sys_admin
כפי שאתה בטח מכיר לא כל ארגון יש לו איש IT צמוד או חברה מנהלת אתר.
והיכן שיש חברה חיצונית אז כל "פיפס" יחוייב בתשלום למשל, משרד אדריכלים קטן של 15 עובדים שחייב היום
לעבור לפחות לקו 50 מגה סימטרי סיב בעלות של 1300 ש"ח +מע"מ בוכה על העלות החודשית שהמחזור שלו קטן מידי לקו עסקי...
עובדים היום עם 2 קוי בזק של 40 מגה..(דרום ת"א) ויש להם תחזיק את עצמך שרת SBS עם Exchange עליו שה MX גם כן עליו...
אפילו לא עובר איזה Pineapp מסכן. יש שם מישהוא אחר שנותן את שרותי ה IT ויעביר אותם בקרוב לענן של Microsoft.
ברוב ההתקנות שאני הגדרתי בבתים גדולים ובעסקים קטנים אף אחד לא רוצה להתחיל לנהל שמות משתמש...אין מי שיעשה זאת.
בעסקים גדולים מאוד אני מגיע בד"כ לתצר מערכת מסויימת כגון מערכות אבטחה ברשת נפרדת ומבודדת כגון רשתות של מצלמות, בקרת גישה וכו" או לפתור בעיות רשת קוויות ואלחוטיות.
בכל בקרי ה WIFI הנורמלים שאני מכיר בד"כ יש כמובן יכולות של Guest Portal פנימי אבל שוב פעם אף אחד לא ממש רוצה לנהל זאת.
בבית רגיל אם אין איזה אפליקציה מאוד פשוטה לשימוש ברמת משתמש, אז משתמש רגיל מהשורה לא ירצה להתעסק בזה כלל.
מי שמבין ויש לו את הזמן ללמוד ולנסות יכול לקחת גם "קופסת גפרורים" להתקין עליה DDWRT ודומיו ולהתחיל לשחק...
אנו תמיד נרצה לספק את הפתרון הטוב ביותר, המאובטח ביותר האיכותי ביותר אבל תמיד צריך לזכור שמצד השני יש גם לקוחות
שלא תמיד מוכנים לנהל ולשלם על פתרון כזה.
כעצמאי אני תמיד אנסה להמנע מלקוחות שרוצים רשת המורכבת מכמה יחידות זולות ונתב בזק אבל שאתה מגיע לבתים או עסקים עם הצעת רשת קווית ואלחטיות של לא פחות מ 5000 ש"ח והרבה פעמים עובר את 70 אלף ש"ח בתלות בגודל הבית או העסק אז התשובה הראשונה היא "לא הגזמנו" מדובר בבתים של עשרות מיליונים לפחות שהרבה פעמים רק הנברשת בסלון תעבור את ה 100 אלף ש"ח

ברז אחד ב 30 אלף ש"ח וכל ספה ממוצעת תעבור את ה 70 אלף ש"ח שלא לדבר על יצירות אומנות במיליונים.
אז כן תמיד יגיע איזה בחור נחמד שירים בית כזה עם כמה יחידות של Unifi במקרה הטוב (אפילו לא עם CloudKey), מתג Edimax זול ובמקרה הטוב נתב בזק ולא נתב משולב של TP-LINK ב 179 ש"ח כי הציעו ללקוח שוק סיטונאי. אגב בבית אמיתי בסביון יש דווקא מתג HP 1410(המוצר הכי נורמלי) יחידות אלחוטיות של EDIMAX זולות ויחידה חיצונית 2.4 בלבד של Tplink שאיש המחשבים של הבית התקין... בבית יש מערכות AV בעלות של יותר מ 250 אלף ש"ח. הצענו שם רשת יחסית צנועה לגודל של הבית כ 20 אלף ש"ח והלקוח כמעט התעלף. עכשיו לך תציע ללקוח Firewall של Checkpoint 750 עם עדכון ל 3 שנים או לנהל כמה משתמשים ב WiFi הלקוח בכלל ישתגע.
אז יום אחד אני משתעשע לי עם מתגי HP סדרה 5500HI(יצרן שזכה במכרז חשכ"ל הקודם) או איזה Catalyst בריא או יחידות אלחוטיות של Aruba או Ruckas ובקר 1200 ויום אחר אני מגיע לבית עם ציוד של פרוטות ומבזבז את הזמן לבקשת הלקוח "לעשות משהוא עם הציוד הקיים".