פרטנר פייבר- מפת פריסה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Lior18
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 323

שליחה

ofekkfir כתב:היי, כתבתי לאחרונה תוכנה שבודקת על כל עיר באיזה רחובות בה יש את השירות של פרטנר פייבר, אלו התוצאות:

https://gist.github.com/computerboy0555 ... 2f64a44a3f

שימו לב שהבדיקה בוצעה רק על כמה ערים ולא על כל הארץ, והמידע שמוצג פה אינו רשמי ורק נלקח מהמאגר נתונים של פרטנר אך אינו מנוהל ומתוחזק על ידם.
לכל שאלה/עיר חדשה שאתם רוצים להוסיף מוזמנים לרשום פה ואני אנסה לענות.
...
אני נמצא על צאלון 4 אור יהודה יש 3 מספרים בצאלון שהם חיברו זה אומר שיש סיכוי שבקרוב גם שאר המספרים ברחוב יחוברו או שזה רנדומלי?
·

ofekkfir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה

@Lior18
אם אני הייתי אתה הייתי מתקשר למוקד של פרטנר ושואל אותם, כי כרגע מה שכנראה קורה זה שיש לך ברחוב כבר את הסיב פרוס ורק צריך לחבר אותו לארון תקשורת של הבניין ומשם לדירה. קיצר תתקשר או שתשלח מייל ותשאל

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

Lior18 כתב: אני נמצא על צאלון 4 אור יהודה יש 3 מספרים בצאלון שהם חיברו זה אומר שיש סיכוי שבקרוב גם שאר המספרים ברחוב יחוברו או שזה רנדומלי?
·
...
·

דבר ראשון הם צריכים אישור מוועד הבית (בהנחה שעוד לא סיפקתם להם): בדף של פרטנר פייבר, בחלק התחתון יש חלק של "וועדי בתים, רוצים שגם הבניין שלכם יחובר ל partner fiber?":
[imgbig]https://image.ibb.co/cA3Pae/partner_fiber_vaad.png[/imgbig]
תתחיל מלדבר עם הועד אצלכם ושהם יפנו אליהם או שאתה תטפל בנושא בשמם. פרטנר ישלחו טופס להחתים ולהחזיר ואז הם אמורים להגיע ולחבר את הבניין ואחרי זה אפשר להזמין התקנה לדירה.

קח בחשבון שאפילו אחרי זה יכול לקחת זמן עד שהם מגיעים לחבר את הבניין ואפילו לפעמים זמן עד שהם מגיעים לחבר דירה בבניין שכבר מחובר - פשוט כי יש להם עומס גדול של התקנות. בנוסף, לפחות כרגע, הם מחברים רק בניינים עם מספיק דירות (רבי קומות וכו').

אופציה נוספת לנסות לקדם את הנושא היא לפנות לבני לחמני (לדעתי כדאי קודם לספק להם אישור של ועד בית):
https://www.hometheater.co.il/vp2837052#2837052

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

uh99 כתב:@pixies
·
אתה מוזמן לנסות את מצב פריסה של סיבים אופטיים בארץ
...
תודה, אבל לא נראה שהיא מעודכנת על פי הטבלה ש-ofekkfir הכין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721

שליחה

אז רצתי עכשיו בעיר (ראשל"צ) ולפי הטבלה, ולפי מה שראיתי מבחינת הפריסה ברחבי העיר, נראה שהם פורסים רק לבנייני דיור יוקרתיים וחדשים.
עד שזה יהיה בפריסה אמיתית לכל העיר יקח לדעתי כמה שנים :cry:

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890

שליחה

@shahar31

ממש לא בטוח שייקח כמה שנים.
צריכים לקחת בחשבון שלמרות שהחוק מחייב אותם לשתף פעולה, בזק הערימו קשיים על פרטנר לסלול את התשתית שלהם ואפילו חסמו אותם בכמה מקומות.
בסופו של דבר הבעיה הזאת נפתרה והפריסה נמשכת.
הם מתמקדים יותר בשכונות עם בניינים גבוהים בגלל פוטנציאל המנויים שיכולים להשיג אבל אם יראו שיש מספיק היענות, בטוח שימשיכו בפריסה.

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783

שליחה

גיל37 כתב:@shahar31

ממש לא בטוח שייקח כמה שנים.
צריכים לקחת בחשבון שלמרות שהחוק מחייב אותם לשתף פעולה, בזק הערימו קשיים על פרטנר לסלול את התשתית שלהם ואפילו חסמו אותם בכמה מקומות.
בסופו של דבר הבעיה הזאת נפתרה והפריסה נמשכת.
הם מתמקדים יותר בשכונות עם בניינים גבוהים בגלל פוטנציאל המנויים שיכולים להשיג אבל אם יראו שיש מספיק היענות, בטוח שימשיכו בפריסה.
...
·החוק מחייב גם פרטנר ואת סלקום לשתף בתשתית שלהם לחברות חסרות תשתית הן לא עשו כך(W) ולפי הקצב הפריסה הקיים לא בטוח שיש ביקוש :roll:

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ofekkfir כתב:היי, כתבתי לאחרונה תוכנה שבודקת על כל עיר באיזה רחובות בה יש את השירות של פרטנר פייבר, אלו התוצאות:

שימו לב שהבדיקה בוצעה רק על כמה ערים ולא על כל הארץ, והמידע שמוצג פה אינו רשמי ורק נלקח מהמאגר נתונים של פרטנר אך אינו מנוהל ומתוחזק על ידם.
...
·
היי עופר, האם יש אפשרות לראות שינויים בטבלה שלך לאורך זמן? כלומר לראות כמה רחובות התווספו בכל עיר לפי פרק זמן? שנוכל להעריך את קצב הפריסה שלהם?

ofekkfir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה

shahar31 כתב:
...
...
·
היי עופר, האם יש אפשרות לראות שינויים בטבלה שלך לאורך זמן? כלומר לראות כמה רחובות התווספו בכל עיר לפי פרק זמן? שנוכל להעריך את קצב הפריסה שלהם?
...
·אופק* ואם אני לא טועה יש בגיטהאב אפשרות תחת הטאב של revisions את העדכונים שאני מבצע לטבלה. אני משער שאני אעשה פעם בחודש-חודשיים עדכונים

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ofekkfir כתב:
...
...
·אופק* ואם אני לא טועה יש בגיטהאב אפשרות תחת הטאב של revisions את העדכונים שאני מבצע לטבלה. אני משער שאני אעשה פעם בחודש-חודשיים עדכונים
...
·
אופק, מתנצל, בכל זאת 2:47 בבוקר :lol:

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

גיל37 כתב:@bariko

אני אגיב רק לעניין החברות ה"קיקיוניות" כהגדרתך כי על הוט ממש חבל לבזבז מילים.

אותן חברות (חוץ מאנלימיטד) מחזיקות את רוב התקשורת הסלולרית בישראל והפריסה של התשתית האופטית שלהן מתבצעת כל הזמן (בניגוד לבזק שממשיכה לזרוק על הלקוחות שלה את האות האמצעית בשם שלה).
אני מחובר לפרטנר פייבר וזה לא שאני גר באיזה מקום מיוחד, בסך הכל כפר סבא..
כרגע אתה ממורמר כי לא פורסים באיזור חיפה ואתה צודק לגמרי שזה יוצר קיפוח.
אני בטוח שיגיעו גם לצפון (לפחות לערים הגדולות) ואז הוט תהפוך להיסטוריה.
...
·

אולי לא הובנתי כהלכה.
נשמע כאילו אני איזה מעריץ פנאטי של הוט, אז זה ממש לא ככה.
להיפך, יש לי עליהם המון ביקורת.
אלא שכרגע הם האופציה היחידה והבלעדית עבורי לקבל את האינטרנט המהיר והיציב ביותר.
מחר יגיעו לכאן פרטנר פייבר, אנלימיטד או קוקוריקו ויציעו לי חבילה של 1 גיגה סימטרי במחיר מוזל?
אני חותך את הוט בלי למצמץ אפילו.
הבעיה שלצערי אני לא רואה את זה קורה בטווח השנים הקרובות.

וכן זה מרתיח אותי לדעת, שמצד אחד יש אנשים שיש להם את הפריבילגיה לבחור בין הסיב האופטי של מספר חברות, ומצד שני כאלה שאין להם כלום.

אגב, זו לא פעם ראשונה שמקפחים ככה את חיפה.
זכור לי בתקופה שבזק פרסו את תשתית ה-ADSL , הם הגיעו כמעט לכל האזורים בארץ, חוץ מחיפה.
התירוץ ההזוי היה שראש העיר שלנו מתנגד להקמת התשתית.
פשוט בושה וחרפה. העיר השלישית בגודלה בארץ, ומתייחסים אלינו כמו אל איזה ישוב ספר נידח ושומם...

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@bariko

התגובות שלי בעניין הופנו ל - Shaked ולא אליך
אני מבין את המצב, מבין שאתה תקוע בלי אפשרות בחירה בתשתית מתקדמת יותר וזה די להיות או עם הוט או כלום.
ישראל מפגרת בצורה ניכרת מהעולם המערבי בתשתיות.
חיפה עיר גדולה, לא מובן למה מזניחים אתכם.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

גיל37
שם המשתמש שלי הופיע בכותרת התגובה שלך (מספר 11), ולכן מן הסתם התייחסת אליי, אבל לא משנה. :)
תראה, בתכל'ס זה לא שהמצב כל כך גרוע.
בהשוואה למה שהורגלנו בעבר, גם 200 מגה- לא רע.
קובץ בלוריי UHD מלא בנפח 80GB, יכול לרדת תוך שעות ספורות בלבד.

כמובן ש1 ג'יגה סימטרי כבר הרבה יותר טוב, אבל מה שבעיקר מרגיז זה חוסר האלטרנטיבה.
ברגע שתלויים רק בהוט, הדבר אומר שתקועים איתם לכל אורך הדרך, ואין שום אופציה אחרת למקרה של סכסוך עסקי,או ניסיון מיקוח...

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@bariko

צודק.
הגבתי לך.
התגובה שחשבתי עליה כנראה פורסמה בשרשור אחר. 8)

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783

שליחה

@bariko
אכן זה מעצבן שיש הבדלים כל כך משמעותיים בין שכונות מסיומות בכל עיר בארץ נקווה שמהלך של משרד התקשורת עם סלקום יטיב עם הצרכנים הפרטיים וזה יקדם את הרפורמה לכלל הצרכנים ולא רק בניינים החדשים כמו שקיים כיום :wink:

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

uh99
אשרי המאמין, אבל חוץ מלקוות, אין לנו הרבה מה לעשות בנדון...

bporat
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113

שליחה

@bariko
אולי זה קצת ינחם אותך:
אני גר בחיפה ברחוב שונית. לפני כשבוע שבועיים שמתי לב שחפרו אצלנו ליד הבניין ועכשיו יש שם שני בורות עם מכסים שעל אחד כתוב : פרטנר סיבים אופטיים וצמוד אליו מכסה שכתוב עליו סלקום סיבים אופטיים.
פרטנר כבר התקינו בתוך הבניין שני ארונות תקשורת. סלקום לא.

אין לי מושג מה הצפי לחיבור, אם הארונות מחוברים לסיב חם או רק לבור ריק, אבל סביר להניח שאם התקינו שני ארונות עם ציוד, שלא עשו את זה סתם, זה בכל זאת כסף.

הבעייה שלי שהוועד מסרב לתת להם להתחבר לחשמל (שני ארונות של 120 וואט כל אחד זה בערך 100 ש"ח לחודש והוועד לא מוכן לשלם), מקווה שימצאו איזה פתרון, אבל לפחות אני יכול להעיד שפרטנר יודעים שיש עיר בשם חיפה.....

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

bporat
תודה על המידע.
כאמור אני גיליתי את המכסים האלה עם הכיתוב של פרטנר לפני מספר חודשים.
לא הבחנתי בכלל מתי שעשו זאת, כי בשכונה שלנו מתנהלות עבודות בניה שונות כבר תקופה ארוכה.
יתכן /שזה קיים שם יותר משנה אפילו.

לצערי, אני יותר סקפטי ממך.
המדיניות העסקית שלהם היא- קודם כל לחבר בניינים גבוהים, רצוי גם באזורים יוקרתיים יותר.
השכונה שלנו עם בנינים בעלי ארבע קומות ,שנבנו אי שם בשנות השישים.
עובדה זו מדרגת אותנו כנראה כעדיפות נמוכה שתמתין בסוף הרשימה, אם בכלל...

ilancoll
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324

שליחה

...
מודיעין יש בגיזרה ?

deanos
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

...
·מאחר ויש כמה רחובות בעיר שלי (רחובות) שיש בהם סיבים ולא מופיעים בתוצאות שפרסמת, אני מניח שזה לא מתעדכן אוטומטית.
אתה יכול בבקשה להריץ את הסקריפט שלך שוב ולפרסם את התוצאות העדכניות?

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”