רוצים לצחוק? כנסו ואולי תעזרו...ח.י
- yosbd
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 160
·...
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2338
זאת תמצית כל הדיון פה! מכשירי-חשמל של היום זה לא מה שהיה לפני 15 שנה!בקיצור... אף אחד לא מתקן היום כלום. פעם שואב החזיק 15 שנה, היום שנתיים
מחליפים בחדש....
אם זה החזיק 5 שנים תברכו הגומל, כל מה שמעבר זה בונוס
כל קניה של מכשיר חשמלי היום צריכה להיבחן ב ROI ריאלי ל 3-5 שנים.
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
·GMTK כתב:·......
טל קנית רמקולים של B&W חדשים סבבה נשרפו לך מה תעשה?
ואתה נהנה מהם והם לפני 7 שנים ובשבילך אין הבד כי זה LED 1080...בשביל מה לקנות 4K.
אז אבא שלי לדוגמא הבאתי לו את המסך הוא נהנה ממנו בשבילו הוא לא צריך יותר מזה כמו שאתה לא תצטרך לשדרג את הרמקולים שנשרפו.
בקיצור מה שהם עושים פה זה תרגיל לא יפה בכלל מאוכזב מח.י שהגיעו לרמה הזאת.
וחבל לי טלוויזיה לפני 6 שנים לדרוש מחיר כזה? איפה זה נראה לך שפוי?
כמו שתקח מזדה 3 שנת 2004, (לוקח עוד כמה שנים אחורה כן) ותחליף לה פנסים קידמים מה חדשים בשביל לעבור טסט אם זה היה בשנת 2004 כמה היית משלם וכמה היית משלם עכשיו?
תרוצה שאני אגיד לך? 3500 שקל לזוג ב2004, ועכשיו הם עולים 560 לזוג תעשה חשבון...
יש פה חברה שיורקת ללקוחות בפנים LG ח.י איך שתרצה לקרוא לזה....
מה אתה ברצינות משווה אלק' ברמקולים ועוד B&W לאלקט' בטלויזיה?
רמקולים יכולים להחזיק 30-40 שנה.
ראית פעם טלויזיה שמחזיקה אפילו חצי מזה? אפילו לא הטלויזיות "של פעם".
ויש בזה המון "שכל".
ברמקולים אין שינויים טכנולוגים/מעבדים/פרוססורים/תקני HDMI/צ'יפים/מתאם זרם חשמלי...ועוד ועוד. לכן הגיוני שייצרו אותם על מנת שיחזיקו עשרות שנים.
במסכים, שהתקנים והשינויים הטכנולוגים משתנים ללא הרף כל שנה, התיכנון בייצור שונה לחלוטין.
-
GMTK
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1973
·טלHD כתב:·......
מה אתה ברצינות משווה אלק' ברמקולים ועוד B&W לאלקט' בטלויזיה?
רמקולים יכולים להחזיק 30-40 שנה.
ראית פעם טלויזיה שמחזיקה אפילו חצי מזה? אפילו לא הטלויזיות "של פעם".
ויש בזה המון "שכל".
ברמקולים אין שינויים טכנולוגים/מעבדים/פרוססורים/תקני HDMI/צ'יפים/מתאם זרם חשמלי...ועוד ועוד. לכן הגיוני שייצרו אותם על מנת שיחזיקו עשרות שנים.
במסכים, שהתקנים והשינויים הטכנולוגים משתנים ללא הרף כל שנה, התיכנון בייצור שונה לחלוטין....
טל זו הייתה סתם דוגמא הכוונה היתה אם המוצר עושה את העבודה למה להחליף?
בגלל שהחברה מציעה לי מחיר של 2500 שקל ?כאילו היא אומרת לי תשקיע 2500 בטלוויזיה חדשה...תרגיל מגעיל
- תמיר_מ
-
- חבר פעיל

- תגובות: 69
3000 ש"ח ואתה קונה LG 55 חדשה. למה להתעסק עם זה בכלל.
-
GMTK
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1973
·תמיר_מ כתב:3000 ש"ח ואתה קונה LG 55 חדשה. למה להתעסק עם זה בכלל....
למה לתמוך בחדש אם הישן עושה את אותה העבודה?
רק לצורך שידורי HD ?
בואו נתמוך בLG ח.י שהם גורמים לנו להציא עוד כסף...
אני חושב שזו בושה אין לי הגדרה אחרת.
נכון שאני יכול להתמרמר על חיי עוד 200 שנה כי אין אופציה אחר חוץ מלקנות מסך חדש.
אני לא טמבל שאני אתקן את הטלוויזיה הזאת ב2500 שקל אני פשוט מבואס שנפלתי למלכודת משומנת.
אם לי זה קרה, אז בטוח שזה קרה לעוד המון אנשים והבינו שזה עובד להם טוב.
אבדוק אצל תכנאי טלוויזיות עצמאי אם גם הוא ידרוש הרבה אז אין מה לעשות ''אז נקנה חדש'' שתאמת שלא חושב שטובות בהרבה מהטלוויזיה הזאת.
ולמה לא להתעסק בזה?
אתה יודע איפה באמת הציאו לי את המיץ? באמת שכבר אמרתי די?
נשרף לי בהפסקת חשמל שלהם לא יזומה מסך מחשב אפשר להגיד מי שחושב ללכת אלהם וזה רק מוצר קטן שעולה סביב ה1000 500 שקל עדיף לכם לקנות חדש חבל על הכאב ראש!
- ariel-ro
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3493
אני חושב שאתה סתם עושה שם רע לח.י, ולא בצדק.
מאז ומעולם, ברוב התחומים, החלפה של חלקים במוצר ישן בחלקים מקוריים עלתה המון כסף ביחס לשווי המוצר, והופכת את התיקון ללא משתלם.
בתחום התחבורה רכב ישן זה רכב בן 10 ומעלה. לך תחליף מנוע למאזדה 3 בת 10 למנוע חדש מהחברה, יעלה לך פי כמה משווי הרכב.
תחליף לסמארטפון דגל של לפני 3-4 שנים לוח אם שאת החדש אתה קונה ישירות מהחברה זה פשוט לא ישתלם. יהיה עדיף לקנות חדש.
במקרה הזה - "השלם קטן מסך חלקיו".
אם תקנה את כל החלקים בנפרד ותרצה להרכיב מוצר מוגמר(רכב, טלפון, טלוויזיה וכד') יעלה לך פי כמה מלקנות את אותו המוצר מורכב.
אין לך מה להאשים את היבואן, זאת מדיניות היצרנים, ככה מרוויחים כסף.
ולכן מוצרים ישנים לא מתקנים בחברה עם חלקים חדשים ומקוריים, זה יקר מידי. אפשר ללכת לכל חנות מתמחה, והם יתקנו לך את הבעיה במחיר זול מהותית, על ידי תיקון החלק או החלפתו בחלק משופץ.
מאז ומעולם, ברוב התחומים, החלפה של חלקים במוצר ישן בחלקים מקוריים עלתה המון כסף ביחס לשווי המוצר, והופכת את התיקון ללא משתלם.
בתחום התחבורה רכב ישן זה רכב בן 10 ומעלה. לך תחליף מנוע למאזדה 3 בת 10 למנוע חדש מהחברה, יעלה לך פי כמה משווי הרכב.
תחליף לסמארטפון דגל של לפני 3-4 שנים לוח אם שאת החדש אתה קונה ישירות מהחברה זה פשוט לא ישתלם. יהיה עדיף לקנות חדש.
במקרה הזה - "השלם קטן מסך חלקיו".
אם תקנה את כל החלקים בנפרד ותרצה להרכיב מוצר מוגמר(רכב, טלפון, טלוויזיה וכד') יעלה לך פי כמה מלקנות את אותו המוצר מורכב.
אין לך מה להאשים את היבואן, זאת מדיניות היצרנים, ככה מרוויחים כסף.
ולכן מוצרים ישנים לא מתקנים בחברה עם חלקים חדשים ומקוריים, זה יקר מידי. אפשר ללכת לכל חנות מתמחה, והם יתקנו לך את הבעיה במחיר זול מהותית, על ידי תיקון החלק או החלפתו בחלק משופץ.