האם רמקולים המותקנים סמוך לתקרה, יכולים לשמש כאטמוס?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5191

שליחה

BUGY כתב:חח..וויקטור כפרה אליך ,דווקא עשית לי סדר אל תמחק, חשבתי שזה אני שלא מבין בגלל השעה המאוחרת, אבל כן, אני מבנתי נכון.
...
·עשו חדר יעודי, יושבים 6 מטר מהמסך עם ספה צמודה לקיר, אין פרטים מה גודל המסך
אין לי מושג מה גודל החלל, אין פרטים בכלל, אין פרטים מה הבמה הקדמית, מה מגביר אותה, רמקולים גדולים לסראונד רצפתיים מצידי הספות, ורמקולים בי פולר בתקרה בשביל אטמוס נו באמת..., תלויים באמצה התקרה כ שלוש מטר מהצופה, שואלים אם הם מתאימים לאטמוס
אני כבר עניתי שאטמוס זה סאונד ישיר מדוייק ולא בי פולר שנועד לפזר את הסאונד ובדיוק ההפך מאטמוס, אבל איזה מעצב מבין עניין ודבר המליץ
אז רכשו תלו ועכשיו אחרי הכל שואלים שאלות מקבלים תשובות אבל בעצם לא רוצים ליישם אותם, בקיצור עכשיו רוצים לתלות על התיקרה b&w 685 ששוים לפח, בשביל לשמור על במה זהה.... אני פרשתי,
אני אומר בלי לפגוע, הגברים בוכים בלילה לא נשמע כולם (אבנר גדסי)

בשבילך החזרתי בוג בוג
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858

שליחה

לא קראתי את כל השרשור שברובו לא ממש מועיל. אבל לשאלה המקורית, שני זוגות רמקולים בחזית קיר קדמי למעלה ביותר קרוב לפינות ועוד זוג דומה בקיר האחורי, בתצורת FRONT HEIGHTS ו BACK HEIGHTS נותן אפקט אטמוס ו DTS:X מצויין. אני עם שני זוגות JBL ARENA 120 לשעבר שמשו כאפקטים לרסיבר ימהה, היום עובדים כאטמוס עבור דנון X4400H ואני בהחלט מקבל אפקט של סאונד שמגיע מלמעלה.

עכשיו תסביר מהיכן מצאת חברה שהיא בקטע של אטמוס או יודעת להבדיל בין מונו לסטריאו?? האם יש לה אחות?, כי אני אשקול לשדרג את אשתי... :lol:

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

BARBIE כתב:לא קראתי את כל השרשור שברובו לא ממש מועיל. אבל לשאלה המקורית, שני זוגות רמקולים בחזית קיר קדמי למעלה ביותר קרוב לפינות ועוד זוג דומה בקיר האחורי, בתצורת FRONT HEIGHTS ו BACK HEIGHTS נותן אפקט אטמוס ו DTS:X מצויין. אני עם שני זוגות JBL ARENA 120 לשעבר שמשו כאפקטים לרסיבר ימהה, היום עובדים כאטמוס עבור דנון X4400H ואני בהחלט מקבל אפקט של סאונד שמגיע מלמעלה.

עכשיו תסביר מהיכן מצאת חברה שהיא בקטע של אטמוס או יודעת להבדיל בין מונו לסטריאו?? האם יש לה אחות?, כי אני אשקול לשדרג את אשתי... :lol:
...
·זה עובד כשאתה בחדר קטן זה לא יעבוד כשאתה מרוחק מטרים מהרמקול.

האחות תפוסה כבר, סורי :wink:

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

לגבי במה אחידה של BW אתה יכול לבדוק את הדגם AM-1 שלהם.
אפשר לשחק עם זווית ההתקנה שלו ולדעתי יותר יתאים לצורך כאטמוס מאשר רמקול מדפי בתקרה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

תודה לכם,
לאחר התייעצות נוספת החלטנו לשנות כיוון :
לוותר על אטמוס ולהתרכז בסטאפ 7.1 קלאסי.
ממילא ברוב פסי הקול המדובבים לרוסית, אין אטמוס או DTS X

נקודת הצפייה העיקרית תעבור כנראה למרכז החדר, בקו של הביפולאריים, כאשר רמקולים רצפתיים מאחור משמשים כ-BACK SROUND

FastandFurious
אין בעיה, לא נפגעתי כלל.
כל עוד אין ירידה לפסים אישיים, או ציניות מרושעת- הכול בסדר...

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

bariko כתב:תודה לכם,
לאחר התייעצות נוספת החלטנו לשנות כיוון :
לוותר על אטמוס ולהתרכז בסטאפ 7.1 קלאסי.
ממילא ברוב פסי הקול המדובבים לרוסית, אין אטמוס או DTS X

נקודת הצפייה העיקרית תעבור כנראה למרכז החדר, בקו של הביפולאריים, כאשר רמקולים רצפתיים מאחור משמשים כ-BACK SROUND

FastandFurious
אין בעיה, לא נפגעתי כלל.
כל עוד אין ירידה לפסים אישיים, או ציניות מרושעת- הכול בסדר...
...
·יופי שמח לשמוע שהגעתם להבנה, תסתכל עמוד אחורה מה כתבתי
לך, שים את הספה כ 4 מטר ממסך ההקרנה או אם אתם רוצים אפשר קרוב ייתר לא ציינת מה הגודל של מסך ההקרנה,
את הבי פולריים תוריד מהתיקרה ותמקם כ סראונד ציידים
תרכוש את המעמדים היעודיים שלהם אם קיימים אם יש קירות צדדים בקירבת הספה ולא רחוקים ממנה מידי ניתן למקם עליהם במקום המעמדים ואז יש לך 7.1 פצצה, הייתי ממליץ לכם לרכוש סב נוסף
עוד לפני ששומעים את התוצאה, 2 סבים תמיד עדיף מסב אחד במצב שלכם, לא יודע איזה סב יש כרגע על הסטאפ

וככה אתה מסדר לך אחלה סטאפ מסודר, רק נשאר לכייל
כיול בריא לעשות תיקון ידני תוך כדי ניסוי ותהיייה ואז לבדוק מה קורה אם
חסר משהו או אם צריך לשפר משהו.

בהצלחה ושרק תהנו
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ניתן גם להוסיף זוג רמקולים קדמים מוגבהים
אם מעניין אותכם

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

קודם כל צריך להתניע ולראות איך הסט עובד.
רק אז לשקול אם צריך להוסיף משהו.
כרגע לא נראה לי.

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434

שליחה

FastandFurious כתב:
...
...

אני אומר בלי לפגוע, הגברים בוכים בלילה לא נשמע כולם (אבנר גדסי)

...
·תיקון קטן
הגברים בוכים בלילה לא נשמע קולם

נ.ב.
תמיד מרתק מחדש לקרוא מה החובבים חושבים לנכון ומה לא לנכון.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

shigidar כתב:
...
...
·תיקון קטן
הגברים בוכים בלילה לא נשמע קולם

נ.ב.
תמיד מרתק מחדש לקרוא מה החובבים חושבים לנכון ומה לא לנכון.
...
·אין צורך לתקן שגיאות כתיב, זה קורא בטעות כאשר מקלידים מהר
ולא בודקים לפני השליחה. חוץ מזה אתה מזלזל באנו?
זה ממש לא יפה, יש פה אנשים שנותנים את הנשמה שלהם, רק בשביל שלחבר אחר יהיה טוב וימצא את הפוטנציאל בחלל שלו, אתה לאומת זאת
"עוסק בתחום".... תבין לבד, אל תזלזל בי כי יש לי ידע רב וניסיון
לעולם אין לדעת מי עומד מאחורי המקלדת, אולי זה אחד ממש צנוע ייחסית שעבר כוורת דרך ארוכה ויש לו ידע וניסיון רב?

מעניין מה גרם לך לכתוב את הפוסט הזה, מה הניע אותך?
האם זה אתה אותו בחור שעומד מאחורי תכנון חדר הקולנוע בשירשור המדובר?

רמקולים בי פולר לאטמוס? בבקשה אל תתיף לנו פה.

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434

שליחה

FastandFurious כתב:
...
...
·אין צורך לתקן שגיאות כתיב, זה קורא בטעות כאשר מקלידים מהר
ולא בודקים לפני השליחה. חוץ מזה אתה מזלזל באנו?
זה ממש לא יפה, יש פה אנשים שנותנים את הנשמה שלהם, רק בשביל שלחבר אחר יהיה טוב וימצא את הפוטנציאל בחלל שלו, אתה לאומת זאת
"עוסק בתחום".... תבין לבד, אל תזלזל בי כי יש לי ידע רב וניסיון
לעולם אין לדעת מי עומד מאחורי המקלדת, אולי זה אחד ממש צנוע ייחסית שעבר כוורת דרך ארוכה ויש לו ידע וניסיון רב?

מעניין מה גרם לך לכתוב את הפוסט הזה, מה הניע אותך?
האם זה אתה אותו בחור שעומד מאחורי תכנון חדר הקולנוע בשירשור המדובר?

רמקולים בי פולר לאטמוס? בבקשה אל תתיף לנו פה.

...
·ממש לא ברור מה עקץ אותך.
תקרא שוב את מה שכתבתי : " תמיד מרתק מחדש לקרוא מה החובבים חושבים לנכון ומה לא לנכון." איפה ראית זלזול? ההיפך, אני לא מזלזל בשום איש או אישה ומכבד את כולם ( משהו שלא ניתן לכתוב על חלק מחברי הפורום לפי ההערות שלהם)

כמישהו שעוסק בהגברה על כל גווניה כבר 30 שנים, מקפיד להתעדכן וללמוד כל הזמן על החידושים, הפרקטיקות השונות וביחד עם הצטברות של אלפי פרויקטים במהלך השנים, אני משתדל (לא תמיד מצליח) להימנע מפתרונות מן השרוול המבוסים על כללי אצבע או אפילו ניסיון קודם שלנו בפרויקט דומה ומתחיל כל פרויקט מאפס על מנת לשמור ראש נקי ואופק פתוח כדי לתת ללקוח את המיטב הן מבחינת תכנון, הן מבחינת עצה והן מבחינת מוצר. לכן אני קורא מדי פעם שרשורים כאן שעוסקים בנושאים כללים יותר, פחות מעניין דיון על איזה רמקול טוב יותר, כי זה סטבייקטיבי. ביצענו מספר פרוייקטים ATMOS ואני חושב שנכון להיום, מרבית האנשים לא מבינים במה מדובר, מה התמורה, מה התרומה, ומה הטרייד-אוף.
לכן מרתק אותי לקרוא שרשור כגון זה, שכותבים שם אנשים שהבנתם לפחות על הנייר, גבוהה מהלקוח הממוצע.
אני לא מביע את דעתי המקצועית לגבי החדר המדובר כאן, אלא "סופג" תובנות.

ידוע לי שיש כאן בפורום אנשים שחושבים שהם יודעים/מבינים יותר מהסוחרים השונים, ייתכן שזה נכון בחלק מן המקרים, זה נובע בעיקר מחוסר מקצועיות של סוחרים, או עיגול פינות על מנת למקסם רווח ואפילו הגמשה של עקרונות וידע על מנת "לא לאבד עיסקה".
בשיגידר זה לא כך. אני מנוע בגלל מדיניות הפורום ( אני לא משלם להם...) אחרת הייתי מפרסם מיילים שדנים בפרויקטים כבדים שבהם רשמתי ללקוח שאם הוא רוצה לבצע את הפרויקט לא בהתאם להמלצות המקצועיות שלי, זו זכותו המלאה והוא יכול לפנות לקולגות שלי לביצוע, שיגידר לא יבצעו "ויחתמו" על פרויקט בניגוד ליושרה המקצועית שלנו.
לסיום משפט קטן מתחום הספורט שמתאים גם לכאן :
מה ההבדל בין מקצוען לחובב טוב, החובב מתאמן עד שהוא לא טועה, המקצוען מתאמן עד שהוא לא יכול לטעות...
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

shigidar כתב:
...
...
·ממש לא ברור מה עקץ אותך.
תקרא שוב את מה שכתבתי : " תמיד מרתק מחדש לקרוא מה החובבים חושבים לנכון ומה לא לנכון." איפה ראית זלזול? ההיפך, אני לא מזלזל בשום איש או אישה ומכבד את כולם ( משהו שלא ניתן לכתוב על חלק מחברי הפורום לפי ההערות שלהם)

כמישהו שעוסק בהגברה על כל גווניה כבר 30 שנים, מקפיד להתעדכן וללמוד כל הזמן על החידושים, הפרקטיקות השונות וביחד עם הצטברות של אלפי פרויקטים במהלך השנים, אני משתדל (לא תמיד מצליח) להימנע מפתרונות מן השרוול המבוסים על כללי אצבע או אפילו ניסיון קודם שלנו בפרויקט דומה ומתחיל כל פרויקט מאפס על מנת לשמור ראש נקי ואופק פתוח כדי לתת ללקוח את המיטב הן מבחינת תכנון, הן מבחינת עצה והן מבחינת מוצר. לכן אני קורא מדי פעם שרשורים כאן שעוסקים בנושאים כללים יותר, פחות מעניין דיון על איזה רמקול טוב יותר, כי זה סטבייקטיבי. ביצענו מספר פרוייקטים ATMOS ואני חושב שנכון להיום, מרבית האנשים לא מבינים במה מדובר, מה התמורה, מה התרומה, ומה הטרייד-אוף.
לכן מרתק אותי לקרוא שרשור כגון זה, שכותבים שם אנשים שהבנתם לפחות על הנייר, גבוהה מהלקוח הממוצע.
אני לא מביע את דעתי המקצועית לגבי החדר המדובר כאן, אלא "סופג" תובנות.

ידוע לי שיש כאן בפורום אנשים שחושבים שהם יודעים/מבינים יותר מהסוחרים השונים, ייתכן שזה נכון בחלק מן המקרים, זה נובע בעיקר מחוסר מקצועיות של סוחרים, או עיגול פינות על מנת למקסם רווח ואפילו הגמשה של עקרונות וידע על מנת "לא לאבד עיסקה".
בשיגידר זה לא כך. אני מנוע בגלל מדיניות הפורום ( אני לא משלם להם...) אחרת הייתי מפרסם מיילים שדנים בפרויקטים כבדים שבהם רשמתי ללקוח שאם הוא רוצה לבצע את הפרויקט לא בהתאם להמלצות המקצועיות שלי, זו זכותו המלאה והוא יכול לפנות לקולגות שלי לביצוע, שיגידר לא יבצעו "ויחתמו" על פרויקט בניגוד ליושרה המקצועית שלנו.
לסיום משפט קטן מתחום הספורט שמתאים גם לכאן :
מה ההבדל בין מקצוען לחובב טוב, החובב מתאמן עד שהוא לא טועה, המקצוען מתאמן עד שהוא לא יכול לטעות...
...
·קיבלתי, אני מבין מה שאתה אומר, בהצלחה בהמשך מכל ה (l)

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

FastandFurious

Shigidar לא תכנן את החדר אצלנו.
האדם ש-כן ביצע את התכנון, התכוון מראש שהרמקולים האלה ישמשו לסראונד.
הייתה כאן טעות שלי ,כאשר סברתי שהם מיועדים לאטמוס.

מתנצל על ההטעיה.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632

שליחה

שתהיה בריא,
אולי בפעם הבאה לפני שתגרום לאנשים להשחית את זמנם, מרצם והאנרגיות שלהם-
תבדוק, תקרא את המדריך למשתמש, תתמודד עם אי ודאות, ותחפש מידע לבד
ואחר כך אם אין מענה לאחר חיפוש אפשר לעבור לשלב הבא

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Borderline1 כתב:שתהיה בריא,
אולי בפעם הבאה לפני שתגרום לאנשים להשחית את זמנם, מרצם והאנרגיות שלהם-
תבדוק, תקרא את המדריך למשתמש, תתמודד עם אי ודאות, ותחפש מידע לבד
ואחר כך אם אין מענה לאחר חיפוש אפשר לעבור לשלב הבא
...
·

תגובה מגעילה ומתנשאת. (n)
הייתי מעריך אותך הרבה יותר, ללא כתבת זאת.
ביקשתי התנצלות על זמנכם היקר, אז מה אתה עוד רוצה, שאתלה את עצמי???

השאלה הזו הייתה יכולה להשאל גם באופן עקרוני, בלי קשר למקרה הספציפי שלי.
אני לפחות למדתי כאן שני דברים:
1. לא רצוי להשתמש ברמקול ביפולר או דיפולר לאטמוס
2. התקנה סמוכה לתקרה, עשוייה להיות פתרון פשרה למי שלא מעוניין /יכול להתקינם בתקרה.
נערך לאחרונה על ידי bariko ב 22/08/2018 14:24, נערך פעם 1 בסך הכל.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Borderline1 כתב:רמקול הוא רמקול הוא רמקול....
למעט רמקולים ייחודיים במבנה שלהם שנועדו לשמש בסביבה ספציפית- כמו הביפולריים שהתחלנו איתם את השרשור, או למשל סאב וופר שלא ראוי לשמש לשום דבר מלבד יעודו ואני מניח שלא תחשוב להשתמש בו כסנטר למשל.
בקיצור כן

הנה דוגמאות לעוד פתרונות ל״זריקת״ קול לתקרה מקדימה
...
·הקישור לא נפתח, האם תאכל בבקשה להדביק קישור נוסף בבקשה?

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@FastandFurious
·בהעתק הדבק עובד מצוין

https://www.audioholics.com/loudspeaker-design/dolby-atmos-elevation-speaker

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Borderline1 כתב:@FastandFurious
·בהעתק הדבק עובד מצוין

https://www.audioholics.com/loudspeaker-design/dolby-atmos-elevation-speaker
...
·(Y)

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@bariko
אתה צודק,
היא לא סימפטית
היא מבטאת את התחושות שלי שאולי ראוי היה שאשמור לעצמי
והן אינן מתבססות רק על שרשור יחיד וספציפי זה...
·

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Borderline1
אם להיות כנה, אז מסתבר שהתחושות שלנו אחד כלפי השני הדדיות.
ולא רק בהתייחס לשרשור ספציפי זה.
(שנינו נחשבים למשתמשים ותיקים כאן)
ההבדל הוא שאני התאפקתי והשתדלתי לשמור תחושות אלו לעצמי.

להבא, אני מציע שפשוט תתעלם לגמרי מכל הודעה/תגובה שלי.
מצידי אנהג בדיוק אותו הדבר.
ובא לציון גואל...

סגרנו?

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”