מערכת אודיו (מקור והגבררה) מאותה משפחה - בעד ונגד

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262

שליחה

zy

דרך אגב גם בעברך הרחוק לא היית חלק מ"הרוב" - לקסמן ונקמיצ'י בעבר הרחוק (שלי בכל אופן לפני למעלה מ- 20 שנה) נחשבו להיי אנד שהמיעוט רכש. :wink: :wink:

אני זוכר שבזמנו - באותו עבר רחוק הייתה חנות סטריאו היי אנד בכיכר המדינה שהייתה הנציגה הכמעט בלעדית של לקסמן ונקמיצ'י (טייפ הדרגון של נקמיצ'י גרם לי כבר אז לעקצוצים שונים..)

שלמה

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050

שליחה

KOOKE

לא הסברתי מספיק טוב (שלא לומר לא הבנת :wink: ), אנסה שוב-

אודיופיל- מתעסק באופן מתמיד בניואנסים עדינים על מנת לנסות לגרד עוד טיפה ועוד טיפה מהסטאפ שלו, הוא משקיע בכך את רוב המשאבים (לא בהכרח את רוב הכסף...) ולכן לא תקבל ממנו תשובה חד משמעית לעולם :!: הכל תלוי, הכל סוביקטיבי, אין "נוסחה" מנצחת וכו' וכו'

"הרוב"- רוצים לרכוש מערכת/ סטאפ שתשמע להם טוב וזהו לשכוח מעניין המערכת ולהתחיל להאזין (לרוב- תוך כדי שטיפת כלים, רצפות, צביעה, ריצוף, גלישה במחשב.....what ever), על מנת לייעל (בעיקר מבחינת זמן חיפושים) את תהליך הרכישה ולקלוע טוב באחוזים גבוהים, לטענתי- אם יקנו מאותה חברה/ אותה סידרה......מובטחת להם הצלחה (בראייתם) בסיכוי גבוה מאוד.

מקווה שעתה ברורה יותר כוונתי.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

מנסיוני אין חוקים.

מערכת שבנויה מאותו יצרן {דהיינו סט} יכול להישמע פחות טוב ממערכת שבניה מיצרנים שונים וההיפך.

זה תלוי ברמקול ובתוצאה המבוקשת.

לדוגמה: יש כאלה שרוצים מגבר הספק תוקפני אך קדם מגבר רך שפורפרתי , האופציה היחידה שלהם היא שילוב חברות וכמובן חתונה נכונה.

דווקא המערכות הטובות ביותר ששמעתי הורכבו מחברות שונות תוך כדי התאמה לרמקול ולתוצאה המיוחלת. (Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

KOOKE

גם אני מדבר על הזמנים ההם...

הייתי נישה "ציודופילת" של "הרוב" :) , דוגם קבוע את החנויות הנחשבות באזור המרכז, ממרקר כתובות של חנויות בחו"ל במגזיני ה HI FI השונים ודואג לבקרן בנסיעותי, רותם דודות מאנגליה שירכשו ויביאו לי ציוד במסעותיהם לארץ (לא אשכח פעם אחת שציינתי להן בדיוק מה ואיכן לרכוש בלונדון (רמקולים אמריקאים) והן הגיעו עם רמקולים אחרים (אנגליים- mission 770s שעד היום נראים ונשמעים כמו חדשים :) ), רק כי המוכר אמר להן שזה יותר טוב או אותו דבר... :idea:

סיפריית המוסיקה הייתה מיזערית יחסית :( (עד היום יש לי איפשהו סטוקים של קלטות חדשות, בתולות- מאוד "אודיופיליות" שנרכשו לטייפים ומעולם לא נמצא הזמן....למלא אותן בתוכן).

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262

שליחה

zy

נפל האסימון, אני בדרך כלל מבין מהר כשמסבירים לי לאט.

אתה אולי זוכר את שמה של אותה חנות בכיכר המדינה - מתחילת או אמצע שנות ה-80 ?

אכן כפי שכבר כתבתי בהחלט מקובל עלי ש"אין חוקים" ומה שקובע הוא מבחן התוצאה. אבל בצד אמירה זו לדעתי בהחלט יש זכות קיום ל"כלל האצבע" לפיו לא תהיה נפילה בהתאמה ובצליל אם כל רכיבי האודיו יהיו של אותו היצרן.

אותם אלו שמעוניינים להשיג את אותה הטיפה הנוספת ונהנים גם מהדרך של בחירת והתאמת אין סוף הצירופים האפשריים אכן מבחינתם לא יסתפקו ברכישת סטאפ שלם של אותו יצרן.

אני לא הייתי מחלק או מקטלג את חובבי האודיו כ"אודיופילים" וכ"הרוב" - בעיני הגדרת אודיופיל (למדתי הגדרה זו מפורום זה) הוא אחד שאיכפת לו איך נשמעת המוסיקה. אני מתאר לעצמי כמה וכמה "אודיופילים" שנהנים מסטאפים של אותו יצרן כמו נניח NAIM או MBL או AVI (כמו שיש ליהורם) ועוד כהנה וכהנה יצרני היי אנד.

שלמה

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

KOOKE,

אין סתירה- ממש אפשרי ש"אודיופיל" יהנה מסטאפ של אותו יצרן (והוא ימשיך ויתעסק כל חייו עם מיני מינים של ניסיונות שיפור/ מיצוי כולל כבלים, ספייקים, אקוסטיקת החלל ועוד ועוד).
"לרוב" שגם להם אכפת איך נשמע, אין את החיידק שתואר מעלה, הם רוצים לרכוש "משהו טוב" ולהמשיך הלאה.....

תחשוב על אוכל- יש כאלו שנמצאים במסע אין סופי לפגוש את נתח הסטייק (לצימחונים חומוס) האולטימטיבי, ויש את "הרוב" שגם אוהבים מאוד לאכול טוב, אך מקסימום שמשקיעם בכך זה לגשת לקצב הקבוע והאהוד עליהם ולקנות ממנו "על בטוח".

לגבי הכיכר (אחלה קירקסים היו שם :D בזמנו), אני לא מצליח להזכר בחנות היי אנד שם, למרות שרכשתי בחנות מסויימת שם פרוססור סאונד של ימהה (טרום עידן הרב ערוצי האמיתי), אנסה לבדוק אם נשאר לי זכר לשמה, אולי בכ"ז אליה אתה מתכוון.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

ZY
לגבי ההגדרה טונאליות
ציטוט מוויקיפדיה שאהבתי
"ניתן לומר כי טונאליות במובן הרחב היא מאפיין של כל מוזיקה ברמות שונות, הנעות בין מובהקות לבין עמימות."

כשאני מתייחס לטנאליות אני מתייחס לאופן בו המוסיקה מתנגנת \ נשמעת כאשר בסולם הבדיקה קיים תווך תדרים נמוכים , מיד , גבוהיים ומה שבינהם .
והיתיסות הינה לשילוב והיחס בינהם .
ע"מ להמחיש , בלי קשר ליצירה המתנגנת ,אם הבאס מאפיל על שאר התדרים מבחינתי קיימת בעיה של טונאליות .
אם המיד צורח לשמיים וכמובן הוא מאפיל על המיד קיימת בעיה של טונאליות .
תוצאה מאוזנת הינה תוצאה שבה המוסיקה מתנגנת כך שאף אחד מהתדרים לא מאפיל על משנהו ז"א מאוזן טונאלית

yairjazz
לשאלתך תשובתי הינה ה CDP נבחן בסטאפ נתון ולכן הכתבה נערכה ע"פ התצאות שהתקבלו על הסטאפ הניבדק.
תאורתית יכלתי להרחיב על התוצאות בסטאפים אחרים אך שוב אין זה רלוונטי , תאר לך שעל סטאפ אחר נניח A הוא נישמע גרוע מאוד
אפילו יותר גרוע מהתוצאה על הסטאפ הניבדק ובסטאפ B הוא ניפלא .
וכפי שאתה מבין יכולים להיות סטאפ C , D ולא לשכוח E.
אין לזה סוף .
חשבתי שנכון לצייו כי יש לי היכרות עם המכשיר ואני שמח שהצלחתי להעביר לך ולשאר הקוראים את הרגשות המעורבים שיש לי בקשר למכשיר הנבדק.

כל מכשיר ניבדק בסטאפ נתון , וכל כותב כותב את כתבתו ביחס לסטאפ הניבדק , ולכן הערתי את שהערתי
ד"א - אין לי בעיה עם זה שאתה חושב שהכתבה לא רלוונטית מבחינתך .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

O.K , תודה על ההבהרה.

לגבי הרלוונטיות לחיזוק דבריך - כבר צריך להיות ברור שלעולם כתבה ואפילו האזנה אישית למכשיר/ים במקום ובסטאפ שאינו שלנו לא תהיה רלוונטית :!: :?:
זה לא אומר שזה לא כיף לקרוא כאלה כתבות, זה גם נותן חשיפה למוצר/ מאפשר מיקוד או תיעדוף מי יבחן לפני מי בין מוצרים שונים......

אגב- הנתונים הטכניים, פיזיים, המראה, התייחסות להנדסת אנוש תיפעולית, איכות הבניה..--כן רלוונטים.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”