בעיה: מהירות הורדה ב 018+בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

@mulder
·

בהקשר הזה NAT הכוונה לזה שאין לך כתובת אינטרנט "חיצונית" אלא כתובת משותפת עם הרבה לקוחות אחרים של אקספון (אתה מאחורי NAT שלהם). כברירת מחדל הם שמים את כל הלקוחות מאחורי NAT, אבל מעל תשתית בזק אפשר לבקש מהתמיכה הטכנית שלהם והם מוצאים "זמנית" מה-NAT ללא עלות נוספות. צריך לעקוב כי אחרי כמה חודשים או יותר סביר שתחזור להיות מאחורי ה-NAT ואז צריך לבקש שוב.

חוץ מהחיווי הירוק בקליינט של הטורנט (שדורש גם לפתוח פורט בראוטר ו-firewall אם יש), אתה יכול לבדוק ישירות האם אתה מאחורי NAT ע"י השוואה של שתי הכתובות הבאות:
א. הכתובת WAN שהראוטר שלך מקבל (מעל תשתית בזק זה יהיה הכתובת שאתה מקבל מהחייגן pppoe).
ב. הכתובת שרואים אותך מהאינטרנט, לדוגמא ע"י חיפוש בגוגל "my ip".
אם שתי הכתובות הנ"ל זהות אתה לא מאחורי NAT.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

gal-cohen כתב:...
הכוונה שלי לפותח הדיון היתה האמינות הכללית במהירות ההורדה מ TL, גם בהורדה שיש לה מקורות בודדים מאוד - זה טס, תמיד.
...
·

והכוונה שלי שזה מאד תלוי בטורנט שאתה בוחר. הנה טורנט שאני כרגע מוריד: (לא בשביל הבדיקה או בשביל להוכיח משהו, זה משהו ישן יחסית שאני באמת רוצה)
[imgbig]https://image.ibb.co/i5unpJ/TL_slow.png[/imgbig]
בשעה האחרונה מאז שזה התחיל להוריד ראיתי קצבים על הטונרט הזה בין 60k ל-60M (כן 60 מגהבייט - זה לא טעות זה אנלימיטד...). פשוט יש כל כך מעט מקורות שהמהירות מאד תלויה בעומס על המקורות האילו (ועל עוד הרבה גורמים אחרים). ראיתי בעבר גם טונרטים מטראקרים פרטיים נחשבים שיש הרבה מקורות וזה עדיין איטי / לא קצב יציב.

כמו שאמרתי קודם אני בהחלט מסכים שמ-TL וטראקרים פרטיים טובים אחרים יותר סביר לקבל מהיריות גבוהות בעיקר על טורנטים מבוקשים ויחסית חדשים אבל זה ממש ממש לא מדד להבין האם יש בעיה בטורנטים.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”