוון שאין לי אפשרות לקבוע בצורה חותכת מי אומר תמיד את האמת (וככה זה תמיד בחיים), אני מסתכל על העובדות ועל מה שנאמר בצורה הגיונית, מנסה לנתח ולהבין את זה בעזרת השכל ולהסיק את המסקנות שלי. אני קורא גם telecomnews וגם NetCHIEF ובכלל קורא גם ynet על בסיס יומיומי מה שתמיד דורש ממני כל הזמן לחשוב ולהבין את מה שאני קורא (וגם כמובן לבדוק את מהימנות הכתבה), כי אין ברירה.

אני ראיתי פוסטים ביקורתיים שלך על האיגוד בNetCHIEF. כרגע, אין לי אפשרות להצטרף לאיגוד בכלל... בעתיד? רק הזמן יגיד (אם לא קנו אותו גורמים אינטרסנטיים, "ידוע איך זה עובד בימינו" - בהומור כמובן ). אני סובר שיש לאיגוד במה להשתפר ושאחרי כל מה שקרה, צריך לעשות בדיקה בנושא. זה לא בושה לבדוק, להגיד שטועים ולתקן. זה יותר מביש לדעתי - לא לבדוק, להישאר בעמדה שהכול בסדר ובפועל יש בעיות שלא תוקנו. הבעיה הכי חמורה שהעלתי פה כאמור זה חוסר מענה בדוא"ל, ולא רק בנושא "השדה השולי" (לעניינו - עניין טמיר גרף ושדה העורך), אלא לגבי "חבילה" של שאלות שנשלחו לאיגוד על דברים מהותיים - דבר שלא נענה...

אין שום תירוץ, שום הצדקה ושום טענה שתוכל להצדיק את חוסר המענה לשאלות ששלחתי שהן חשובות.
·

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632

שליחה

מקום ראשון במצעד השירים המושמעים ביותר בתשע"ח

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

sys_admin כתב:@Catskinner
·
בתור צרכנים סופיים, יש שירותים שפשוט לא עובדים לצרכן סופי ללא ה IPv6 ושירותים אחרים עובדים בצורה עקומה ללא IPv6 ואת זה חשבתי שכבר הסברתי לפני זה. אבל כל אחד והשימוש שלו, יש כאלה שכלל לא מודעים לצורך זה וגם אין להם שימוש בו, אם אינטרנט מבחינתם זה רק פייסוש ואינסטוש.
...
אתה כל הזמן מדבר על משתמשי הקצה במן התנשאות שכזאת, כאילו רק אתה רואה את האור, וכולם מסביבך טפשים.

מספר נקודות:
1) אתה מפספס משהו ***מאוד*** בסיסי. מה שהופך טכנולוגיה לטובה, זה שהמשתמשים לא צריכים לדעת איך היא עובדת. רק ככה היא הופכת להמונית. משתמש הקצה משתמש באפליקציה, לא מעניין אותו ***ולא צריך לעניין אותו*** איך היא עובדת.
2) לא רק שרובם המאוד מוחלט של האנשים לא יודע מה זה IPV6, הם גם לא יודעים מה זה IPV4, ומה זה IP. מישהו הבין את זה ממש ממש ממש מזמן והמציא את שרות ה DNS בדיוק כדי להמנע מהמספרים חסרי הפשר האלה. IP זה אמצעי, לא מטרה. תכניס חזק לראש.
3) אני לא בטוח שהבנתי אותך נכון, מדיבורי ה NAT שלך אני חושב (ואולי טועה כאן), שיש הנחה שעקב המעבר למרחב כתובות גדול יותר, כל מחשב קצה יקבל כתובת חוקית. אתה יכול לאשר או לשלול את ההנחה הזו? לי זה נשמע לא סביר, אבל מעולם לא התעמקתי ב IPV6.
4) שיהיה לך ברור אתה לא תראה אף ISP מפרסם פתאום בראש חוצות שהוא תומך ב IPV6. גם אם יש לזה השלכות, אף אחד חוץ מאנשי IT (ורק כאלה שמתעסקים ברשתות), לא יבין מה זה. זה לא סקסי וזה לא מוכר. משתמש הקצה לא מסוגל להבין מה זה.
5) אני באמת ממליץ לך לרדת מהטון המתנשא הזה. לא כולם צריכים להבין ברשתות. זה המקצוע שלך, אני מבין, לאחרים יש מקצועות אחרים, לא צריך לנפנף בזה מהבוקר עד הערב.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

@nir11
·
בוא נתחיל מההתחלה. לא כל משתמש סופי הוא אותו הדבר. יש כל מני סוגי משתמשים שונים של טכנולוגיה.
יש כאלה שכל התחום ה IT פשוט לא קשור עליהם, לא מעניין אותם ולא נוגע בעסוק היום יומי שלהם והם לא מרגישים שום צורך בכל הסיפורים של סיבים, סוגי גרסאות IP למיניהן וכל שאר השכלולים שמיותרים להם. הם מן הסתם גם לא יירשמו לקרוא ולכתוב לפורום אינטרנט כלשהו.
יש גם משתמשים אחרים שאם יש להם צורך כלשהוא בתחום ה IT וזה לא מסתדר להם, הם פשוט יפנו לאיש מקצוע בארגון או במגזר הפרטי, אם מדובר על שימוש בבית והוא זה שיבצע בשבילם את המשימה תמורת תשלום נדרש והם ממש לא יהיו צריכים להיכנס לכל הנושאים האלה לבד.
יש גם כאלה, שירצו ללמוד ולהבין את הדברים שכל העולם מדבר עליהם וגם להיות מעודכנים בכל בהיבטים הטכנולוגיים.
אבל,
יש גם כמה סוגי משתמשים אחרים. למשל כאלה שגם לא מבינים את התחום IT, חושבים שהם מתמצאים בו וגם לא רוצים ללמוד דברים לעומק, גם לא מוכנים לשלם על השירות את מה שנדרש בישראל בגלל האילוצים שהשתרשו כאן במשך שנים, אבל חושבים שיהיה מישהוא, או ספק אינטרנט או משרד התקשורת שיפתור להם את הבעיות של חוסר בתשתיתיות טכנולוגיות זולות ומתקדמות במדינת ישראל. וזה לא יקרה. משתמשים כאלה ימשיכו לסבול מאותן הבעיות גם בשנים הבאות.

בכלל בעולם לפני כשלושה עשורים עם התפתחות של מערכות מחשוב ותקשורת נתונים אישיות והמוניות נוצר מושג שמוגדר באנגלית כ: Digital literacy, מה שלא מפתיע זה זה שלעברית מושג זה עוד לא חלחל אחרי זמן כה רב ויש עוד כל מני טיפוסים שחושבים ש"מה שהופך טכנולוגיה לטובה, זה שהמשתמשים לא צריכים לדעת איך היא עובדת".

2) ואני יכול לחדש לך, מי שלא מודע למה זה IP, אז בטח ובטח לרוב גם לא מודע למה זה DNS וזה ממש לא מעניין אותו וגם לא מעניין אותו שיש שרות שמקשר שמות למספרים. כל עוד שמה שהוא צריך עובד לו.

3) אחת הסיבות שבגללה החלו בשנות התשעים מעבר ל IPv6, היא בגלל המחסור של כתובות, שבתקופה ההיא ניסו לפתור אותו על ידי שימוש ב NAT ברשתות ביתיות וארגוניות ואז המעבר ל IPv6 נתן אפשרות לשייך לכל התקן רשת כתובת IP ייחודית מנותבת וזמינה מהאינטרנט בצורה ישירה. עשו את זה לא בגלל שהייה משעמם למישהו או בגלל שרצו טכנולוגיה בשביל טכנולוגיה סתם, אלה בגלל שהבינו שיותר ויותר שירותים פשוט לא מתפקדים בצורה תקינה מאחורי NAT ולא מתקשרים עם העולם הגדול.
וזה אחד מיסודות הא' ב' של Digital literacy.

4) בקשר למה שברור לי על מה אני אראה או לא בהקשר הפרסומי ISP. אולי לא שמת לב, אבל כמעט כל ספק אינטרנט פירסמ פתאום בראש חוצות שהוא תומך ב IPV6, ופירסם את זה כלא פחות ממהפכה של ממש, רק הפרסומים האלה התפרסמו כבר עשרות של פעמים, לפני יותר מעשור ונשארו רק בגדר של פרסומים.

כך זה הייה בבזק בינלאומי למשל:
הדור הבא של פרוטוקול כתובות האינטרנט
https://www.bezeqint.net/business/produ ... ernet/ipv6

וכך זה הייה נראה בפרסומים פתאום בראש חוצות של אינטרנט זהב משנת 2005:
אינטרנט זהב השיקה רשת IPv6
מדובר בספקית האינטרנט הראשונה בישראל המכריזה על השקת רשת IPv6‏ מסחרית זאת, לאחר מספר חודשי ניסיון

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... ,00.html#n

וכך נראו זעקות שבר בכותורות לפני שנים רבות:
: כתובות האינטרנט אוזלות
דיווח מדיון בוועדת המדע והטכנולוגיה בכנסת: כתובות האינטרנט נגמרות ויש צורך דחוף לעבור לשיטת כתובות חדשה בשם IPv6. בזק בינלאומי נערכת, בזק לא טרחה להגיע לישיבה
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 28,00.html

וההמשך הוא ידוע מראש, לא דובים ולא סולר מקסימום חולר.

5) אני באמת ממליץ לך לא לכתוב על דברים שאתה לא מכיר אותם, או מבין בהם כאילו שאתה יודע על מה מדובר. אם יש שאלות, אז זה גם לא בושה לשאול אותם בצורה מכובדת או לקרוא עליהם את הספרות המקצועית. או, אם הנושאים האלה גם לא מעניינים אותך עד לרמה שאתה רוצה להבין בהם, אז אין שום טעם גם לנסות לדון בהם.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כמה סילופים במאמר אחד.
התיחסות למספרים שלך:
1) כמו שיש משתמשי קצה שמקצועם IT של רשתות, יש משתמשי קצה של מכונות כביסה (סתם דוגמה) שהם טכנאים שיודעים לתקן אותן. זה מיעוט זעום וקהל שלא מעניין אף אחד שמוכר מוצרי צריכה. טכנולוגיה תהיה המונית רק עם השימוש בה קל. אתה יכול להתנגד עד מחר, אתה סתם טועה ואני לא אשקיע אנרגיות בלהתווכח איתך. אני לא צריך לדעת איך טלוויזיה עובדת כדי להשתמש בה, ואם הייתי צריך, אז זה לא היה בכל בית. סתם דוגמה. דוגמה נוספת - התופעה שהייתה קרויה eternal midnight במכשירי וידאו. רוב האנשים לא ידעו לכוון את השעון, ולכן מעולם לא הקליטו כלום.
כן, רוב האנשים יזמינו טכנאי מחשבים כדי שיעזור להם. הם לא יודעים לתקן הרבה תקלות מיחשוב שאתה יודע לתקן. מה אתה עושה כשמתקלקל לך מכשיר חשמלי בבית? אתה מתקן מזגן לבד? מכונת כביסה? מדיח כלים? מעבד מזון? תקלה בצנרת המים? תקלה חשמלית בתריס?
רד מהעץ.

2) נכשלת בהבנת הנקרא. לא טענתי שאנשים יודעים מה זה DNS. הטענה היא שכדי לגשת לאתר כל מה שצריך לדעת זה את ה"שם" שלו. אם היו צריכים לזכור קבוצות של מספרים - הרשת לא הייתה מגיעה לאן שהגיעה. שוב - תתוכח כמה שאתה רוצה, בפועל אף אחד לא יודע כתובות IP של אתרים.
3) תתפלא, אני יודע מה זה NAT, ולמה יש NAT. הבעיה שלך היא בבורות. אתה לא מבין שלתת כתובת אמיתית לכל מחשב קצה, זה חתיכת סיכון. אני לא יודע אם אתה מבין את זה, מחשבים שנמצאים אחרי ראוטר - אין דרך ***פשוטה מאוד*** להגיע אליהם מבחוץ. זה מייצר בעיה להגיע למזגן מרחוק, וזה גם שומר על המזגן (קצת) מגישה לא רצויה מרחוק. מחשב עם כתובת אמיתית מגיש מכל מקום בעולם, וצריך לעבוד קשה יותר כדי לחסום את זה.
4) ממש פרסום בראש חוצות של IPV6. ממש מסע שיווק. למה שלא תלך ברחוב ותשאל אנשים אקראית מה זה IPV6? תנסה גם לשאול אותם מה זה "כבל תת ימי". הם אולי לא ידעו בדיוק מה זה, אבל הם שמעו על הכבל הזה. על IPV6 משתמש הקצה לא שמע, לא רוצה לשמוע, ומזל שהוא לא צריך לשמוע. אני חושב שאתה מפספס משהו - לא צריך להבין איך רשת האינטנרט עובדת כדי להשתמש בה, וזאת הגאוניות. כמה אנשים מכירים את מודל OSI? למה לעזאזל אתה חושב שהם חייבים להכיר אותו? אתה גם חושב שכל אחד חייב לדעת איך לתקן מכונת כביסה, אחרת הוא אדם נחות? כן. אנשים רוצים להשתמש בפייסוש ואינסטוש. אם הם היו צריכים לדעת איך הן עובדות, אז היו לכל אחד מהשרותים האלה 100000 משתשמים בכל העולם.
5) לא יודע למה אתה מניח את כל ההנחות האלה. בימי הגעתי לרמות ידע לא רעות (ואני מצטנע כאן...) בתחומי רשתות, איחסון, אבטחת מידע (רק בצד ה FW) , ניהול תחנות קצה, וזאת בלי שביליתי יום אחד כאיש IT. ההבדל ביני לבינך הוא שזה פשוט לא נוזל לי מהראש בכל פוסט שאני כותב כאן. אתה פשוט רוצה כל הזמן להראות לכולם שאתה יודע יותר מהם. אין לי מושג למה יש לך את הצורך הזה. אתה ממש גוער באיש מהרחוב כי הוא לא יודע מה זה IPV6. הוא "בור דיגיטלי". הילד שלי ידע לתפעל אייפוד טא'ץ (זה מה שהיה אז) כשהיה בן שנתים. אתה מבין שהגאוניות היא בלייצר מכשיר עם ממשק כל כך קל ואינטואיטיבי? יש לך טענות לילד שלא יודע מה זה IPV6? לאבא שלו?

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אים לרדת לקרקע
:)
זה נכון,של018 יש תמיכה native ipv6 או שזה גם 6rd?
ומשקשור לכביסות,מדיחים ומזגנים..
לך תדע,אולי אחחד ממאפיינים שלהם,שיהיה מעניין לצרכן סופי-תמכה בipv6.
אתם יכולים לצחוק עכשיו,אבל..

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

nir11 כתב: 3) תתפלא, אני יודע מה זה NAT, ולמה יש NAT. הבעיה שלך היא בבורות. אתה לא מבין שלתת כתובת אמיתית לכל מחשב קצה, זה חתיכת סיכון. אני לא יודע אם אתה מבין את זה, מחשבים שנמצאים אחרי ראוטר - אין דרך ***פשוטה מאוד*** להגיע אליהם מבחוץ. זה מייצר בעיה להגיע למזגן מרחוק, וזה גם שומר על המזגן (קצת) מגישה לא רצויה מרחוק. מחשב עם כתובת אמיתית מגיש מכל מקום בעולם, וצריך לעבוד קשה יותר כדי לחסום את זה.
...
·

הדרך הנכונה לנהל את אבטחת הרשת היא בעזרת ה-firewall המובנה בכל ראוטר. ה-firewall הוא זה שתפקידו לאשר או לסרב לחיבורים מהאינטרנט ואפילו אל האינטרנט. לגטימי לגמרי שאתה נגיד תרצה שהמזגן שלך יהיה מנותק מהרשת (רק לחיבורים נכנסים או אולי גם לתקשורת החוצה) וכמובן אין שום בעיה לעשות את זה גם אם המזגן קיבל כתובת IPv6 אינטרנטית אמיתית.

הברירת מחדל של ה-firewall אמורה להיות לחסום הכל ואז אתה מאפשר רק תקשורת שאתה באמת מעוניין לאפשר. ברב הראוטרים הנושא של חוקי firewall הרבה יותר חזק מאשר פתיחת פורטים (שכמובן לא מיועד למטרה של אבטחת הרשת).

להשתמש בזה שאין למכשירים כתובות אינטרנט אמיתיות בשביל "לאבטח" את הרשת זה דבר די עקום ולא אינטואיטיבי בשום מובן (לא שזה מונע ממני לעשות כך בעצמי...). שלא לדבר על דברים כמו upnp שאם אתה חושב על הפניית פורטים מאד הגיוני אבל זו כמובן פירצת אבטחה (אם אין לך חוקים ב-firewall לאבטח את הנושא). לעומת זה אני מקווה שאף אחד לא חושב שכדאי ליצור הרשאות firewall אוטומטיות לפי הצורך - כי קונספטואלית firewall זה כבר עניין של אבטחה.

לכן אין שום בעיית אבטחה בכל הנושא של ipv6. אם כבר להיפך, ipv6 (מקונפג כמו שצריך) רק מפשט עניינים ומחזיר אותנו ל"שפיות".

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כמו שאולי שמת לב, נזהרתי מאוד מלומר ש NAT חוסם גישה פנימה. הוא מקשה במעט, אבל בטוח שיותר מכתובת אמיתית.
לתת כתובת אמיתית (מעבר לביזבוז) נחשב bad practice אצל מנהלי IT. אני לא מכיר אחד שיאשר את זה לתחנת קצה. ברור שאפשר להוסיף חוקים ב FW, אבל ברמת הניתוב היא נגישה, מה שדפיניטיבית לא נכון עבור מחשב שנמצא מאחורי NAT.
חוזר שוב, גם אם היו אינסופ כתובות אמיתיות ב IPV4 - אני בטוח שאף מנהל IT לא היה שואף לתת כתובת חוקית למחשב קצה.בראיה של אבטחת מידע אין בזה שום יתרון, ויש הרבה חסרונות.
אגב אצלי בבית כמובן שיש NAT, וברור שאין לי שום בעיה לגשת מבחוץ למצלמות ולאזעקה שלי.
אני אשמח שSYS ADMIN יסביר לי למה אני רוצה לתת להם כתובות חוקיות.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אים לקחת בחשבון,שכמות פורטים לכל ip רק 65535 וכמות cpe בעולם עולה בצורה אקספוננציאליט גם NAT לא יעזור בעתיד IoT.
אולי simmetric nat קצת יעזור לדחוס משתמשים אחרי nat,אבל גם לא הרבה זמן.
לפי דעתי כלל אין ברירה לעבור לipv6.

שאלה רק מתי.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

nir11 מהתחלה NAT לא היה מיעויד לצורך security.
זו צירוף מיקרים,שקרה דווקה ככה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

@nir11
·

כל מה שאתה אומר זה ראש מעוות של מגבלות הכתובת ב-ipv4. מה יותר פשוט מזה שלכל מכשיר יש כתובת יחידות בכל העולם ושלפחות הכתובת שלו "תקינה" מכל מקום בעולם (בין אם בפועל אתה יכול להתחבר או לא יכול להתחבר לכתובת הזאת).

לפחות ב-Ubiquiti שלי אפשר לראות בצורה מפורשת שה-firewall דבר ראשון חוסם את כל החיבורים הנכנסים (כולל ipv4) וכאשר אתה מגדיר חוק של פורט forwarding הוא אוטומטית גם פותח את הפורט ב-firewall (אפשר כמובן לכבות אם אתה לא רוצה). זאת כמעקף עקום למגבלות של הצורה המעוותת שעובדים ב-ipv4.

במקרה של ipv6 עם כתובות אמיתיות לכל המכשירים אז אתה יכול "לפתוח פורטים" אך ורק ב-firewall: תוסיף חוק לכל מצלמה שמאפשר גישה לכתובת הספציפית שלה לפורט שאתה רוצה (בדיוק כמו שעשית קודם ב-ipv4 רק שעכשיו זה תחת הגדרות אבטחה כמו שצריך להיות ולא תחת NAT שלא ברור מה הקשר שלו לנושא).

או אולי אתה רוצה לשם את כל המצלמות ברשת נפרדת ואז לכתוב חוק אחד שמאפשר גישה לפורט מסוים לכל התחנות בתת רשת הזו (איך בדיוק אתה עושה את זה ב-NAT?). אולי אתה גם רוצה לחסום את הגישה של המצלמות לאינטרנט (כלומר חיבורים החוצה מהרשת שלך), דבר שנעשה ב-firewall בין אם אתה עובד ב-ipv6 או ב-ipv4 אז למה "פתיחת פורט" לא נעשית גם ב-firewall ב-ipv4? (כמו שהסברתי קודם, יותר מדיוק שזה כן נעשה גם ב-firewall ב-ipv4 רק בשביל הנוחות הראוטר יעשה את זה בשבילך כשאתה מגדיר חוק של פורט forwarding).

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”